amyroukai
Room Sacraliser
Δεν το είχα δει με ήχο, το κείμενο διάβασα μόνοΑπό το απόσπασμα που ανέβασες, δεν προκύπτει αυτό που λες.
Δεν είπαν πουθενά ότι φταίει ο μοτοσικλετιστής, το αντίθετο μάλιστα!!!
Δεν το είχα δει με ήχο, το κείμενο διάβασα μόνοΑπό το απόσπασμα που ανέβασες, δεν προκύπτει αυτό που λες.
Δεν είπαν πουθενά ότι φταίει ο μοτοσικλετιστής, το αντίθετο μάλιστα!!!
Λόγω προσωπικής μου διαστροφής τον παρακολουθώ τον τύπο γιατί αναφέρεται κριτικά σε νέες τεχνολογικές εξελίξεις, που θα χτυπησουν κάποια στιγμή αργά η γρήγορα την πόρτα μας. Στο βίντεο που ανέβασε ο Γιάννης περιγράφει αυτοκίνητο τίγκα στις κάμερες που θα κάνει περιπολίες να βρει παραβάτες στους δρόμους. Σε κάποιο άλλο βίντεο αναφερόταν σε ΑΙ κάμερες στα σχολικά λεωφορεία σε σχολικές αίθουσες κλπ...Ο ομιλητής έχει τα δίκια του.
Συζήτηση για το κυκλοφοριακό στην Αθήνα που θα το έλυνε η γκουγκλ και θυμάμαι και έναν καλό προϋπολογισμό έργου και φυσικά δεν έγινε τίποτα.
Τώρα που συζητήθηκε το θέμα των καμερών, γιατί δεν θα μπορούσαν να διαβάζουν την κίνηση και να ρυθμίζουν φανάρια δυναμικά όλο το 24ωρο; Καταλαβαίνω ότι από ένα σημείο και μετά οτιδήποτε και να κάνεις δεν σώζεται η κατάσταση μόνο από αυτό, ο δρόμος θα κολλήσει. Το άσχημο είναι ότι το μόνο που συζητήθηκε είναι χρήση για καταστολή και όχι για διευκόλυνση/βελτίωση συνθηκών ζωής.
Ζούμε σε περιέργους καιρούς. Όπως έχουν αποδειξει ένα σωρό κοινωνικά πειράματα οι νοοτροπιές του κόσμου πλάθονται και δημαγωγούνται.Το είδα στο κανάλι του Λούις.
Για να μην πω πάλι τα ίδια που έχουμε πει... Κρατάω μόνο το ότι υπάρχει πάντα κόσμος που επιθυμεί σφόδρα το να ζήσει αυτό που λες και να το επιβάλλει σε τρίτους, το είδαμε όχι μόνο ιστορικά αλλά και στο παρόν νήμα.
Ίσως θυμάσαι ότι υπάρχει εφαρμογή ασφαλιστικής εταιρείας που υπόσχεται έκπτωση σε αντάλλαγμα για την 100% νόμιμη οδήγηση όπως θα την επιβεβαιώνει παρακολουθώντας τον πελάτη. Δεν ξέρω πόσοι την χρησιμοποιούν, αλλά επιβεβαιώνει το πιο πάνω.
www.instagram.com
"Έχουμε" δρόμο ακόμα......Στην Μασαχουσέτη ετοιμάζεται νόμος που θα περιορίζει πόσο μπορείς να οδηγήσεις κάθε χρόνο. Έχεις Χ μίλια, τέλος.
Σωκράτη (έχεις και φιλοσοφικό όνομα)Ζούμε σε περιέργους καιρούς. Όπως έχουν αποδειξει ένα σωρό κοινωνικά πειράματα οι νοοτροπιές του κόσμου πλάθονται και δημαγωγούνται.
Αν και δεν μπορεί να εξαληφθεί το φαινόμενο υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισής του.
Το πιο ισχυρό όπλο είναι να έχουμε ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα, να είμαστε σκεπτόμενοι και να μην αποδεχόμαστε αμάσητα ότι μας βομβαρδίζουν το ΑΙ, πολιτικοί, influencers, MME, τηλεειδικοί κλπ. Στόχος του δημαγωγού είναι το συναίσθημα -πχ ανασφάλια, φόβος, οργή, διχόνοια - και όχι το γεγονός καθ' αυτό. Μισές αλήθειες, ψευτοδιλήμματα, δολοφονίες χαρακτήρων με προσωπικές επιθέσεις, φτωχή επιχειρηματολογία, παραπληροφόριση και κεντρικά αφηγήματα. Η καλύτερη προστασία είναι να γίνεις σκεπτόμενος πολίτης, όχι παθητικός καταναλωτής συναισθημάτων.
Επειδή κανένας από εμάς δεν μπορεί να βρίσκεται σε συνεχή κριτική εγρήγορση ας λαμβάνουμε τουλάχιστον την πληροφορία από επιλεγμένες πηγές που είναι δοκιμασμένες στο παρελθόν και έχουμε λόγους να εμπιστευόμαστε κατά μεγάλο ποσοστό.
Όσο περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν να σκέφτονται μόνοι τους, να ελέγχουν πηγές και να αποφευγουν βολικές υπεραπλουστεύσεις, τόσο λιγότερο αποτελεσματική γίνεται η όποια δημαγωγία επιχειρείται. Όπλο μας... η συνήθεια της αμφιβολίας και της επαλήθευσης.
Η αλήθεια είναι ότι απο μικρός είχα τις παραξενιές μου και βλέπω τα πράγματα από την δικιά μου οπτική.Σωκράτη (έχεις και φιλοσοφικό όνομα)
Κριτική ικανότητα ο Έλληνας δεν μπορεί να δημιουργήσει γιατί ΦΥΤΑ σε σχολείο που παραλογίζεται
Από τη μία η φυσική η χημεία και η βιολογία από την άλλη τα θρησκευτικά ν αναιρούν τα πάντα
2 εθνικές εορτές γιαλαντζί, μια ιστορία που όποιος θέλει την πιστεύει
και το πιο σημαντικό απ όλα
ΗΘΙΚΗ ΡΉΞΗ
με τον εαυτό σου, το περιβάλλον κλπ κλπ
Μαθαίνει ας πούμε το παιδί για τον Τρωικό πόλεμο πως ο Έκτορας στάθηκε στα τοίχοι
και φώναξε «Εἷς οἰωνὸς ἄριστος, ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης» (Ιλιάδα, Μ 243)
και από την άλλη βλέπει τον πατέρα του να προσκυνάει για ένα μεροκάματο
Ξέρει πως το να κλέβεις είναι κακό αλλά ο πατέρας του μιλάει για τη σχετικότητα του θέματος....
Ποιόν κλέβεις γιατί κλέβεις ο σταυρός στο χέρι κλπ κλπ
Όπως και να χει η κριτική σκέψη στην Ελλάδα σημαίνει απομόνωση και κοινωνικό περιθώριο
Οι ιδεολογίες δω χάμου πάνε πακέτο
οΝ οΦ ή όλα ή τίποτα
Η διαφωνία, η μερική αποδοχή απόψεων και ιδεών σε κατατάσσει αυτόματα στην άλλη πλευρά
Πχ Θεωρείς ότι η ιδέα της πατριαρχίας είναι λάθοςκαι ότι ισότητα δεν μπορεί να υπάρξει στον καπιταλισμό
λόγο της ίδιας της δομής του κοινωνικοπολιτικού αυτού συστήματος?
-Είσαι μισογύνης ! (παλιά ήταν φαλλοκράτης αλλά επειδή πολλές γκόμενες γουστάρανε το αλλάξαμε)
Θεωρείς ότι η Ελλάδα χειρίστηκε λάθος το Μακεδονικό πρόβλημα?
Είσαι αναρχοάπλυτος, ανθέλληνας κλπ
Όπως και να χει η ιδεολογική απομόνωση που συνοδεύεται από κοινωνικό αποκλεισμό
είναι πολύ σκληρό πράγμα που βάζει σε αμφισβήτηση την ίδια την επιβίωση του ατόμου
Διαφωτισμός εδώ γιοκ
Αμερικάνικη επανάσταση γιοκ
Γαλλική επανάσταση γιοκ
Ρώσικη επανάσταση ψιλογιόκ !
Όπως είπε κι ένας φίλος η δημοκρατία εδώ γεννήθηκε κι εδώ πέθανε
Τη σκότωσε ο Μεγαλέκος και η... Χριστιανοσύνη οπότε πρόσεχε!
Θα τιμωρηθείς επειδή τολμάς να σκεφτείς και δεν θα σε κάνουν Ντα...
Θα πονέσεις
Για δες που τελικά... υπάρχουν και άλλοι!!!Η αλήθεια είναι ότι απο μικρός είχα τις παραξενιές μου και βλέπω τα πράγματα από την δικιά μου οπτική.
ΠΧ στο σχολείο οταν σήκωνα το χέρι να πω το μάθημα το έλεγα βάζοντας μια εισαγωγική πρόταση πριν....
"¨ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ..." υπονοώντας ότι δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια. Σε σημείο που μου το κόλλησαν σαν παρατσούκλι και ηξεραν ότι θα το πω στα Θρησκευτικά και στην Ιστορία κατά κύριο λόγο. Συμφωνώ ότι η κατήχηση γίνεται από τις μικρές ηλικίες.
Ανοίγετε μεγάλο κεφάλαιο εδώ κύριοι. Το σοκ που τρως όταν αρχίζεις να σπας το αμπιγιε περιτύλιγμα του εθνικού αφηγήματος είναι τεράστιο. Και όσο περισσότερο σκάβεις και μπαίνεις σε λεπτομέριες τόσο περοσσότερο εκπλήσεσαι, αλλά ταυτόχρονα αρχίζουν να βγάζουν νόημα πολλά από αυτά που ζεις γύρω σου.Για δες που τελικά... υπάρχουν και άλλοι!!!
Αυτό που λέει ο φίλος Σωκράτης το έκανα και εγώ ακριβώς το ίδιο !
Επίσης έστριβα τσιγάρο ανάποδα και γενικά είχα μια τάση να κάνω τα πράγματα όχι με την πεπατημένη αλλά με το δικό μου τρόπο . Χωρίς να το συνειδητοποιώ κιόλας στην αρχή . Με το στριφτό ξύπνησα (αφού προσπαθούσα να μάθω ούτε που θυμάμαι πόσο καιρό ε και κάποια στιγμή λέω "αφού ρε φίλε δε με βολεύει έτσι θα το κάνω αλλιώς" και βγήκε τεελειο το ρημάδι σε 3 δεύτερα ..
Επίσης κάπως έτσι (όπως τα λέει ο Νικόλας) με τη σπα-ζ-μενη ιστορία και τις κουλες γιορτές εφυγα απο θετικες επιστημες ( βλαμμενος 1δεσμιτης για όσους θυμουνται το συστημα τοτε ) και πηγα και σπουδασα και ιστορια .. εκ των υστέρων εύχομαι να μη το ειχα κανει ποτε γιατι πέρα απο προφανές ( γνωριζεις ποιος εισαι και προς τα που πας ακριβως ) η αληθεια ειναι τρομερα απογοητευτικη δυστυχως .
Και η μεγαλύτερη μ@λακια σε όλο αυτό ειναι ότι δε τρως παπάτζες πλέον για κανένα λόγο .
Εχω καταληξεί στη διαπιστωση οτι δε ζεις καλά ( ή τελος πάντων με ήσυχο το κεφάλι ) αν ξέρεις ολη την αλήθεια . Η παπάτζα βοηθαει να ζουμε καλυτερα . Σε θεμιτο βαθμο όμως .
Εδω στο Eλλαντα έχουμε την τιμη να ειμαστε μόνιμα στη bonus stage ..
Παντού.....Ωραίο θέμα πραγματικά, αλλά στον ΚΟΚ ρε όργια???![]()