Πόσο ανθεκτικό-αποτελεσματικό είναι το κράνος σου;

black_hawk

Μέλος
Περιοχή
Κερκυρα
Όνομα
Θανασης
Μοτό
R 1200 GS


Θα γνωριζετε ασφαλως αρκετοι την Αγγλικη SHARP (http://sharp.direct.gov.uk/home),που απο το 2007 ελεγχει και αξιολογει κρανη..

Μεχρι τα μεσα του περασμενου Δεκεμβρη ειχε αξιολογησει 304 κρανη (full face και jet) τα οποια, οποιος επιθυμει, μπορει και να συγκρινει. ;)



Αντιστοιχη παρομοια βαση δεδομενων, δημιουργηθηκε και στην Αυστραλια με το ονομα CRASH! (http://www.crash.org.au/home.html)

Η βαθμολογηση γινεται και εδω με 1-5 αστερια, ομως στο CRASH μπορουν να ελεγθουν και συγκεκριμενα χαρακτηριστικα οπως το ποσο αποτρέπει η σχεδίαση την περιστροφή του κράνους σε κάποια πρόσκρουση και επεισης βαθμολογειται ο τροπος προσδεσης, η ορατοτητα, το βαρος, το ποσο ευκολα θαμπωνει η ζελατινα, ο αερισμος, ο θορυβος, η εφαρμογη, η αεροδυναμικη κλπ..κλπ

Ριχτε μια ματια, μηπως βρειτε το κρανος σας και τα λεμε!! :happy:

Εγω παντως το δικο μου (SHOEI Hornet DS) το βρηκα μονο στο Αυστραλιανο site οπου μαλιστα το βγαζει αφαλεστερο απ'ολα σε ΟΛΕΣ! τις κατηγοριες με 5 αστερια!!


(Βεβαια στην ανεση, του εχει μονο 2 αστερια και δεν καταλαβαινω το γιατι, μιας και ειναι ανετο, αλλα τελος παντων.. :p )


(Στοιχεια παρθηκαν απο εδω: http://www.newsbeast.gr/moto/odiki-asfaleia/arthro/633951/poso-apotelesmatiko-einai-kathe-kranos/)
 
Περιοχή
ΚΑΒΑΛΑ
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
XRV 650 - XRV 750 - Varadero - VFR 800 - CB 750 F Bol d' Or
Πολύ φτωχή η Αυστραλιανή βάση δεδομένων, όταν κάποια στιγμή εμπλουτιστεί θα είναι σαφώς ακόμα ένας καλός μπούσουλας για την επόμενη επιλογή μας.

Εύγε Τανάσεν...... :hailbig:
 
Top Bottom