Ποια λαδια? (Γνωμες..)

Βάλε eni 10w60...
Θα με θυμηθείς... ;)
10w60 μόνο enduro και 950-990.
Στα 1090 ,1290,1050 κολλάνε ό δίσκοι.
Συμβουλές μηχανικού βέβαια

• Like
Reactions: est
Καλησπέρα! Διάβασα όλες τις συζητήσεις και προσπαθώ να καταλήξω ποια λάδια να βάλω στο 800GS μου... Bell Ray η Motul ??????
Επίσης ποιο αντιψυκτικό-αντιθερμικό γιατί θα το αλλάξω κι αυτό... Ευχαριστώ!

Καλησπέρα! Διάβασα όλες τις συζητήσεις και προσπαθώ να καταλήξω ποια λάδια να βάλω στο 800GS μου... Bell Ray η Motul ??????
Λάδια να σου πουν οι κάτοχοι
Αυτό που δοκίμασα εγώ είναι ένα αντιψυκτικό της spectro, που το προτείνουν σε μια ομάδα xr οι Αμερικάνοι.
Μου έχει κάνει εντύπωση πόσο γρήγορα πέφτει η θερμοκρασία όταν ανάβει το βεντιλατερ.

Καλησπέρα,
Ότι γράφει το μάνιουαλ όσον αφορά την ρευστότητα, στο δικό μου που είναι του 09 λέει 10/40 και αυτό χρησιμοποιώ και κατά βάση castrol, αντιψυκτικό το αλλάζω κάθε δύο χρόνια όπως και τα λάδια της ανάρτησης όπως και των υγρών φρένων. Αντιψυκτικό έχω βάλει και μαμά αλλά και άλλα. στα λάδια της ανάρτησης προσοχή στο saw 7.5 & 765ml στην κάθε μπουκάλα. Στα υγρά φρένων έχω βάλει μετά από προτροπή του μηχανικού μου dot 5.1

Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα, στα μηχανάκια μου έχω βάλει διάφορα λάδια (Motul, Castrol, Liqui Moly, Bel Ray) αλλά έχω καταλήξει στα Motul 5100.

Πήγα λοιπόν να παραγγείλω διαδικτυακά ενα 4άλιτρο 10w-40 για ν'αλλάξω λάδια στο CRF1000 εδώ στο Νησί και είδα οτι υπάρχει τώρα και άλλο ημισυνθετικό Motul 5000, με σχεδόν ίδιες προδιαγραφές με το 5100. Οι μόνες διαφορές που βλέπω είναι οτι το 5100 είναι τύπου Technosynthese ενώ το 5000 τύπου HC-TECH. Επίσης το 5100 είναι σύμφωνο με το στανταρ API SP ενώ το 5000 με το API SN. Και τα δύο είναι συμφωνα με το στανταρ JASO MA2 (του 2023).

Εδώ στο Νησί βρίσκει κανείς το 5000 σαφώς πιο φτηνό, στις 7L/8.3€ το λίτρο ενώ το 5100 στις 11L/13€ το λίτρο. Μάλλον θα συνεχίσω με το 5100 που το ξέρω και το εμπιστεύομαι αλλά αναφέρω και την ύπαρξη του (παρόμοιου και πιο φτηνού) 5000. Αν ξέρει κανείς κάτι / έχει εμπειρία με το Motul 5000 ας πει.

Όπως το καταλαβαίνω εγώ,
και τα δυο ημισυνθετικά
το 5000 πιο κοντά στο ορυκτέλαιο (συχνότερη αλλαγή)
το 5100 πιο κοντά στα πλήρη συνθετικά.

Καλημέρα, στα μηχανάκια μου έχω βάλει διάφορα λάδια (Motul, Castrol, Liqui Moly, Bel Ray) αλλά έχω καταλήξει στα Motul 5100.

Πήγα λοιπόν να παραγγείλω διαδικτυακά ενα 4άλιτρο 10w-40 για ν'αλλάξω λάδια στο CRF1000 εδώ στο Νησί και είδα οτι υπάρχει τώρα και άλλο ημισυνθετικό Motul 5000, με σχεδόν ίδιες προδιαγραφές με το 5100. Οι μόνες διαφορές που βλέπω είναι οτι το 5100 είναι τύπου Technosynthese ενώ το 5000 τύπου HC-TECH. Επίσης το 5100 είναι σύμφωνο με το στανταρ API SP ενώ το 5000 με το API SN. Και τα δύο είναι συμφωνα με το στανταρ JASO MA2 (του 2023).

Εδώ στο Νησί βρίσκει κανείς το 5000 σαφώς πιο φτηνό, στις 7L/8.3€ το λίτρο ενώ το 5100 στις 11L/13€ το λίτρο. Μάλλον θα συνεχίσω με το 5100 που το ξέρω και το εμπιστεύομαι αλλά αναφέρω και την ύπαρξη του (παρόμοιου και πιο φτηνού) 5000. Αν ξέρει κανείς κάτι / έχει εμπειρία με το Motul 5000 ας πει.
Όπως το καταλαβαίνω εγώ,
και τα δυο ημισυνθετικά
το 5000 πιο κοντά στο ορυκτέλαιο (συχνότερη αλλαγή)
το 5100 πιο κοντά στα πλήρη συνθετικά.
Το 5100 περισσότερα απορρυπαντικά και αντιτριβικα....

Κολλάει εδώ αυτό

Κολλάει εδώ αυτό

Ωραίο και ενδιαφέρον βίντεο.
Απλά λόγια, σωστά, και κατανοητά από όλους (πιστεύω)!!!

Χρησιμοποιουσα Μοtul 7100 η Μοtul 300V Για πολλά χρόνια, αλλά έχουν κυκλοφορήσει πολλές ιστορίες με μαϊμού λάδια για πολλές γνωστές μάρκες όπως η ΜΟΤUL και είπα να δοκιμάσω κάτι άλλο.
Δεν το μετάνιωσα.

SICOLENE φουλ συνθετικα (κόκκινη ετικέτα) είναι η μάρκα που χρησιμοποιώ εδώ και δυο χρόνια και σε μεγάλο δικύλινδρο, και σε μονοκυλινδρο εντουρο, κάι Έχω δει διαφορά στο δούλεμα και στο κούμπωμα των ταχυτητων.

Λεπτομέρειες για πολλούς, αλλά θα σου έλεγα κι εγώ να πας σε 10w50 η ακομα και 15w50.

Back
Top Bottom