[Πελοπόννησος] - Λεωνίδιο/Κοσμάς/Λογκανικο/Δημητσάνα/Κοντοβάζαινα/Λάμπεια/Πάτρα - άσφαλτος

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black


1. Περιγραφή
Ασφάλτινη ημερήσια βόλτα 382 χλμ., όπως ακριβώς έγινε την 02/04/2017 στο πλαίσιο του 6ου Οδοιπορικού 1821, που διοργάνωσε η Μοτοπαρέα Λεωνιδίου

2. Διάρκεια της διαδρομής

Η διαδρομή βγαίνει σε 7-8 ώρες οδήγησης, σαφώς τα ενδιαφέροντα σημεία είναι ατέλειωτα κι ένας περιηγητής που θέλει να την ψάξει σε βάθος, θα χρειαστεί 2-3 μέρες!!! ;)

3. Λεπτομέρειες διαδρομής

Ανηφορίζουμε προς Κοσμά και κουτρουβαλάμε προς Γεράκι. Διαδρομή για να ξύνεις αυτιά, άμα θες... , από όπου και η φώτο του @ilai :inlove::inlove::inlove:
Συνεχίζουμε προς Καλλιθέα, μπαίνοντας σε στενό και σφιχτό στροφιλίκι και προχωράμε για να φτάσουμε Τζίτζινα, μέσαα από πανδαισία χρωμάτων κι αρωμάτων! Πέφτοντας στον κάμπο, διασταυρώνουμε την άσφαλτο προς Σπάρτη, τον ακολουθούμε για λίγο και μπαίνουμε γρήγορα δεξιά προς Πελάνα. Η διαδρομή εναλλάσεται και το τοπίο αποζημιώνει!
Συνεχίζουμε προς Αλευρού και Λογκανίκο, όπου οι στριφτεροί και γλήγοροι θα ευχαριστηθούν τα μέγιστα! Μετά το Λεοντάρι περνάμε τη Μεγαλόπολη, όπου δίνεται η ευκαιρία για ανεφοδιασμό.
Ακολούθως κατευθυνόμαστε βόρεια-βορειοδυτικά προς Τρίλοφο-Στεμνίτσα-Δημητσάνα. Εδώ υπάρχει ευκαρία για καφέ, φαγητό και σίγουρα περιήγηση στα ιστορικά της Αρκαδίας!!! Καλό είναι να διανυκτερεύσει κάποιος που έχει 2-3 μέρες στη διάθεσή του, ώστε να δει τριγύρω την περιοχή (Λούσιος, Επικούριος Απόλλων, Νέδα..., ατέλειωτα μέρη...., γύρος Μαινάλου κλπ).
Η διαδρομή κατευθύνεται προς Ζάτουνα-Παλούμπα (ιστορικά χωριά επίσης) και πάμε προς Βούτση και Κοντοβάζαινα! Εκπληκτικοί δρόμοι με καλή πρόσφυση και το φουλ των αποχρώσεων του πράσινου-και όχι μόνο!!!! Κατηφορίζουμε με 1000 (ναι με όσα μπορούμε-αξίζει!!!) προς παιδιάδα Φολόης και μπαίνουμε στον 111 με κατεύθυνση δυτικά προς Τριπόταμα και Λάμπεια. Στάση εδώ οπωσδήποτε, χάζεμα, κρύο νερό πηγής στην έξοδο προς Πανόπουλο και κοψίδια για τους πεινασμένους ;).
Διαδικασία η κατάβαση προς Πάτρα , ειδικά μετά το Μάνεση. Έχετε όμως ήδη κουραστεί ..... ;)

4. Link, φωτογραφίες

http://advride.gr/threads/6ο-οδοιπορικο-ιστοριας-Μοτοπαρεας-Λεωνιδιου-2-απριλιου-2017.7207/



Σας εύχομαι να την ευχαριστηθείτε όσο και εμείς που συμμετείχαμε στο Οδοιπορικό. Θερμές ευχαριστίες στον Μανώλη @πυξιδας990 και την παρέα του Λεωνιδίου!!!!!

 

Attachments

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
:l2::l2:

Φοβερή διαδρομή που αναδεικνύει τις ομορφιές της Ελλαδάρας μας!

Να είναι καλά τα παλικάρια του μοτοΛεωνιδίου!
 

HAWK_46

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Λευτέρης
Μοτό
Μηλοκλέφτη
Μπραβο ρε Θοδωρη,θα την κανω αυτη τη διαδρομη με την πρωτη ευκαιρια!:friendship:
...οταν την κανεις ευθεια, σφυρα!! :rolleyes:
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Προς ενημέρωση όλων, η διαδρομή είναι αυτή που έφτιαξα για να την ακολουθήσουμε. Δεν είναι η καταγραφή, γιατί δεν κατέγραψα.
Η ακρίβεια είναι 99% με την κανονική. Λείπουν 3 σημεία των φώτο/μνημείων που δεν ήταν πάνω στον κύριο δρόμο (Δημητσάνα, Πελάνα και Πολύδροσο/Τζίτζινα). Επίσης έχει μια παράκαμψη αχρείαστη, πριν την Οβρυα, κατηφορίζοντας για Πάτρα. Δεν την κάνουμε, εννοείται! Μένουμε στον κύριο δρόμο!
 

Θάνος.Κ

Σκουτεροtraveller
Περιοχή
Νότια Προάστια Αθηνών forever
Όνομα
Θάνος
Μοτό
Honda SH 300i C-Abs
Ευχαριστούμε για τη διαδρομη forester. 'Ετσι όποιος δε συμμετειχε στο Οδοιπορικό εχει την ευκαιρία να τη κανεις με ατομικούς ρυθμούς κ προυποθέσεις.
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Ευχαριστούμε για τη διαδρομη forester. 'Ετσι όποιος δε συμμετειχε στο Οδοιπορικό εχει την ευκαιρία να τη κανεις με ατομικούς ρυθμούς κ προυποθέσεις.
Αυτός είναι ο σκοπός της ενότητας!
Κοινοποίηση των διαδρομών κι ευκαιρία για όλους στη χαρά της βόλτας ;)
 

johni41

Μέλος
Περιοχή
περιστερι
Όνομα
Γιαννης
Μοτό
Honda CB500X 2016
καλησπερα! και καλο μηνα!
ευχαριστω εστω και καθυστερημενα το φιλο @forester για τη διαδρομη που μας εδωσε.όπως ειπε και ο @πυξιδας990 το προηγουμενο σ/κ με τη γυναικα καναμε περιπου τη μιση ισως και λιγο παραπανω αλλα επειδη εβρεχε σε πολλα σημεια και καθυστερησαμε δεν θα ευχαριστιομασταν αλλο τη διαδρομη και συνεχισαμε απο ανοιχτο επαρχιακο μεχρι και την κατω αχαϊα που ειχαμε κλεισει δωματιο. το υπολοιπο ισως γινει σε μονοημερη εκδρομη μαζι και με φιλους.
παντως οτι ειδαμε, αν και ολο συνεφα και αρκετη βροχη ηταν πανεμορφα. μεσα στο πρασινο, ωραια τοπια και φουλ βουνισια διαδρομη.
 
Top Bottom