Μας πήρε ο κατήφορος...

amyroukai

Μέλος
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Δεν ξέρω αν είναι σε φάση εκπαίδευσης έχει πολλους βλαμμένους, μου πετάει διαφορά βίντεο που λες τι κάνουν .....και φαίνεται σαν να είναι παρέες χωρίς να ξέρω βέβαια μπορεί αυτό να είναι τέτοια φάση, σε άλλα που κατλβαινεις και τι λένε είναι σίγουρα παρεες....
Και παρέα να είναι.

Ξεφεύγω λίγο αλλά δεν πειράζει πολύ. Εγώ έχω θέμα με τις κατηφόρες. Βασική φοβία είναι ότι θα κάνω το "βαρέλι που κυλάει για πάντα" στην πλαγιά και θα σπάσω σε πολλά κομμάτια, δευτερεύουσα ότι θα φύγω endo και θα κάνω ασκήσεις γυμναστικής επί εδάφους χωρίς να είμαι η Κομανετσι και θα γίνω κομμάτια, πολύ πιθανό με το μηχανάκι ενσωματωμένο γιατί θα κάνει και αυτό κωλοτουμπες κάπου γύρω μου.

Όλοι μα όλοι λένε "άσε το" να κατέβει μόνο του. Όλοι.

Βλέπω μετά βίντεο του irc tyre guy, του brake magazine, του Brett Tcaks και του Ντάστι Γουιζελ, τώρα τελευταία ένα ακόμα του Christian Mirabet αν δεν σκοτώνω το όνομα και τα λένε εντελώς διαφορετικά, περίπου όπως προσπαθώ να κάνω και χάρηκα που είδα την άλλη πλευρά (την ώρα που συμβαίνει ο φόβος δεν έχω έλεγχο στις αντιδράσεις μου, το δουλεύω όμως, με σχετική επιτυχία όπως φάνηκε στην Καλιακούδα). Κανείς δεν λέει "use the force" , της βαρύτητας εν προκειμένω.

Στην ανηφόρα όλοι λένε "καρύδι το γκάζι, φόρα και θα ανέβει". Ας πούμε ότι αυτό θέλει μόνο. Που θέλει να έχεις γνώση στο πώς θα πιαστείς στο μηχανάκι πριν καρυδώσεις, που θα είναι το σώμα σε όλες τις φάσεις, η συγκεκριμένη ανηφόρα μάλλον δεν θέλει αλλαγή ταχύτητας οπότε μια παράμετρος λιγότερη.

Είτε παρέα είτε εκπαίδευση, κάποιος έπρεπε να ξέρει ότι έχουν έναν άσχετο μαζί. Και εκείνη την ώρα, αν είσαι άσχετος, θα πας καρφί δέντρο γιατί έχεις χάσει τον έλεγχο πριν καν πιάσει ταχύτητα το μηχανάκι... Το οποίο είναι αστείο γενικά αλλά ως άσχετος το βλέπω και ως τραγικό fail των έμπειρων.

KO$74S81

Carpe diem
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
. KTM 950 ADV 2004
.TM 250 2T 2010
Όλοι μα όλοι λένε "άσε το" να κατέβει μόνο του.
Δεν αρκεί μόνο αυτό θέλει πίσω το σώμα και κοντρόλ με τα φρένα .....θέλει εξάσκηση όπως και να έχει ,την είχα και εγώ την φοβία πριν 15-20 χρόνια μου έφυγε όταν κάποιοι πιο εμπειροι με πήγαν σε τέρμα κατηφορικα και monkey see monkey do....Η φάση του να πέσεις πάντως παίζει και είναι μέρος της φάσης ακόμα και τώρα παίζουν φάσεις που έχω πέσει είτε από κούραση είτε από λάθος χειρισμό....

Τελευταία επεξεργασία:

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Και παρέα να είναι.

Ξεφεύγω λίγο αλλά δεν πειράζει πολύ. Εγώ έχω θέμα με τις κατηφόρες. Βασική φοβία είναι ότι θα κάνω το "βαρέλι που κυλάει για πάντα" στην πλαγιά και θα σπάσω σε πολλά κομμάτια, δευτερεύουσα ότι θα φύγω endo και θα κάνω ασκήσεις γυμναστικής επί εδάφους χωρίς να είμαι η Κομανετσι και θα γίνω κομμάτια, πολύ πιθανό με το μηχανάκι ενσωματωμένο γιατί θα κάνει και αυτό κωλοτουμπες κάπου γύρω μου.
Συμπάσχω...:rolleyes:

R.E.H

Μέλος
Περιοχή
Νικαια
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
RE Himalayan 450
RE Super Meteor 650
BMW r850gs
Και παρέα να είναι.

Βλέπω μετά βίντεο του irc tyre guy, του brake magazine, του Brett Tcaks και του Ντάστι Γουιζελ, τώρα τελευταία ένα ακόμα του Christian Mirabet αν δεν σκοτώνω το όνομα και τα λένε εντελώς διαφορετικά, περίπου όπως προσπαθώ να κάνω και χάρηκα που είδα την άλλη πλευρά (την ώρα που συμβαίνει ο φόβος δεν έχω έλεγχο στις αντιδράσεις μου, το δουλεύω όμως, με σχετική επιτυχία όπως φάνηκε στην Καλιακούδα). Κανείς δεν λέει "use the force" , της βαρύτητας εν προκειμένω.

Στην ανηφόρα όλοι λένε "καρύδι το γκάζι, φόρα και θα ανέβει". Ας πούμε ότι αυτό θέλει μόνο. Που θέλει να έχεις γνώση στο πώς θα πιαστείς στο μηχανάκι πριν καρυδώσεις, που θα είναι το σώμα σε όλες τις φάσεις, η συγκεκριμένη ανηφόρα μάλλον δεν θέλει αλλαγή ταχύτητας οπότε μια παράμετρος λιγότερη.

Είτε παρέα είτε εκπαίδευση, κάποιος έπρεπε να ξέρει ότι έχουν έναν άσχετο μαζί. Και εκείνη την ώρα, αν είσαι άσχετος, θα πας καρφί δέντρο γιατί έχεις χάσει τον έλεγχο πριν καν πιάσει ταχύτητα το μηχανάκι... Το οποίο είναι αστείο γενικά αλλά ως άσχετος το βλέπω και ως τραγικό fail των έμπειρων.

Γιάννη δεν πετάγεσαι για ένα μάθημα στον Χούντρα που είναι δίπλα σου για να δουλέψεις την φοβία σου σε πιο ασφαλές περιβάλλον και να λύσεις τις όποιες απορίες σου σχετικά με τις κατηφόρες ...

:friendship:

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Και παρέα να είναι.

Δεν αρκεί μόνο αυτό θέλει πίσω το σώμα και κοντρόλ με τα φρένα .....θέλει εξάσκηση όπως και να έχει ,την είχα και εγώ την φοβία πριν 15-20 χρόνια μου έφυγε όταν κάποιοι πιο εμπειροι με πήγαν σε τέρμα κατηφορικα και monkey see monkey do....Η φάση του να πέσεις πάντως παίζει και είναι μέρος της φάσης ακόμα και τώρα παίζουν φάσεις που έχω πέσει είτε από κούραση είτε από λάθος χειρισμό....
Συμπάσχω...:rolleyes:
Συμφωνώ με Γιάννη. Το αμόλα το ή άνοιξε γκάζι σε κάποιον τελείως άσχετο (σαν εμένα) δε λέει τίποτα.
Όσον αφορά τις κατηφόρες ή δική μου προσέγγιση ήταν η εξής. Έχω βρει τρεις στη Βαρυμπόμπη όπου η κάθε μια είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη. Η πρώτη, που πλεον μου φαίνεται εύκολη (στην αρχή την έβλεπα για γκρεμό), είναι αυτή που πάω κάθε φορά και δοκιμάζω πράγματα. Την δεύτερη την κατέκτησα φέτος, και την τρίτη πάω κάθε φορά και τη χαιρετάω και φεύγω :laugh:. Έχει μπει στο new year resolution του 25 :laugh::roflmao:
Θέλω να πω ότι εμένα με βοήθησε να πάω βήμα βήμα, ξεκινώντας από κάτι πιο βατό ώστε ακόμα και το μάτι να συνηθίσει αυτή την περίεργη αίσθηση του να βλέπεις το έδαφος τόσο μακριά από κάτω σου. Όπως και η επανάληψη. Μπορεί να έκανα και πάνω από 20 φορές το κάθε ανέβα κατέβα στις solo επισκέψεις μου στο "χωράφι". Όλο αυτό φυσικά θέλει χρόνο και υπομονή.

KO$74S81

Carpe diem
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
. KTM 950 ADV 2004
.TM 250 2T 2010
Θέλω να πω ότι εμένα με βοήθησε να πάω βήμα βήμα,
Αυτό ισχύει Αντώνη απλά υπάρχουν κατηφορικα σαν του βίντεο που μόνος σου δεν θα δοκίμαζες-δοκίμαζα εκεί το βήμα γίνεται μόνο με κάποιον πιο έμπειρο που και πάλι υπάρχει μια φοβία,γενικά νομίζω κάθε φορά που πηγαίνεις ένα βήμα παραπέρα υπάρχει μια φοβία που ξεπερνάς κατακτάς,το οποίο ισχύει για όλους όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά όπως εγώ....θέλει όπως είπες υπομονή και χρόνο-χρόνια

Τελευταία επεξεργασία:

Aldebaran

Cafenture Rider
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Μια κατηφόρα πρέπει πρώτα να την ανέβεις. Μετά φαίνεται πιο εύκολη.

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Μια κατηφόρα πρέπει πρώτα να την ανέβεις. Μετά φαίνεται πιο εύκολη.
Ανάλογα την κατεύθυνση που θα έχεις!!!! :p
Αλλιώς, γυρνάς πίσω, κάνεις κύκλο και την συναντάς πάλι σαν..... ανηφόρα!!!! :ha

KO$74S81

Carpe diem
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
. KTM 950 ADV 2004
.TM 250 2T 2010
Ανάλογα την κατεύθυνση που θα έχεις!!!! :p
Αλλιώς, γυρνάς πίσω, κάνεις κύκλο και την συναντάς πάλι σαν..... ανηφόρα!!!! :ha
Σε φάση προπόνησης -practice ισχύει αυτό που λέει ο Γιάννης, αλλά σε εντουροβολτα ή σε κάποιο event είτε εντούρο ειτε σαν τις βόλτες που κάνουμε εδώ ή τροφυ έχεις μια συγκεκριμένη διαδρομή που κάποια σημεία μόνο θα τα κατέβεις και άλλα μόνο θα τα ανέβεις. .και δεν τα έχεις ξαναπεράσει συνήθως.

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Σε φάση προπόνησης -practice ισχύει αυτό που λέει ο Γιάννης, αλλά σε εντουροβολτα ή σε κάποιο event είτε εντούρο ειτε σαν τις βόλτες που κάνουμε εδώ ή τροφυ έχεις μια συγκεκριμένη διαδρομή που κάποια σημεία μόνο θα τα κατέβεις και άλλα μόνο θα τα ανέβεις. .και δεν τα έχεις ξαναπεράσει συνήθως.
Ακριβώς!!!!
Σε βόλτα, ότι σου τύχει ειναι!!!!

R Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Για αυτό κάνουμε χαρτογράφηση στα troffy και στα δύσκολα σημεία βοηθάμε ολοι

Padis

ven pasa ...
Περιοχή
Άγ.Στέφανος Αττικής
Όνομα
Παντελής
Μοτό
®1200 adv
Drz400E
Σε βόλτα έχεις γύρω σου από 2 ως και 22 άτομα που και θα σε βοηθήσουν και θα δεις πως κατεβαίνουν για να το κάνεις κι εσύ.
Μόνο το μυαλό σου βάζει περιορισμούς.

Αυτό συνέβει και σε εμένα στο troffy φέτος. Εκεί στα 2-3- πεσμένα κομμάτια με το γκρεμό, ενώ τα 2 τα πέρασα, στο τρίτο κλείδωσα και μουλάρωσα.
Το μυαλό εκείνη την ώρα έκανε reset και δεν με άφηνε να κάνω βήμα. Μου το πέρασε ο Λευτεράκος μου και όλα καλά...

Γι αυτό πάρτε μαζί σας τα παιδιά σας... :happy:

KO$74S81

Carpe diem
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
. KTM 950 ADV 2004
.TM 250 2T 2010
Σε βόλτα έχεις γύρω σου από 2 ως και 22 άτομα που και θα σε βοηθήσουν και θα δεις πως κατεβαίνουν για να το κάνεις κι εσύ.
Μόνο το μυαλό σου βάζει περιορισμούς.

Αυτό συνέβει και σε εμένα στο troffy φέτος. Εκεί στα 2-3- πεσμένα κομμάτια με το γκρεμό, ενώ τα 2 τα πέρασα, στο τρίτο κλείδωσα και μουλάρωσα.
Το μυαλό εκείνη την ώρα έκανε reset και δεν με άφηνε να κάνω βήμα. Μου το πέρασε ο Λευτεράκος μου και όλα καλά...

Γι αυτό πάρτε μαζί σας τα παιδιά σας... :happy:
Παντελή το γνωρίζω αυτό έχουμε πάει αρκετές βόλτες μαζί, εγώ στα κατηφορικα κατεβαίνω με πατουσακια δεν έχω θεμα :roflmao:η κουβέντα έχει ξεκινήσει από μια αναφορά που εκανε ο αμυρού για κατηφόρες ...και έγραψα ότι και εγώ είχα θέμα καποτε και γενικά πάντα θα υπάρχει κάτι που θα μας φοβίζει..κτλ,κτλ,κτλ

Τελευταία επεξεργασία:

Padis

ven pasa ...
Περιοχή
Άγ.Στέφανος Αττικής
Όνομα
Παντελής
Μοτό
®1200 adv
Drz400E
Παντελή το γνωρίζω αυτό έχουμε πάει αρκετές βόλτες μαζί, εγώ στα κατηφορικα κατεβαίνω με πατουσακια δεν έχω θεμα :roflmao:η κουβέντα έχει ξεκινήσει από μια αναφορά που εκανε ο αμυρού για κατηφόρες ...και έγραψα ότι και εγώ είχα θέμα καποτε και γενικά πάντα θα υπάρχει κάτι που θα μας φοβίζει..κτλ,κτλ,κτλ
O amyroukai μία κατηφόρα φοβήθηκε... Αυτή του φράγματος του Μαραθώνα. :sneaky:

amyroukai

Μέλος
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
O amyroukai μία κατηφόρα φοβήθηκε... Αυτή του φράγματος του Μαραθώνα. :sneaky:
Δεν ήταν μόνο μία αυτή ήταν η πιο αστεία γιατί την κατέβηκα και μετά νόμιζα ότι έχει κι άλλο ενώ είχε πρακτικά τελειώσει

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Συνεχίζουμε εδώ την ενδιαφέρουσα κουβέντα.
Νομίζω η κακή ψυχολογία και η φοβία μας ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την χαζή αντίδρασή μας στα κατηφορικά.
Κάποιες φορές που κυριολεκτικά το αμόλησα με σχεδόν κλειστά μάτια :hungover: κατέβηκε μια χαρά αλλά με πολλαπλάσια κούραση στα χέρια.
Βοήθησε βέβαια και το γεγονός πως ο Παναγιώτης κατέβαινε αεροπορία οπότε λέω δεν μπορεί...
Θα γίνεται...

Turtle

Μέλος
Όνομα
Κώστας
Μοτό
Transalp 650 05
Σε ένα μάθημα με τον Σπανό, μας είχε πει πως σε κατηφόρα και ειδικά απότομη πρέπει να έχουμε τον έλεγχο της μηχανής με το μπροστινό φρένο. Πλέον μετά από κάποιες βόλτες που έχω κάνει πιστεύω πως είναι πάντα ανάλογα την περίσταση. Αν έχεις κάποιον μπροστά σου δεν το καταλαβαίνω το αμόλατο. μπορεί ο άλλος για οποιονδήποτε λόγο να σταματήσει απότομα. Άλλες φορές το να αφήσεις την μηχανή να τσουλήσει είναι αυτό που θα σε βγάλει από την δύσκολη θέση. θεωρώ πως το ποιο σημαντικό είναι να μπορείς να διαβάσεις το έδαφος και να βρεις το πάτημά σου, ειδικά αν έχεις βαριά μοτο. Ο κάθε οδηγός έχει δική του προσέγγιση. Για παράδειγμα όσες φορές έχω πάει σε λασπονερολακούβα άκρη άκρη έχω πέσει. οι περισσότεροι ωστόσο κάνουν αυτό.

Top Bottom