Πλοήγηση..... ρωτώντας! (με ή άνευ GPS) - Διδάγματα

onroad

Superhero
Περιοχή
7th continent traveler
Όνομα
κωνσταντινος δε γκρειτ
Μοτό
1200 / 2012
Κατι θα ξερεις παραπανω για να το λες. Παντως την πιο κακη αισθηση την εχουν οι γυναικες σε μεγαλο ποσοστο. Χανονται για πλακα!
Έχω χάσει άπειρες φορές την γυναίκα μου μεσα σε εμπορικό κέντρο ,πάντα όμως εμφανίζεται μετά από αρκετές ώρες με διάφορες τσάντες .
Δεν χάνονται αυτές ,είναι πανουργες .

Follow me, I'm lost too
 

Carooly

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Thivai
Όνομα
Αpostolis
Μοτό
KTM EXCR 530
KAWASAKI KLR 250
Έχω χάσει άπειρες φορές την γυναίκα μου μεσα σε εμπορικό κέντρο ,πάντα όμως εμφανίζεται μετά από αρκετές ώρες με διάφορες τσάντες .
Δεν χάνονται αυτές ,είναι πανουργες .

Follow me, I'm lost too
αααχαχα
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Κατι θα ξερεις παραπανω για να το λες. Παντως την πιο κακη αισθηση την εχουν οι γυναικες σε μεγαλο ποσοστο. Χανονται για πλακα!
ισχύει!
 

mitsosdom

GOA
Περιοχή
Patras
Όνομα
Dimitris
Μοτό
KLE 500
Πολλες φορες στα βουνα ο γουγλης ,λογω δορυφορου , τα νεροφαγωματα (τα μεγαλα) τα βλεπει σαν δρομο και εν συνεχεια τα περναει ετσι. Μεγαλο μπερδεμα
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
ωραιες οι αντιπυρικες.
Πού να δεις και τις "σύρτες" που φτιάχνονται στο δάσος όταν βγάζουνε τους κομμένους κορμούς έξω...;)
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Έχοντας χρόνο να σκεφτώ τα λάθη της στιγμής...


Το google εκτός και αν έχεις satellite view, το οποίο δεν παίζει σε μέρη με κακό σήμα, δεν ξεχωρίζει δρόμο/χωματόδρομο, όλα "λευκά" τα δείχνει. Προφανώς, έχοντας "δανειστεί" στίγματα από τα smartphones των ντόπιων, το κατέγραψε ως πέρασμα και είναι κάπως λογικό να το προτείνει αφού αντί για 18 χιλιόμετρα είναι μόνο 11, σχεδόν τα μισά. Γεγονός είναι ότι ένας χάρτης χάρτινος σε τσάντα ρεζερβουάρ με παράθυρο πιθανώς να βοηθούσε λίγο παραπάνω αλλά και οι χάρτινοι χάρτες θέλουν αλλαγή κάθε λίγο καιρό αφού αλλάζουν οι δρόμοι (προς το ασφαλτινότερο συνήθως). Γεγονός επίσης ότι τόσα χρόνια ΠΟΤΕ δεν έχω πλοηγηθεί με gps μόνιμα μπροστά μου και ποτέ δεν έχω νιώσει άσχημα για αυτό. Εκνευρισμό θα μου προκαλούσε με τα χειμωνιάτικα γάντια τα οποία καλώς ή κακώς δύσκολα μπαίνουν βγαίνουν, ειδικά αν ιδρώσεις ή βραχούν. Για εσάς που εδώ και χρόνια έχετε βάση και το βλέπετε μπροστά σας, καταλαβαίνω γιατί θα ήταν "ταλαιπωρία". Ψάχνω ακόμα την "σωστή" συσκευή γιατί το ανθεκτικό κινεζοτηλέφωνο που ήθελα "τσίμπησε" ένα 30ευρο αύξηση τιμής σε έναν μήνα (δεν ντρέπονται λέω 'γω) και δεν αξίζει πιά, παίρνω επώνυμο με λιγότερα ή με λίγο περισσότερα.


Και συνεχίζω με μερικές ομορφιές ηλεκτρονικού τύπου ακόμα για να ξεφύγουμε από το "τι έγινε λάθος στην πλοήγηση στο advON".


-Πέρυσι, πηγαίνοντας στο Νικολίτσι στο σπίτι φίλου, μαζί με blitzer και Teo_G7, ρωτάμε γιαγιά στην Καστριώτισσα αν θυμάμαι καλά όπου σταματήσαμε για φωτό και δροσιά σε μιά πλατεία με βρύσες, πως θα πάμε από εκεί και πέρα. Είχαμε σκαλώσει να πάμε Μονή Αγάθωνα, μας λέει ο δρόμος είναι χάλια μην πάτε από εκεί. Το google έβγαζε κανονικότατα διαδρομή, τελικά βάζουμε προορισμό το Νικολίτσι και μας δείχνει πάνω κάτω την διαδρομή που έκανε ο GeorgeM προχτές. Πάμε προς Αθανάσιο Διάκο, βλέπουμε μιά ωραία κατηφόρα με πέτρες που έλεγε το google ότι είναι η "επαρχιακή οδός Τάδε" λέμε εντάξει για να το λέει το google ότι είναι ΟΔΟΣ θα είναι άσφαλτος απλά ως κλασσικό δημόσιο έργο κάτι άφησαν στην μέση. Το αποτέλεσμα εννοείται ήταν κάποιες ώρες χώμα με το fazer, το ΜΤ και το beverly να μην λένε όχι, αλλά να μην περνάνε και την καλύτερη φάση τους. Θα το ξαναέκανα σήμερα; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ γιατί η διαδρομή ήταν βατή, ήταν απείρως πιο ενδιαφέρουσα από άσφαλτο, το εκκλησάκι με την βρύση και την θέα κοντά στο χωριό Μάρμαρα ήταν όαση και είχε και παγκάκι (ότι πρέπει για πικ-νικ και ύπνο) και... δεν πήγα ποτέ Μονή Αγάθωνα οπότε έχουν μείνει εκκρεμότητες για κάποια στιγμή στο μέλλον. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν ήταν ο καλός ο δρόμος αυτός που πήραμε, έχω απορία πόσο χάλια ήταν ο άλλος...

Την επόμενη μέρα, επειδή το google είχε διαολεμένα κέφια να μας τρολάρει, μας έστειλε πάλι από χώμα και πέτρα μέσω Κυριακοχωρίου στην Γραμμένη Οξιά και άσφαλτο πιάσαμε πολύ παρακάτω. Εντάξει πλάκα είχε, ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ αλλά θα προτιμούσα να είχα πάει με το Ιταλικό θαύμα για να μπορώ να χαζέψω και λίγο την διαδρομή και να μην είμαι τόσο σφιγμένος επάνω στο στριτ μηχανάκι. Μετάνοια 0%




-Διαολεμένα κέφια είχε και πάλι google ΚΑΙ here maps στο Πήλιο: Είμαι Βόλο, θέλω να ανέβω Τσαγκαράδα. Βλέπω τον κανονικό δρόμο, έχει κίνηση, έχω εκνευριστεί, βλέπω εναλλακτική διαδρομή. Η οποία ανεβαίνει άσφαλτο ως ένα σημείο με ποτάμι και φαμίλιες να κάνουν πικνικ στην σκιά από τα πλατάνια. Ειδυλλιακά. Και μετά βατός χωματόδρομος. Που όσο πάει και στενεύει. Και φυσικά ΔΕΝ υποψιάζομαι ότι κάνω μαλακία γιατί ΤΟ ΒΛΕΠΩ ότι κάπου καταλήγει "σωστά". Και ανεβαίνω και μου λέει η συνοδηγός "βρε παιδί μου έχουμε χαθεί άπειρες φορές με το gps, δεν πάμε από την πεπατημένη;" αλλά όχι, σιγά μην δεν βγάζει... Φτάνουμε σε έναν βράχο που κάνουν μαθήματα αναρρίχησης (έπρεπε να καταλάβω...) συνεχίζουμε, τελικά φτάνουμε κάτω από το δημοτικό πάρκινγκ του χωριού, με "μόλις" 20 μέτρα κάθετης ανηφόρας χώματος να μας χωρίζει.... Που το google έλεγε να πάμε από εκεί. Με το jimny ίσως και να το δοκίμαζα, με το αυτοκίνητο που είχα όχι. Και δεν είχε χώρο να κάνω αναστροφή οπότε κατέβηκα κανένα χιλιόμετρο όπισθεν μέχρι να βρω επαρκώς φαρδύ σημείο. Μετάνοια 100%.


-Σε "Χαμενειάδα" γειτονικού φόρουμ, μόλις έχω πάρει τον Πήγασο και έχουν πάρει τα μυαλά μου αέρα, ψάχνουμε το επόμενο χωριό. Το GPS λέει σε ένα σημείο "αριστερά", ποταμάκι, χώμα και δεξιά. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως η αγαπημένη μου λέει πάλι "μην το κάνεις μη αφού ξέρεις" αλλά ΕΧΩ ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ασταμάτητο λέμε και δεν μασάμε, θα πάμε. Και περνάμε κάτι χαλίκια και τέτοια όμορφα και το μηχανάκι χορεύει καρσιλαμά και δεν με δέρνει μεν, δεν είναι χαρούμενη δε. Αδιέξοδο. Αντιπυρική. Ο google ανένδοτος (μπορεί και ανέκδοτος) λέει ανέβα και έφτασες. Εννοείται αναστροφή και άσφαλτος... Μετάνοια 100%.


-Είμαστε Ζάκρο, θέλουμε να γυρίσουμε Άγιο Νικόλαο. Μάντεψε. Ένας ωραιότατος ΔΡΟΜΟΣ πάνω στο βουνό. Τι ωραία, θα γλιτώσουμε και χιλιόμετρα και τουρίστες... Χωματάκι και πέτρα, βρεθήκαμε πάνω από τις ανεμογεννήτριες, είχε συννεφιά και αέρα, σκέτη πέτρα παντού και λίγες ηλιαχτίδες να φωτίζουν σαν προβολείς το τοπίο και λέω είμαστε στην Mordor όπου να'ναι θα πεταχτούν οι λύκοι και τα Ορκς να μας φάνε... Εντάξει ήταν πραγματικά υπέροχα, το fazer είναι απίθανα καλό μηχανάκι, δεν τρομάξαμε, αλλά ξέραμε ότι αν γίνει καμιά στραβή δεν θα μας βρουν ποτέ. Μετάνοια 0%.


-Νομίζω πάνε δυό χρόνια... Ανεβαίνουμε Πύλη Τρικάλων και λέμε να πάμε μιά βόλτα γύρω από λίμνη Πλαστήρα. Ο γύρος της λίμνης ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι είναι επιλέξιμη διαδρομή. Εννοείται πως σε μιά στροφή όπου ΟΛΟΙ πάνε δεξιά σε φουρκέτα, εγώ είχα επιλέξει "ευθεία". Εννοείται ότι η άσφαλτος κόβεται λίγο μετά και αρχίζει το νεροφάγωμα, η πέτρα και η λάσπη. Και είχε και χιόνια. Και είχα χαρεί γιατί χωμάτινο μηχανάκι αφού και λάστιχα με ψευτοτακούνι αφού. Ε μέχρι που φτάσαμε σε λάσπη που φαινόταν να έχει ροδιές τριάντα πόντους βαθιές και λέω "εντάξει μόνο 100 μέτρα είναι" αλλά ευτυχώς με συγκράτησαν οι ψυχραιμότεροι και μιά μικρή φωνούλα που έλεγε "είσαι εντελώς μαλάκας αγόρι μου;" κάπου στο πολύ πίσω του μυαλού. Η πλάκα είναι ότι το άλλο ζευγάρι που ήταν μαζί, με ένα πολύ πιο χωμάτινο μηχανάκι, ήταν σε φάση "πολύ χορεύει ο πήγασος, θα την φάνε" τελικά από τύχη δεν την φάγαμε την σούπα. Λίγο μετά, χαθήκαμε δεύτερη φορά γιατί ο google είχε αποφασίσει αντί να στρίψουμε για Πύλη (τρία χιλιόμετρα, ΤΡΙΑ) να κάνουμε μιά βόλτα από κάτι κορφοβούνια, άσφαλτος μεν αλλά άκυρος κύκλος εντελώς γιατί δεν γράφει/λέει πιά "ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ" μάλλον για να μην κάνουν μερικοί μαλάκες όντως αναστροφή όπου βρουν και σε πάει από όπου πας... Βαθμός μετάνοιας 50%, χρωστούμενα για το μέλλον μονοκάβαλος γιαιτί ο κύκλος είχε υπέροχη θέα και "αγριάδα" και το χωμάτινο κομμάτι ενδιαφέρον.


GPS forever!!!!!
 

tattoopanther

★Zavarakatranemia
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδική
Όνομα
ΚρίστοΠαντέρα
Μοτό
R1200GS
προσωπικά τους χάρτες τους εχω καταργησήση απο τότε έπιασα τα μπιμπλικια (ταμπλετ κινητά gps)

αλλα ναι σε ολα
ότι σε βοηθάει κρατα το
δεν υπάρχει η σωστή συνταγή .

ναι στους παππούδες ..
ναι στις πινακίδες
και κύριος στο ένστικτο .

αν θέλεις να βρεις κατι συγκεκριμένο ..
οι συντεταγμένες ειναι ότι ποιο χρήσιμο υπάρχει για να βρεις τον στόχο σου ..

καλά χασήματα !!! :)
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
:he...αμα δεν εχεις ρωτησει στην Κεφαλλονια,γέρο Κεφαλλονιτη ¨πώς θα παω εκει".....δεν εχεις ζησει ΤΙΠΟΤΑ στην ζωη σου και στην πλοηγηση...:mps2::hh:
Δυο φορες χρειασθηκε να το κανω,την 1η κοντεψα να κολυμπησω για Ιθακη και τη 2η δεν καταλαβα τι μου ελεγε απο τις ΜΟΝΟ 4.000 "δεξια-αριστερα" που με συμβουλεψε για να παω απο τον...ευκολο δρομο...:tzt:
 

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Αντιγραφω:

Προορισμος η Παυλιανη μεσω Ρεντινας.

Σταση για να διωξουμε την ζεστη του καμπου της Θεσσαλιας και να πιουμε εναν καφεδακι..
Τον καφετζη της πλατειας δεν τον βρηκαμε αλλα βρηκαμε τον παραπανω.Να ναι καλα ο ανθρωπος ...μας δροσισε,μας εκανε καφεδακι και μας εδωσε ντοπιες πληροφοριες για να κοψουμε δρομο.Αντι για 5 λεπτα δρομο και 5 χιλιομετρακια βατου χωματοδρομου,καναμε καμμια ωριτσα και 30 χλμ χωματοδρομου κατσε καλα.Πετρες,χωμα,χαλικια και αλλα καλουδια που δεν ειχαμε στο προγραμμα.


Δεν μας ειπε οτι ο δρομος χωριζει και πρεπει να παμε απο δεξια που βγαζει στο Ροβολιαρι.Ετσι καταληξαμε στην Γιαννιτσου.



Δεν βαριεσαι ηταν μια καλη ευκαιρια να βαφτισουμε σε καλο χωμα τα μηχανακια μας.Για τον Τιγρη και την Αφρικανα ηταν πιο ευκολα τα πραγματα.Ο καημενος ο Ληστης και ο ακομη πιο καημενος Μιχαλης ταλαιπωρηθηκαν αρκετα.Παρολα αυτα αξιοι χωματινοι και οι δυο..ειπαμε bandit και ξερο ψωμι...τα κανει ολα και συμφερει.
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Εχω βάλει στο τηλέφωνο από Κόνιτσα για Γραμμούστα.
Δεν έχω το zumo μαζί και δουλεύω το αξιόπιστο γουγλη.
Μας βάζει σε έναν δρόμο και βγαίνουμε αετομηλιτσα αρχίζοντας μεικτό άσφαλτο χώμα.
Καταλαβαίνω ότι αρχίζει το χάσιμο και σταματάω τσοπάνη, ο οποίος φυσικά μου λέει να πάω έναν "εύκολο" χωματόδρομο 40 χλμ περίπου... Χε χε.
Φυσικά πήγαμε και μπλέξαμε και είδαμε άρρενες και διαδρομές τροφυ με πεσμένους δρόμους και νεροφαγωματα τύπου "καντήλι"
Εμπιστεύομαι πάντα τους ντόπιους, γιατί δεν έχουν ιδέα από μηχανές και βαρεμενους σαν και εμάς.
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Είμαστε μια δεκάδα gs έναν κρυο Νοέμβρη στην διασταύρωση για Νιαλα...
Εχουμε ψιλιαστει ότι δεν περνάει από λάσπη κλπ ομορφιες και εμφανίζεται ντόπιο Niva και κλασσικά μας λέει.... Με τα θεριά περνάτε για πλάκα.. Χε χε
Ακόμα με βασανίζει η τενοντίτιδα που αποκόμισα από το σταματα ξεκινά πέσε σήκω βοηθα Παναγία μου...
Μακριά από ντόπιους με Niva.
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Ειναι αυτο που νομιζουν ευκολο κατι, επειδη το κανουν καθε μερα.....
 
Top Bottom