Μιά που το νήμα αποσπάστηκε από αλλού, με την αρχή της συζήτησης να είναι ένα fail βίντεο, να πω δυό πράγματα ακόμα που έχω ανακαλύψει ότι "λείπουν" και τα προσπαθώ.
Ισορροπία. Μέσα στον κόβιντ είδα (και δεν έκανα) ένα τσάλεντζ των ινφλουένσερ σχετικά με στατική ισορροπία. Σβηστό μηχανάκι, στο γκαράζ ή στον κήπο. Δεν θα στο μάθουν στο σχολείο, θέλει μήνες.
Που θα πιαστείς και πότε θα πιαστείς. Αυτό που έγραψε και ο Κώστας πιο πίσω με τα πόδια, που πάνε τα γόνατα, ο κορμός, τα χέρια, σε ποιά ταχύτητα σφίγγεις το μηχανάκι και σε ποιά το αφήνεις ελεύθερο και σε ποιό τερέν χρειάζεται. Μπορεί να στα πουν στο σχολείο, αλλά μάλλον όχι και δεν ξέρω αν θα το "αφομοιώσεις" μέσα στο μάθημα.
Που θα βάλεις το βάρος σου σε κάθε περίπτωση. Μπροστά, πίσω, πλάι, που θα πατήσεις το μαρσπιέ, που θα ανοίξεις το πόδι, γιατί θα το κρατήσεις στο μαρσπιέ, γιατί θα το βάλεις μπροστά, τι σημαίνει "πάω τέρμα πίσω στις κατηφόρες" και υπό τι όρους και συνθήκες και που οριοθετείται το "τέρμα". Θα τα ακούσεις λίγο επιδερμικά στο σχολείο ή όχι όσο πρέπει αναλυτικά.
Γκάζι/συμπλέκτης, εδώ και αν δεν είναι το χάος, που πως πόσο θα δώσεις δύναμη. Δεν θα στο μάθουν σωστά σχεδόν πουθενά.
Και φτάνω στο βίντεο που ξεκινήσαμε την κουβέντα: Ο τύπος ανοίγει το γκάζι απότομα (γιατί του είπαν Τσοβόλα δώσ' τα όλα) και μόλις ξεκινάει το μηχανάκι έχει ήδη χάσει ισορροπία και φεύγει πίσω, επειδή φεύγει πίσω τραβάει παραπάνω το γκάζι και σουζάρει, μέχρι να ανέβει στο μηχανάκι και να προσπαθήσει να ανακτήσει έλεγχο έχει σκάσει στο δέντρο. Λείπουν βασικές δεξιότητες.
Και για αυτό επιμένω στο ότι το σχολείο είναι καλό ΑΝ έχεις καλύψει τα βασικά με το δωρεάν σχολείο του Youtube, χωρίς να πας "πουθενά" στην ουσία αλλά χτίζοντας θεμέλια. Δεν βρίσκω σκόπιμο να φάω και άλλο χρόνο και χρήμα σε κάποιον που θα μου δώσει εξαιρετικές συμβουλες για μαραθώνιο ή σπριντ όταν καλά καλά δεν ξέρω να περπατάω.