Παιζω τα φωτα.

zen rider

suzuki volusia
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
kostis
Μοτό
suzuki volusia 2002
… Ξερεις ότι το συμπαν δινει τα σημαδια του και τα σηματα δοθηκαν, καταλαβαινεις ότι ο δρομος σου ανοιχτηκε. Με τι σκοπο ? Να λαβεις και να μοιραστεις.
Καπως ετσι, παραμονη 15γουστου ΄18 καβαλαω τα 45 πραγματικα της αλογα με τα 45 χρονια μηχανοβιος που γραφω ηδη για να κανουμε μαζι τα 200 χλμ που μας οδηγουν στο σπιτι. Δεν ξερω ποτε και αν θα γινει δικια μου, ισως στο ταξιδι.
Γιατι αυτή η μηχανη παρθηκε για το ταξιδι. Να νοιωσω ότι υπαρχω και ταυτοχρονα ένα ταξιδι στο εξωτερικο, που ανοιγει τον δρομο στην εσωτερικη αναζητηση. Για να μας χαρισει την μαγικη εμπειρια να ζησουμε κάθε λεπτο κάθε μετρο. Να νοιωσεις τον τοπο στο δερμα σου. Γιατι πια οι απαιτησεις ανεβηκαν, με τα χρονια, με την εμπειρια στα ταξιδια. Πρεπει να το ζεις, να δινεις στο ταξιδι τον χρονο του και να το ζεις με ολες σου τις αισθησεις.
Με δεος ξεκινας τα πρωτα σου χλμ μαζι της. Είναι ξεχωριστη και ας είναι η ιδια. Βγαινεις στη Εγνατια και σε οδηγει, 110, 120, σταθερα στην αρχη, 130, κουτε θα το ταρακουνησω το μυαλο σου, ψιθυριζει. Ξερεις τι θελει ,τι ζητα, να τιθασευσεις την ορμη σου και να συμπλευσεις μαζι της γουργουριστα, στα 100-110. Παλευεις αλλα δεν τα καταφερνεις. 145-150αριζεις στις προσπερασεις με λαστιχα 8ετιας. Χαμηλωνεις και παλι 120-130. Μετα από 130 χλμ σου βαζει αυτή τα ορια και το κρανος ένα iota vector ανοικτο, με τα πρωτα σημαδια στον αυχενα. Σε 20 χλμ δεν αντεχεις σταματας για καφε. Συμφιλιωνεσαι με τον εαυτο σου και μαζι της, καφες και 50 χλμ ακομη χαλαρα για το σπιτι.
Ο καθενας πεταει μεχρι εκει που φτανουν τα φτερα του.
Πρεπει να την φροντισω για να με φροντισει. Ψαχνω ανοιχτο συνεργειο για αλλαγη λαδιων, φιλτρα, μπουζι και λαστιχα στο παραπεντε. Suzuki Volusia 2002 πρωτη κυκλοφορια 2005 με 8000km. Λαστιχα Dunlop 8ετιας, αλλαγη επειγοντως με Michelin MT-66 Route.
Συνεχιζεται…
 

zen rider

suzuki volusia
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
kostis
Μοτό
suzuki volusia 2002
…Αρχιζει λοιπον η γνωριμια μας χλμ το χλμ. Δειχνει φιλικη, εξοικειωνομαστε, με δοκιμαζει όπως το αλογο που νοιωθει ότι δεν εισαι σιγουρος, ελαφρια παρα το βαρος της σε ζικ ζακ στην κινηση, οσο μπορει να είναι. Στα φρενα παλευεις με κινητηρα, πισω και μπροστινο σιγα σιγα, μεχρι να καταλαβεις. Οι αλλαγες ταχυτητων θελουν τον τροπο τους, είναι λιγο αργες και θορυβωδεις. Ευτυχως ετσι δεν θα μπω στον πειρασμο να δειξω στους νεωτερους πως μπαινουμε στο Sακι του Λευκου Πυργου, ουτως ή αλλως το υποσχεθηκα.

Φροντιζεις την προστασια της με ένα abus granit detecto 8008 πολύ καλο σου δινει σιγουρια και ένα abus granit 58 12ks εξτρα ασφαλεια στο ταξιδι. Σιγα σιγα την ντυνεις με τα <δερματινα> βαλιτσακια της. Καθημερινα χλμ ολο το φθινοπωρο και μικρα ταξιδακια των 100-150 χλμ για να συνηθισεις εσυ και το ετερο ημισυ. Βρισκεις το advride.gr. Διαβαζεις (δις) ολες τα ταξιδιωτικα εξωτερικου, Ιταλια, Passa, Ρουμανια, Αλβανια, Nordkap, Παμιρ και <ταξιδευεις>, ευχαριστω και παλι φιλοι μου, ξεχειμωνιαζεις…

Εχω ένα χαρισμενο μπουφαν Pokal Cordura λεει καμμια 10ετια, καλο είναι στην βροχη, τοχω λειωσει..ε λεω να παρω και ένα φθηνο στο ετερο για τις προστασιες. Καλα !. Κανω το λαθος να την παρω μαζι μου για το μεγεθος και κολλαει σε ένα ζαχαρι γιατι λεει το μαυρο την κρουβει. Εκει που δεν ηθελε… Βρε ματακια μου καλο είναι το μαυρο παιρνει να παρω και γω ένα ναχουμε το ιδιο. – Παρε μου ότι θες… Οπερ σημαινει ότι καταληγει αυτή στο ζαχαρι Dainese Zima και γω, όχι θαμενα πισω, στο Dainese carve master 2 + μποτακι Dainese Nighthawk. ΓΜΤα.

Εδώ ταιριαζει η ιστορια. Ητανε ενας ψαρας και λεει στην γυναικα του, Μαρια, βαλε την λεκανη με τα ψαρια να φαμε το μεσημερι. Παω στα διχτυα και ερχομαι. Βρε αντρα μου είναι πολλα ποιος θα τα φαει όλα αυτά τα ψαρια. Βαλτα ρε Μαρια να φαμε και δεν εφαγα καλα χτες. Γυριζει το απόμεσημερο ψαρια δεν βλεπει, τι εγινε ρε Μαρια ρωταει. Να αντρα μου ηρθε ο αδελφος σου και ο κουμπαρος, τους λεω εχω ετοιμα ψαρακια να σας βαλω ? Ο ενας δεν πεινουσε, ο άλλος δεν ηθελε, ξεγελαστηκα και εγω και τα βαλα πανω στο τραπεζι να ρθεις να φας….

Ηρθε η ωρα για το Λυκακι, ότι είναι σε υγρη μορφη αλλαζει. Λαδια ψυγειου, Μπουκαλες μπρος, πισω, διαφορικο, υγρα φρενων, τακακια, Μενει μια αλλαγη λαδιων ακομα και ενας τελικος ελεγχος.

Μαρτης δοκιμαστικο ταξιδι 100 χλμ συν 100 χλμ επιστροφη την επομενη από εθνικη. Με το Caberg Solo FullFace τα πραγματα είναι λιγο καλυτερα στον αυχενα. Χαρισμενο και αυτό ένα+ νουμερο μεγαλυτερο αλλα θα βολευτουμε. Ζαχαρωνω ένα Schuberth c3 αλλα είναι ακριβο κ δεν μπορω τα κλειστα κρανη. Η καταναλωση στην πολη 7,5 λ τα 100, 6,5 σε μεικτες διαδρομες. Στην Εθνικη με 120 βια 130, σε στροφες λιγο πανω από την ροπη της, με ανεμοθωρακα και πλαινες βαλιτσες με εκπλησσει ευχαριστα 5,5 λ τα 100. Βεβαια εβαλα μεσαια βενζινη, που απ’ότι καταλαβα βοηθαει στην αποδοση της.

Συνεχιζεται….
 

zen rider

suzuki volusia
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
kostis
Μοτό
suzuki volusia 2002
… Ενας μηνας και κατι εμεινε. Θα παω στο ησυχαστηριο μου στην Κρητη να φτιαξω κεφαλι και μολις γυρισω σε 2 βδομαδες φευγουμε.

Όλα αυτά ισχυουν οσο η αγαθη τυχη είναι με το μερος σου.

Umbria –Tuscany. Το ταξιδι μελετηθηκε ολο τον χειμωνα. Advride, ταξιδιωτικα περιοδικα, ιντερνετ φτιαξαν το στορυ. Παμε να δουμε την αγνωστη ουμπρια και την μαγευτικη τοσκανη. Αφηνω τελευταια στιγμη την επιλογη της αναχωρησης γιατι δεν θελω να πεσω σε καταστασεις συνεχομενης βροχης. Ελπιζω να μου βγει. Υπολογιζω να βγαζω 250 χλμ την μερα. Νομιζω ότι είναι αρκετα για μενα οδηγικα και για να δω τα μερη. Ενας ακομη ADVερας θα είναι εκει, να δουμε τι θα προκυψει.

Αν εισαι τυχερος σου βγαινουν 2-3 καλες στιγμες. Να γινεις ένα με τον χωρο που κινεισαι, το νοιωθεις αυτό μερικες φορες. Να γνωρισεις καποιους ανθρωπους και να μοιραστεις καλες στιγμες, να δεσεις, να νοιωσεις ότι δεν εισαι μονος σ΄αυτόν τον πλανητη, να μαθεις, ακομα και από τον πιο απλο ανθρωπο, αληθειες ζωης. Να ξεστραβωθεις σε καποια πραγματα, που για τους αλλους είναι αυτονοητα. Να κοιταξεις τον ανθρωπο σου στα ματια και να δεις, αυτό το βλεμμα αγαλλιασης που δεν περιγραφεται, να ξερεις ότι προσφερες.Να φερεις μια κυκλα πανω στην σπειρα της εξελιξης σου. Τοτε πραγματι αξιζε το ταξιδι.

Παρα τις δυσκολιες, εμεις δημιουργουμε τον κοσμο μας.

Finito.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom