Προσεχώς: Ρουμανία - Δυτική Ουκρανία, πληροφορίες ευπρόσδεκτες :)

Strats

Μέλος
Περιοχή
Γλυφάδα
Όνομα
Στράτος
Μοτό
Fat Black Panther
Όπως φαίνεται το ταξιδάκι του καλοκαιριού 2014 θα είναι Ρουμανία με γεύση από Ουκρανία.
Παρακάτω δίνω το πρόγραμμα όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, αν κάποιος φίλος έχει κάποια πληροφορία (εκτός Transalpina) ή κάποια συμβουλή, με χαρά να την ακούσουμε, θα βοηθήσει, ευχαριστώ προκαταβολικά :)

1η Μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΔΡΑΜΑ - 650km

2η Μέρα: ΔΡΑΜΑ - RUSE - http://goo.gl/maps/85Mde - 522km
Είσοδος στη Βουλγαρία από το Κάτω Νευροκόπι, είναι η πιο ορεινή επιλογή για είσοδο Βουλγαρία με τη συμβουλή του φίλου μας Πασχάλη. Συνέχεια πέρασμα από το Shipka Pass προς Veliko Tarnovo και κατάληξη Ruse.

3η Μέρα: RUSE - SIGISOARA: http://goo.gl/maps/v8w8q - 420km
Είσοδος στη Ρουμανία και κατευθείαν βορειοδυτικά για Πιτέστι από τα φτωχά χωριά του νότου. Διάσχιση του Trasfagarasan και διανυκτέρευση στην Sigišoara. Η Sigišoara επιλέχτηκε ως μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ρουμανίας και με δεδομένο ότι το Sibiu το έχουμε ήδη επισκεφτεί.

4η Μέρα: SIGISOARA - SIGHETU MARMARIEI: http://goo.gl/maps/3A8lC - 497km
Πέρασμα από την “κόκκινη λίμνη” Lacu - Rosu και από το φαράγγι του Bicaz που θεωρείτε από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια της Ευρώπης, δίπλα από τον ποταμό Bicaz, με βράχους κατακόρυφους δεξιά-αριστερά που φτάνουν τα 700 m. Συνέχεια προς τη φημισμένη περιοχή Muramares, τη γη των ξύλινων εκκλησιών… και διανυκτέρευση SIGHETU MARMARIEI.

5η Μέρα: SIGHETU MARMARIEI - LVIV: http://goo.gl/maps/G04SO - 300km
Ουκρανία. Λιγότερα km σήμερα λόγω της ομορφιάς της Lviv ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να τη δούμε καλά, αλλά και με δεδομένο ότι οι δρόμοι δεν επιτρέπουν υψηλές ταχύτητες.

6η Μέρα: LVIV - SATU MARE: http://goo.gl/maps/vrZs6 - 409km
Εδώ πρέπει να έχει ενδιαφέρον η διαδρομή στην Ουκρανία…

7η Μέρα: SATU MARE - TIMISOARA: http://goo.gl/maps/2SSJZ - 490km
Πέρασμα από τον εθνικό δρυμό Apuseni (άλλος ένα οδηγικός παράδεισος) και κατάληξη στην πόλη Timișoara

8η Μέρα: TIMISOARA - Drobeta-Turnu Severin: http://goo.gl/maps/s5OQY - 335km
Πέρασμα από το φαράγγι του Δούναβη, θεωρείτε από τα πιο όμορφα σημεία των Βαλκανίων και από τις σιδερένιες πύλες (το σημείο όπου ο Αίμος και τα Καρπάθια πλησιάζουν και σχηματίζουν ένα μικρό πέρασμα, στενεύει απότομα και αποχτά μεγάλη ταχύτητα). Διανυκτέρευση στην Drobeta-Turnu Severin (πάνω στο Δούναβη). Εδώ όποιος από την παρέα έχει διάθεση για km, μπορεί να πάει μέσω Transalpina :)

9η Μέρα: Drobeta-Turnu Severin - ΣΕΡΡΕΣ: http://goo.gl/maps/YmHS2 - 535km
Κάθοδος νότια μέσω Βουλγαρίας, πέρασμα από Sofia και καταλήγουμε Σέρρες για διανυκτέρευση

10η Μέρα: ΣΕΡΡΕΣ - ΑΘΗΝΑ (600km)
 
Περιοχή
ΚΑΒΑΛΑ
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
XRV 650 - XRV 750 - Varadero - VFR 800 - CB 750 F Bol d' Or
Η πρόσφατη (Ιούνιος 2013) εμπειρία μου στην Ρουμανία συνοψίζεται στην εξής φράση: "Όταν οι Ρουμάνοι φτιάξουν δρόμους, θα ξεχάσω τους Δολομίτες".

Καταπληκτικές διαδρομές, δάση , βουνά, λίμνες, ποτάμια, αλλά, πλην των δύο οριζοντίων αξόνων εκατέρωθεν των Καρπαθίων, όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι χάλια. Πολύ λακκούβα, μπάλωμα στο μπάλωμα, σαμαράκια, νεροφαγώματα, σπασίματα και φυσικά χώμα (παντού όμως έφτιαχναν κομμάτια, οπότε μέχρι να πας πιθανόν κάποια να έχουν περαστεί με καινούργιο τάπητα). Την κατάσταση επιδεινώνει η ανύπαρκτη οδηγική παιδεία και τα άθλια οχήματα. Από το απόγευμα και μετά που οι αστυνόμοι σχολάνε, πάρτυ παραβάσεων παντού. Ειδικά τα βράδια σε πόλεις, κλείδωμα της μηχανής στο γκαράζ της πανσιόν ή του ξενοδοχείου και βόλτα με τα πόδια, έτσι μειώνεις το ρίσκο από τα "βλαστάρια" των πλουσίων και τους διάφορους "φτιαγμένους" νταβατζίσκους με τα κωλοφτιαγμένα AMG, wrx, EVO, καγιέν κλπ που την έχουν δει Λάουντα και Σουμάχερ.

Παρά τις περί του αντιθέτου "πληροφορίες", δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό σε καύσιμο πουθενά.
 

Strats

Μέλος
Περιοχή
Γλυφάδα
Όνομα
Στράτος
Μοτό
Fat Black Panther
Top Bottom