Πεζοπορία

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
Στη Σωτήρα έχει και βρύσες με πόσιμο νερό. Το καλοκαίρι κάνεις και ένα ντους να φύγει η σκόνη και ο ιδρώτας άμα γυρίζεις με μηχανή. Πολύ καλό σημείο για κατασκήνωση, δεν το έχω βάλει ακόμη στο αντίστοιχο νήμα.
Όντως είναι πολύ ωραίο μέρος για κατασκήνωση αλλά είναι κόμβος. Θα περνάει αρκετός κόσμος από εκεί .

Μου άρεσε πολύ ο χώρος στο ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου κοντά στη Μονή Φανερωμένης. Συνδέονται με εύκολο δασικό δρόμο και στο εκκλησάκι δίπλα έχει Πηγή νερού.

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
για όσους είναι με πόδια στα βουνά - Επίθεση λύκου στην Πάρνηθα

Θέλει προσοχή πλέον

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Πολλά παίζονται στη μπίζνα Βασιλικά Κτήματα.
Από την περιγραφή των ρεπορτάζ ο λύκος θα πρέπει να ήταν λέλος.
Εδώ και μερικά χρόνια γίνονται εργασίες αποκατάστασης στα Βασιλικά κτήματα, στα ανάκτορα και στα διάφορα βοηθητικά κτίρια που είναι εκεί. Έχει εγκριθεί ένα νούμερο με πάρα πολλά μηδενικά. Ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια το μέρος μοιάζει με εργοτάξιο.

Διάβασα πρόσφατα ότι από τα 35 κτίρια που θα ανακαινιστούν τα 30 θα δοθούν σε ιδιώτες για εκμετάλλευση.

amyroukai

Room Sacraliser
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Χτίζεται και κάτι καινούργιο στον δρόμο Ιπποκράτειου - Βαρυμπόμπης και γενικά είναι η χαρά του τοπογράφου. Να πιάσει τόπο η φωτιά επιτέλους.

dodos

Μέλος
Όνομα
Apostolis
Μοτό
Triumph tiger 1050 / Kawasaki klx 250
Kymco agility 150
Χτίζεται και κάτι καινούργιο στον δρόμο Ιπποκράτειου - Βαρυμπόμπης και γενικά είναι η χαρά του τοπογράφου. Να πιάσει τόπο η φωτιά επιτέλους.
Γιάννη αν λες εκεί που ήταν η βρύση ,απέναντι από τη μπάρα που πήγαινε για την κιθάρα, δεξαμενή για να μαζεύει τα νερά είναι !!

dodos

Μέλος
Όνομα
Apostolis
Μοτό
Triumph tiger 1050 / Kawasaki klx 250
Kymco agility 150
Θέλει προσοχή πλέον
λες ανεβοκατεβαίνοντας πολλές φορές από το μονοπάτι για τη δουλειά,να συναντηθώ με κανέναν :roflmao: ελάφια είχα πετύχει μια φορά σε βραδινή κατάβαση και μέχρι να καταλάβω τι ήταν αυτά τα πράσινα μάτια που με κοιτουσαν ,μέσα στο σκοτάδι άλλαξα δύο πάνες :roflmao::roflmao:

ullyses

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Νίκος
Μοτό
SuperSherpa, παρκαρισμένο EXC400
ο τύπος όπως είπε "είχε βγει για τρέξιμο μετά τις οκτώ το πρωί"

η λάθος επιλογή ήταν ότι τον άφησε να πλησιάσει να τον μυρίσει !! κοκάλωσε από τον φόβο του μάλλον.

και η επόμενη λάθος επιλογή ήταν ότι γύρισε την πλάτη του στον λύκο ! ούτε σε σκύλο δεν το κάνεις αυτό και σε κανένα ζώο που πιστεύεις ότι μπορεί να στην πέσει.

σε κάθε περίπτωση, εγώ ήθελα απλά κόσμος που περπατάει στα βουνά να έχει υπόψη του ότι μπορεί να συναντήσει και λύκους στην Πάρνηθα (έχουν γίνει αναφορές και για Ταϋγετο μετά από δεκαετίες), μιας και από ότι γράφουν είναι πια περίπου 50-60 (και επειδή αυξάνονται υπάρχει πίεση μεταξύ τους για αναζήτηση άλλων περιοχών, οπότε θα φτάσουν περιαστικά, όπου μπορεί να τρέφονται και με αδέσποτα και τα ελκύουν και τα σκουπίδια)

το νου σου με παιδιά και σκυλιά, ειδικά σούρουπο/νύχτα και μια σφυρίχτρα είναι πάντα χρήσιμη + ό,τι άλλο υπάρχει σαν πληροφορία.

Τελευταία επεξεργασία:

amyroukai

Room Sacraliser
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Γιάννη αν λες εκεί που ήταν η βρύση ,απέναντι από τη μπάρα που πήγαινε για την κιθάρα, δεξαμενή για να μαζεύει τα νερά είναι !!
Ήταν σε άσχετο σημείο με ωραία θέα, μπορεί να είναι όπως τα λες αλλά είχε πόρτες. Το είδα βιαστικά, δεν περνάω συχνά από εκεί.

Τα πλάνα που είχαν στο δελτίο από λύκους ήταν νυχτερινά και υποτίθεται τα τράβηξε ο.δρομεας, αυτό μου έκανε εντύπωση. Η γρατζουνιά πάντως αν πάει να δαγκώσει την μπλούζα ή να την πιάσει με το πόδι (συνήθειο που είχε ο δικός μου μικρός), είναι κάθετη και όχι οριζόντια.

Augotaraxos

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Κώστας
Μοτό
Γκόλφω
CRF 300L
To Σάββατο πήγα να δοκιμάσω τις αντοχές στο Στρατονικό όρος στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, σε ένα από τα πιο τεχνικά μονοπάτια που έχω διασχίσει.

Λύκους δυστυχώς δεν είδα, αλλά είχα την τύχη να πετύχω αγριοζάρκαδα 2-3 φορές.

Padis

ven pasa ...
Περιοχή
Άγ.Στέφανος Αττικής
Όνομα
Παντελής
Μοτό
®1200 adv
Drz400E
για όσους είναι με πόδια στα βουνά - Επίθεση λύκου στην Πάρνηθα

Αν δεν είναι κάποιος που επιζητά αυτά τα 10 λεπτά διασημότητας, είναι μια μεθοδευμένη κίνηση εκδίωξης περιπατητων από την περιοχή, χωρίς να διαφαίνεται ακόμη ο λόγος.
Με την κοινή λογική, αν φτάσει ο λύκος να σε "μυρισει" τότε θα σου λείπει ένα σημαντικό μέρος από την σάρκα σου κι όχι μια γρατζουνιά από κλαρακι...

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 990 ADV & KTM EXC450
Και περπατήσαμε και τον σηκώσαμε...
Βγήκε και ο κρόκος, δείγμα αλλαγής της εποχής.

Στάλθηκε από το CPH2565 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Airhead

Μέλος
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
Daytona Maveric 500 2021
Από τα λίγα που ξέρουμε οι λύκοι δεν πιάνουν ψιλή κουβέντα με τον άνθρωπο. Αποφεύγουν την οικιότητα και τον φοβούνται. Και τον βλέπουν και τον "έχουν" πολύ πριν τους δει αυτός. Την άλλη φορά που του φάγανε ενός τον σκύλο στο καταφύγιο ούτε είχε πάρει γραμμή κανένας μέχρι το "χραπ" και μετά εξαφανίστηκαν, δεν κάτσανε να κοιτιόνται. Αν είναι να του την πέσουν είναι σε αγέλη. Ή έχουν φωλιά εκεί κοντά. ΑΝ του την πέσουν δεν γρατζουνάνε. Να ήταν κανένας γέρος λύκος που δεν μπορούσε να ακολουθήσει πια την αγέλη του; μπορεί αλλα εδώ μας λένε για ζευγάρι... Τώρα ίσως κάπου το πάνε με όλα αυτά περι λύκων στην Πάρνηθα καθότι γίνονται και διάφορα στην ερημιά, όπως εμπόριο ναρκωτικών και νταραβέρια.

Top Bottom