Προβλμημα σε Daytona Sprinter 125 efi 1ο injection

MarkMaskin3

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
Mark Roys
Μοτό
Daytona sprinter 125 efi 1o Injection
Καλημερα σε ολο το παρεακι.Ειμαι νεος στη σελιδα και θα ηθελα τα φωτα σας οσο αφορα καποιο θεμα που αντιμετωπιζω με το daytona μου εδω και 3-4 χρονια.Ειναι πολυς καιρος το ξερω αλλα οπου και να πηγαινω ο καθενας μου λεει τα δικα του γι αυτο σκεφτηκα να απευθυνθω εδω να δω γνωμες και να συζητησω πανω σε αυτο το θεμα μπας και βρω καποια λυση επιτελους.Ολα ξεκινησαν μια μερα οταν παρουσιασε το μηχανακι μου εναν ξαφνικο λοξιγκα,σαν αυτο που παθαινουμε οταν πας να μεινεις απο βενζινη.Ανοιγα γκαζι και εκανε διακοπες σαν να μν πεταει ρευμα στο μπουζι,σε χαμηλες στροφες αυτο γινεται και γινοταν συνεχεια,στις ψηλες στροφες το μηχανακι μου πηγαινε τζιτζι.Οταν βρισκομαι σε ανηφορες αγκομαχαει για να αναιβει.Οταν αποκτησει φόρα δε κανει καμια διακοπη.Ετσι λοιπον τοτε σκεφτηκα να αλλαξω μπουζι μπας και φτιαξει κ πραγματι τοτε του αλλαξα και εφτιαξε μετα απο λιγο καιρο παλι τα ιδια.Οπως καταλαβατε του αλλαζα μπουζι καθε 2 βδομαδες για να μπορω να δουλευω γιατι κανω ντελιβερι.Οταν επιασα λεφτα καλα στα χερια μου το πηγα στο μαστορα και του πα το θεμα.Εκανε καθαρισμο injection και τα σχετικα του servise κ πραγματι ξεμπουκωσε το μηχανακι και εστρωσε για κανα μηνα.Μετα παλι τα ιδια...λοξιγκας,διακοπες,αλλαζω μπουζι παλι αλλα το προβλημα μεγαλωσε και μετα αλλαζα μπουζι καθε τρεις μερες.Οταν παλι ξαναπιασα φραγκα συμβουλευτικα εναν φιλο ηλεκτρολογο και μου πε μετα απο ελενχο που εκανε οτι η σπιθα στο μπουζι ειναι πολυ αχνη.Ετσι με συμβουλεψε να αλλαξω πολλαπλασιαστη γιατι μου ειπε οτι εχεις ηλεκτρολογικο θεμα οχι μηχανικο.Πραγματι αλλαξα πολλαπλασιαστη και μπουζοπιπα και το μηχανακι παλι εφτιαξε εως πεταγε!!!!Αυτο εγινε παλι για 1μιση-2 μηνες ωσπου παλι αρχιζε κ εκανε τα δικα του.Κ τωρα πια οταν αλλαζω μπουζι δε στρωνει ποτε!!!Με αποτελεσμα να παιδευομαι καθε μερα παλι να το οδηγαω και τα χερια μου εχουν γεμισει φουσκαλες γιατι εκτος τοτι εχω σκληρο γκαζι οι διακοπες γινονται συνεχεια αλλα ακομα διατηρει το ανοιγμα στις υψηλες στροφες.Ξανασυμβουλευτικα αλλον μαστορα και μου λεει μπορει να χεις θεμα με τρομπα βενζινης η αντλια βενζινης.Εγω ομως ξερω πως αν ειχα θεμα με αυτο δε θα ακουγα τον ηχο που κανουν οταν γυρνας το κλειδι.Εγω ακουω κανονικα την τρομπα να φορτωνει.Να τονισω πως οταν αναβω τα φωτα μου το προβλημα γινεται χ4 φορες πιο δυνατο.Δλδ ο λοξιγκας αυτο δεν μ δινει καθολου δυναμη στο γκαζι ετσι βαζω ποδια κατω για να παρω ωθηση και οπως παιζω με το γκαζι ψιλοφορτωνει και ετσι συνεχιζω την πορεια μου.Τωρα δε ξερω τι να κανω αλλο.Εχω κανει μετρησεις με βολτομετρο μονος μου στο μηχανακι οι τιμες ειναι λογικες με κλειστο μηχανακι 12,45v με ανοιχτο και με γκαζι 13,50-13,30 και παιζει εκει.
μια εστω βοηθεια θα ηταν πολυτιμη γιατι εχω πληρωσει τοσους μασοτρες αλλα απο δουλεια μηδεν!!!Δε ξερω τι αλλο να κανω.Θελω να ελενξω τρομπες βενζινης και τα σχετικα αλλα δε ξερω πως να το κανω.Μονο αυτο δεν εχω ελενξει.Μπορει ναναι κ η τρομπα αλλα πως εξηγειτε πως ολα παιζουν θεματα με ρευματα?Οπως ειπα πιο πανω οταν αναβω φωτα ολα γινονται δυσκολοτερα αρα καποιο ηλετρκικο θαναι.Πριν παω σε αλλες αγορες θελω τα φωτα σας.Σας ευχαριστω εκ των υστερων ολους σας και περιμενω απαντηση οποτε μπορει ο καθενας.Καλες βολτες παιδια!!!
 

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Να ξεκινήσουμε απο τα βασικά. Σε εξουσιοδοτημένο μηχανικό του Γκοργκολή το πήγες?? Τα προβλήματα που αναφέρεις είναι πολλά και συνεχή και δεν νοοείται να μην λύνονται.

Υποθέτω πως το μηχανάκι σου ήταν απο τα πρώτα με Injection Daytona Και μάλλον υπάρχει σοβαρή περίπτωση να έχεις θέμα με το ίδιο το injection. τον εγκέφαλο δηλαδή του ψεκασμού, την ECU.

Εγώ έχω το Daytona το DY125 με 60.000xlm αλλά καρμπυρατέρ και δεν είχα ποτέ κανένα θέμα. Αλλά πρώτα απ όλα αν έχεις πάει σε καλό εξουσιοδοτημένο είναι το θέμα.
 

MarkMaskin3

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
Mark Roys
Μοτό
Daytona sprinter 125 efi 1o Injection
Σευχαριστω πολυ για την απαντηση.Εχω παει σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο μου κανε καθαρισμο injection αλλα οπως ανεφερα ξαναπαρουσιαστηκε,ECU οχι δεν ειχα ακουσει ποτε απο κανεναν οτι εχω θεμα εκει παρολο που το χα πει να ελενξουν κ ολα ηταν οκ.Ολοι μου χαν πει οτι φταιει πολλαπλασιαστης και οτι δε κανει σωστη καυση η βενζινη γιαυτο κιολας εχω κ αχνο σπινθηρα και μαυρισμενο μπουζι στο τελος.Οτι ναι μεν κανει μετασχηματισμο αλλα χαλαει καπου στη πορεια,
 

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Ηλεκτρονική έχουν τα carb. Το Injection εχει μια μονάδα ECU μικρή στο παπί βέβαια που κάνει αυτή τη δουλίτσα.

Άκου δεν ξέρω που το πήγες αλλά όπως καταλαβαίνεις απο το internet διάγνωση δεν γίνεται σε περίεργα ειδικά θέματα όπως το δικό σου.

Αφού είσαι Πειραιά, είσαι δίπλα στα κεντρικά. Πήγαινε στη Θησέως λοιπόν στα κεντρικά και πες μάγκες αυτό κι αυτό. Να σε στείλουν συστημένο σε καποιο καλο εξουσιοδοτημενο να στο ψαξει οπως πρεπει το μηχανακι να σου βρει τη λυση. Δεν ειναι πυρηνικη επιστημη. ΚΑτι φταιει.

1)Τροφοδοσια
2)Ρευματα

Ενα καλο εξουσιοδοτημενο εχει το εξης συγκριτικο πλεονεκτημα σε σχεση με ενα γενικο συνεργειο. ¨Εχει διαθεσιμα ανταλλακτικα που μπορει να κανει και δοκιμες στην προσπαθεια να βρει λυση.

Δηλαδη πεταει πανω ενα πολλαπλασιαστη βλέπει, πεταει ξερω γω μια ecu απο κανα τρακαρισμενο βλεπει κλπ.
 

GREGZAPRO

Μέλος
Περιοχή
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όνομα
GRIGORIS
Μοτό
DAYTONA SPRINTER 125 INJECTION & KYMCO JETIX 125
Φίλε μου το μηχανάκι δεν έχει κανένα πρόβλημα, το ίδιο μηχανάκι έχω και εγώ και σε μένα έκανε τα ίδια στην αρχή τρόμαξα λέω τι γίνεται εδώ τώρα είναι θέμα μπαταρίας στα sprinter injection η μπαταρία πρέπει να είναι πάντα φορτισμένη και σε άριστη απόλυτα άριστη κατάσταση. Εγώ μόλις το έμαθα αυτό από ηλεκτρολόγο μοτοσυκλετών αγόρασα φορτιστή για την μπαταρία και τοποθέτησα και ένα ειδικό καλώδιο με βύσμα για να μη χρειάζεται να ανοίγω καπάκι για να φορτίζω την μπαταρία ούτε με τη βγάζω και για να την ελέγχω Έβαλα ένα βολτόμετρο koso σε έναν φίλο μου Με ίδιο μηχανάκι είχε πέσει πάρα πολύ η μπαταρία του και στο δρόμο άνοιγε το γκάζι και έκοβε μόνο του στην αρχή νόμιζε ότι είχε κολλήσει είχε πάθει κάτι το γκάζι ξέρω γω όταν του το είπα άλλαξε μπαταρία και έλαβε τα μέτρα του Τέλος πάντων όλα εντάξει το injection τον sprinter όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και από τα καλύτερα πάντως δεν είναι βλάβη η Daytona τοποθέτησε ένα Injection σύστημα low budget.
 

Arisxios

Μέλος
Περιοχή
Πειραιάς
Όνομα
Αρης
Μοτό
Πατίνι
Αλλαξα την λάμπα μπροστά γιατί μου κάηκε και έβαλα led και ως δια μαγείας έφτιαξαν όλα, αν το θυμηθεί καμία φορά πολύ σπάνια δηλαδή μπορεί να κάνει κάτι
Ετεροχρονισμένα σε ένα forum διαβασα ότι όντος από ρεύματα το κάνει έβαλαν led και ξεμπέρδεψαν !!!
 
Όνομα
Ανδρεας
Μοτό
Daytona sprinter 125 injection 19
Γειά σας παιδιά είμαι καινούργιος θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση έχω ένα Daytona sprinter 125 injection του 19 μοντέλο και όπως όλοι όσοι έχουν Daytona είχα θέμα δισκάκια ελατήρια συμπλέκτη και έτσι τα άλλαξα και έβαλα σκληρά το μηχανάκι πετούσε μέχρι ένα διάστημα μετά εκεί που πήγε να ξαφνικά κάνει μια κρακ και κόβει άνοιγα το γκάζι και το μηχανάκι δεν προχωρούσε άλλαζα ταχύτητα και πάλι τίποτα μετά που το άνοιξα και το είδα το φυγοκεντρηκο είχε θέμα και το φρενάκι που φρενάρει το φυγοκεντρηκο το άλλαξα και έβαλα ένα γνήσιο αλλά τώρα έχω θέμα με τον συμπλέκτη δεν απομονώνει την ταχύτητα και μπαίνουν καρφοτες τι λέτε να κάνω
 

sothrhs

Ο demek
Περιοχή
Λάρισα
Όνομα
Σωτήρης
Μοτό
ΤΡΑΚΤΕΡ 06
Εφόσον αν κατάλαβα καλά,είσαι εντός εγγύησης, γιατί δε πας να στο φτιάξουν;
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Εφόσον αν κατάλαβα καλά,είσαι εντός εγγύησης, γιατί δε πας να στο φτιάξουν;
Εάν η προηγούμενη αλλαγή που έχει κάνει σε δισκάκια και ελατήρια ήταν εντός εγγύησης και εκτός εξουσιοδοτημένου δεν νομίζω να τον καλύψουν στο εξουσιοδοτημένο για την οποιαδήποτε ζημιά παρόλο που δεν χάνεται η εγγύηση πλέον εάν πας σε άλλο συνεργείο "έξω"
Εάν βέβαια η μετατροπή αυτή και η ζημιά εξαιτίας της έχει γίνει σε εξουσιοδοτημένο θα έπρεπε να τους είχε πάει το μηχανάκι εκεί χθες... ;)
 

Pantelis555

Μέλος
Όνομα
Pantelis
Μοτό
Daytona spider injection
Έχω και εγώ το ίδιο θέμα ρεταρισματα διακοπές στο Γκάζι στης ψηλές στροφές σβήνει Daytona spider injection
 
Top Bottom