Προτάσεις για μπότα διπλής χρήσης

Giokas

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
Ducati desert sled scrambler
Καλησπέρα! Ψάχνω μια μπότα που να συνδυάζει μεγαλύτερη χρήση στην άσφαλτο, αλλά και διελεύσεις με μικρές ταχύτητες στο χώμα (όχι σκληρό εντουρο κλπ). Έμφαση στο όσο πιο άνετο περπάτημα, ευελιξία και όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία, με αυτονοητους τους συμβιβασμούς σε αυτόν τον τομέα. Για τον συγκεκριμένο λόγο της άνεσης, στράφηκα κυρίως σε trial. Ανάμεσα σε sidi trial zero 2, alpinestars trial tech t, gaerne balance pro tech και δευτερευόντως σε λίγο πιο χαμηλό μπάτζετ hebo technical 3.0 και stylmartin impact pro. Θα ήθελα γνώμες/βοήθεια, ακόμα περισσότερο από κατόχους κάποιων από τα παραπάνω.
(ξέρω καλά τη διαφορά στην προστασία με τις αντίστοιχες mx και εν γνώσει μου πάω σε κάτι λιγότερο λόγω της ήπιας χρήσης για την οποία προορίζονται).

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Trial μπότες? Από σολα μόνο είναι ακατάλληλες.

Από την έρευνα που είχα κάνει θα σου πρότεινα να πας να δεις τις Leatt ADV hydradri 7.5 stealth. Από τις adventure μπότες μάλλον η πιο ενισχυμένη. Πιο καλή σε ασφάλεια μου φάνηκε από την sidi adventure διατηρωντας όμως τα πλεονεκτήματα της adventure μπότας στην άνεση και το περπάτημα και ταυτόχρονα αδιάβροχη πράγμα προφανώς πολύ σημαντικό για τουρισμό. Πρέπει να τις έχει ο Τζορτζοπουλος για Ελλάδα διαθέσιμες στο πάνω μαγαζί στη Καλλιρόης.

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
gaerne balance pro tech
Απο δοκιμή οταν εψαχνα μποτες : Η σολα στις balance είναι λιγο περίεργη. Νομίζω παρα ειναι μαλακή για να προσφέρει πολύ καλη πρόσφυση στα μαρσπιε, και ένιωθα οτι τα δοντια απο τα μαραπιε μπαιναν πολυ στην σολα σε σημείο που για να κουνησεις το ποδι έπρεπε πρώτα να το τραβηξεις επανω. Επισης δεν ξέρω αν σε καθημερινή ασφαλτινη χρηση θα φαγωθεί γρήγορα. Εχει ανταλλακτικες σολες παντως.

Giokas

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
Trial μπότες? Από σολα μόνο είναι ακατάλληλες.

Από την έρευνα που είχα κάνει θα σου πρότεινα να πας να δεις τις Leatt ADV hydradri 7.5 stealth. Από τις adventure μπότες μάλλον η πιο ενισχυμένη. Πιο καλή σε ασφάλεια μου φάνηκε από την sidi adventure διατηρωντας όμως τα πλεονεκτήματα της adventure μπότας στην άνεση και το περπάτημα και ταυτόχρονα αδιάβροχη πράγμα προφανώς πολύ σημαντικό για τουρισμό. Πρέπει να τις έχει ο Τζορτζοπουλος για Ελλάδα διαθέσιμες στο πάνω μαγαζί στη Καλλιρόης.

Θυμάσαι αν ήταν πολύ χοντροκομμένες; Επίσης, το μπροστινό τμήμα στα δάχτυλα φαίνεται να είναι αρκετά ψηλό, κάτι που δεν διευκολύνει την αλλαγή ταχυτήτων.

Γιώργος 1

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
YAMAHA XT 600e 02
BMW R80 GS 88

Σαν μέγεθος στα νούμερα είναι φυσιολογικά. Άμα παραγγείλω, να πάρω το 47 που συνήθως παίρνω σε μπότα;

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Θυμάσαι αν ήταν πολύ χοντροκομμένες; Επίσης, το μπροστινό τμήμα στα δάχτυλα φαίνεται να είναι αρκετά ψηλό, κάτι που δεν διευκολύνει την αλλαγή ταχυτήτων.
Σε σχέση με τις Sidi Adventure ήταν πιο χαμηλά τα μπροστινά δάχτυλα και μου άρεσε αυτό. Αν έπρεπε να πώ πόσο είναι θα έλεγα ανάμεσα σε tech7 Alpinestars και Sidi adventure. Για μένα έχει φυσιολογικό ύψος μπροστά δεδομένης της προστασίας που προσφέρει που ειδικά αστράγαλο είναι για μένα η καλύτερη adventure και ξεχωρίζει σε αυτό. Αν θες τώρα enduro μπότα και με εξτρα χαμηλό μπροστά ύψος στα δάχτυλα μάλλον πρέπει να δεις τις Tech7 αλλά εκεί πας σε πιο σκληρή enduro μποτα και δεν θα περπατιέται το ίδιο.

Τώρα λύσεις τύπου Forma adventure και κάτω σε επίπεδα ασφάλειας για μένα είναι ασφάλτινες άντε για μια διέλευση ή πολύ χαλαρή βόλτα χώμα.

Σαν μέγεθος στα νούμερα είναι φυσιολογικά. Άμα παραγγείλω, να πάρω το 47 που συνήθως παίρνω σε μπότα;
Σε κανονικό παπούτσι φοράω 44-44.5. Σε μποτα Enduro έχω παίξει συνήθως 45 είμαι σωστός. Τις Leatt φορεσα το 44 και μου ήταν μικρές. 99% το 45 θα μου ήταν άψογο αλλά δεν το έιχε διαθέσιμο εκείνη την ώρα και τελικά δεν ψώνισα το ανέβαλα.

Συνεπώς τίποτα περίεργο στα νούμερα. Θα έλεγα όπως Gaerne, Sidi, Leatt. Αν φοράς κανονικό παπούτσι 44 πας στο 45 και αντίστοιχα. Όπως είναι πάνω κάτω ο κανόνας σε όλες τις μποτες (πλην φυσικά εξαιρέσεων και ειδικού σχήματος ποδιών). Αν παίρνεις συνήθως το 47 πιστεύω πώς ακριβώς αυτό είναι το νούμερο σου!

Τελευταία επεξεργασία:

Giokas

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
Έπεσα πάνω σε μια προσφορά Sidi discovery στα 150€. Τις είχε κανείς να πει μια γνώμη; Κάνει για άσφαλτο και λίγο χώμα; Βολεύει στο περπάτημα για σχεδόν καθημερινή χρήση; Βλέπω ότι δεν κυκλοφορούν πλέον, μάλλον πρόκειται για το προηγούμενο μοντέλο της Sidi adventure.

konkost

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
transalp 650
crf 300l
Έπεσα πάνω σε μια προσφορά Sidi discovery στα 150€. Τις είχε κανείς να πει μια γνώμη; Κάνει για άσφαλτο και λίγο χώμα; Βολεύει στο περπάτημα για σχεδόν καθημερινή χρήση; Βλέπω ότι δεν κυκλοφορούν πλέον, μάλλον πρόκειται για το προηγούμενο μοντέλο της Sidi adventure.
Δεν ειναι για καθημερινη αστικη χρηση Ειναι αρκετα βαριες Ειναι περισσοτερο προσανατολισμενες στο χωμα (adventure ή atv) παρα στην ασφαλτο Παρ' ολα αυτα ειναι ανετες αν χρειαστει να περπατησεις πχ σε μια εκδρομη

ForestVoyager

Μέλος
Όνομα
Χρηστος
Μοτό
Transalp
Δεν ειναι για καθημερινη αστικη χρηση Ειναι αρκετα βαριες Ειναι περισσοτερο προσανατολισμενες στο χωμα (adventure ή atv) παρα στην ασφαλτο Παρ' ολα αυτα ειναι ανετες αν χρειαστει να περπατησεις πχ σε μια εκδρομη
Έχεις κάποια μποτουλα υπόψιν σου στα 150€ που να είναι για πέρασμα χωματόδρομου αλλά για δρόμο ;

konkost

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
transalp 650
crf 300l
Έχεις κάποια μποτουλα υπόψιν σου στα 150€ που να είναι για πέρασμα χωματόδρομου αλλά για δρόμο ;
Οχι δυστυχως δεν εχω κατι υποψην μου αλλα σιγουρα κατι θα υπαρχει εκει εξω

Top Bottom