Οι καλύτερες διαδρομές για μοτοσυκλέτα στον κόσμο.........!

Marion

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Μαριάνα
Μοτό
bmw gs 1200 .....θα ηθελα να ειχα!!

  • Δανείζομαι από το Cycle World την καταγραφή των 10 καλύτερων διαδρομών με μοτοσυκλέτα στον κόσμο, για διαφορετικό λόγο η κάθε μία. Η λίστα δεν τελειώνει με αυτές, όμως κάθε μία έχει κάτι ξεχωριστό που κάνει το πέρασμα από εκεί με τη μοτοσυκλέτα μια αξέχαστη εμπειρία.

    1)Route 66, ΗΠΑ



    Διάσημη όσο και επίκαιρη ξανά η διαδρομή κατά μήκος του ομωνύμου αυτοκινητόδρομου των ΗΠΑ, έγινε ένα με την ελπίδα, καθώς οι άνθρωποι έφευγαν δυτικά για να ξεφύγουν από την οικονομική κρίση στη δεκαετία του 1930. Η «Route 66» έχει γίνει τραγούδι ενώ φαντάζει πλέον συνώνυμο του «ταξιδιού». Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς εκ των έσω την Αμερική είναι αυτό το ταξίδι, από Ανατολή ως τη Δύση. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχει ονομαστεί «η Μητέρα των Δρόμων».

    2)Cat & Fiddle - East Midlands, Αγγλία




    Συνεχόμενες στροφές κάθε είδους, με μερικές μόνο ενδιάμεσες ευθείες ίσα-ίσα για να τα βγάλετε πέρα με τα φορτηγά. Γνωρίζοντας αυτά, το ταξίδι είναι εξαιρετικά ευχάριστο, καθώς διασχίζει το μαγευτικό τοπίο του Peak District. Όμως χρειάζεται προσοχή – η δημοτικότητά του και οι δελεαστική χάραξη των στροφών καθιστούν το δρόμο και σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Βρετανίας για τους μοτοσυκλετιστές.

    3)Το πέρασμα του Σαν Μπερναρντίνο




    Αρχικά ήταν ένας εμπορικός δρόμος που συνέδεε το ιταλικό λιμάνι της Γένοβας με την Ελβετία. Ακολουθώντας τη μορφολογία του εδάφους, περνά από την ανατολική πλευρά των Άλπεων στη δυτική, μέσα από ένα μοναδικό οικοσύστημα. Πυκνά πευκοδάση, έλατα αργότερα, μοναδική χλωρίδα και υδροβιότοποι προσφέρουν ένα μοναδικό περιβάλλον οδήγησης. Μια διαδρομή με ατελείωτες σε πλήθος καμπές, στροφές και υψομετρικές αλλαγές. Τη μεγαλύτερη δοκιμασία αποτελεί το φαράγγι του Ρήνου μεταξύ των Thusis και Zillis, το οποίο φέρει και το όνομα Via Mala, ή «κακός δρόμος».

    4)Από το Cabo de Gata στη Γρανάδα



    Αν και οι Άλπεις επισκιάζουν κάθε αντίπαλο όταν το θέμα είναι οι ορεινές διαδρομές με μοτοσυκλέτα, οι λόφοι της βόρειας Ισπανίας προσφέρουν μία πολύ διαφορετική - αλλά όχι λιγότερο συναρπαστική - εμπειρία.

    Η διαδρομή προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία οδήγησης σε ακραίες και διαφορετικές συνθήκες. Από την έρημο και τα βουνά μέχρι την παρθένα ακτογραμμή των παραλίων, οι εικόνες αλλάζουν μέτρο με το μέτρο. Η ευκαιρία να εξερευνήσετε τα χωριά στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα είναι επίσης μια πρόκληση: να γνωρίσετε μια πλευρά της Ισπανίας που λίγοι άνθρωποι επισκέπτονται για να δούν.

    5)Η Ακτή Αμάλφι - Ιταλία




    Η Ακτή Αμάλφι θεωρείται ίσως το καλύτερο παράδειγμα παράκτιου οικισμού κι ένα μοναδικό τοπίο της Ιταλικής χερσονήσου. Έχει οριστεί σαν ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, προσφέρει μοναδική θέα όπου κι αν κοιτάξεις.

    Η Strada Statale 163 θα σας μεταφέρει από το Sorrento στο Amalfi και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, γεμάτης στροφές και εκπληκτικής ασφάλτου, είναι «σκαλισμένο» στα απόκρημνα βράχια. Μια πηγή έμπνευσης για πολλούς, από το συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ μέχρι τον θεατρικό συγγραφέα Τενεσί Γουίλιαμς, πρόκειται για ένα ταξίδι που δεν ξεχνιέται εύκολα.

    6)Βλόρα μέχρι τους Αγίους Σαράντα - Αλβανία




    Ακολουθώντας την ακτογραμμή, ο δρόμος περνά από ήρεμα χωριά και απόκρημνες βραχώδεις ακτές, φαινομενικά ανεπηρέαστες από το πέρασμα του χρόνου. Το τέλος της διαδρομής στους Αγίους Σαράντα φτάνει μόλις δύο ναυτικά μίλια μακριά από την Κέρκυρα και σε μικρή απόσταση με πλοίο από την ιταλική χερσόνησο.

    7)Από το Bar στο Σαράγεβο



    Τα Βαλκάνια δεν ελκύουν μόνο για το τοπίο. Πλέον εμπεριέχουν και νωπές μνήμες των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

    Το ταξίδι από το Μπαρ στο Μαυροβούνιο - προσβάσιμο από Ιταλία – μέχρι το Σεράγεβο στη Βοσνία συνδυάζει την ομορφιά όσο και την ιστορία. Η εκπληκτική ακτογραμμή οδηγεί στο Ντουμπρόβνικ πριν η διαδρομή στοχεύσει στην ενδοχώρα και μέχρι το Σεράγεβο - δύο όμορφες πόλεις όπου τα σημάδια του πολέμου είναι ακόμα νωπά.


    8)Nurburgring



    Για τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας, όλοι οι δρόμοι έπρεπε να οδηγούν στο Nurburgring. Χτισμένο το 1920, η αρχική διαδρομή του έστριβε ασταμάτητα επί 28 χιλιόμετρα γύρω και «μέσα» στην οροσειρά του Eifel. Αργότερα λόγοι ασφαλείας περιόρισαν την πρόσβαση του κοινού στην διαδρομή των 20,6 χιλιομέτρων στο Nordschleife, ή τον Βόρειο κύκλο. Χτίστηκε με σκοπό να γίνει η πιο προκλητική πίστα στον κόσμο και αποτελεί χωρίς αμφιβολία την Μέκκα για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου.

    9)Το τρίγωνο Betws-y-coed



    Η Βόρεια Ουαλία είναι ένας ακόμη εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς μοτοσυκλετιστές. Με συνεχείς λόφους, δρόμους γεμάτους στροφές και άστατες καιρικές συνθήκες που αλλάζουν τα δεδομένα, συνθέτει μια πραγματικά προκλητική βόλτα.

    Το «τρίγωνο» συνδυάζει κλειστές στροφές, με αρνητική κλίση, αλλά και «κυματιστές» ευθείες. Μία διαδρομή δημοφιλής σε λέσχες αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, που περιλαμβάνει γραφικές παμπ και χωριά --όλα μαθημένα να υποδέχονται τους εκδρομείς με τις μοτοσυκλέτες τους.

    8)Το μονοπάτι του Ho Chi Minh - Βιετνάμ



    Το μονοπάτι δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ως ένα δρομολόγιο μεταξύ Βορείου και Νοτίου Βιετνάμ. Περνούσε μέσα από γειτονικές χώρες, το Λάος και την Καμπότζη, αποφεύγοντας την στρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων Βιετνάμ. Τώρα προσφέρει μια εκπληκτική διαδρομή μέσω της αγροτικής υπαίθρου που είναι βατή μόνο με τα πόδια ή με μοτοσυκλέτα, με τη διαρκή απειλή όμως της καταρρακτώδους βροχής.

 
Top Bottom