Εγώ προσωπικά, θα επέλεγα να "προσπαθήσω" να την ανέβω!!!!Αντικειμενικά αν αύριο σας έλεγαν η ζωή σας εξαρτάται από το αν θα καταφέρετε να κάνετε μια τέτοια ανηφόρα hill climb η αν θα τη κατέβετε τι θα επιλεγατε?!
Εμένα αν είχα ΚΤΜ θα με τρόμαζε η στιγμή που πρέπει να πατήσω μίζα.Εμένα με τρομάζει η ευθεία
Φίλε αυτό το πράγμα που έχει τροχούς με μπετόβεργες δεν το καβάλαγα ούτε με μεσαιωνική πανοπλία και σκάφανδρο!Δεν ξέρω πως λειτουργεί ο εγκέφαλος του καθενός αλλά προσωπικά με ιντριγκάρουν οι κατηφορες. Βασικά τις θεωρώ αρκετά ευκολότερες από τις ανηφόρες! Και πολύ λιγότερο επικίνδυνες. Αν κάπου υπάρχει ο κίνδυνος να φας καμιά μηχανή στη πλάτη είναι σε κάνα περίεργο ανηφορι που κάτι πάει λάθος. Σε μια δυσκολη κατηφόρα αν κάτι πάει στραβά ρίχνεις τη μηχανή στο πλάι και εγκαταλείπεις το πλοίο. Δύσκολα θα βρεθείς μπλεγμένος μαζί της.
Αντικειμενικά αν αύριο σας έλεγαν η ζωή σας εξαρτάται από το αν θα καταφέρετε να κάνετε μια τέτοια ανηφόρα hill climb η αν θα τη κατέβετε τι θα επιλεγατε?!
Σιγά μωρέ καημενε. Επειδή μπορεί στο τέλος της ημέρας να είχες γίνει κοτόπουλο σούβλας αμέσως να σηκώσεις τα χέρια ψηλά. Κίνδυνος υπάρχει παντού. Μπορεί να κατέβεις σε αγώνα χρονομετρησης πλεξιματος και να φύγει το βελονάκι να σου βγάλει το μάτι! Τι να κανς?!Φίλε αυτό το πράγμα που έχει τροχούς με μπετόβεργες δεν το καβάλαγα ούτε με μεσαιωνική πανοπλία και σκάφανδρο!![]()
Καλά το έχω ξεπεράσει αυτό χαχαχαΕμένα αν είχα ΚΤΜ θα με τρόμαζε η στιγμή που πρέπει να πατήσω μίζα.![]()
Εδώ θα διαφωνήσω μιας και στα μέρη που κινούμαστε οι κατηφόρες είναι στην επιστροφή της βόλτας οπότε τις έχουμε περάσει στο ανέβασμα.Σε ένα κατηφορι που φοβήθηκες αλλά το κατέβηκες πολύ απλά δεν θα το ανεβαίνες ποτέ. Σε ποσες βόλτες είπαμε στο τέλος κάποιου δύσκολου κατηφορικου πωπω πάλι καλά που δε το βρήκαμε ανάποδα.
Και στο κατέβασμα τι δυσκολίες παραπάνω μπορεί να αντιμετωπίσεις?Εδώ θα διαφωνήσω μιας και στα μέρη που κινούμαστε οι κατηφόρες είναι στην επιστροφή της βόλτας οπότε τις έχουμε περάσει στο ανέβασμα.
Και πίστεψέ με σκαλοπάτια με ρίζες και σαθρά με πέτρα και τα σχετικά ανεβαίνουν πολύ πιο εύκολα παρά κατεβαίνουν αρκεί να έχεις ανοιχτό το γκάζι.
Έχουν περάσει κάποια λίγα κομμάτια ο Θανασεν ο blast και ο Padis με τον υιό Lefteriskou οπότε ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε.
Ότι έγραψα παραπάνω.Και στο κατέβασμα τι δυσκολίες παραπάνω μπορεί να αντιμετωπίσεις?
Τι να σου πως βρε Θανουλη μου. Ίσως είναι και τα βιώματά του καθενός. Εγώ σε κατηφορι πάντα ένιωθα πιο ασφάλεια να πείσω η απλά να περάσω. Να μη. Ξεχνάμε πως στην κατηφόρα το μηχανάκι το έχουμε μπροστά μας και τι αμολαμε. Στην ανηφόρα ειδικά ένα μεγάλο ον οφφ το έχουμε επίσης μπροστά μας και ο μεγάλος όγκος του θέλει να έρθει προς τα πάνω μας όταν η βαρύτητα δεν θα είναι σύμμαχος μας. Σε φάση ασφαλείας η κατηφόρα είναι μακράν πιο ασφαλής πάντως. Κατά τη γνώμη μου. Άσχετα τις φοβίες που έχει ο καθένας.Ότι έγραψα παραπάνω.
Το ίδιο τεραίν είναι στην ουσία...
![]()
Μας πήρε ο κατήφορος...
Δεν ξέρω αν είναι σε φάση εκπαίδευσης έχει πολλους βλαμμένους, μου πετάει διαφορά βίντεο που λες τι κάνουν .....και φαίνεται σαν να είναι παρέες χωρίς να ξέρω βέβαια μπορεί αυτό να είναι τέτοια φάση, σε άλλα που κατλβαινεις και τι λένε είναι σίγουρα παρεες.... Και παρέα να είναι. Ξεφεύγω λίγο...advride.gr
Σε αυτό το ποστ, έγραψες αυτά που έγραψες, και είπες στο τέλος ότι "κατά τη γνώμη μου, σε φάση ασφαλείας, η κατηφόρα είναι μακράν πιο ασφαλείς πάντως"!Τι να σου πως βρε Θανουλη μου. Ίσως είναι και τα βιώματά του καθενός. Εγώ σε κατηφορι πάντα ένιωθα πιο ασφάλεια να πείσω η απλά να περάσω. Να μη. Ξεχνάμε πως στην κατηφόρα το μηχανάκι το έχουμε μπροστά μας και τι αμολαμε. Στην ανηφόρα ειδικά ένα μεγάλο ον οφφ το έχουμε επίσης μπροστά μας και ο μεγάλος όγκος του θέλει να έρθει προς τα πάνω μας όταν η βαρύτητα δεν θα είναι σύμμαχος μας. Σε φάση ασφαλείας η κατηφόρα είναι μακράν πιο ασφαλής πάντως. Κατά τη γνώμη μου. Άσχετα τις φοβίες που έχει ο καθένας.
Χρησιμοποίησα λέξεις "εγώ προσωπικά..." και "Για εμένα.....", και μου απάντησες με την εικόνα:Εγώ προσωπικά, θα επέλεγα να "προσπαθήσω" να την ανέβω!!!!
Για εμένα οι ανηφόρες, είναι λιγότερο επικίνδυνες από τις αντίστοιχες ίδιες κατηφόρες!
Δεν θα μπορούσα να σου βάλω και εγώ μια τέτοια αντίστοιχη εικόνα;
Επίσης, σε αυτό το ποστ σου, στις δύο πρώτες παραγράφους, συγκρίνεις τελείως ανομίες καταστάσεις.Σε ένα hill climb ο μόνος τρόπος να βγει είναι να διαλέξεις προσεκτικά τα πατήματα σου και να πας με γκάζι. Σε οποιοδήποτε σημείο χάσεις έστω και λίγο το πάτημα σου, ντριφταρεις πίσω λίγο παραπάνω μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ανεξέλεγκτο κωλοτουμπιδι προς τα πίσω.
Σε μια κατηφορια πας όσο αργά θες σε σημεία. Σταματάς παίρνεις ανάσες, διαλέγεις πατήματα και στην ανάγκη παρατάς το μηχανάκι και φεύγεις μακρυά.
Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης σε επίπεδο δυσκολίας και κινδύνου.