Μηχανές και ξωκλήσια

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Αγιος Κοσμας στον Παρνασσο
Ομορφο μερος για διανυκτερευση
Καταπληκτικο σημειο :cool: αλλα δυστυχως δεν εχουμε μεινει ποτε εκει για βραδυ :(


Και κανα δυο ακομη φωτο στο ξωκλησι απο εκεινη την εξορμηση πισω στο μακρινο 2010:




 
Τελευταία επεξεργασία:

zandesiro

3MA owner.
Περιοχή
Πολυγυρος Χαλκιδικης
Όνομα
zandesiro
Μοτό
ΧΤ600Ε,Typhoon 50,ST1300A

Ξωκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης στη Ν.Σκιωνη Χαλκιδικης.
Βιογραφία
Το ξωκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Σκιώνη, βρίσκεται 2 χιλιόμετρα ανατολικά του χωριού στη θέση της αρχαίας Σκιώνης. Είναι χτισμένο ακριβώς στην όχθη και φιλοξενεί θαυμάσιες τοιχογραφίες του 16ου αιώνα μ.Χ.

Το εκκλησάκι, καθώς και η γύρω περιοχή ανήκε στη Μονή Φλαμουρίου, στη Θεσσαλία. Όταν η Θεσσαλία απελευθερώθηκε από τους Τούρκους, το 1881 μ.Χ., παραχωρήθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στην οποία ανήκει μέχρι σήμερα.

Στο ναό φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας ζωγραφισμένη σε όρθια μαρμάρινη βάση αγάλματος. Η παράδοση για το ξωκλήσι λέει ότι ένας χωρικός της περιοχής είδε ένα φως στη θάλασσα να πλησιάζει στην ακτή. Νομίζοντας ότι πρόκειται για πειρατικό καράβι, επέστρεψε στο χωριό να ειδοποιήσει τους συγχωριανούς του. Το πρωί, όταν το φως έφτασε στην ακτή, είδαν ότι ήταν ένα μεγάλο κομμάτι μάρμαρο, με την Παναγία ζωγραφισμένη πάνω του, που επέπλεε στη θάλασσα. Οι χωριανοί εντυπωσιάστηκαν από το θαύμα και ζήτησαν από τον Τούρκο μπέη της περιοχής να τους επιτρέψει να χτίσουν ένα εκκλησάκι για να στεγάσουν την εικόνα. Αυτός όμως αρνήθηκε, έριξε κάτω την εικόνα και άρχισε να την ποδοπατά. Η εικόνα έγινε ξαφνικά μαλακή σαν πηλός και παγίδεψε τα πόδια του μπέη, μη αφήνοντάς τον να ξεφύγει. Τότε ο μπέης μετάνιωσε, και ζητώντας συγνώμη επέτρεψε να χτιστεί το εκκλησάκι αυτό.

Η τοπική παράδοση αναφέρει ότι η εικόνα κλαίει πριν συμβεί κάτι κακό στη χώρα. Λέγεται ότι η εικόνα δάκρυσε πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, λίγο πριν γίνει η εισβολή της Κύπρου, ακόμη και πρόσφατα, όταν δημιουργήθηκε το θέμα με το όνομα των Σκοπιων.

Απο www.saint.gr

 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Προφήτης Ηλίας κάπου γύρω απο τα Άγραφα...
 

yns

Today is life, tomorrow never comes
Περιοχή
Ηράκλειο
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 990 Adventure
Honda NX650 Dominator
Χθες, στο αγαπημένο μας εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού στο Όρος Κεφάλι στα Αστερούσια που αυτή τη φορά μας προφύλαξε από τον καυτό ήλιο του Κρητικού καλοκαιριού μέχρι να ξεκουραστούμε και να συνεχίσουμε τη διήμερη χωμάτινη βόλτα μας.



Τοποθεσία: https://www.google.gr/maps/place/Τίμιος+Σταυρός/@34.9288546,24.7517681,3599m/data=!3m1!1e3!4m8!1m2!2m1!1zz4zPgc6_z4IgzrrOtc-GzqzOu865IM-Ezq_OvM65zr_PgiDPg8-EzrHPhc-Bz4zPgg!3m4!1s0x0:0x913ec3aedbfbc8ec!8m2!3d34.9279225!4d24.7560469?hl=el
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom