Έγραψα ότι το σωστό είναι να μάθεις ισορροπία στατικά, να μάθεις πως πιάνεις την μοτοσικλέτα, πότε, γιατί, που, να μάθεις πως δίνεις ώθηση και γιατί... Για τα οποία έχει εξαιρετικά βίντεο (και ανέφερα και από ποιούς). Και μετά, όταν έχεις μάθει να περπατάς και να κάνεις τα βασικά (ακολουθώντας ασκήσεις που θέλουν μηδενικό ή ελάχιστο χώρο και ενέχουν μηδενικό κίνδυνο) μπορείς να πας να ζητήσεις βοήθεια στο "πως γίνεται η συρραφή των βασικών δεξιοτήτων σε διαδρομή" και θα μπορείς να αφομοιώσεις το μάθημα χωρίς να ασχολείσαι με επουσιώδη πράγματα και να καταλήξεις όπως το "άνοιξα το γκάζι και το πόδι μου έφυγε πίσω και Άννα να ένα δέντρο".Και πολύ καλά κάνεις και εκπαιδεύεσαι με τον τρόπο που τα αφομοιώνεις , μαζί σου σε αυτό.
Αλλά, παραπάνω έγραψες ότι ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ πως το σωστό είναι να δούμε πρώτα youtube και μετά να πάμε σε εκπαιδευτή. Το οποίο youtube δεν απαξιώνω καθόλου ,αλλά αν κάποιος τρίτος ρώταγε την άποψή μου ,θα άλλαζα τη σειρά.
Σήμερα τώρα πριν από λίγο έγραψα τι εννοώ βάση, πως πιστεύω ότι αποκτάται και τώρα με ρωτάς τι εννοώ βάση, καλά πάει αυτό, από ότι μαθαίνω τελειώνει τώρα κοντά ο ανάδρομος ερμής ίσως να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε το 2025.Τι εννοείς βάση?
Κάποιος που δεν έχει μπει σε χώμα δεν έχει καμμία βάση, γιατί είναι εντελώς διαφορετική η τεχνική στο χωμα
Με ηλεκτροκίνητο με μοτέρ από μίζα φορτηγού;Πριν αρκετά χρόνια είχα δει έναν τύπο να ανεβαίνει αυτό το σημείο καβάλα σε ποδήλατο και δεν το πίστευα,έχει μεγάλη κλίση και ο μάγκας ούτε που σηκώθηκε από την σέλα .
ΥΓ. Πολύχρονος για την ονομαστική σου εορτή!!
Γκρίνια δεν είναι η βάση της συζήτησης, αλλά η εμμονή στην υπεραναλυση η οποία είναι βασισμένη πάνω σε θεωρητικό επίπεδο σε ένα αντικείμενο σχεδόν 100% πρακτικής φύσεως.Δεν νομίζω ότι συζητάμε για το ίδιο πράγμα.
Η κουβέντα που γίνεται, στην βάση του αν μπορείς ή όχι να μάθεις και από ποιά πηγή, το με ποιά σειρά είναι προτιμότερο να κάνεις ποιό βήμα, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί είναι γκρίνια;
Ο Στιβ Τζομπς της Apple πάλι αποφάσισε ότι ήξερε καλύτερα από το γιατρό του και έβγαλε θεραπεία δικιά του και εναλλακτικιά αλλά δεν "πέτυχε" και έφυγε για τάτι 90% αντιμετωπίσιμο.Η συζήτηση εξαντλήθηκε επί κόβιντ. Μπορείς να βρεις πληροφορίες για αυτό που θέλεις να μάθεις σε τεράστια αφθονία. Το τι θα τις κάνεις, αν είναι καλές, σε τι βαθμό μπορείς να τις αφομοιώσεις κλπ είναι άλλη συζήτηση. Education shaming μετά τον μεσαίωνα πρώτη φορά βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, έγινε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες σκοπιμότητες και είναι απλά κατάπτυστο και αντιεπιστημονικό.
Να σου θυμίσω (δεν ξέρω αν υπάρχει αρχείο κάπου) άρθρο του Νίκου Δήμου προ αμνημονεύτων στους 4Τ σχετικά με τον τότε CEO της Ίντελ, ο οποίος διάβασε και αποφάσισε μόνος του την θεραπεία που θα ακολουθούσε για τον καρκίνο που είχε, με αίσια αποτελέσματα. Εννοείται πως αυτό δεν συνεπάγεται ότι η Σούλα που διαβάζει ζώδια για να ξέρει αν μπορεί να βγει από το σπίτι της με ασφάλεια μπορεί να κατανοήσει επιστημονικό κείμενο, αλλά λέμε τώρα, έστω στο επίπεδο που καταλαβαίνει ο κάθε ένας, μπορεί να βρει γνώση.
Όσο και αν διαβάσεις τι λύνεις στα καλάμια ας πούμε για να αλλάξεις τσιμούχες και λάδια, το να δεις και ένα βίντεο ταυτόχρονα είναι εξαιρετική βοήθεια.
Ομοίως, το να παρακολουθήσεις τον οποιονδήποτε εκπαιδευτή για όσα γράφω πιο πάνω είναι ΑΠΕΙΡΩΣ χρησιμότερο από το ξερό "καρύδωστο" το οποίο είναι 100% βέβαιο ότι θα καταλήξει στο δέντρο... με αποδείξεις στο βίντεο που λέγαμε.
Και κάποια στιγμή κόψτε την ιστορία των άκρων, ναι; Δεν θα κερδίσεις ρομάνιακς βλέποντας βίντεο, συμφωνούμε. Σε όλα τα άλλα, κόψτε κάτι οι γνώστες ή τέλος πάντων δέχομαι την εμπειρία σας, δεχτείτε ότι ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ και να ακούτε και λίγο το τι βοηθάει τους άλλους χωρίς απαξίωση.
Αυτό είναι κατα την γνώμη μου το πρώτο πράγμα που πρέπει να κανει-μαθει καποιος που θέλει να ασχοληθεί με την χωμάτινη οδηγηση είτε με on off είτε με enduro ,τα βίντεο του σωλήνα παρόλα αυτά τα βρίσκω χρήσιμα και ενδιαφέρον πάντα κάτι σου μαθαίνουν, κάποτε δεν υπήρχαν αυτές οι πληροφορίες και πολλά πράγματα τα μάθαινες από πιο έμπειρους που έβγαινες βόλτα και ειχαν την διάθεση να δείξουν κάποια πράγματα,τώρα αν έχεις κάποια μικρή εμπειρία παρακολουθώντας τα κάτι σου δίνουν.Οποιος νομίζει ότι βλέποντας τον Συμηδα ή όποιον άλλο αντίστοιχο θα κάνει τα ιδια είναι βαθιά νυχτωμενος ...θα μείνει με το τσιβας μαλλον αγκαλιάΠας σε μια αλάνα με ελάχιστα σαθρό και ξεκινάς από τα βασικά. Στροφές -οκτάρια -φρένα. Μετά πιο σαθρό κοκ Μετά τραβερσάρισμα πλαγιά. Πέρα δώθε να λιώσεις.
Προτιμότερο από τον χυμό σωλήνα βρε Γιάννη....μας πιάστηκαν τα δάκτυλα να σου λέμε τον τρόπο, που θα μπεις στον μαγικό κόσμο της σκόνης.Έστω και έτσι, το ίδιο πράγμα λέμε Airhead
Από τόσο "μηδέν" οι δύο που πήγα δεν.
Πήρα πράγματα, αλλά πήρε και χρόνο να καταλάβω τι πήρα.
Μανιακέ μόνο χυμό πέτρας