Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων

Natassa

patara_power
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Νατάσσα
Μοτό
Suzuki SV650 ‘17
Triumph Trident 660 ‘22
Το αφήνω εδώ στις συναντήσεις. Να λιώσουν τα χιόνια, να ζεστάνει λιγάκι, να μαζευτούμε, να πάτε… ΝΑ ΠΑΜΕ :p το πρώτο πχ σκ του Απριλίου;! Ωραία ιδέα!

Προσφέρεται για διαμονή, διαδρομές στα πέριξ, on και off, πεζοπορίες και τσίπουρα.

Βρίσκεται εδώ.

Το Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων βρίσκεται σε υψόμετρο 1.536 μ. πάνω στην ελατοσκέπαστη ράχη «Καραμανώλη», στα ριζά του βουνού Τραπεζίτσα, σε σημείο απίστευτης θέας προς τα Αγραφα και το θεαματικό Βουτσικάκι, τη Λίμνη Πλαστήρα, την Ευρυτανία, τον Θεσσαλικό κάμπο, την Οσσα και τον Ολυμπο.

Στις εγκαταστάσεις του μπορούν να κοιμηθούν 24 άτομα. Υπάρχει κεντρική θέρμανση, κοινόχρηστες πεντακάθαρες τουαλέτες και μια υπέροχη παρεΐστικη σάλα, όπου δεσπόζουν η ξυλόσομπα και το πάντα φουντωμένο τζάκι της.

Στο καταφύγιο επισκέπτες και διαμένοντες μπορούν να δοκιμάσουν πεντανόστιμα μεζεδάκια, χειροποίητα γλυκά, σπέσιαλ μανιταρόσουπα, πιάτα για χορτοφάγους και να πιούν τοπικό βιολογικό κρασί από το Μουζάκι.

Στο Καταφύγιο Αγράφων, που σημειωτέον είναι ανοιχτό για διαμονή όλες τις μέρες του χρόνου, θα σας καλωσορίσουν με χαμόγελο η Ειρήνη και ο Βλάσης και θα σας κάνουν από την πρώτη στιγμή να αισθανθείτε βολικά και άνετα.

Ακόμη και αν δεν είστε φανατικοί πεζοπόροι, αποκλείεται να μην επιχειρήσετε έστω μια σύντομη βόλτα στο παρακείμενο δάσος και στα δυο-τρία εκπληκτικά σημεία θέας.

Αν αγαπάτε την πεζοπορία και διαθέτετε τον ανάλογο εξοπλισμό, ο Βλάσης θα σας υποδείξει τα μονοπάτια της περιοχής που έχει καθαρίσει και σηματοδοτήσει με ιδιαίτερη επιμέλεια και πολύ μεράκι ο ΕΟΣ Καρδίτσας (ΕΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ).

Το Καταφύγιο Αγράφων έχει εύκολη πρόσβαση από τη Λίμνη Πλαστήρα. Από το πιο κομβικό σημείο της περιοχής, που είναι τα Καλύβια Πεζούλας, θα κατευθυνθείτε προς το χωριό Νεράιδα και στη συνέχεια θα ανηφορίσετε, πάντα σε ασφαλτόδρομο, προς το καταφύγιο. Προσοχή, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες αν έχει προηγηθεί χιονόπτωση, παρ’ όλο που η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Πλαστήρα εκχιονίζουν σχολαστικά τον δρόμο.

Καταφύγιο Αγράφων: τηλέφωνα επικοινωνίας 6988586292 & 6989802742





 
Τελευταία επεξεργασία:

akis92

Μέλος
Περιοχή
Αγια Χωματα(Ηλεια)
Όνομα
Aκης
Μοτό
R1200GS
Ωραιο το καταφύγιο και πολυ καλα τα παιδιά που το διαχειρίζονται (εξυπηρετουν ακομα και οταν ειναι κλειστοί)αλλα γνωμη μου σαν τις βουκολικες καταστάσεις πανω στα χωρια τιποτα...

Στάλθηκε από το RMX3363 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Δεν λέω ναι γιατί συνήθως κάτι στραβώνει αλλά το βλέπω...
Εάν καταλήξουμε σε ημερομηνία καλό θα ήταν να ενημερωθεί το καταφύγιο για τα διαθέσιμα κρεβάτια που θα χρειαστούν.
 

Natassa

patara_power
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Νατάσσα
Μοτό
Suzuki SV650 ‘17
Triumph Trident 660 ‘22
Απο εμένα δεν έχει κρυώσει τίποτα, αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών μου, ενώ το μυαλό θέλει σαν τρελό, δυστυχώς είμαι αναγκασμένη να ακούω το σώμα μου που οι ρυθμοί του είναι πολύ αργοί... προς το παρόν. Μπορώ να βοηθήσω στη διοργάνωση εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά δεν ξέρω αν κλειστεί για μια χ ημερομηνία, αν θα είμαι σε θέση να ακολουθήσω. Μόνο τελευταία στιγμή μπορώ να ξέρω...
 
Top Bottom