Ο ΦΩΤΟμοτοσυκλετιστης...και οι επιλογες του!

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Επειδή έγινε η συζήτηση στο θέμα του KTiNoS για την sony του και προσπαθώντας να βγάλω μιά άκρη σχετικά με το τι θα "έπρεπε" ή θα ήθελα να ξεκινήσω... Τελικά δεν είναι μονόδρομος το full frame όπως πίστευα και δεν είναι (για το δικό μου γούστο) λύση μιά καλή κόμπακτ, ο περιορισμός σε έναν φακό είναι βολικός αλλά και όχι, αναλογιζόμενος ότι μιά "καλή κόμπακτ" στοιχίζει όσο/περισσότερο από μιά mirorless που μπορείς να την κάνεις ό,τι θες και δεν διαφέρουν σε βάρος ιδιαίτερα, με τους ίδιους φακούς.


Συζήτησα με μιά φίλη φωτογράφο κάποια πράγματα, χτες πέτυχα και αυτό το άρθρο το οποίο για τους έμπειρους μπορεί να είναι πράγματα γνωστά αλλά για εμάς τα "ψαράκια" ανοίγει λίγο το μάτι στο τι θα έπρεπε να ψάξουμε στην πορεία για το "τι θέλω να παίρνω στο κάδρο μου/τι να ψωνίσω". Sensor Size, Perspective and Depth of Field
Το πιο αστείο στο άρθρο (το οποίο θέλει πολλές αναγνώσεις, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω κάποια πράγματα) είναι τα σχόλια από κάτω. Μοτοφόρουμ παλιάς κοπής, πανηγύρι αλλά και μερικές χρήσιμες επεξηγήσεις.
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Στα 600 "περίπου" ευρώ με κιτ φακό 15-45 παίζουν τρεις καλές "μεσαίες" επιλογές. Σαν μέγεθος δεν έχουν τρελές διαφορές, η mirrorless είναι όμως η πιο μικρή και κάπου 20% πιο ελαφριά, διαφορά που μεγαλώνει με τον φακό φορεμένο και την κάνει την πρώτη προτίμηση και ίσως την μόνη που μπαίνει σε τσέπη μπουφάν. Η Canon M100 που έβλεπα ενώ είναι η "τέλεια" σε φορητότητα, είναι τελικά αρκετά μικρή στο χέρι, τόσο που είναι άβολη και οι ρυθμίσεις μόνο από οθόνη λίγο δύσκολες και λόγω γραμματοσειρών και λόγω δαχτύλων ΧXL, είχα την ευκαιρία να τις δω όλες σε μεγάλο μαγαζί ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών. Οι bridge/superzoom είναι εξίσου βαριές με DSLR και εξίσου μεγάλες, κερδίζεις σε τιμή βέβαια.

Οπότε το νέο shortlist έγινε...
Canon M50
Canon 800D
Nikon D5600

Σαν ποιότητα φωτογραφίας δεν έχουν διαφορές άξιες λόγου. Στα μεγάλα ISO υπερτερεί η NIKON αλλά καμία δεν είναι για μεγάλα ISO έτσι και αλλιώς, έχουν πολύ κόκκο και είναι με διαφορά η ακριβότερη.
Αυτό που μου αρέσει με τις mirrorless είναι ότι έχεις ζωντανή εικόνα του τι τραβάς και βλέπεις άμεσα τόσο σε οθόνη όσο και εικονοσκόπιο πως επηρεάζεται η φωτό από ό,τι αλλάξεις σε ρύθμιση. Ναι το κάνουν και οι νέες DSLR αυτό (και οι δύο που λέω έχουν live view) αλλά χάνεις σε λειτουργίες. Από πλευράς φακών δεν τίθεται θέμα, ότι θες και δεν θες και η M50 παίρνει όλη την σειρά φακών με αντάπτορα.

Κοιτούσα και SONY που έχουν εξαιρετικό βίντεο αλλά είναι τραγικές οι τιμές (προς τα επάνω), μοντέλα 5ετίας της σειράς 6χχχ πωλούνται όσο τα περσινά των Nikon, Canon, Fuji κλπ και είναι καλές αλλά πέντε ετών πίσω. Οι περσινές πωλούνται όσο full frame DSLR... Οι Fuji για κάποιο λόγο έχουν φακούς που... fuckίζουν τσέπη πολύ άσχημα οπότε ακόμα και αν πεις ότι ανεβαίνεις λίγο σε λεφτά, θα ανέβεις πολύ παραπάνω σε βάθος χρόνου θες δεν θες, σε σημείο που δεν αξίζει, πας σε full frame οποιασδήποτε άλλης εταιρίας στο ίδιο κόστος τελικά.

Πέραν του "έτσι είναι η παράδοση" και δεδομένου του "όμοιου" APS-C αισθητήρα, πρακτικά τι λόγος υπάρχει να μπεις με DSLR πλέον; Κανένα άρθρο στο ίντερνετ δεν δίνει μιά λογική εξήγηση, ίσα ίσα που μάλλον τα πλεονεκτήματα των mirrorless είναι σοβαρά. Από ότι καταλαβαίνω υπάρχουν "ειδικές χρήσεις" και η μεγάλη εγκατεστημένη βάση "παραδοσιακών φωτογράφων" που έτσι έμαθαν, οπότε αυτό κρατάει τις DSLR ζωντανές ακόμα.
 

tattoopanther

★Zavarakatranemia
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδική
Όνομα
ΚρίστοΠαντέρα
Μοτό
R1200GS
Εμενα πάλι, ακόμη δεν με πείθουν οι mirroless.
Eν ετη 2019 ειναι παρα μα πάρα πολλοί οι λόγοι για να παραμείνεις στις καλές και αξιόπιστες DSLR, σε καμια 5-10ετία βλέποντας τις εξελίξεις τιμες κτλ το ξαναζητάμε.
Η καλή εικόνα/φωτογραφία έχει να κάνει απο το φακό που παίρνετε το κλίκ και οχι αν εχει καθρέπτη η δεν εχει.
Μιας και το βαρος αναφέρετε πολύ συχνά, το βάρος σε εναν φακό 70-200 ειναι το ίδιο είτε εχεις mirrorless ειτε dslr.,
με τους φακούς ακόμη δεν ξεφυγε η τεχνολογία χρειαζεσαι γυαλιά για παίξεις μπάλα στην εικόνα.
Τωρα αν τα 300-400 γραμμαρια στην διαφορα απο τα σωματα ειναι πολύ βάρος τι να πώ.
Οι φακοί για τις mirrorless ξεφευγουν στις τιμές για τους απλούς θνητούς.
Η πληθώρα των φακών για τις DSLR όπως και σώματα που υπάρχουν εδω και δεκαετίες και η μικρή τιμή τους και φυσικά η ποιότητα της φωτογραφίας
ειναι ενας απο τους σημαντικότερους λόγους που θα παραμείνουν για πολύ ακόμη σαν entry level για πολλούς νεους που θέλουν να εμβαθύνουν στο κόσμο της φωτογραφίας
και πολλούς επαγγελματίες να κάτσουν στα αυγά τους.
Προς το παρων δεν βλέπω καμια διαφορά στην ποιότητα της φωτογραφίας απο τις ποιο σουπερντούπερ μιρολες με μια ΄ταπεινή΄ DSLR δεκαετίας σε βάζω να μην πάω παραπάνω.

Απο προσωπική εμπειρια που δοκίμασα mirolless με ξύνισε παρα πολύ [πεστε με παραδοσιακό]
που όταν βλέπω απο το ματακι δεν βλέπω την πραγματικότητα και βλέπω οθόνη κι εκεί,
δεν ξέρω στις καινούργιες αν αλλαξε η θα αλλαξει κάτι εκεί.
Τωρα στα δικά μας, σε ταξίδι που κάναμε με φίλο που επαιζε μπάλλλα με mirroless το ποιο σπαστικό ήταν οτι απο την πρώτη μερα κιόλας
αλλαζε μπαταρίες [ναι τραβάμε πολλές., :)]
και σε κάποιες φασεις που μειναμε και με σκηνακια ειχε ξεμείνει τελείως, ενω στην DSLR μου ειχα ακόμη την πρώτη μπαταρία.

Και όλα αυτα τα λεώ χωρις να θέλω να αποτρέψω κανεναν απο οτιδηποτε
απλα να παροτρύνω να δει ο καθένας τις πραγματικές αναγκες που εχει για την εικόνα χωρις να ξοδεύει ενα σκασμό λεφτα..
.,οπως ξανα εχω αναφερει και πολλοι φιλοι ποιο πάνω ..
Μηπως η mirrorless κάμερα στο κινητό που εχεις στην τσέπη κανει τη δουλειά που θες και δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω?
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Συζήτηση κάνουμε, όχι προσηλυτισμό, οπότε καλά κάνεις και λες την γνώμη σου και καταθέτεις την εμπειρία σου. Αυτό ακριβώς ήθελα κιόλας, την γνώμη των έμπειρων.

Βλέποντας που ξεκίνησαν οι mirrorless και που είναι σήμερα, από προδιαγραφές και τιμές πιστεύω ότι το "σημείο καμπής" το ζούμε τώρα και όχι σε 5 χρόνια. Σε 5 χρόνια η "μάχη" θα έχει τελειώσει.


Όχι δεν την κάνει (πλέον) την δουλειά το τηλέφωνο, σε χαμηλό φως δεν αρκεί. Και αρνούμαι να πληρώσω 700-1000 ευρώ για τηλέφωνο που έχει τόσο σούπερ ντούπερ κάμερα/ες που πάλι έχουν έναν αισθητήρα μεγέθους πινέζας. Φωτογραφίες τοπίο νυχτερινές, στην οθόνη δείχνουν σούπερ και στον υπολογιστή φάνηκε ότι δεν έχει εστιάσει "πουθενά" το τηλέφωνο, οπότε βλέπεις ωραία χρώματα και "θολή τεχνοτροπία" σε όλη την εικόνα. Το οποίο έχει πλάκα, σαν να τις έχεις περάσει φίλτρο Blur περίπου. Συν το ότι με δυσκολεύει στα φαγητά, με δυσκολεύει σε τοπία ημέρας όπου δεν πιάνει όλα τα χρώματα ο αισθητήρας (dynamic range λέγεται αυτό, αν το καταλαβαίνω σωστά) και γενικά λάθος δεν είναι να ψαχτώ με την δυνατότητα αναβάθμισης. Και δεν είναι κανένα μπαζοτηλέφωνο, περσινή κορυφαία συσκευή της Sony.

Αυτό με τις μπαταρίες είναι γνωστό ζήτημα, όντως θες 2-3 για κάθε φόρτιση μιάς παρόμοιας DSLR.
 

tattoopanther

★Zavarakatranemia
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδική
Όνομα
ΚρίστοΠαντέρα
Μοτό
R1200GS
Αυτο για το κινητο το λεω γιατι εχω πολλους φιλους που δωσαν πανω 2.000
για να παρουν φακους και σωματα και δεν κανουν ουτε ενα κλικ και οταν κανουν τα εχουν ολα στον αυτοματο πιλοτο ..
και στο τελος τις ημερας θελουν να ανεβασουν μια φωτο στο ινταγκραμ η στο fb και το ανεβαζουν απο το κινητο .
Δες και στις μηχανες που καβαλαμε ενα ποιο καινουργιο η ποιο γρηγορο μηχανακι δεν θα σε
κανει απαραίτητα και καλυτερο οδηγό και αναβατη η δεν θα προσφερει και πολλα παραπανω στην αισθηση της βολτας και του ταξιδιου απο ενα αλλο δεκαετιας .

Τωρα προσωπικα δεν βλεπω καμια μαχη μεταξυ mirror αυτα ειναι για τις εταιριες και τους ανθρωπους που νομιζουν οτι αν εχουν το καινουργιο ειναι ποιο ιν και ποιο κουλ.
είπαμε ολα πανε μπροστα ειδικα στην τεχνολογια ολα υπερκαλπαζουν παρολα αυτα υπαρχουν παρα πολλοι που τραβανε με φιλμ ακομη στις μερες μας .

Για τους λογους που αναφερεις ποιο πανω απο φωτος που θελεις να τραβας
αν πας σε μεταχειρισμενο εξοπλισμο σε DSLR (σωμα και κανα 2 φακους ) με βαρια 700€ εισαι υπερκαλυμμένος
για πολλα χρονια να πειραματιστείς να δεις και να παιξεις
με τα "μυστικά" του διαφραγματος του φωτός
και τις ταχυτητας
και να βγαζεις ομορφες εικονες !
 

KTiNoS

Μέλος
Όνομα
Athanassiou Nikos
Μοτό
XT 600 sm TDM 900
οποιαδήποτε μηχανή πάρεις και την παίρνεις τσάρκα με το μηχανάκι
πρέπει να είναι γουέδερ σιλντ.
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Γενικά μιλώντας, το "ακριβή μοτό και μόνο για καφέ καλές ημέρες" το ζούμε από τότε που υπάρχουν μοτοσικλέτες. Δεν με εκπλήσσει που υπάρχει και σε κάθε άλλη μορφή τεχνολογίας. Δεν μιλάμε για αυτό. Πήγα Αγγλία και καταπιέστηκα με 300 φωτό μόνο σε 2 ημέρες βόλτας.

Στα ίδια χρήματα, στον ίδιο αισθητήρα, με "ίδιους φακούς", από την στιγμή που διάφραγμα, κλείστρο, έκθεση, ταπάντατακοάλα είναι ομοίως ρυθμιζόμενα, γιατί θεωρούμε ότι υπερτερεί η μία μορφή έναντι της άλλης. ΟΚ, η μπαταρία, αλλά δεν είναι αρκετό πλεονέκτημα. Πιο σημαντικά είναι (θεωρώ) τα περισσότερα σημεία και σε μεγαλύτερο ποσοστό κάδρου για autofocus με "καλύτερη" τεχνολογία ή ότι βλέπεις όλο το κάδρο στις mirrorless ή ότι είναι λιγότερο "ευαίσθητες" σε καταπόνηση, σκόνη, ότι βλέπεις στο "ματάκι" ότι θα έβλεπες στην οθόνη αν θες (άρα δεν είναι ανάγκη να χαλάς το κάδρο/δεν σε νοιάζει αν έχει ήλιο...


Νίκο αυτό που λες σωστό, αλλά weather sealed δεν έχει παρά μόνο σε τετραψήφια νούμερα. Οι sony δεν είναι παρά το ότι έτσι διαφημίζονται, τουλάχιστον έτσι διαβάζω σε φόρουμ.
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Μερικά τα έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές αλλά ας τα πούμε άλλη μια φορά υπεραπλουστεύοντας όσο γίνεται...

Κάποτε ασχολιόμουν πολύ με τη φωτογραφία. Τώρα όχι. Όμως πολλές φορές με πιάνει το μεράκι και τότε θα ήθελα να έχω μια καλούτσικη μηχανή. Αν όμως είχα μια πραγματικά καλή μηχανή θα είχα και τον όγκο της (ο οποίος θα ήταν ανασταλτικός για τη κάθε "απλή" βολτούλα).

Είχα τη D700 και τη πούλησα γιατί πλέον δεν ήταν ΤΟΣΟ μεγάλο το κόλλημα μου. Όταν πήρα τη NEX-6 με τον απλό 16-50 (24-75) έβγαζα 10 φορές περισσότερες φωτογραφίες από ότι με τη D700, που μπορεί να μην ήταν οι "ψαγμένες" του παρελθόντος αλλά υπάρχουν. Και αυτό είναι τελικά που έχει σημασία. Έτσι και αλλιώς και με αυτόν τον entry level φακό είναι καλύτερη από οποιαδήποτε κόμπακτ.
Γιατί έβγαζα περισσότερες; Γιατί χωράει στη τσέπη οποιουδήποτε χειμερινού μπουφάν και την έπαιρνα μαζί μου χωρίς δεύτερες σκέψεις. Όταν πάλι ήθελα να "παίξω" μου έκανε τα χατίρια και έχει αρκετά κουμπιά άμεσης πρόσβασης χωρίς να παλεύεις μέσα στο χάος του μενού.

Η Nikon D7100 (που είναι αρκετά πιο μαζεμένη από τη D700) είναι σημαντικά μεγαλύτερη με έναν entry level ζουμ φακό και σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη από την Α6000, τουλάχιστον με βάση τα specs και ο φακός μια χαρά είναι για τα δεδομένα μιας μέσης χρήσης.

Όποιος αγαπάει όμως παθιασμένα τη φωτογραφία καλά θα κάνει να πάρει DSLR για τη ποικιλία φακών που θα βρει ΚΑΙ στα μεταχειρισμένα.

Κατά τα άλλα....





Και στη παρακάτω φωτό η Nikon είναι ΧΩΡΙΣ φακό.
 
Τελευταία επεξεργασία:

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Γύρισα πίσω σε περσινά ποστάκια και διαβάζω, είχατε πάλι την ίδια συζήτηση, έπρεπε να το έχω δει νωρίτερα αυτό.

Αυτό που με χαλάει στην σόνυ είναι οι τιμές. Καλείσαι να πληρώσεις την α6000, μοντέλο 2014, όσο περσινά άλλων εταιριών. Γιατί; Γιατί έτσι. Είναι μία από τις περιπτώσεις που δεν παίρνεις ότι πληρώνεις, ομοίως και η 6300 του 2016. Για την φορητότητα συμφωνώ. Όπως και για πολλά ακόμα που είχες γράψει πέρυσι.
 

skaios

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Κώστας
Μοτό
R1150 GS
Πριν ένα χρόνο έψαχνα να αγοράσω μια καλή φωτογραφική. Τα κριτήρια μου ήταν να είναι όσο τον δυνατό πιο μικρή στο μέγεθος για την παίρνω μαζί μου στις εξορμήσεις με την μηχανή. Γι αυτό τον λογο εστίασα σε mirrorless. Από εκεί και πέρα σαφώς και υπήρχαν πολλά ακόμα κριτήρια που με οδήγησαν να καταλήξω στην a6300 και δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Ειλικρινά αυτό που μου λείπει είναι το gps.

Και φυσικά την πήρα από τον Σταύρο ;) είναι ωραίος


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Βλέπω ότι κριτήριο είναι το μέγεθος για πολλούς φίλους και θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες.
Εκτός από το σώμα κουβαλάω και 3 φακούς με τους οποίους έχω βρει καλή συνεργασία και χρησιμοποιώ σε κάθε μου εξόρμηση...... Μια μπαταρία ακόμη, αν και η 7200 δεν την χρειάζεται πλέον, φορτιστή σετ καθαριστικων κλπ.
Με τις mirror... Δεν κουβαλάτε τίποτα?

Advphone....
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Όλα αυτά τα τσιμπρακαλα τα βάζω σε μια "ειδική" τσάντα της manfrotto.... Που έχει δεκάδες χρήσεις και με έχει βολέψει αφάνταστα.
Φυσικά από τον Σταύρο και την Photoagora.


Advphone....
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
ΧΑΧΑ Κώστα, είσαι ο εφιάλτης μου τώρα. Ότι πάνω κάπου και "πρέπει" να κουβαλάω backpack με τσουμπλέκια για την μηχανή, αντί να έχω μόνο σνακ και νερό ή και τίποτα.



Έχεις δίκιο για τους έξτρα φακούς, όντως είναι θέμα αυτό, το οποίο το αντιμετωπίζεις με όλες τις μηχανές, πλην bridge/compact. Αλλά σκέφτομαι, στην τελευταία έκθεση στο Λονδίνο, τι θα είχα μαζί; Την μηχανή συν έναν μικρό φακό (22-35-50 κάτι) οπότε τσέπη και 500-550 γραμμάρια το πολύ που και πάλι πολλά είναι για τσέπη αλλά τέλος πάντων, αν το δω καθαρά σε θέμα φορητότητας θα πρέπει να πάρω πάλι κάτι σαν την Canon Ixus που είχα, μικροσκοπική αλλά με "σκοτεινό" φακό και μικρό αισθητήρα.
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
ΧΑΧΑ Κώστα, είσαι ο εφιάλτης μου τώρα. Ότι πάνω κάπου και "πρέπει" να κουβαλάω backpack με τσουμπλέκια για την μηχανή, αντί να έχω μόνο σνακ και νερό ή και τίποτα.



Έχεις δίκιο για τους έξτρα φακούς, όντως είναι θέμα αυτό, το οποίο το αντιμετωπίζεις με όλες τις μηχανές, πλην bridge/compact. Αλλά σκέφτομαι, στην τελευταία έκθεση στο Λονδίνο, τι θα είχα μαζί; Την μηχανή συν έναν μικρό φακό (22-35-50 κάτι) οπότε τσέπη και 500-550 γραμμάρια το πολύ που και πάλι πολλά είναι για τσέπη αλλά τέλος πάντων, αν το δω καθαρά σε θέμα φορητότητας θα πρέπει να πάρω πάλι κάτι σαν την Canon Ixus που είχα, μικροσκοπική αλλά με "σκοτεινό" φακό και μικρό αισθητήρα.
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει ένας φακός για όλα.
Θα με θυμηθείς όταν μπλέξεις.
 

tattoopanther

★Zavarakatranemia
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδική
Όνομα
ΚρίστοΠαντέρα
Μοτό
R1200GS
Βλέπω ότι κριτήριο είναι το μέγεθος για πολλούς φίλους και θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες.
Εκτός από το σώμα κουβαλάω και 3 φακούς με τους οποίους έχω βρει καλή συνεργασία και χρησιμοποιώ σε κάθε μου εξόρμηση...... Μια μπαταρία ακόμη, αν και η 7200 δεν την χρειάζεται πλέον, φορτιστή σετ καθαριστικων κλπ.
Με τις mirror... Δεν κουβαλάτε τίποτα?

Advphone....
Το βαρος ειναι να χαμε να λεγαμε , αν κουμποσεις και στις mirrorless καλους φακους μια απο ιδια ειναι
.. μιλαμε για γραμμαρια διαφορα .
Οσο για το μεγεθος κατσε να δεις σε μερικα χρονια που θα τις αγοραζουν ποιο πολλοι και ποιο απετιτικοι φωτογραφοι (βλεπε φυση πουλιά κτλ) τα σωματα τους θα μεγσλωσουν θα σποκτησουν παραπανω κουμπακια και ογκο για να μπορέσουν να ανταπεξελθουν να χειριστουν και να κουμπωθουν φακοι οπως 300σαριδες και 400σαριδες .

Για streetphotography μια χαρα εινσι οι miroless ,
αλλα τα καταφερνει μια χαρα και η dslr μου κουμπωμενη με εναν 50αρι εχει ελαχιστη διαφορα σε ογκο και οσο για βαρος ερχομαστε σε 200-300 γραμμαρια διαφορα που μου ειναι αμελητέο!
Τεσπα θα δουμε πολλα ακομη σε μια πενταετια στο χωρο αυτο τωρα ξεκινησε το πανηγυρη!! :)
 

katsim

Μέλος
Περιοχή
Ροδος
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
BMW r1150 gs
BMW r51/3
Εγώ σε ταξίδια κουβαλάω μια d3100 με έναν 18-140 και μονίμως στο auto ...ξέρω,σε λάθος νήμα έγραψα!!!
Είχα πετύχει κάποια στιγμή την mirrorless της Xiaomi με τους 2 φακούς στα 250ε όπου υπέθεσα ότι για ταξίδια θα ήταν ότι έπρεπε αλλά κρατήθηκα!!
Λέω αν καταφέρω να πάρω αυτόν τον tokina 11-16 που έχει ο φίλος πιο πάνω!

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει ένας φακός για όλα.
Θα με θυμηθείς όταν μπλέξεις.
Ναι, αυτό το καταλαβαίνω ήδη. Απλά στο μυαλό μου έχει διαφορά το πάω φωτοεκδρομή, πάω βόλτα και θέλω μιά καλύτερη κάμερα, στήνω πιάτο σε ελεγχόμενο φωτισμό και ντεκόρ και θέλω Χ αποτέλεσμα.
 

skaios

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Κώστας
Μοτό
R1150 GS
Ότι χρειάζομαι χωράει σε αυτό το μικρό τσαντάκι.
-Σώμα Sony a6300 (400g)
-φακός Sony 18-135mm f/3,5-5,6 (400g)
-φακός Samyang 12mm f/2 (250g)
-τρίποδο Cullman Neomax 260 (650g)
-φορτιστής + 2 μπαταρίες
-Φίλτρο
-Βουρτσακι και λοιπά καθαριστικά

Κι όλα αυτά με βάρος γύρω στα 2,5 κιλά






Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:

KTiNoS

Μέλος
Όνομα
Athanassiou Nikos
Μοτό
XT 600 sm TDM 900
Εγώ δεν πάω φωτοεκδρομή πάντως.
Ούτε στήνω ένα ταξίδι με βάση τη φωτογραφία.
Ένας φακός λοιπόν που έχω καταλύξει εδώ και κάμποσα χρόνια είναι ο Ταμρον 17 50 2,8
(σε κροπ σώμα)
Οκ έχασα μια φορά ένα αετό που έφαγε μια γάτα αλλά δεν θυμάμαι να έχασα κάτι άλλο σημαντικό.
Με λίγα λόγια θέλω την φωτογραφία επικουρική στο ταξίδι και όχι το ανάποδο.
Είναι πολύ σημαντικό να είναι ξεκαθαρισμένο αυτό.
 
Top Bottom