Ν. Ευρυτανίας - Η ομορφότερη περιοχή της Ελλάδος...

Strats

Μέλος
Περιοχή
Γλυφάδα
Όνομα
Στράτος
Μοτό
Fat Black Panther
Πριν μερικά χρόνια, πηγαίνοντας Προυσό, διανυκτέρευσα στον Γαύρο. Εκεί λοιπόν, σε μια ταβέρνα, βλέπω το χάρτινο τραπεζομάντιλο, να έχει το χάρτη της Ευρυτανίας, και να λέει "Ν. Ευρυτανίας - Η ομορφότερη περιοχή της Ελλάδος!" Για κάποιο λόγο μου έκανε εντύπωση μια και είχα κι εγώ προσωπικά την ίδια γνώμη σχετικά με την ορεινή ομορφιά της Ελλάδας (και βέβαια να μην ξεχνάμε και την Πίνδο...)



Ένα ωραίο λοιπόν ΣΚ του Οκτωβρίου (2013), με τον Κώστα aka Dent και τις γυναίκες μας (δικάβαλοι), πήγαμε και πάλι στα αγαπημένα αυτά μέρη. Η διαδρομή στο πήγαινε ήταν από Παρνασσό, μέσω Επταλόφου, Γραβιά, Παύλιανη. Εκεί, κάναμε τον καταπληκτικό γύρο Παύλιανη, Μουσουνίτσα, Αθανάσιος Διάκος, Καστριώτισσα, Μαυρολιθάρι, Παύλιανη, Πρόκειται για 70km ατελείωτου ορεινού κάλους. Στη συνέχεια, από το βόρειο τμήμα της Παύλιανης, μέσω βατού χωματόδρομου κατευθυνθήκαμε προς Γοργοπόταμο και στη συνέχεια μέσω του επαρχιακού προς Τυμφρηστό, για να κατεβούμε στο Κρίκελλο για διανυκτέρευση. Η διαδρομή από Τυμφρηστό προς Κρίκελλο είναι όλη στα 1200m υψόμετρο και είναι πραγματικά το κάτι άλλο! Σύνοψη της πρώτης ημέρας:
http://goo.gl/uSVarl

H επιστροφή την επόμενη έγινε μέσω Προυσού, Ξεκινήσαμε από Κρίκελλο και πηγαίνοντας βορειοδυτικά, περάσαμε απέναντι από το βουνό μέσω Συγκρέλλου, Ανιάδας και πέσαμε λίγο πιο πάνω από το Μεγάλο Χωριό. Από εκεί στον αξέχαστο αυτό ορεινό δρόμο που συνδέει Καρπενήσι με Ναύπακτο μέσω Προυσού, κατευθυνθήκαμε προς Προυσό, Ναύπακτο και στη συνέχεια Ιτέα, Δεσφίνα και πίσω Αθήνα. Σύνοψη της 2ης ημέρας:
http://goo.gl/fV3wVl

Και μερικές photos









Πλατεία Κρίκελλου:








Προυσός (η αγαπημένη μου)


Και όπως πάντα... άντε και στην επόμενη...
 
Top Bottom