Μοναχικός περιπλανώμενος στις ακρογωνιές της Ευρώπης (Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία)

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R

vadim

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
BMW R1200GS 2015
Καλή σου μέρα!
Με ταξίδεψες για 5-6 λεπτάκια, με τις εικόνες σου και την αφήγηση.

Καλά ταξίδια να έχεις και όμορφες διαδρομές!
Ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Καλά και ασφαλή ταξίδια και σε σένα!
 

vadim

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
BMW R1200GS 2015
Καλημέρα μόλις τελειώσεις με τη περιγραφή του ταξιδιού σου θέλεις να μας πεις πως το οργανώσες και τη εξοπλισμό/χαρτιά χρειάστηκαν;
Καλημέρα Foris 1993. Ναι, μόλις ολοκληρώσω το οδοιπορικό θα κάνω μια σύντομη παράθεση με τα βασικά προαπαιτούμενα.
 

vadim

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
BMW R1200GS 2015
Ημέρα 4η (Interlaken - Lake Constance)

Ξημέρωσε και ... απογοήτευση! Το χθεσινοβραδινό ψιλόβροχο δεν λέει να σταματήσει και το weather.com δείχνει έντονες βροχές για το επόμενο 3ήμερο στην περιοχή, οπότε δεν έχει νόημα να μείνω άλλη μια μέρα. Δυστυχώς, η επίσκεψη στον παράδεισο που ονειρευόμουν για σήμερα θα πρέπει να περιμένει ως το επόμενο πέρασμα από εδώ. Μέχρι τότε, δανείζομαι και παραθέτω μια φωτογραφία από το Google για να θαυμάσουμε μαζί τη μαγεία.

32dd.jpg


Κατά τις 10.00 βάζω τα αδιάβροχα και ξεκινάω για τον επόμενο προορισμό, που είναι η πέμπτη και τελευταία λίμνη του ταξιδιού μου, η λίμνη Constance. Στα πρώτα χιλιόμετρα ταξιδεύω μ' ένα ήρεμο ψιλόβροχο.

32DDD.jpg


Όταν το GPS αποφασίζει να με οδηγήσει από τα υψώματα γύρω από τη Λουκέρνη τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, ....

33.jpg



33a.jpg


.... οπότε αποφασίζω να κατέβω στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο.

33b.jpg


Ανοίγω μια παρένθεση για να σας πω ότι μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να προμηθευτώ την ελβετική βινιέτα (40 € περίπου με ισχύ για έναν χρόνο), γιατί κινήθηκα σε επαρχιακούς δρόμους, αλλά και γιατί - μεταξύ μας - όσες φορές πέρασα στο παρελθόν δεν την αγόρασα και δεν με σταμάτησαν ποτέ. Θα το ρισκάρω, ελπίζοντας ότι με τέτοιο καιρό δεν θα βγουν για μπλόκα.

Εν τέλει, η βροχή δυνάμωσε και με συνόδευσε για τα υπόλοιπα 150 χλμ (μέσα στο χαμό ούτε που κατάλαβα πότε μπήκα στη Γερμανία) ....

33d.jpg



33e.jpg


μέχρι και το ξενοδοχείο.

33g.jpg


Η λίμνη Constance, η οποία στην ουσία είναι μια τεράστια διεύρυνση του Ρήνου, μοιράζεται ανάμεσα στην Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία. Είναι μεγάλη, τουριστικότατη και στις όχθες της αναπαύονται μερικές από τις ωραιότερες πόλεις και χωριά, όπως το Bregenz στην Αυστρία, το Lindau (!), το Meersburg (!) και βέβαια η Konstanz στη Γερμανία. Γύρω στα 12 χλμ από την τελευταία, σ' ένα χωριουδάκι ονόματι Wallhousen θα μείνω σήμερα, με ωραία θεά στη λίμνη.

33i.jpg


Η βροχή ευτυχώς έχει σταματήσει, οπότε αφού γίνονται τα απαραίτητα στεγνώματα, φεύγω για να γνωρίσω την Konstanz.

33ii.jpg



33k.jpg


Η Konstanz είναι μια όμορφη, τακτοποιημένη - όπως όλες οι γερμανικές - πόλη, με ένα πολύ καλά διατηρημένο ιστορικό κέντρο, κι αυτό γιατί γλύτωσε από τους βομβαρδισμούς στον Β' Π.Π., αφού οι σύμμαχοι φοβήθηκαν μην πλήξουν την ουδέτερη Ελβετία, που αρχίζει στο τέλος του κεντρικού δρόμου της πόλης. Αφού καταβρόχθισα ένα σνίτσελ σε μια παραδοσιακή μπυραρία δίπλα στον Ρήνο ....

33kk.jpg



33kkk.jpg


.... πέρασα από τη παλιά γέφυρα στο ιστορικό κέντρο και άρχισα το σεργιάνι από τον Καθεδρικό ναό. Σεργιάνησα σε πλακόστρωτα σοκάκια και γραφικές πλατείες, χάζεψα καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά αρχοντικά ....

33m.jpg



33n.jpg



33nn.jpg



33nnn.jpg


.... και χωρίς να το καταλάβω βγήκα στο λιμάνι. Από εδώ ξεκινούν τα καραβάκια για τα αξιοθέατα της λίμνης. Επίσης εδώ χτυπάει η καρδιά της πόλης. Πολλές καφετέριες και εστιατόρια και πολύς κόσμος να βολτάρει στον παραλιακό πεζόδρομο.

33p.jpg



33pp.jpg


Στην άκρη του λιμανιού δεσπόζει το πρόσφατα ανεγερθέν (1993) εννιάμετρο άγαλμα/ορόσημο της πόλης, η Imperia. Το άγαλμα περιστρέφεται αργά γύρω από τον εαυτό του και παριστάνει μια γυναίκα που κρατάει στα χέρια της έναν Πάπα κι έναν αυτοκράτορα. Το θέμα του (όπως και το όνομά του) προέρχεται από το διήγημα του Μπαλζάκ "La belle Imperia", που σατιρίζει τα ήθη του κλήρου και της αριστοκρατίας.

33ppp.jpg


Ήθελα τόσο πολύ να σεργιανήσω μέχρι αργά στην πόλη, αλλά το καταραμένο ψιλόβροχο άρχισε πάλι και με ανάγκασε να πάρω το δρόμο της επιστροφής.
 

theo_ts

Advexperience.gr
Περιοχή
Στη Γενέτειρα του Ευριπίδη
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
Suzuki Gs 500
New Force NF 500
Μας ταξιδεψες με τη γραφή σου και τις ομορφες φωτο σου. Keep traveling :yew:
 

socrates

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Σωκράτης
Μοτό
dl650
"Και εδώ διπλα από το σπιτάκι, θα βάλουμε μια λιμνούλα με καταρράκτη..." Bob Ross

Ενω εχω κάνει διαφορα ταξιδια εκεί τριγύρω... το ταξίδι σου είναι ένα κομματι του παζλ που μου λείπει, οπότε κέντρισες ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον μου.

Wanderlust κανονικό! Να είσαι καλά να ταξιδεύεις.
 
Reactions: Noe

vadim

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
BMW R1200GS 2015
"Και εδώ διπλα από το σπιτάκι, θα βάλουμε μια λιμνούλα με καταρράκτη..." Bob Ross

Ενω εχω κάνει διαφορα ταξιδια εκεί τριγύρω... το ταξίδι σου είναι ένα κομματι του παζλ που μου λείπει, οπότε κέντρισες ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον μου.

Wanderlust κανονικό! Να είσαι καλά να ταξιδεύεις.
Σ' ευχαριστώ socrates!
 

North_explorer

Where the Pin Shows
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Λευτέρης
Μοτό
BMW R 1200 GS Adv Rally
Διασχίζω για κάμποση ώρα ένα βαθύ φαράγγι, κινούμενος παράλληλα σ' ένα ποταμάκι, ώσπου μπροστά μου εμφανίζεται ξαφνικά το επόμενο "εμπόδιο", οι Βερνικές Άλπεις και το πέρασμα Grimsel.

31E.jpg


Όσο μαζεύω τα μέτρα μέχρι την κορυφή του πάσου (υψόμετρο 2.164 μ.), τόσο αλλάζει ο καιρός. Μαζί με τις πρώτες εικόνες χιονιού στις βουνοκορφές, έρχεται ένα ψιλόβροχο και μια υγρασία που περονιάζει.

31F.jpg


31FF.jpg


Στην κορυφή γίνεται ένας χαμός από μηχανόβιους, αφού το Grimsel Pass (όπως και το γειτονικό Furka Pass) με τα στροφιλίκια του είναι πολύ δημοφιλές.

31g.jpg


31i.jpg


31J.jpg


Μόλις προσγειώνομαι ξανά στα πεδινά, ο καιρός επανέρχεται στα καλά πρωινά επίπεδα....

31K.jpg


.... και σε λίγο ξεπροβάλει πανέμορφη η τρίτη λίμνη του ταξιδιού μου, η Brienzersee.

31L.jpg


31M.jpg


Πολύ γρήγορα μπαίνω στο δημοφιλές Interlaken, που όπως λέει και το όνομά του, βρίσκεται ανάμεσα στις λίμνες Brienzersee και Thunersee.

31n.jpg


Το Interlaken το έχω γνωρίσει σε παλαιότερο ταξίδι μου, κοσμοπολίτικο και μάλλον υπερεκτιμημένο, αποτελεί όμως βάση για εξερεύνηση των γύρω πανέμορφων περιοχών, αλλά και για extreme sports. Κάνω μια μικρή στάση για φαγητό και παρότι το ξενοδοχείο που θα διανυκτερεύσω σήμερα απέχει από εδώ 4 χλμ, προτιμώ να συνεχίσω. Μετά από μια δεκάδα χλμ φτάνω σε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα χωριά της Ελβετίας, το Lauterbrunnen.

31oo.jpg


31q.jpg


31r.jpg


Το Lauterbrunnen από μόνο του είναι ένα ακόμη ειδυλλιακό ελβετικό χωριουδάκι. Έχει όμως την τύχη να είναι "φυτεμένο" σ' ένα απίστευτου φυσικού κάλλους σημείο, στο βάθος της ομώνυμης κοιλάδας, από τις ωραιότερες των Άλπεων, με τους καταπράσινους ορεινούς όγκους γύρω της να προσθέτουν στο τοπίο μια άγρια ομορφιά. Επιπρόσθετα, διαθέτει το ορόσημό της, το διάσημο καταρράκτη Staubbach, που πέφτει από ύψος 300 μέτρα, ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, που δυστυχώς ο φακός του κινητού μου δεν μπορεί να απεικονίσει στο ελάχιστο!

31s.jpg


Το καλύτερο σημείο βέβαια για να απολαύσεις το μεγαλείο της περιοχής είναι από ψηλά, από άλλα δυο παραμυθένια χωριουδάκια, το Wengen και το Murren, τα οποία όμως προσεγγίζονται μόνο με τρένο και τελεφερίκ. Το τρένο όμως ξεκινά σε 30 λεπτά και είμαι αρκετά κουρασμένος για να περιμένω. Κανένα πρόβλημα, αποφασίζω να παρατείνω τη διαμονή μου εδώ άλλη μια μέρα, οπότε ας περιμένει ο παράδεισος μέχρι αύριο.

Όπως έγραψα πριν, δεν έκλεισα διανυκτέρευση στο Interlaken, αλλά στο Ringgenberg, ένα χωριό στις όχθες της λίμνης Brienz. Το δωμάτιο είναι ένα κλουβί, αλλά η θέα από το μπαλκονάκι άπαιχτη!

31y.jpg


Αργά το απόγευμα, ξεκούραστος και ορεξάτος, κίνησα για τον περίπλου της τέταρτης λίμνης του ταξιδιού μου, της Thunersee. Παρά το ψιλόβροχο, ήταν μια απολαυστική διαδρομή, με αποκορύφωμα την πανέμορφη πόλη Thun και το ομώνυμο κάστρο της, στο δυτικό άκρο της λίμνης, στις όχθες του ποταμού Άαρ. Αν βρεθείτε στην περιοχή μην τη χάσετε.

32a.jpg


32aa.jpg



32b.jpg



32c.jpg



32d.jpg

Μαγικά μέρη φίλε !!! Ημουν την βδομάδα της πρωτοχρονιάς εκεί πάνω και όσες φόρες και να το επισκεφτείς δεν χορταίνετε αυτή η πέριοχη στο κέντρο της Ελβετίας ! Πολύ ωραίο το εκδρομικό και στην αφήγηση του και στις φωτο του!

ps : τα σόλο ταξίδια είναι τα καλύτερα !!!
 

vadim

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
BMW R1200GS 2015
Ημέρες 5η & 6η (Lake Constance - Strasbourg)

Η μαγεία του road trip! Να ξυπνάς και να ζορίζεσαι ώσπου να θυμηθείς πού βρίσκεσαι αυτή τη φορά, να ανοίγεις το παράθυρο και να βλέπεις αυτό το θέαμα, ....

34.jpg


.... να μελαγχολείς για τις όμορφες πόλεις και τις όμορφες μνήμες που αφήνεις πίσω σου και απ' την άλλη να λαχταράς να βγεις ξανά σε άγνωστους δρόμους, να "γευθείς" νέους προορισμούς. Σήμερα λοιπόν είμαι πολύ χαρούμενος, αφού με υποδέχεται μια υπέροχη ηλιόλουστη μέρα και με περιμένει μια απολαυστική διαδρομή, σε στριφτερούς επαρχιακούς δρόμους, μέσα από τα γραφικά χωριουδάκια του Μέλανα Δρυμού.

34B.jpg


34E.jpg



34BB.jpg


Μετά από 200 χλμ, περνάω τα ανύπαρκτα σύνορα Γερμανίας - Γαλλίας που ορίζονται στη μέση της γέφυρας του Ρήνου και πολύ γρήγορα μπαίνω στο Στρασβούργο.

34G.jpg
 

vadim

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
BMW R1200GS 2015
Θυμάστε στην αρχή του οδοιπορικού που έγραψα ότι τις πρώτες ημέρες είχα σχεδιάσει να τις περάσω δίπλα σε μερικές από τις ωραιότερες λίμνες της Ευρώπης; Μετά την Constance και για το υπόλοιπο του ταξιδιού, λίμνες τέλος. Σειρά πια έχουν τα ποτάμια, με πρώτο τον Ρήνο που μόλις πέρασα. Και το αστείο είναι ότι αυτό δεν το προσχεδίασα, το διαπιστώνω τώρα απολογίζοντας το ταξίδι! Μήπως έπρεπε το ταξιδιωτικό μου να έχει τίτλο "Ο δρόμος του νερού";

Στο Στρασβούργο - μολονότι έχω βρεθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν - θα μείνω δύο ημέρες, ώστε:

1. Να απολαύσω μια από τις πιο γραφικές υδάτινες συνοικίες της Ευρώπης, τη Μικρή Γαλλία (Petit France), βολτάροντας δίπλα στα γραφικά κανάλια που σχηματίζει ο ποταμός Ιλ (νάτο κιόλας το δεύτερο ποτάμι) και χαζεύοντας τα καρτποσταλικά σπιτάκια του 16ου αιώνα με τις ξυλοδεσιές και τα ολάνθιστα μπαλκόνια τους.

35.jpg


35b.jpg


35d.jpg


35e.jpg


35f.jpg


2. Να σταθώ με δέος μπροστά στον μεγαλειώδη αρχιτεκτονικά Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και να χαθώ μαγεμένος στα γύρω μεσαιωνικά στενάκια.

35h.jpg


35i.jpg


35j.jpg


35k.jpg


3. Να γευθώ μέσα σ' ένα βιομηχανικό πάρκο, στο καλύτερο - κατά Trip Advisor - εστιατόριο κρέατος της πόλης, εξαιρετικούς ανατολίτικους μεζέδες .....

35kkk.jpg


35kkkk.jpg


4. Να φωτογραφήσω κι εγώ την - με ή χωρίς ανταπόκριση άραγε; - ερωτική πρόσκληση του νεαρού προς την Χριστίνα.

35l.jpg


5. Να μην καταφέρω να απολαύσω το νυκτερινό Στρασβούργο που φωτίζεται τόσο όμορφα, αφού και τις δύο ημέρες μετά το ηλιοβασίλεμα έβρεχε καταρρακτωδώς, αλλά να καταφέρω να στεγνώσω τη μπαγκαζιέρα μου, που τη βρήκα ένα πρωινό πλημμυρισμένη από την ολονύκτια βροχή, γιατί ενώ ήξερα απ' την προηγουμένη ότι το βράδυ θα ρίξει καρεκλοπόδαρα, βλακωδώς τη στήριξα στο πλαϊνό σταντ.

35m.jpg
 

vadim

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
BMW R1200GS 2015
Ημέρα 7η (Strasbourg - Luxembourg)
Είναι το 5ο moto road trip που κάνω στην Ευρώπη και πολλές φορές έχω βρεθεί αντιμέτωπος με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Όμως φέτος, πέρα από τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες για κεντρική Ευρώπη, αυτές οι διαρκείς εναλλαγές, αυτό το σκωτσέζικο ντους στο οποίο με υποβάλλει ο καιρός έχει αρχίσει και με κουράζει! Να, όπως σήμερα. Έχει ξημερώσει ένα ηλιόλουστο, ταξιδιάρικο Σάββατο κι όμως .... πρέπει να ανασχεδιάσω τη διαδρομή μου. Ενώ σκόπευα να κάνω κάποιες παρακάμψεις για να δω τις πόλεις Nancy και Metz αφιερώνοντάς τους από ένα 3ωρο και να φθάσω απόγευμα στο Λουξεμβούργο, έρχεται το μετεωρολογικό δελτίο και μου τα ανατρέπει όλα, αφού προβλέπει έντονες βροχές από το μεσημέρι σ' αυτήν την περιοχή.
Οκ, δεν πειράζει, σχεδιάζεται πάραυτα και μπαίνει σε εφαρμογή plan B: Μετά από καμιά εκατοστή χλμ, αποχαιρετώ τη Γαλλία και ξαναμπαίνω στη Γερμανία για άλλα 130 χλμ. Πλησιάζει μεσημέρι όταν φθάνω στο συνοριακό Echternach, που τυχαίνει να είναι και η παλαιότερη κωμόπολη του Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

35MM.jpg


Το Δουκάτο λοιπόν, αν και με δυσκολία διακρίνεται στους χάρτες, έτσι στριμωγμένο ανάμεσα στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία, εκτός του ότι φημίζεται για το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα (αλλά και για μερικά τεράστια σκάνδαλα φοροδιαφυγής, όπως το Lux Leaks), διαθέτει κι ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο με βαθύσκιωτα δάση, φιδογυριστά ποταμάκια και καταπράσινες πλαγιές με αμπελώνες. Κι αυτά διανθίζονται από παραμυθένια χωριουδάκια, περιποιημένες φάρμες με ευτυχισμένες αγελάδες κι ένα στριφτερό επαρχιακό δίκτυο, η χαρά του μοτοσυκλετιστή (ο λόγος που συγκεντρώνονται εδώ τόσοι πολλοί μηχανόβιοι). Ένα μέρος αυτού του τοπίου απολαμβάνω, πριν καταλήξω στην πρωτεύουσα.

36a.jpg


36aa.jpg


36cc.jpg


Την πρώτη μου στάση την κάνω στο Mullerthal, γνωστό σαν "η μικρή Ελβετία του Λουξεμβούργου". Μικρή είναι και η γνωριμία μου μαζί του, αφού - απ' ό,τι διαβάζω - εδώ υπάρχει ένα μεγάλο πεζοπορικό δίκτυο μέσα σε φαράγγια και πυκνά δάση, που εγώ βέβαια δεν έχω το χρόνο να περπατήσω και να ανακαλύψω.

36d.jpg


Η επόμενη στάση όμως, 25 χλμ βορειότερα, επιβάλλεται να πάρει το χρόνο της. Εδώ βρίσκεται το Vianden, η ωραιότερη κωμόπολη του Λουξεμβούργου, με τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα πολύχρωμα κουκλόσπιτα και το ομώνυμο κάστρο, που κυριαρχεί στο τοπίο. Σ΄ ένα καφέ, στην όχθη του γραφικού ποταμού, με όλη αυτή την ομορφιά να με περιβάλλει θα απολαύσω το εσπρεσάκι μου, παρέα με δεκάδες "συναδέλφους", αφού το Vianden είναι ο τόπος συγκέντρωσης των μηχανόβιων που προανέφερα.

36g.JPG


36gg.jpg


36f.jpg
 

vadim

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
BMW R1200GS 2015
Αργά το μεσημέρι φθάνω στην πόλη του Λουξεμβούργου.

36ggg.jpg


36h.jpg


Εδώ θα προσθέσω άλλα δύο ποτάμια στη συλλογή μου, αφού η πρωτεύουσα του Δουκάτου είναι χτισμένη στη συμβολή των Alzette και Petrusse. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στο σύγχρονο κομμάτι της πόλης, που δένει τόσο αρμονικά με το παλιό .....

36HH.jpg


.... και μια επιβεβλημένη στάση σ' ένα βραζιλιάνικο εστιατόριο για ανάκτηση δυνάμεων ....

36HHH.jpg


.... ξεκινάω για την παλιά πόλη, που απέχει ένα 15λεπτο περπάτημα. Όπως τη βλέπω από απόσταση, χωρίς υπερβολές, μοιάζει με υπέροχο σκηνικό ταινίας εποχής.

36hhhh.jpg


Η παλιά πόλη του Λουξεμβούργου χωρίζεται σε δύο τμήματα. Στο κάτω τμήμα αναπτύσσεται γραφικότατη, γύρω από τον ποταμό Alzette, η συνοικία Grund. Στο άνω τμήμα, σ' ένα ύψωμα 300 μέτρων και γύρω από τις Place d' Armes και Place Guillaume II είναι συγκεντρωμένα όλα τα πανέμορφα μεσαιωνικά κτίρια, με highlight το Παλάτι του Μεγάλου Δούκα.

36HHHHH.jpg


36HHHHHH.jpg


Και βέβαια συνεχίζω τον περίπατό μου στον πιο διάσημο πλακόστρωτο πεζόδρομο της πόλης, τον Chemin de la Corniche, γνωστό ως "το ωραιότερο μπαλκόνι της Ευρώπης". Δεν ξέρω αν είναι το ωραιότερο της Ευρώπης, αλλά εγώ απόλαυσα έναν αξέχαστο περίπατο, μαγεμένος από αυτή τη ζωγραφιά! Δεν συμφωνείτε;

36iii.jpg


36jj.jpg


36jjj.jpg


36JJJJ.jpg


36k.jpg


36kk.jpg


Αργά το απόγευμα, ολοκλήρωσα τον περίπατό μου - μόλις που πρόλαβα, αφού μετά από λίγο άρχισε να βρέχει - περνώντας από τη Γέφυρα του Αδόλφου ....

36lll.jpg


.... και φωτογραφίζοντας το επιβλητικό κτίριο με το ρολόι, που δεν είναι κάστρο ή ναός, αλλά .... τράπεζα.

36m.jpg
 

vadim

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
BMW R1200GS 2015
Ημέρα 8η (Luxembourg)

Σήμερα είναι η μέρα των μεγάλων αποφάσεων. Πλησιάζει μεσημέρι και - σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό μου - θα έπρεπε τώρα να έχω μπει στο Βέλγιο, να εξερευνώ την κοιλάδα του ποταμού Ourthe με τα μεσαιωνικά χωριουδάκια της και να καταλήγω για διανυκτέρευση στις Βρυξέλλες. Κι όμως, είμαι καθηλωμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και παρακολουθώ από το παράθυρο τη βροχή, που δεν έχει σταματήσει από χθες. Και για να συνεχίσω και να σας αποκαλύψω το πλάνο του οδοιπορικού μου, μετά τις Βρυξέλλες σειρά είχαν οι Μπρυζ, Ουτρέχτη, Άμστερνταμ, με τελική βορειότερη κατάληξη τη Βρέμη, όπου και θα σχεδίαζα την επιστροφή. Κι όμως, τίποτα από αυτά δεν θα γίνει. Δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή έχει καταργήσει τις εποχές κι έχει κάνει τον καιρό εντελώς απρόβλεπτο και επικίνδυνο. Παράδειγμα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στην Κεντρική Ευρώπη. Βλέπω στο tablet τις προγνώσεις, βροχές κεντρικά και βόρεια και νέος επερχόμενος καύσωνας νότια και ιδιαίτερα στην Ουγγαρία απ' όπου σχεδίαζα να περάσω. Επειδή έχω δυσάρεστες μνήμες - από παλαιότερο ταξίδι μου με αυτοκίνητο - με μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα της Ουγγαρίας τέτοια εποχή, που κατεβαίνουν όλοι οι μετανάστες προς Βαλκάνια και Τουρκία για καλοκαιρινές διακοπές, τρέμω και μόνο στην ιδέα να καθηλωθώ εκτεθειμένος κάτω απ' τον καυτό ήλιο για πολλές ώρες. Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, αποφασίζω να συντομεύσω το μοναχικό μου ταξίδι. Κι αυτό που επιτείνει τη στενοχώρια μου είναι ότι είχα καταφέρει - με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα - να εξασφαλίσω 25ήμερη άδεια από τη σύζυγό μου γι' αυτό το road trip και θα πάει η μισή χαμένη (οι πολύχρονοι παντρεμένοι θα με καταλάβουν!).:cry::cry:
Όπως προείπα, δεν θα κατέβω από τα Βαλκάνια, αλλά θα περάσω και πάλι με ferry από Ιταλία. Ευτυχώς, αν και εποχή τουριστικού pick, βρίσκω καμπίνα στη MINOAN LINES. Θα αναχωρήσω από την Ανκόνα σε μια εβδομάδα. Τουλάχιστον έχω τώρα να κάνω εδώ μέσα κλεισμένος κάτι που λατρεύω: Να ψάχνω στους ιντερνετικούς οδηγούς για να βρω τις ωραιότερες διαδρομές και στάσεις για τις ημέρες της επιστροφής.
 

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
Δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή έχει καταργήσει τις εποχές κι έχει κάνει τον καιρό εντελώς απρόβλεπτο και επικίνδυνο. Παράδειγμα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στην Κεντρική Ευρώπη.
Μοιάζει τα τελευταία χρόνια να έχουν μετατοπιστεί χρονικά οι εποχές. Επίσης η μετάβασή τους είναι πολύ απότομη.
Όσον αφορά την ακρότητα, την τελευταία 4ετία οι καύσωνες στην περιοχή της κεντρικής ευρώπης που μένω είναι πλέον μόνιμο φαινόμενο.
 

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Όπως επίσης και οι βαρυχειμωνιές που κάνει, είναι μεγαλύτερης έντασης.
Η φύση πάντα έκανε κύκλους, πάντα θα κάνει!!!!
Εγώ δεν το λέω με την καμμία "κλιματική αλλαγή".
 

vadim

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
BMW R1200GS 2015
Όπως επίσης και οι βαρυχειμωνιές που κάνει, είναι μεγαλύτερης έντασης.
Η φύση πάντα έκανε κύκλους, πάντα θα κάνει!!!!
Εγώ δεν το λέω με την καμμία "κλιματική αλλαγή".
Φίλε boxer μακάρι - για το καλό όλων μας - να δικαιωθείς και να είναι ένας ακόμη κύκλος της φύσης. Προσωπικά επίτρεψέ μου να είμαι λίγο απαισιόδοξος.
 

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Κουβέντα κάνουμε, σαφώς!!!
Για όλα ισχύει το δραση-αντιδραση.
Τώρα, από που ξεκινά η δράση, ποια η αιτία, πώς θα γίνει η αντίδραση, ποτέ, με πιο τρόπο κτλ κτλ, μόνο η φύση ξέρει!!!!
 

vadim

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
BMW R1200GS 2015
Ημέρα 9η (Luxembourg - Heidelberg)

Με συννεφιασμένο καιρό, αποχαιρετώ την πόλη του Λουξεμβούργου και τον ανακαινισμένο σιδηροδρομικό της σταθμό .....

37.jpg


.... και μετά από 30 χλμ, στη μέση μιας γέφυρας, πάνω από τον ποταμό Μοζέλα ως φυσικό σύνορο, αποχαιρετώ και το Δουκάτο και μπαίνω στη Γερμανία.

37a.jpg


Όσο προχωρώ ανατολικά ο καιρός ανοίγει και μαζί του ανοίγονται εμπρός μου οι πρώτες πινελιές γαλανού ουρανού. Λίγο πριν τη Χαϊδελβέργη, κάνω μια μικρή παράκαμψη για να δω το Schwetzingen Palace.

Το Schwetzingen Palace είναι ένα παλιό κάστρο που μετατράπηκε σε θερινό ανάκτορο τον 17ου αιώνα, περισσότερο γνωστό - όπως διαβάζω - όχι τόσο για το κτίριο, όσο για την "ομορφιά και την αρμονία" των κήπων του. Μεταξύ μας δεν μου είπαν κάτι ιδιαίτερο, περισσότερο εκτίμησα τον καφέ που ήπια στην καλόγουστη πλατεία της ομώνυμης κωμόπολης.

37b.jpg


37bb.jpg


37bbb.jpg


Σε 10 λεπτά συναντώ τον ποταμό Νέκαρ και τα πρώτα προάστια της Χαϊδελβέργης.

37C.jpg


37d.jpg


37CC.jpg


Είναι όμως νωρίς ακόμη, οπότε προσπερνώ την πόλη και συνεχίζω σ' έναν απολαυστικά στριφτερό επαρχιακό δρόμο, που κινείται παράλληλα με τους μαιάνδρους του ποταμού, μέσα σ' ένα καταπράσινο φαράγγι. Πρόκειται για ένα τμήμα του δρόμου των κάστρων (Burgenstrasse), ο οποίος ξεκινάει από το Μανχάιμ και καταλήγει μετά από 1000 χλμ στην Πράγα. Όπως λέει και το όνομά του, στην πορεία του περνάει από δεκάδες κάστρα αλλά και καρτποσταλικά χωριουδάκια, κάποια στιγμή μάλιστα συναντιέται στο Ρότενμπουργκ με τον άλλο θεματικό δρόμο, το Ρομαντικό (Romantische Strasse). Το δρόμο των κάστρων τον είχαμε διανύσει στο πρώτο Motoeurope το 2016 με τη σύζυγό μου, ένα αξέχαστο οδοιπορικό. Θα ξαναπάρω μια μικρή μόνο γεύση απ' αυτή την ομορφιά, φθάνοντας μέχρι το χωριό Neckarsteinach και τα κάστρα του.

37ccc.jpg


37cccc.jpg
 
Top Bottom