Πρόγραμμα 2026 Worksbikes Experience by Yamaha - Χελιώτης

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Είπα το πρώτο ποστ της χρονιάς να έχει να κάνει με βόλτες. Οπότε βάζω εδώ το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ομάδα του Χελιώτη για το 2026.

Αυτό το εξαήμερο σε Παγγαίο, Ροδόπη, Βουλγαρία, Δαδιά, μου κλείνει το μάτι από τώρα :hungry:. Καλή χρονιά με υγεία και άφθονες βόλτες σε όλους!

Worksbike Experience by Yamaha

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ADVENTURE TOUR 2026.
Μια ακόμη Χρονιά Γεμάτη Περιπέτεια μας περιμένει.
Μια Πολυ Άρτια Οργάνωση με Χαμηλο Κοστος Συμμετοχης δίνοντας την δυνατότητα σε όλους να Οδηγούν με τον δικό τους ρυθμό .
Αρχεία GPX - ROAD BOOK- Φορτηγό Υποστηριξης - Πολύ καλά Σχεδιασμένες Διαδρομές που διαχωριζονται σε HARD - SOFT με την υπογραφή του Worksbike Experience by Yamaha υπόσχονται σε όλους την Μέγιστη Οδηγική ADVENTURE Απόλαυση.

25 Ιανουαρίου Μονοημερο ATTICA

21/22/23 Φεβρουαρίου 3ημερο Καθαρής Δευτερας Κύθηρα

21/22 Μαρτίου 2ημερο Ευβοια

18/19 Απριλίου 2ημερο Καλάβρυτα

16/17 Μαΐου 2ημερο Παυλιανη

19/20/21 Ιουνίου 3ημερο Κρήτη ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ!!!!!

11/12/13/14/15/16/17/18/19/20 Αυγουστου 10ημερο TRANSANATOLIA ΤΟΥΡΚΙΑ περιορισμένες συμμετοχές

4/5/6 Σεπτέμβρη ENDURO FESTIVAL

23/24/25/26/27/28 Οκτωβρίου 6ημερο Παγγαιο- Ροδόπη- Βουλγαρία - Δαδια

28/29 Νοεμβρίου 2ημερο Ρόδος

Όλες οι λεπτομέρειες του Κάθε Τουρ θα ανακοινωνονται με Ειδικό Αθρο.
Τελος Να ευχηθουμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ με υγεία και πολλά Όμορφα και Ασφαλή Χιλιόμετρα.

Βρε Χελιώτη δύναμη.... Ωραίο αυτό το Τουρκία μακάρι να μπορέσουμε να το κάνουμε...

21-22/03 Έχει Εύβοια ο Χελιώτης. Μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, και αν κατάλαβα σωστά από την ανακοίνωση θα δώσει την διαδρομή και σε roadbook χωρίς έξτρα χρέωση.
Αν κάποιος το βλέπει ζεστά ας γράψει.

Εδώ η ανακοίνωση από το fb:

ADVENTURE TOUR ΕΥΒΟΙΑ 2026
21/22 - 3 - 2026

Η Φετινή Χρονιά ξεκίνησε επί Ελληνικού Εδάφους Με το ATTICA 2026 όπου Ενθουσιασε τους Παντες με την Διαδρομή του ιδιαίτερα στην περιοχή της Σαλαμίνας για να Αποβιβαστουμε μετέπειτα στα Κύθηρα όπου το Οδηγικό συνδυάστηκε Απόλυτα με το Εορταστικό λόγο και του Τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας.
Επιστροφή και πάλι όμως στο REAL ADVENTURE με έναν τόπο που μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα με τον όρο Μοτοσυκλετιστικος Παρσδεισος για όλους .
Η Εύβοια είναι ένας Μαγικος Τόπος πολύ πλούσιος σε Εναλλαγές με όλων των ειδών τα,Τεραιν και γεμάτος αντιθέσεις .
Βουνά- Δάση- Ποτάμια- Αντιπυρικές- Λουκια- Χωμααα - Πέτρα- Άμμο- Θάλασσα -Λιμνες- Πόλεις- Χωρια και και.....
Δεν είναι τυχαίο πως το Μεγαλύτερο Μοτοσυκλετιστικο Event στην Χώρα μας αλλά και σε Όλη την Ευρώπη ( HELLAS RALLY RAID ) διεξάγεται εκεί εισπρατωντας τα εύσημα από όλους τους Συμμετέχοντες για όλα τα ανωτέρω.
Ετσι Το Φετινο ΕΥΒΟΙΑ 2026 θα έχει Αφετηρία την Ερέτρια το Σάββατο 21/3 με προορισμό τα Λουτρα Αιδηψού κσι αντίστροφα την Κυριακή 22/3 από τα Λουτρα Αιδηψού με Τερματισμό την Νεα Αρτάκη.
Οι Διαδρομές θα Χωρίζονται σε HARD - SOFT και τις 2 Ημέρες προκειμένου να ικανοποιήσει τους Πάντες και Τα Χωματινα Ελαστικά κρίνονται αναγκαία ειδικά στις HARD Διαδρομές .

DAY 1 Σάββατο 21/3
Ερέτρια- Λουτρα Αιδηψού ΚΜ 210
80 % OFF ROAD HARD Διαδρομη - SOFT 70%
Εκκίνηση από Λιμάνι Ερέτριας από 09:00 έως και 10:00
Ερέτρια- Θεολόγος- Κατω Στενή- Λούτσα- Δίρφυ- Παγωντας- Μαντουδι- Δάσος Στροφυλιας- Αγία Άννα- Αμελαντες- Κοκκινομηλια- Μηλιές- Ιστιαία-
Ωρεοι- Άγιος- Λουτρα Αιδηψού.
Πάνω στα Αρχεία GPX θα Υπάρχουν κατά διαστήματα Έξοδοι Διαφυγής .
Ανεφοδιασμοι:
Κάτω Στενή στο 35ΚΜ
Μαντουδι στο 110ΚΜ
Ιστιαία στο 170ΚΜ
Λουτρα Αιδηψού στο 210ΚΜ
Καφε - Φαγητο
1ο..Μαντουδι ΚΜ 110
Λόγο της Σχεδίασης της Διαδρομής ο Πρώτος Πολιτισμός που συναντάμε είναι στο Μαντουδι όπου θα υπάρχει Καφες- Τοστ- Πιτσα- Μπεργκερ σε σημείο όπου θα είναι αποτυπωμένο πάνω στα Αρχεία GPX . Πάνω στην Διαδρομή θα υπάρχουν Πηγές με Πόσιμο Νερό οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας όσοι το έχετε ανάγκη κάτι φαγωσιμο.
2ο..Ιστιαία ΚΜ170
Στην Κεντρική Πλατεία όπου περνάμε Υπάρχουν τα Πάντα
3ο..Ωρεοι - Νέος Πύργος ΚΜ 180
Παραλία για τους Ρομαντικους όπου υπάρχουν επίσης τα Πάντα.
4ο..Βραδινό Λουτρα Αιδηψού όπου μπορείτε να βρείτε όλων των ειδών

DAY 2 ΚΥΡΙΑΚΉ 22/3
Λουτρα Αιδηψού- Αρτακη ΚΜ160
80% OFF ROAD και για τις 2 Διαδρομές
Λουτρα Αιδηψού- Τελεθριον Δρυοδασος- Ροβιες-
Αγιος Δαυίδ- Μυρτιας- Κακαβας- Δαφνουσα- Προκοπι- Νέος Παγωντας- Νεροτριβια- Πολιτικα- Νέα Αρτάκη .
Θα Υπάρχουν Έξοδοι Διαφυγής πάνω στα Αρχεία GPX.
Ανεφοδιασμοι:
Ροβιες στο 50ΚΜ
Προκοπι στο 95ΚΜ
Καφε- Φαγητο
Λόγο της Σχεδίασης και παλι απολαύστε ένα Καλό Πρωινό στο Ξενοδοχείο διότι έχουμε:
1ο..Προκοπι ΚΜ 95
Στην Κεντρική Πλατεία υπάρχουν Τα Παντα
2ο..Νέα Αρτάκη ΚΜ 160
Φημίζεται για το Πολύ Καλό Φαγητο!!!!
Παροχές Οργάνωσης:
Αρχεία GPX
Φορτηγό Υποστηριξης
Τεχνική Υποστήριξη
SERVICE PARK στον Τερματισμό με Λιπαντικά κλπ κλπ
Προπομπός- Ενδιάμεσος- Σκούπες
Γραμματεία- Τηλέφωνα Ανάγκης

Κόστος Συμμετοχής
60 ευρώ με ΦΠΑ

Η Συμμετοχη γίνεται είτε Ηλεκτρονικά είτε απευθείας στα Γραφεία μας για να παραλάβετε και τα Νούμερα σας.
Παράλληλα θα μπορείτε να φέρνετε τα προσωπικά σας Αντικείμενα προκειμένου να τα μεταφέρουμε προς Αιδηψού και πίσω.
Για τους Φίλους που διαμένουν εκτός Αττικής η παραλαβή θα γίνει στο Σημείο Εκκίνησης στην Ερέτρια για το Σαββατο 21/3 με προορισμό τα Λουτρα Αιδηψού και θα παραδοθούν στο Σημείο Τερματισμού την Κυριακη 22/3 στην Νέα Ατρακη.
Συμμετοχές- Αρχεία GPX
Οι Συμμετοχές εκκινούν την Πέμπτη 5/3 και λήγουν την Πέμπτη 19/3 Στέλνοντας mail στο:
worksbike.experience@gmail.com προκειμένου να σας σταλεί η Φόρμα Συμμετοχής
Η παραλαβή των Αρχείων θα γίνει την Παρασκευή 20/3 σε όσους έχουν Συμπληρώσει την αίτηση και είναι και Ταμειακως Ενήμεροι .
Διαμονή:
Η Οργάνωση έχει κλείσει συμφωνία με το Ξενοδοχείο LITO όπου η τιμή του Δίκλινου ανέρχεται στο ποσό των 60 ευρώ με πρωινό.
Τηλέφωνο 22260- 22204 και αναφέρετε για το ADVENTURE TOUR.
Από εκεί και μετά ο Πρόεδρος της Τοπικής Λέσχης Μοτοσυκλέτας Κυριος Γιώργος Σπανός προτείνει εκ μερους του και τα εξής:
QUEENS 22260 22328
ARTEMISIO 22260 22252
IRINI 22260 22634
Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε πως ΟΛΑ ξεκίνησαν από μια Απλή Βόλτα κάποιος κάποτε μας έδειξε τον δρόμο έτσι απλα και από εκεί και.μετα ο καθένας το πήγε στο επίπεδο που θέλησε.
Πολλά παιδιά που ξεκινησαν να συμμετάσχουν στα ADVENTURE TOUR και γνώρισαν τον θαυμαστό κόσμο της Οδηγικης Εξερεύνησης- Περιπετειας την Πλοήγηση Αλλα και το REAL ADVENTURE θέλησαν να πανε ένα βήμα παραπέρα Συμμετεχοντας και σε Αγώνες οπότε λογο της συγκυρίας θεωρούμε χρέος μας να συμβάλουμε σε όλο αυτό εν όψη των ερχομενων Αγώνων OLUMPIA RALLY και HELLAS RALLY RAID οπου πληρώνοντας μονο την Συμμετοχη τους θα τους παρεχουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ το ROAD BOOK ΕΥΒΟΙΑ 2026 προκειμένου να προετοιμαστουν με τον καλυτερο τροπο για αυτούς διότι όπως αναφεραμε και στην αρχή η Εύβοια είναι ένας Μοτοσυκλετιστικος Παραδεισος απο όλες τις απόψεις. .
Καλο Μήνα σε ολους.

Τελευταία επεξεργασία:
Σαν νεούδι στο χώμα (όχι στην ηλικία) τα βλέπω αυτά και τα λιμπίζομαι. Δυστυχώς δεν μπορώ αυτές τις ημερομηνίες, αλλά αν όλα πάνε καλά το βλέπω σοβαρά να συμμετάσχω στο επόμενο 18/19 Απριλίου 2ημερο Καλάβρυτα στο soft φυσικά. Και βλέπουμε πως θα πάει.

Ωραίες ακούγονται οι διαδρομές. Σίγουρα τις θέλω μετά όποιος πάει. Δε ξέρω αλλά έχει αρχίσει να μη
μ´αρέσει η φάση με 250 μηχανάκια. Με περνάνε όλοι από πάνω και με γεμίζουν πέτρες και λάσπες. Είναι για αγωνιάρηδες κι εγώ έχω γίνει κλανιάρης.

Ωραίες ακούγονται οι διαδρομές. Σίγουρα τις θέλω μετά όποιος πάει. Δε ξέρω αλλά έχει αρχίσει να μη
μ´αρέσει η φάση με 250 μηχανάκια. Με περνάνε όλοι από πάνω και με γεμίζουν πέτρες και λάσπες. Είναι για αγωνιάρηδες κι εγώ έχω γίνει κλανιάρης.
Δεν έχω πάει ποτέ σε βόλτα του Χελιώτη
Είναι τόσο αγριεμενοι;
Νόμιζα είναι πιο χαλαροί

Καλά είναι και θα συνεχίσω να πηγαίνω για τη φάση αλλά με το μικρό να τους γεμίζω εγώ πέτρες.

Το βλέπω ζεστά παλικάρια για πετροπολεμο.

Εύβοια , αν δεν έχω πουλήσει τη μηχανή μου , θα πάω ,
σίγουρα θα είναι εθιστική εκδρομή , ως συνήθως :-)

Εάν είχε πάει κανείς στο προηγούμενο τριήμερο , στα Κύθηρα ,μπορεί να μου στείλει με pm , τα Gpx ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τελευταία επεξεργασία:
Σκέφτομαι να πάω στην Εύβοια το διήμερο.
Δεν έχω πάει ποτέ σε βόλτα του Χελιώτη.
Το Hard είναι Hard σε φάση με ένα λάστιχο της προκοπής παλεύεται ή Hard σαν το newfieφάδα δηλαδή Δευτέρα άδεια από τη δουλειά και βλέπουμε;

Να ξέρω τι με περιμένει

Έχοντας πάει σε εκδρομές του Χελιώτη θα έλεγα ότι οι HARD θέλουν λάστιχα και κάποια ικανότητα (συνήθως έχουν δύσκολα περάσματα σε ορισμένα σημεία, δεν είναι όλη δύσκολη). Για εμένα οι βόλτες του Δημήτρη συνήθως έχουν πολλά -χωμάτινα- χιλιόμετρα, που σε συνδυασμό με τη δυσκολία μπορεί να κουράσει (εμένα τουλάχιστον). Γενικά βόλτες από 180 χλμ. και πάνω δε δίνουν το περιθώριο για χαλαρούς ρυθμούς, φωτογραφίες, τσιγαράκι κλπ.

Καλησπέρα Χάρη , όπως είπε κι ο Στέφανος στο μεγαλύτερο μέρος οι διαδρομες συμπίπτουν, με τη hard να εχει κάποια πιο δύσκολα περάσματα. Οπότε μπορεις να ξεκινήσεις με hard κι ανάλογα τη διάθεση,κούραση κλπ να αλλάξεις σε soft. Επίσης και οι δύο διαδρομες είναι σχεδιασμένες να βγαίνουν και με βαριά μηχανάκια οπότε θεωρητικά με το 300αρι δε θα έχεις θέμα.

Έχετε δίκιο
Όταν διαβάζω 210 χιλιόμετρα το Σάββατο και αλλα 160 την Κυριακή συν 80 επιστροφή από Αρτάκη σπίτι με πιάνει κρύος ιδρώτας

Μπορεί να ζητήσω να κάνω τη μία από τις 2 ημέρες και τη δεύτερη καφές στην παραλία

προσωπικά δεν επιλέγω ποτέ Hard διαδρομές σε τέτοιες διοργανώσεις... θέλω να κάνω μια χαλαρή βόλτα απολαμβάνοντας το τοπίο, την οδήγηση και να αδειάσω το μυαλό μου ... άσε που και οι soft σε σημεία είναι αρκετά hard για εμένα σε σχέση με αυτό που ζητάω... και αυτό που μπορώ στην τελική με το μηχανάκι που έχω και που δεν θέλω να σπάσω και φυσικά ούτε να σπαστώ και εγώ!
Ξέρω πως εδώ αρκετοί δεν συμφωνείτε αλλά θαρρώ πως η όλη φάση με τις adventure (ξαναλέω adventure και όχι enduro βόλτες) με τα μηχανάκια των 200+ κιλών τείνουν να ξεφύγουν από τον σκοπό τους!!

προσωπικά δεν επιλέγω ποτέ Hard διαδρομές σε τέτοιες διοργανώσεις... θέλω να κάνω μια χαλαρή βόλτα απολαμβάνοντας το τοπίο, την οδήγηση και να αδειάσω το μυαλό μου ... άσε που και οι soft σε σημεία είναι αρκετά hard για εμένα σε σχέση με αυτό που ζητάω... και αυτό που μπορώ στην τελική με το μηχανάκι που έχω και που δεν θέλω να σπάσω και φυσικά ούτε να σπαστώ και εγώ!
Ξέρω πως εδώ αρκετοί δεν συμφωνείτε αλλά θαρρώ πως η όλη φάση με τις adventure (ξαναλέω adventure και όχι enduro βόλτες) με τα μηχανάκια των 200+ κιλών τείνουν να ξεφύγουν από τον σκοπό τους!!
Πάντα έτσι ήταν αυτές οι βόλτες, κάποιος θέλει να πάει ακριβώς έτσι όπως εσύ και κάποιος να φτάσει στα όρια του.
Όλα καλά ειναι

Soft hard , οι μοτοβόλτες του Χελιώτη , οι περισσότερες έχουν έκκριση αδρεναλίνης,διότι είσαι συνέχεια στη τσίτα , και επισησ Εχουν φανταστικα τοπία οι διαδρομές .
οι soft είναι περίπου το ίδιο δύσκολες με τις hard και πρέπει να είσαι προπονημένος σε φυσική κατάσταση για να τις βγάλεις .. λόγω των πολλών Μοτοσυκλετών , στατιστικά , πάντα υπάρχουν ατυχήματα με πτώσεις κ τραύματισμούς , τις περισσότερες φορές ελαφρούς , καθώς κ βλάβες .
Σε κάθε περίπτωση όποιος δεν πάει χάνει κ μετά ζηλεύει αυτούς που πήγαν κ ανεβάζουν τα βίντεο τους !

Τελευταία επεξεργασία:
Soft hard , οι μοτοβόλτες του Χελιώτη , οι περισσότερες έχουν έκκριση αδρεναλίνης,διότι είσαι συνέχεια στη τσίτα , και επισησ Εχουν φανταστικό τοπία οι διαδρομές .
οι soft είναι περίπου το ίδιο δύσκολες με τις hard και πρέπει να είσαι προπονημένος σε φυσική κατάσταση για να τις βγάλεις .. λόγω των πολλών Μοτοσυκλετών , στατιστικά , πάντα υπάρχουν ατυχήματα με πτώσεις κ τραύματισμούς , τις περισσότερες φορές ελαφρούς , καθώς κ βλάβες .
Σε κάθε περίπτωση όποιος δεν πάει χάνει κ μετά ζηλεύει αυτούς που πήγαν κ ανεβάζουν τα βίντεο τους !

Έχουμε πάει στις περισσότερες διαδρομές χρόνια πριν, με κάθε είδους μηχανής που μπορεί να πατήσει χώμα και δεν ζηλεύουμε γιατί δεν βλέπουμε τα απίστευτα βαρετά βίντεο.

Κάνει ωραίες επιλογές στις διαδρομές ο Μήτσος αλλα όλα αυτά είναι γνωστά χρόνια τώρα. Απλά κάποιοι ανακάλυψαν το adventure τα τελευταία χρόνια.

Είμαστε κολόγεροι αλλά δεν μας φαίνεται..

Δεν είναι όμως όλοι παλιοί, όπως ο κύριος που ρώτησε .. μια , είναι η λέξη γενικά στις εκδρομές αυτές —> ΠΟΡΩΣΗ

Να πάτε να πορωθείτε και να μας στείλετε το χάρτη παρακαλώ γιατί ντεν μπορώ να πάω.

Όσες βόλτες έχω κάνει σε εκδρομές του Χελιώτη, ήταν όλες πολύ καλές, σε πολύ όμορφες διαδρομές και με ωραίο κλίμα / χαβαλέ. Ο ίδιος νομίζω τις ευχαριστιέται πολύ κ θέλει όλοι να περάσουν καλά.

Και εμένα μου φαίνεται, πάντως, ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό των αναβατών που αντλούν ευχαρίστηση κυρίως από τα δύσκολα / την πρόκληση vs αυτών (εκεί ανήκω εγώ) που πιο πολύ ευχαριστιούνται το τοπίο, τον τουρισμό, το βουνό, την παρέα στο δρόμο και στις στάσεις κτλ.

Back
Top Bottom