Ποιος δείκτης ταχύτητας ελαστικού για το GS 1200 τελικά;

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
@forester

να τωρα αυτα κανεις....
ανεφερες τον αερα.....

να βαλουμε στο ''παιγχνιδι'' και το αζωτο ?????:thinking::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:
Όχι
άστο...
Μόνο για αγώνες αυτό, μη μπλέκεις...
 

Tener-ίσιος

Μέλος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
BMW R1200 GS LC
Σωστή απάντηση, αλλά όχι πλήρης!

Ένα ποσοστό της αύξησης της θερμοκρασίας του το ελαστικό, το οφείλει στην τριβή με την άσφαλτο και φυσικά επηρεάζεται και από τη θερμοκρασία της ασφάλτου.

Ένα άλλο μεγάλο ποσοστό όμως, το οφείλει στην εσωτερική τριβή του αέρα με το τοίχωμα του ελαστικού! Αυτή μάλιστα η αύξηση της θερμοκρασίας, προηγείται της άλλης χρονικά!!!
Αυτός είναι και ο λόγος που το ελαστικό εσωτερικά δεν είναι λείο, αλλά έχει ραβδώσεις οι οποίες λόγω περιστροφής κινούνται ως έλικα. Αυτές παρασύρουν τον αέρα εντός του ελαστικού σε κίνηση και λόγω αδράνειας των μορίων του αέρα, έχουμε το ζέσταμα εκ των έσω λόγω της τριβής που μόλις περιέγραψα.
Η αποκόλληση της γόμας σε ένα πολυκαιρισμένο ελαστικό, είναι αποτέλεσμα αυτής της εσωτερικής αύξησης της θερμοκρασίας. Αν ήταν νέο, θα πάθαινε κάτι τέτοιο μόνο από εντελώς λάθος πίεση, ή λόγω αστοχίας στην κατασκευή. Το παλιό σου λάστιχο, απλώς την "άκουσε" φυσιολογικά.
Επίσης βλέπουμε συχνά φουσκάλες εσωτερικά στο λάστιχο. Ίδια αιτία.
Βλέπουμε μικρές λακουβίτσες στην εξωτερική επιφάνεια του λάστιχου, λακάκια που φαίνεται ότι λείπει γόμα, κυρίως ανάμεσα στα τακούνια. Ίδια αιτία.
Βλέπουμε ανώμαλη επιφάνεια ελαστικού, σαν να έχει φουσκάλες.... Έ, έχει!!! ;) Ίδια αιτία!
Αφού τα ξέρεις, γιατί μας παιδεύεις;
Κι εγώ κάποιον ειδικό έψαχνα για αυτά;)
:friendship:
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Οι απαντησεις που δινονται μεσω της διαλεκτικης, εχουν μεγαλυτερη αξια.
Μενουν περισσοτερο.
Επισης οταν αναρωτιεμαι για κατι , συνηθιζω να το κανω κι αναποδα. Βγαινουν πιο ευκολα τα συμπερασματα. :)
Καλημερα Γιαννη @Tener-ίσιος
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Τι να γραψω τωρα...:hungover:μπηκα να δω και με επιασε πονοκεφαλος απο τα quote...:roflmao::alien:ποιος δεικτης ταχυτητας;;;Εδω μιλαμε για δεικτη Quote ανευ προηγουμενου...βγαινω...δεν...δεν...:Watching:
 

Tener-ίσιος

Μέλος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
BMW R1200 GS LC
Τελικά για να καταλήγουμε σιγά σιγά, θα σας πω ότι η ιστορία είχε χαπυ Εντ.
Αφού λοιπόν ταλανιστίκαμε εδώ με δείκτες ταχύτητας, βάρους φορτίου, απόδοσης κλπ. μου έρχεται μια ειδοποίηση από το eBay ότι έχω ένα εκπτωτικό κουπόνι για 15% σε αγορά από 200€ και πάνω, με πληρωμή PayPal.:woho:
Βρίσκω λοιπόν τα anakee3 τα οποία ηδη έχω εδώ και 2 αλλαγές και θεωρώ προσωπικά τα καταλληλότερα λάστιχα για ένα GS στην βόρεια Ευρώπη όπου οταν βρέχει, κρατάει απίστευτα αλλά όταν δεν βρεχει, δεν έχεις τον βραχνά των τακουνιών στην άσφαλτο και κρατάει σα σλικ. (Είναι και περιέργως καλό σε στεγνό χωματακι, αν κι εδώ αυτά απαγορεύονται):(
214€ το σετακι με δείκτη V, άρα μας πιάνει το 15% οπότε πάμε χονδρικά στα 185€ και νιώθεις σαν να μολις έχεις βγει από την κρεβατοκάμαρα της Monica Bellucci κι ενώ έχει προηγηθεί ότι βάζει ο νους του ανδρός.
Κι εκεί που λες ότι εντάξει καλά μας πήγε, έρχεται ένα άλλο E-Mail από τη Michellin με του που τα παρέλαβα και λέει ότι:
" Όσοι αγόρασαν από τότε μέχρι τότε (μέσα ημαν) τα τάδε και δεινά λάστιχα (κι εδώ μέσα ημαν) σε σετακι, ζευγαρωτά μπρος πίσω (κι απ αυτό μέσα ημαν) τους επιστρέφουμε 20€"
Δηλαδή συνολικά μου βγήκαν τα λάστιχα 165€
:yup:
Κι είναι εκείνη η στιγμή που νομίζεις ότι τα έχεις ζήσει όλα φεύγοντας από την κρεβατοκάμαρα της Monica Bellucci, και διαψεύδεσαι τα μάλα! Γιατί καθώς φεύγεις ακούς την γνώριμη φωνή πλέον της Monica από πίσω σου να σου λέει: "θα ξανάρθεις ε; Μην αργήσεις! Σε περιμένω!":inlove:
Αυτά, και εύχομαι και στα δικά σας.
Πάω να σκουπιστώ τώρα γιατί... ίδρωσα.
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Ω ρε Γιαννη!!!!
Λαχειο ;)
Καλημερα και να τα λιωσεις στο χιλιομετρο!!!! :)
 
Top Bottom