Ο κινέζος δεν μασάει και Βαλκάνια με πάει…

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Για να δούμε τι λέει ο δίτροχος Κινέζος (Zontes 155-SR) σε απαιτητικό ταξίδι.. Όταν δεν έχει και πολύ που επέστρεψα από Βαλκάνια αρχές Μάρτιου (με αμάξι) με μπόλικο χιόνι, λέω τέλος Μαρτίου να ξανά ανέβω αλλά με δυο τροχούς πλέων!! Τώρα αν αυτό δεν λέγετε διαστροφή τότε τι; Μάρτιο Βαλκάνια με Κινέζικο μηχανάκι κυβισμού 155cc παρακαλώ!!!

Γιατί θέλεις να υποστείς κάτι τέτοιο ρε φίλε μου λες; Δεν έχω απάντηση σε αυτό, περί ορέξεως μάλλον.. Τώρα από προετοιμασία του οχήματος δεν θέλω κάτι, γιατί μιλάμε για ένα μηχανάκι που μόλις έχει 5.000χιλ μια αλλαγή λαδιών, και αγορά χούφτες αυτές για χειμώνα. Τις γνωστές των ντελιβερι με την γούνα. Κάτι πρέπει να κάνω όταν δεν υπάρχει θερμαινόμενο. Και το κρύο θα το έχω σιγουρακι..

24-3-22 Πεμπτη (GR-Thessaloniki-Θεσσαλονίκη 539χιλ)

Ανέκαθεν δεν είμαι παιδί της Εθνικής ακόμα και όταν οδηγούσα μηχανή 1400cc. Πόσο τώρα μάλλον που θα ταξιδέψω με 155cc. Παρόλο που έχω μια αυτονομία 800χιλ και πάλι δεν θα το κάνω. Εξάλλου το να ταξιδεύεις σε επαρχιακούς έχει και πολύ περισσότερο ενδιαφέρον, από το βαρετό εθνικό δίκτυο.

Πρώτη στάση για καφεδάκι στον εξωτικό Αλίαρτο Βοιωτίας..



Έβαλα τις χειμερινές χούφτες και έχει ντάλα ήλιο με 20 βαθμούς!!!



Δεν βιάζομαι και πολύ μιας και με περιμένει φιλαράκι στην Σαλονικα.. οπότε Χαλαρά….. Φύγαμε.. Λειβαδιά, Αμφίκλεια, Μπραλος, Λαμία, Δομοκός, Καρδίτσα, Λάρισα, και στάση παλιά εθνική στα Τέμπη.



Έχω να σταματήσω εδώ από τότε που ήταν η κεντρική οδική αρτηρία Αθηνά, Θεσσαλονίκη..

Πηνειός ποταμός.



Η κρεμαστή γέφυρα για να περάσεις απέναντι που βρίσκετε το ιερό προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών..



Έχει αρχίσει να σουρουπώνει, και η λόρδα να κάνει την εμφάνιση της. Εδώ ποιο πάνω στην παλιά εθνική, και πριν πάρω την καινούρια, υπάρχει η ιστορική καντίνα ο Ζάχος!!!



Χρόνια τώρα εκεί στο ίδιο σημείο. Και εννοείτε χτύπησα δυο βρώμικα με μπιφτέκι. Κουβέντα με ντόπιο μηχανόβιο όπου μόλις είδε το Zontes το ερωτεύτηκε. Και όταν του είπα τα κυβικά και που πάω τώρα με αυτό, με προσκάλεσε για τσίπουρα στο σπίτι του.

Καλά τώρα βρήκε το κατάλληλο άτομο για να τα τσούξει χάχα. Δεν προλαβαίνω του είπα και μου είπε ότι μένει ανοιχτή η πρόσκληση για όποτε ανέβω. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και βουρ στον δρόμο ξανά. Βγαίνω Εθνική γιατί νύχτωσε και δεν έχει νόημα τώρα. Μόνο 60χιλ για Θεσσαλονίκη. Στάση ΣΕΑ Κορινου για καφέ, και έφτασα Θεσσαλονίκη.

25-3-22 Παρασκευη (SRB-Aleksinac-Αλεξινατς 440χιλ Hostel Teresianum 9e)



Σήμερα διεκπεραιωτικα χιλιόμετρα και Εθνικό οδικό δίκτυο, να βγάλω όσα μπορώ. Έχω επιλέξει για διανυκτέρευση μια πόλη 30χιλ έξω από τη Νις. Για έναν ύπνο χωρίς να θέλω να δω κάτι. Μιας και είχα στο μυαλό μου κλασικά να μπω Σκόπια από Ευζώνους, ο Λιάκος ρίχνει ιδέα από Δοϊράνη. Ναι μια χαρά να μην πιάσω αμέσως Εθνική. Πατώ μίζα..

Χαλαρά πλησιάζω τον συνοριακό σταθμό Dojran Border στην λίμνη Δοϊράνη.









Εύκολη η είσοδος στα Σκόπια μόνο τέσσερα αυτοκίνητα και εγώ. Φουλάρω φθηνή βενζίνη και πάμε. Η διαδρομή πολύ ωραία δίπλα στην Λίμνη με αρκετά μαγαζάκια και τουριστικές υποδομές. Μόνο που τώρα είναι κλειστά, εκτός εποχής, και με μεγάλη περίοδο COVID-19. Μετα από καμιά ώρα σε επαρχιακούς βγαίνω Εθνική και καρυδώνω το γκάζι χάχα..

Πρώτη φορά που είμαι με μηχανή σε ξένη χώρα σε Εθνικό δρόμο, να μου παίζουν φώτα για μπλόκο και εγώ να ανοίγω γκάζι!!! 109 κοντέρ πριν την κόκκινη περιοχή των στροφών, και 100 πραγματικά στο GPS. Πάντα ήμουν εντός ορίων με τέρμα γκάζι, χωρίς άγχος να με σταματήσουν και να την φάω.

Εντάξει κακά τα ψέματα δεν είναι για Εθνικό οδικό δίκτυο. Slipstream σε νταλίκες τις προσπέρναγα και όλα καλά αν ήταν ευθεία η κατηφόρα. Λίγο ανηφόρα και έβλεπα στον καθρέφτη να βγάζει φλας και να περνά μπροστά ξανά. Κατά τ΄αλλα σταθερό παντού, αναρτήσεις σούπερ, χωρίς τριξίματα και περίεργους θορύβους.

Στάση μόνο σε βενζινάδικο για καφεδάκι και σνακ.



Πραγματικά ούτε κατάλαβα πότε έβγαλα τα Σκόπια και έφτασα σύνορα με Σερβία.



Ευκολακι και εδώ. Κάνω και συνάλλαγμα εδώ στα σύνορα και συνεχίζω. άλλα 180χιλ μέχρι τον τελικό προορισμό για σήμερα. Η μόνη αλλαγή είναι ο αέρας που εχει αυξηθεί λίγο και κάνει την οδήγηση ακόμα ποιο δύσκολη. Κεφάλι κάτω και δύναμη στον δεξιό καρπό που θέλει να σπάσει το γκριπ. Μπαίνω στην πόλη αργά το απόγευμα ψάχνοντας το χοστελ. Το στίγμα του χάρτη εντελώς λάθος.

Ερώτηση σε ένα μαγαζάκι μίνι μαρκετ, και δίνοντας τους την εκτύπωση της κράτησης παίρνουν τηλέφωνο. Βρίσκεται κάνα δυο χιλιόμετρα ποιο κάτω από εδώ που λέει στον χάρτη. Μου δείχνουν να καταλάβω ότι θα έχει βγει έξω στον δρόμο να με περιμένει. Όντως μετα από λίγο βλέπω κάποιον να μου κάνει νόημα να μπω μέσα σε μια αυλή για να παρκάρω.

Εννιά ευρώ για δωμάτιο με δυο κρεβάτια τουαλέτα μέσα, και ντους έξω δίπλα στο δωμάτιο πριβε με δικό σου κλειδί δεν το χρησιμοποιεί άλλος, not bad.. αράζω μέσα και βγάζω δρομολόγιο για τον αυριανό προορισμό αποφεύγοντας την Εθνική.
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
26-3-22 Σάββατο (SRB-Martinci-Μαρτιντσι 306χιλ MotoCamb Serbia)



Υπέροχη μέρα με ήλιο και αρχίζω να αναρωτιέμαι τι θα κάνω με τις χούφτες. Πλέων οδηγώ χωρίς γάντια και πάλι ζεσταίνομαι. Τέλος πάντων θα σκεφτώ τι θα κάνω στον επόμενο προορισμό που θα είναι στο φιλαράκι Άγγελο (angelthink) όπου μαζί με την Δήμητρα έχουνv ξεκινήσει κάτι όμορφο!!! Το MotoCamp Serbia… Δεν είναι η πρώτη φορά που τους κάνω επίσκεψη αλλά η τρίτη. Και πριν δυο βδομάδες με το αμάξι στα χιόνια εκεί ήμουν.

Αράζω έξω στην αυλή και απολαμβάνω το εσπρεσακι που έφτιαξα με την μίνι εσπρεσομηχανη που έχω μαζί.



Αλλά και χάζι τα υπέροχα παλιά κτήρια εδώ δίπλα.



Το πολύ καλό χοστελ που έμεινα.



Αλλά και ο κεντρικός δρόμος έξω από αυτό.



Και έτοιμος για αναχώρηση.. Παράλληλα με την Εθνική οδηγώ στον επαρχιακό 158 και στάσεις για να φωτογραφίσω την επαρχία της χώρας.



Άλλη μια στάση στην πόλη Cuprija για φωτώ δίπλα στον μεγάλο ποταμό Μοραβα.



Ωραίο γκράφιτι!!!







Την πόλη την διασχίζει ο ποταμός Μοραβας.





Στην είσοδο της πόλης Jagodina..



Και στάση σε βενζινάδικο για τα γνωστά..Μετα την πόλη Lapovo αφήνω τον 158 και πιάνω τον ποιο επαρχιακό 27.



 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Μετα την πόλη Visevac ευκαιρία για ξεκούραση σε πάρκο με μνημείο με αρκετή δροσιά μιας και έχει κάνα 25αρη. Θα βγουν οι χούφτες σιγουρά..





Συνέχεια σε επαρχιακά μέρη σε κεντρική Σερβία. Γενικά ευθείες εδώ πέρα.





Μέσα από μια πόλη πέρασα από ένα εργοτάξιο. Νόμιζα ότι ήταν εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις, αλλά ο κυλιόμενος διάδρομος πάνω από το κεφάλι μου μετέφερε το μετάλλευμα.





Να και το τρένο..



Κατά τις 18:00 φτάνω στο Camp και τα παιδιά με υποδέχονται.



Με καφεδάκι..



Στον καλαίσθητο μοτο-χωρο που έχουν φτιάξει με μεράκι!!!



Κουβέντα στην κουβέντα πέρασε η ώρα και έφτασε η ξεκούραση. Καλό βράδυ με δροσούλα μιας και πέφτει η θερμοκρασία καλά εδώ την νύχτα. Μην ξεχνάμε Μάρτιο έχουμε ακόμα..


Συνεχίζεται..
 

notakos600

Μέλος
Περιοχή
Ασπρόπυργος
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
HONDA C50
Είσαι μορφή Πάνο και τρελός τόσο όσο.
Αλλά το ξέρεις ήδη φίλε.
Καλούς δρόμους με όμορφες στιγμές. :friendship::friendship:

Edit
Ποιά ζελατίνα έχεις βάλει Πάνο?
 
Τελευταία επεξεργασία:

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Είσαι μορφή Πάνο και τρελός τόσο όσο.
Αλλά το ξέρεις ήδη φίλε.
Καλούς δρόμους με όμορφες στιγμές. :friendship::friendship:

Edit
Ποιά ζελατίνα έχεις βάλει Πάνο?
Ευχαριστώ φιλαράκι να είσαι πάντα καλά!! Καλούς δρόμους και σε σένα!!
Να είναι καλά ο Άγιος Αλι(AliExpress) Τα πάντα υπάρχουν εκεί για αυτό το μηχανάκι :friendship:
 

notakos600

Μέλος
Περιοχή
Ασπρόπυργος
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
HONDA C50
Ευχαριστώ φιλαράκι να είσαι πάντα καλά!! Καλούς δρόμους και σε σένα!!
Να είναι καλά ο Άγιος Αλι(AliExpress) Τα πάντα υπάρχουν εκεί για αυτό το μηχανάκι :friendship:
Ευχαριστώ, να είσαι καλά.

Στάλθηκε από το POT-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

dodos

Μέλος
Όνομα
Apostolis
Μοτό
Triumph tiger 1050 / Kawasaki klx 250
Kymco agility 150
Τρία ντεπόζιτα δρόμος :roflmao:
Πάνο είσαι κορυφή ,πάντα τέτοια !!!!
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Πάνο... :friendship:
Εσύ θα μπορούσες να πας οπουδήποτε άνετα με αυτό...;)
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
27-3-22 Κυριακή (SRB-Martinci-Μαρτιντσι 0χιλ MotoCamb Serbia)

Ακόμα μια ζεστή μέρα θα έλεγα για την εποχή που διανύουμε. Πρώτη δουλειά βγάζω χούφτες, εντάξει δεν νομίζω να χιονίσει τις επόμενες μέρες. Και πάμε με τα πόδια στο κέντρο της πόλης για καφεδάκι. Μη φανταστείτε μια μεγάλη πόλη. Είναι πολύ μικρή με κάνα δυο με τρία καφέ. Τα δυο καφενεία και το τρίτο παραπέμπει σε δεκαετία 80.

Για φαγητό αποφασίζουμε να πάμε 14χιλ από εδώ σε μια ποιο μεγαλύτερη πόλη με σαφώς ποιο περισσότερες επιλογές σε εστιατόρια και καφέ. Ξεκινάμε με αμάξι και φτάνουμε στην Sremska Mitrovica-Σρεμσκα Μιτροβιτσα.

INFO:
Η πόλη είναι το κέντρο της περιοχής του Σρεμ, με περίπου 41,000χιλ κατοίκους. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σάβα, κοντά στο βουνό Fruska Gora. Κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που ονομαζόταν Σίρμιο. Εδώ γεννήθηκαν δέκα Ρωμαίοι αυτοκράτορες.
Το όνομα Mitrovica σημαίνει «Πόλη του Αγίου Δημητρίου» (Civitas Sancti Demetrii) και έχει προέλευση τον Μεσαίωνα. Γύρω από την πόλη υπάρχουν ανασκαφές με υπολείμματα των ρωμαϊκών χρόνων.

Βρίσκουμε ένα πολύ ωραίο εστιατόριο πάνω στον ποταμό Σαβα, που διασχίζει και την πόλη.







Εδώ ποιο κάτω έχουν αξιοποιήσει ένα μεγάλο παραποτάμιο κομμάτι με παραλία μαγαζιά ξενοδοχεία κλπ.



Πίσω για λίγο χαλάρωση, και μετα βραδάκι εδώ ξανά για καφεδάκι με ντόπιους μηχανόβιους, που έχουν γνωρίσει τα παιδιά, αλλά και εγώ όταν ανέβηκα πριν δύο εβδομάδες. Η συνάντηση έφτασε εδώ στην Μιτροβιτσα σε καφέ δίπλα στον Σαβα. Εντωμεταξύ όλοι τους είναι φαγανα παιδιά, πότες, και νταμάρια!!!

Παρατηρώντας τον κόσμο στον καφέ, ο γυναικείος πληθυσμός υπερτερούσε κατά πολύ των αντρών.. κατά τις 23:00 εκεί που λεμέ να το σπάσουμε (αφού αύριο θα φύγω, όπως και τα παιδιά θα κατέβουν Ελλάδα) πέφτει ιδέα να πάμε για μάσα στον Παπά!!! Ακόμα και η Δήμητρα που τους ξέρει καλύτερα, και ομιλεί την Σερβική γλώσσα σάστισε.

Εγώ λέω στον Άγγελο θα μας διαβάσει κανένας παπάς; Μήπως να πάμε; ευκαιρία για εξομολόγηση. Ανένδοτοι θα πάμε θα δείτε.. Ξεκινάμε και μετα από λίγο παρκάρουμε έξω από ένα σπίτι. Ο Πάτερ δίμετρος και φυσικά καμιά σχέση με τους παπάδες που ξέρουμε. Μπαίνουμε μέσα και ο τύπος είχε ολόκληρη κάβα, με διάφορα ποτά και κρασιά που φτιάχνει ο ίδιος, όπως και διάφορα παστά!!

Παπάς στις τοπικές φυλακές, και το χόμπι του που το έκανε επάγγελμα. Κάθε μπουκάλι είναι σφραγισμένο με λιωμένο κερί!! Έβγαλε διάφορους μεζέδες με το χοιρινό άσπρο όλο λίπος.. άρχισε να βγάζει διάφορα για να δοκιμάσουμε για να αποφασίσουμε τι θα πιούμε. Εννοείτε εγώ και ο Άγγελος διαλέξαμε ότι υπάρχει με λιγότερο αλκοόλ..



Το κουφό ήταν ότι κάτω από το τραπέζι που είχε τα εδέσματα είχε μια μεταλλική σίτα. Ανάβει φως και αποκαλύπτεται ένα κελάρι με τρία τεράστια βαρέλια 3.000λιτ το καθένα με αλκοόλ!!! Δηλαδή μια σπίθα και δεν θα προλάβουμε την εξομολόγηση, θα σβηστεί η πόλη από τον χάρτη. Ωραίος ο πάτερ μερακλής, έφτιαχνε και πολύ ωραίες εικόνες σε ξύλο!!!

Η ώρα πέρασε, αγοράσαμε και τις ρακιες μας (για κάνα δωράκι) τους ευχαριστήσαμε, και στο επανιδειν..
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
28-3-22 Δευτέρα (Ro-Timisoara-Τιμισοάρα 224χιλ. Ibis Timisoara City Center 31e)



Σήμερα θα χωρίσουν οι δρόμοι μας με τα παιδιά. Θα επιστρέψουν Ελλάδα με μια διανυκτέρευση Kotor Μαυροβούνιο και μετα καρφί μέχρι Καρδίτσα σε χωριό όπου και καταγωγή της Δήμητρας. Μου πέρασε από το μυαλό να ακολουθήσω αλλά εγώ 155cc και αυτοί αμάξι. Δεν θα συμβαδίζαμε καθόλου.

Η σκέψη μου λοιπόν είναι να μπω Ρουμανία και να κάνω την παραδουνάβια οδική διαδρομή μέχρι Βουλγαρία.. και πέφτει η ιδέα μπας και κάτσει να βρεθώ με τα παιδιά Καρδίτσα όταν επιστρέφω. Σούπερ ξεκινάμε καλό ταξίδι φιλαράκια θα τα πούμε σύντομα για τέταρτη φορά!!

Ξεκινώ με τον επαρχιακό 120, και περνώντας από πόλης Calma, Divos, με τον δρόμο 123, παράλληλα με τον Δούναβη και 119 για να περάσω έξω από Novi Sand, πιάνοντας τον 102 πάντα επαρχιακά. Μετα την πόλη Ζρενιανιν το GPS με σπρώχνει σε ποιο επαρχιακούς ερημικούς δρόμους μέσα από χωράφια. Ευτυχώς γιατί τώρα που δεν σταματώ για βενζίνη αφού το εργαλείο δεν χρειάζεται με τέτοια αυτονομία, θέλω επείγοντος στάση για κατούρημα, θα σκάσω λέμε..



Μια τελευταία στάση μια ανάσα από σύνορα, για φωτώ σε ένα μνημείο πολέμου.





Φτάνω σε πολύ ήσυχα σύνορα με μόνο νταλίκες και το μοναδικό όχημα το δίτροχο δικό μου. Και όμως μια περίεργος καθυστέρηση στο να περάσω την έζησα. Περίπου 25λ πηγαίνοντας το δίπλωμα μου από κιόσκι σε μέσα γραφεία. Κλασικά ερωτήσεις ποιος ο λόγος της επίσκεψης μου στην χώρα κλπ.

Βγαίνει ένας υπάλληλος κρατώντας το δίπλωμα μου, και παίζει μια ερώτηση που μένω λακαμας Είσαι οδηγός νταλίκας; Όχι λέω.. Μου δείχνει το δίπλωμα μου που έχω άδεια για νταλίκα. Ναι λέω αλλά νταλίκα δεν έχω. Ξύνει λίγο το κεφάλι του και ξανά μπαίνει στο κτίριο με τα γραφεία. Μετα από λίγο μου δίνουν όλα τα χαρτιά και μου λένε οκ Go..

Δεν κατάλαβα μήπως υπάρχει σωσίας μου νταλικέρης; Τέλος πάντων βρίσκομαι Ρουμανία με την νταλίκα μου 155cc!!!



Φτάνοντας στην πρώτη πόλη Jibolia 5χιλ από τα σύνορα, θα πάρω τον 59Α για 47χιλ μέχρι τον τελικό προορισμό για σήμερα την Τιμισοάρα. Φτάνω καρακεντρο όπου και είχα κλείσει το ξενοδοχείο για να βγω με τα πόδια μια βόλτα. Αμέσως ξεκινώ την περιήγηση αφού πρώτα κάνω συνάλλαγμα. Κατευθύνομαι προς κεντρική πλατεία της πόλης.





Υπέροχο το ιστορικό κέντρο με κτήρια από την εποχή της Αυστριακής Αυτοκρατορίας.



Στο βαθος ο πανύψηλος, 92μ ρωμαιορθόδοξος καθεδρικός ναός νεο-μολδαβικού ρυθμού με διάφορα ιστορικά έργα τέχνης & αντικείμενα.



Αρκετός κόσμος βολτάρει και πως να μην με τέτοιες μέρες που κάνει!!! Κατευθύνομε πίσω από τον καθεδρικό όπου υπάρχει κανάλι που κυλά ο ποταμός Μπεγκα.





Πολύ όμορφα εδώ έπιασα παγκάκι και μαζεύω εικόνες..





Σε λίγο σουρουπώνει και επιστρέφω προς ξενοδοχείο κοιτώντας κάνα ρεστοράν για να φάω κάτι.



Έλα και το R1.



Τελικά αποφασίζω να γυρίσω ξενοδοχείο και να φάω εκεί, μιας και είχε καλό εστιατόριο. Τέλος για σήμερα αύριο πάλι..
 

sugariasgeorge

οδηγος της γλυκοΓιωργαινας
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
Ο Πάτερ δίμετρος και φυσικά καμιά σχέση με τους παπάδες που ξέρουμε.
ρε συ πανουλη , μια ερωτηση...
ο παπας ειναι το παλικαρι στη φωτο που φοραει γυαλια ???
και εαν ναι , μηπως ειναι ρωσος ???
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
ρε συ πανουλη , μια ερωτηση...
ο παπας ειναι το παλικαρι στη φωτο που φοραει γυαλια ???
και εαν ναι , μηπως ειναι ρωσος ???
Ναι αυτός είναι, Σέρβος ξέρω ότι είναι..
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
29-3-22 Τρίτη (Ro-Dr.Turnu-Severin-Τρομπέτα Τουρνου-Σεβεριν 350χιλ Pensiunea Turistica Europa 31e)



Πρωινό στο ξενοδοχείο και κάνα δυο καφεδάκια να στανιαρω. Έχει ήλιο με δόντια αλλά πιστεύω ότι θα ανεβεί αργότερα η θερμοκρασία.



Ξεκινώ με τον 59 μέχρι την πόλη Moravita. Δροσιά αρκετή αλλά κατάλληλες συνθήκες για την μοτοβολτα μου. Μετα την Moravita πιάνω τον 57 περνώ την πόλη Oravita, και ο δρόμος με περνά δίπλα από το συνοριακό σταθμό Naidas Σερβιας-Ρουμανιας. Λίγο μετα από εδώ βρισκω ένα υπέροχο σημείο δίπλα στον Ποταμό Νερα όπου εκβάλει στον Δούναβη. Στάση εδώ για να φτιάξω ένα εσπρεσακι σούπερ!!!











Ωραίο το εσπρεσακι αλλά πρέπει να συνεχίσω. Έχω μεγάλη αγωνία να οδηγήσω την παραδουνάβια διαδρομή. Έχω ακούσει τα καλύτερα, αν και από Σέρβικης πλευράς είναι μου είπαν ότι είναι πολύ ποιο όμορφη.. Για να δούμε!! Και ναι εμφανίζεται μπροστά μου ο επιβλητικός Δούναβης!!



INFO: Ο Δούναβης είναι, μετά τον Βόλγα, ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης και 29ος του κόσμου. Θεωρούμενος διεθνής υδάτινος δρόμος, ο Δούναβης έχει τις πηγές του στην πόλη Ντοναουέσινγκεν, που βρίσκεται στον Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας, στη συμβολή των ποταμών Μπρίγκαχ και Μπρεγκ.
Από εκεί διασχίζει 2872 χλμ. Και 10 χώρες, με νοτιοανατολική κατεύθυνση και καταλήγει στον Εύξεινο Πόντο (Μαύρη θάλασσα) στο δέλτα του μεταξύ Ρουμανίας και Ουκρανίας. Το Δέλτα του Δούναβη ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1991, με το 89% της επιφάνειάς του να είναι πλέον προστατευόμενη περιοχή.


Συνέχεια απέναντι θα έχω την Σερβία!!



Πλωτή πλατφόρμα με μετάλλευμα διασχίζει τον υδάτινο δρόμο!!



Στην Σερβική πλευρά ξεχωρίζει ένα υπέροχο Κάστρο.







Στην απέναντι πλευρά ο δρόμος είναι με αρκετά τούνελ σκαμμένα στα βουνά. Όντως πρέπει να έχει οδηγικο ενδιαφέρον!!!




Αλλά και εντός Ρουμανίας είναι σούπερ και τέτοια εποχή είσαι μόνος σου να απολαύσεις το μαγικό τοπίο!!



Και εδώ προσπαθούν να ορθοποδήσουν τουριστικά μετρά από την πανδημία. Μπανγκαλόου πάνω, και δίπλα στον Δούναβη.



 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Πολλές οι στάσεις για να αποθανατίσω με κλικ το μαγικό τοπίο!!!





Να και η εγκατάλειψη..





Όρε φίλε εδώ κοίτα τι γίνεται στην απέναντι πλευρά!! Γέφυρα στα καπάκια τούνελ σκαμμένο στο βουνό, και ο Δούναβης δίπλα; Πρέπει να τα σπάει η διαδρομή εντός Σερβίας, όντως!!



Ερείπια από Μεσαιωνικό Φρούριο στον Δούναβη.



Για ακόμη μια φορά Σερβία απέναντι.



Ακόμη μια στάση για χάζι, αλλά και να γεμίσω με φρέσκο νεράκι από πηγή το μπουκάλι μου.



Ο μοναδικός 57 οδικός άξονας δίπλα στον μεγαλοπρεπή Δούναβη.





Καλά άντε για!!!



Τεράστιος ο υδάτινος δρόμος, που σε κάποια σημεία νομίζεις ότι βλέπεις λίμνη και όχι ποτάμι!!



!!!!!!



Και σε λίγο φτάνω σε ένα από τα γνωστότερα αξιοθέατα της Ρουμανίας. The rock sculpture of Decebalus



και ο κύριος λόγος που ήθελα να περάσω από εδώ. Το έβλεπα από ταξιδιωτικά άλλων και μου έκανε εντύπωση. Και ότι θα είμαι μόνος εδώ να το χαζεύω, πραγματικά δεν παίζει με την καμία!!




INFO: Το βραχώδες γλυπτό του Decebalus είναι μια κολοσσιαία γλυπτική του προσώπου του Decebalus, του τελευταίου βασιλιά της Dacia, ο οποίος πολέμησε ενάντια στους Ρωμαίους αυτοκράτορες Domitian και Trajan για να διατηρήσει την ανεξαρτησία της χώρας του, η οποία αντιστοιχεί στη σημερινή Ρουμανία..







Τι φτιάξανε οι γλυπτές εδώ πέρα!! Ασύλληπτο!! Συνεχίζω προς τον τελικό προορισμό με όμορφες εικόνες να μην σταματούν.

 
Top Bottom