Προτασεις για χαμηλο μποτακι πολης,αδιαβροχο...?

Augotaraxos

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Κώστας
Μοτό
Γκόλφω
CRF 300L
Για να μην κάνω νέο θέμα, ψάχνομαι για χειμωνιάτικο μποτάκι ταξιδιωτικό, ζεστό και αδιάβροχο.

Έχω αυτά εδώ τα τελευταία 2μισι χρόνια που τα φοράω χειμώνα-καλοκαίρι συνέχεια, τα οποία όμως δεν είναι για πολύ κρύο. Αν έχει κάποιος προτάσεις, καλοδεχούμενες.

sugariasgeorge

πα(πουστης)...
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
Για να μην κάνω νέο θέμα, ψάχνομαι για χειμωνιάτικο μποτάκι ταξιδιωτικό, ζεστό και αδιάβροχο.

Έχω αυτά εδώ τα τελευταία 2μισι χρόνια που τα φοράω χειμώνα-καλοκαίρι συνέχεια, τα οποία όμως δεν είναι για πολύ κρύο. Αν έχει κάποιος προτάσεις, καλοδεχούμενες.
Έχω... Περίμενε λίγο και θα σου πω...

orla13

Μέλος
Περιοχή
Ηλιουπολη
Όνομα
Αλεξανδρος
Μοτό
KTM 890 Adv R , Yamaha R1

sugariasgeorge

πα(πουστης)...
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)

Έχω... Περίμενε λίγο και θα σου πω...
Τα αγόρασα πριν λίγες μέρες από τον Θάνο tripper.gr ...

Σκληρό μποτάκι όταν το ψιλαφιζεις...
Αλλά στο περπάτημα άνετο και σχετικά αρκετά "μαλακό"....
Φορώντας τα δεν με χτύπησαν καθόλου ..
Ούτε καν την πρώτη μέρα...
Ζεστά πολύ... Να τονίσω εδώ το εξής...
Έχω πολύ καλή κυκλοφορία αίματος και αυτό σίγουρα παίζει το ρόλο του...
Τα προτείνω ανεπιφύλακτα...

Edit... Τα φόρεσα στη χθεσινή βροχή κάνα 3ωρο... Δεν έβαλαν ούτε σταγόνα...

Τελευταία επεξεργασία:

parkaris

Μέλος
Όνομα
-
Μοτό
Voge DS525X

Επειδή είχα θέμα.με κρυαδες στα άκρα.με.κλειστο αδιάβροχο μποτάκι (δες παραπάνω δημοσίευση από εμένα),ένα ποδηλατικό ισοθερμικό,μαζί.με ένα ζευγάρι κάλτσες χειμωνιάτικες merino το έλυσε το πρόβλημα.
Το αναφέρω ως προς το όσο καλό μποτάκι και να χεις αν τρως κρύο ατόφιο στα πόδια το αίμα στις πατούσες θα πάει αν με πιανς.Ολα αυτά μέχρι 4-5ναθμους,από εκεί και κάτω θες εξοπλισμό για μένα .

sugariasgeorge

πα(πουστης)...
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
xarri8 ...
Σχετικά με τις κάλτσες ...

Κοίτα κάλτσες από την sealskinz ...
Συγκεκριμένα κοίτα τις Worstead ...
Με μεμβράνη Aquasealz...

Σημ. Ψάξε στη συγκεκριμένη εταιρία γιατί αν θυμάμαι καλά , φτιάχνει αδιάβροχες κάλτσες για διαφορετικό καιρό..
Δηλαδή...
Αδιάβροχες για ζεστό καιρό...
Αδιάβροχες για κρύο καιρό...
Αδιάβροχες για πολύ ψυχρό καιρό...

κλπ κλπ κλπ

Edit...
Κοιτώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά δώσε σημασία να είναι τριών στρώσεων...
Εξωτερικά να έχει τουλάχιστον 80% νάιλον...
Εσωτερικά τουλάχιστον 30-40 % μερινο...
Η μεσαία είναι αδιάφορη γιατί εκεί είναι μεμβράνη αδιαβροχοποιησης Aquasealz

Τελευταία επεξεργασία:

sugariasgeorge

πα(πουστης)...
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
Επίσης έχω και κάλτσες Rocky socks ...
Υπόσχονται αδιαβροχοποιηση ..
Αλλά είναι απλώς goretex...
Ενώ η sealskinz είναι submersible...

Για μένα ξεκάθαρα μόνο sealskinz ...

ibar

Μέλος
Περιοχή
Αρτεμιδα
Όνομα
Ηλιας
Μοτό
r1200gs

Γιώργος 1

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
YAMAHA XT 600e 02
BMW R80 GS 88
Δεν περνάει το νερό...
Νιώθεις την "ψύχρα" του νερού αλλά το πόδι παραμένει στεγνό...
100% αδιάβροχη κάλτσα...(99%)
Και στην γκορετέξ δεν περνάει το νερό, αλλά είπες ότι είναι κάτι διαφορετικό.

sfera

Μέλος
Περιοχή
Αρτεμιδα
Όνομα
Σταμάτης
Μοτό
Tenere700, CRM250, Bandit 650
Επειδή είχα θέμα.με κρυαδες στα άκρα.με.κλειστο αδιάβροχο μποτάκι (δες παραπάνω δημοσίευση από εμένα),ένα ποδηλατικό ισοθερμικό,μαζί.με ένα ζευγάρι κάλτσες χειμωνιάτικες merino το έλυσε το πρόβλημα.
Το αναφέρω ως προς το όσο καλό μποτάκι και να χεις αν τρως κρύο ατόφιο στα πόδια το αίμα στις πατούσες θα πάει αν με πιανς.Ολα αυτά μέχρι 4-5ναθμους,από εκεί και κάτω θες εξοπλισμό για μένα .
Εγω αγορασα αυτες δοκιμασμενες σε ταξιδι και βροχη

Για το κρυο εχω φοραω merino καλτες και αυτο το οικονομικο παντελονακι

amyroukai

Room Sacraliser
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Στη goretex περνάει...
Εμ... Έχω την αντίρρηση μου σε αυτό.
Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται να υπάρχει "αντίστροφη ροή" η οποία συμβαίνει όμως μόνο όταν δεν φοράς το ρούχο, πχ βρεγμένο μπουφάν με Z liner σε φάση πήγα σπίτι μούσκεμα και το άφησα να στεγνώσει, όπου δεν υπάρχει η ζέστη του σώματος μέσα.

Δεν ξέρω αν θα ήθελα κάλτσα τύπου σακούλα σούπερ μάρκετ και το πόδι να πλέει στον ιδρώτα του. Για αυτό λένε οι έμπειροι hikers και αρκετοί ταξιδιώτες με μηχανή ότι καλύτερα μπότα που θα στεγνώσει με την ζέστη σου και το νερό θα βγει παρά αδιάβροχη που ότι μπει μέσα δεν στεγνώνει.

Σε συνθήκες ταξιδιού ή πόλης/commuting οι μεμβράνες έχουν αποδείξει αξία, δεν χρειάζεται τόσο ειδικός εξοπλισμός.

Το θέμα βέβαια είναι και προσωπικό του πόσο ζεστός η κρύος δουλεύει ο κάθε ένας στο σώμα του, οπότε pinch of salt που λένε έξω και μια δοκιμή μπορεί να δείξει τι ταιριάζει..

parkaris

Μέλος
Όνομα
-
Μοτό
Voge DS525X
Ωραίο παντελονάκι φαίνεται αυτό

Γιώργος 1

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
YAMAHA XT 600e 02
BMW R80 GS 88
Για το κρυο εχω φοραω merino καλτες και αυτο το οικονομικο παντελονακι
Έχει μακριά μπατζάκια για να το φοράς με χαμηλό παπούτσι;

sfera

Μέλος
Περιοχή
Αρτεμιδα
Όνομα
Σταμάτης
Μοτό
Tenere700, CRM250, Bandit 650
Έχει μακριά μπατζάκια για να το φοράς με χαμηλό παπούτσι;
Δεν το εχω φορεσει με χαμηλο παππουτσι - επειδη εχει fleece εσωτερικα το φοραω με καιρο σαν σημερα , γενικα φοραω μονο μποτακια . Το μαγαζακι το προτεινω εχει πολλες επιλογες και καλες τιμες

Orgath

Μέλος
Περιοχή
Δραπετσώνα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
Multi 620
klx250s
Εγω αγορασα αυτες δοκιμασμενες σε ταξιδι και βροχη
Επιβεβαιώνω και γω , και μάλιστα έχω τα απλά ( non gtx) που ειναι κ πάλι αδιάβροχα , έχουν φάει πολλή βροχή και δεν έχουν κάνει κιχ , μάλιστα έτυχε αυτές τις μέρες να φοράω απλό ορειβατικό αντί για αυτα , το οποίο έβαλε νερό και μου κακοφάνηκε :p

Επίσης έχω και τα alpinestars που έβαλε ο οrla , δεν τα χω δοκιμάσει τόσο σε βροχή όσο τα momo αλλά σίγουρα σε κρύο κάνουν καλή δουλειά.

amyroukai

Room Sacraliser
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Για καθημερινά έχω αυτά (την πρώτη γενιά)

Τα οποία απλά αρνούνται να πεθάνουν. Το μόνο περίεργο είναι το μέγεθος, το 46 ήταν μικρό, το 47 μεγάλο αλλά το στυλ μου αρέσει.

Είδα στην eicma τα ακόλουθα αλλά δεν βρίσκεται μέγεθος...

Top Bottom