Ότι και στη στεγνή, δεν αλλάζω πιέσεις. Τα συγκεκριμένα ελαστικά δεν με έχουν τρομάξει ποτέ, ούτε στο βρεγμένο. Στη γλύτσα της Αθήνας με τα πρωτοβρόχια τα έχω χρειαστεί, αλλ΄εκέι κανένα λάστιχο δε δουλεύει.Βρεγμένη άσφαλτο?
Τάσο βάζεις τόσο χαμηλές πιέσεις χώμα στο F800; Δουλευει χωρίς προβλήματα;Σε βρεγμενο ειναι πολυ καλο για τετοιου ειδους λαστιχο!
Πιεσεις 30 Ε , 32 Π ασφαλτο,στο χωμα 25 Ε, 20 Π.
Ναι ναι μια χαρα, και δεν παθαινω κ λαστιχα. Εξατραται βεβαια απο το στυλ του καθενος. Αλλο βαζουν 30 κ ολο λαστιχα παθαινουν. Για εμενα εχει δουλεψει καλα ο συνδιασμος αυτος.Τάσο βάζεις τόσο χαμηλές πιέσεις χώμα στο F800; Δουλευει χωρίς προβλήματα;
Στα enduro οι πιέσεις προτείνεται να είναι στο 1 bar (14.5 psi) αναλόγως τερέν με το βάρος τους γύρω στα 120kg. Δεν το θεωρώ ασφαλές να πέσεις κάτω από τα 20psi για το Dakar με τίποτα...Στο Dakar, το οποίο θεωρητικά είναι 196 κιλά γεμάτο, + τα "αξεσουάρ", "αισθάνομαι" το πίσω ελαστικό (Mitas τον "πρόγονο" του trail-xt) να έχει πρόσφυση με πίεση γύρω στο 21/22,
όσο ανεβαίνει η πίεση, ειδικά σε τεραίν χώμα/πέτρα όπως της Κουτσουνιάδας, τόσο περισσότερο χαζοσπινιάρει και το χειρότερο γλιστράει όταν καλείται να κινηθεί διαγώνια σε έδαφος με κλίση.
Στο δε εμπρός* η αίσθηση είναι ικανοποιητική με ακόμα λιγότερη πίεση (18 +/-).
*αν και το εμπρός ελαστικό αφορά ένα τρακτερωτό Metzeler, το οποίο με δώρισε ο Παντελής (aka Padis).
Βασικά, θα ήθελα να δοκίμαζα ακόμα χαμηλότερες πιέσεις (ας πούμε 15 /18) αλλά ανησυχώ για τις επιπτώσεις...
/// Β
ΥΓ υπόψη ότι κινούμαι με χαμηλές ταχύτητες (νιούμπις γαρ), φαντάζομαι αν κάποιος πάει "αέρα", απαιτούνται υψηλότερες πιέσεις.
Στον κηπο μου με τα εργαλεία που έχω μαζι στο βούνο. Δεν είναι TKC αλλα γίνεται. Σίγουρα πιο σκληρό αλλα με λιπαντικό και με οδηγό γαι τη βαλβίδα γίνονται πιο ευκολα τα πράγματα. Το πίσω με προβληματίζει περισσότερο να πω την αλήθεια. Το πίσω το έβαλα σε λαστιχάδικο, βαρέθηκα με λεβιεδάκια.Παιδιά μήπως έχει αλλάξει κάνεις σαμπρέλα στο βουνό με λεβιεδες σε μπροστινό mitas Enduro trail - xt?