Μας πήρε ο κατήφορος...

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
Και εγώ παιδιά όταν πήγα Μέγαρα να τρέξω πριν από είκοσι και κάτι χρόνια νόμιζα ότι ήξερα από κατηφόρες.Αναθεωρησα και αφού μάζεψα τα τουμπιδια μου λέω είμαι έτοιμος τώρα. Στον αγώνα των Τρικάλων ξανά αναθεώρηση λόγο όχι μόνο κλίσης αλλά και διάρκειας. Ε και εκεί που είπα είμαι έτοιμος και γνώστης βρέθηκα στην βόρεια Ελλάδα και φτάνοντας στην αρχή της κατηφορας έψαχνα να βρω το αλεξίπτωτο... Αυτά όμως με μηχανάκι 115 κιλά. Με βαριά μηχανήματα αλλάζουν τα δεδομένα αλλά όχι η τεχνική. Θέλει πολύ προπόνηση...
Κάπως έτσι και στη δικιά μας παρέα, μάθαμε ανηφόρες και κατηφόρες στα μονοπάτια της Βαρυμπόμπης και είχε πολλές, στον αγωγό που τότε έπαιζαν όλες κανονικά ανέβα και κατέβα. Εξοικειωθήκαμε σε κάτι τρελά ανηφορικά στην περιοχή της Δροσοπηγής και ειδικά σε μια μεγάλη και σε κλίση και σε διάρκεια κοντά σε ένα μοναστήρι λίγο πιο πάνω προς Ιπποκράτειο Πολιτεία. Εκεί μας είχε πάει ο Σκαρής πρώτη φορά, ως δάσκαλος σε κάτι μαθήματα εντούρο.

Αλλά όταν πρωτοβγηκα στα Μέγαρα κάπου πάνω από το Αλεποχώρι σε εντουροβόλτα με φίλους από εκεί, βρέθηκα σε μια κατηφόρα γκρεμό που ζοριστηκα.

Ε μετά σιγά σιγά άρχισα να βλέπω διάφορα ωραία άλλα τώρα πια είμαστε οκ . Λάστιχα να έχουμε και όχι σουμιεδες αναρτήσεις και όλα οκ.

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
boxer πολλά νεύρα έχεις και χωρίς λογο. Καλύτερα μείνε στο χιουμορακι που διασκεδάζουμε απίστευτα και έχεις ταλέντο τρελό.

Το you chose poorly αποτελεί και αυτό μια γνώμη. Τη γνώμη μου για την άποψη σου στο συγκεκριμενο τοπικ. Και στη τελική αποτελεί και ένα πείραγμα στα πλαίσια που εσυ πρώτος απ' όλους συμμετέχεις. Ξαφνικά σου κόπηκε το χιουμορακι? Άμα σου ξυνισε αποτομα δεν φταίω εγώ αλλά εσύ που τελευταία με κάποια άτομα πολύ συγκεκριμενα ατομα ξυνιζεις πολυ εύκολα.

κόψε λίγο την αντιπαράθεση χωρίς λόγο και τις έμμεσες μπηχτες και το σε περιμένω στη γωνία γιατί το κουράζεις λίγο. Μη τα χαλάσουμε κρίμα είναι. Στη τελική το βουνό εκεί είναι να μας δείξεις στη πράξη κι εσύ τη θεωρία σου. Προσωπικά έχω να σε δω κάτι χρόνια. Κάνεις χώμα τα τελευταία χρόνια?

Τελευταία επεξεργασία:

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
boxer πολλά νεύρα έχεις και χωρίς λογο. Καλύτερα μείνε στο χιουμορακι που διασκεδάζουμε απίστευτα και έχεις ταλέντο τρελό.

Το you chose poorly αποτελεί και αυτό μια γνώμη. Τη γνώμη μου για την άποψη σου στο συγκεκριμενο τοπικ. Και στη τελική αποτελεί και ένα πείραγμα στα πλαίσια που εσυ πρώτος απ' όλους συμμετέχεις. Ξαφνικά σου κόπηκε το χιουμορακι? Άμα σου ξυνισε αποτομα δεν φταίω εγώ αλλά εσύ που τελευταία με κάποια άτομα πολύ συγκεκριμενα ατομα ξυνιζεις πολυ εύκολα.

κόψε λίγο την αντιπαράθεση χωρίς λόγο και τις έμμεσες μπηχτες και το σε περιμένω στη γωνία γιατί το κουράζεις λίγο. Μη τα χαλάσουμε κρίμα είναι. Στη τελική το βουνό εκεί είναι να μας δείξεις στη πράξη κι εσύ τη θεωρία σου. Προσωπικά έχω να σε δω κάτι χρόνια. Κάνεις χώμα τα τελευταία χρόνια?
Καθόλου νεύρα δεν έχω, ίσα ίσα απάντησα ήρεμα, με σωστό λόγο και επιχειρήματα!
Σε αντίθεση με αυτήν σου την απάντηση.

Marios40

Μέλος
Όνομα
Marios
Μοτό
ΟΑΣΑ 845
boxer ,αντι να τρωγεσαι με τα ρουχα σου, για 1 φώτο , μπορείς να προκαλέσεις τον tc drift, σε μια κοντρα
ποιος θα ανεβει -κατεβει το πασιγνωστο αγωγο της βαρυμποπης
ειναι της μοδας τα CHALLENGES !
Ο XAMENOΣ , θα κερασει κοψίδια σε μια απο τις βλαχοταβερνες της περιοχης

ΥΓ. για εμενα και η αναβαση και καταβαση ,μπορει να γινει ευκολη η δυσκολη απο πληθος παραμετρων
Προσωπικα ομως συμφωνω με tc drift,ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ η καταφορα ,μου φαίνεται πιο ευκολη

R Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
σαυRα 1250 R
boxer ,αντι να τρωγεσαι με τα ρουχα σου, για 1 φώτο , μπορείς να προκαλέσεις τον tc drift, σε μια κοντρα
ποιος θα ανεβει -κατεβει το πασιγνωστο αγωγο της βαρυμποπης
ειναι της μοδας τα CHALLENGES !
Ο XAMENOΣ , θα κερασει κοψίδια σε μια απο τις βλαχοταβερνες της περιοχης

ΥΓ. για εμενα και η αναβαση και καταβαση ,μπορει να γινει ευκολη η δυσκολη απο πληθος παραμετρων
Προσωπικα ομως συμφωνω με tc drift,ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ η καταφορα ,μου φαίνεται πιο ευκολη
Ποντάρω ποιος θα κερδίσει ενα ταλαρο :D

ibar

Μέλος
Περιοχή
Αρτεμιδα
Όνομα
Ηλιας
Μοτό
r1200gs
δεν είναι το ιδιο σε ολους
με την μικρή μου εμπειρία οι ανηφοριές μου είναι μια χαρά ενώ στην κατήφορα ανεβάζω παλμούς...

Τελευταία επεξεργασία:

Aldebaran

Cafenture Rider
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Διυλίζετε τον κονωπα σε ένα εντελώς υποκειμενικό θέμα το οποίο ερμηνεύει ο καθείς κατά το δοκούν σύμφωνα με την ικανότητα του και τις φοβίες του.

Συνεχίστε.

sugariasgeorge

πα(πουστης)...
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
δεν είναι το ιδιο σε ολους
με την μικρή μου εμπειρία οι ανηφοριές μου είναι μια χαρά ενώ στην κατάφορα ανεβάζω παλμούς...
Λογικό....
Το ποτάμι αποκτά ορμή...
Θα σε περιμένουμε στο δέλτα του ποταμού να σε μαζέψουμε....

Ι :inlove: you μωρη τρέλα....

ibar

Μέλος
Περιοχή
Αρτεμιδα
Όνομα
Ηλιας
Μοτό
r1200gs
Λογικό....
Το ποτάμι αποκτά ορμή...
Θα σε περιμένουμε στο δέλτα του ποταμού να σε μαζέψουμε....

Ι :inlove: you μωρη τρέλα....
παλια έλεγαν καλύτερα χυλοπίτες παρα τίποτα...
τώρα λεω καλυτέρα ποτάμια απο τον καναπέ... παλιογρια... :friend:
και εγω μωρη αρρώστια!!!

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 990 ADV & KTM EXC450
Διυλίζετε τον κονωπα σε ένα εντελώς υποκειμενικό θέμα το οποίο ερμηνεύει ο καθείς κατά το δοκούν σύμφωνα με την ικανότητα του και τις φοβίες του.

Συνεχίστε.
Έχεις κάτι καλύτερο να διυλίσουμε...? :p

Padis

ven pasa ...
Περιοχή
Άγ.Στέφανος Αττικής
Όνομα
Παντελής
Μοτό
®1200 adv
Drz400E
Έχεις κάτι καλύτερο να διυλίσουμε...? :p
Κάτι με οκτάνια ίσως? (όχι απαραίτητα βενζίνη :sneaky:)

Πάντως έτσι για την ιστορία, η ανηφόρα φαίνεται τρομακτική από κάτω. Όταν αρχίσεις κι ανεβαίνεις ''ισιώνει''...
Αντίθετα με την κατηφόρα, που παραμένει κατηφόρα όσο και να την περπατήσεις...

Οπότε αν θα προτιμούσα κάτι, αυτό θα ήταν οι ανηφόρες....

thenos

ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 990 ADV & KTM EXC450
Κάτι με οκτάνια ίσως? (όχι απαραίτητα βενζίνη :sneaky:)

Πάντως έτσι για την ιστορία, η ανηφόρα φαίνεται τρομακτική από κάτω. Όταν αρχίσεις κι ανεβαίνεις ''ισιώνει''...
Αντίθετα με την κατηφόρα, που παραμένει κατηφόρα όσο και να την περπατήσεις...

Οπότε αν θα προτιμούσα κάτι, αυτό θα ήταν οι ανηφόρες....
Οπως πάει η δουλειά θα χωριστούμε σε Ανηφοράκηδες και Κατηφοράκηδες... :roflmao:

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Ναι ρε μαλακά Ναι! Πέρασα την ανηφόρα πού με στοιχειώνει εδώ και κάνα χρόνο Ναι!
Τι λες τώρα!!!

.

Στάλθηκε από το 2201116SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

thenos

ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 990 ADV & KTM EXC450
Ναι ρε μαλακά Ναι! Πέρασα την ανηφόρα πού με στοιχειώνει εδώ και κάνα χρόνο Ναι!
Τι λες τώρα!!!

.

Άξιος...!
Έλα να σε δω στο κατέβασμα τώρα... :p

HAWK_46

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Λευτέρης
Μοτό
Μηλοκλέφτη
Τι λες τώρα!!!

.

Στο τουνελ ειναι αυτη?

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Στο τουνελ ειναι αυτη?
Ναι Λευτέρη αυτή είναι. Στα κομμάτια πια, στον ύπνο μου την έβλεπα την πουτανα :laugh::roflmao::roflmao:

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
Ανηφόρα vs κατηφόρα

αν δεν βγει η ανηφόρα (καπάκι, κόλλημα, σβήσιμο, Κο Κο Κο δηλαδή μη άνοιγμα γκαζιού) θέλει ξανά κάτω και φτου κι από την αρχή οπότε το ίδιο βγαίνει πάνω κάτω. :)

Και μια φιλική συμβουλή (επειδή το έχω δει το έργο και είναι θρίλερ)
Όταν έχει μεγάλα και βαθιά λούκια, προσοχή στα πόδια γιατί πονάει. Πατάμε στα μαρσπιέ με το μετατάρσιο και όχι στην καμάρα για να μην εξέχει το πόδι προς τα έξω γιατί αν εξέχει και βρει αντίσταση σε κάποιο εμπόδιο με φόρα και το μαζέψει μετά η μηχανή δεν το σώζει καμμιά μπότα ή επιγονατίδα . Αυτό ισχύει παντού και το τονίζουν όλοι οι δάσκαλοι. Άσε που έτσι "παταει" καλύτερα η μοτό και δεν φθείρονται οι σόλες στις μπότες από τα οδοντωτά μαρσπιέ.

Top Bottom