Πώληση ηλεκτρονικού εξοπλισμού: Φωτογραφική, action cam, drone, Mac... Ο έχω λέγετε!

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Να που κατάφερα να βρω επιτέλους λίγο χρόνο για να κάνω κάτι που είχα πολύ καιρό στο νου μου.
Όπως φαντάζομαι ξέρετε, πρόσφατα επιστρέψαμε στα πάτρια εδάφη συν γυναιξί και τέκνοις από τον παγωμένο Βορρά και μαζί έφερα διάφορα ηλεκτρονικά καλούδια: από φωτογραφικές και action cameras μέχρι drones, Apple Macs και... ρομπότ (μεγάλη ιστορία).

Όμως, παρότι τα gadgets ολοένα και αυξάνονταν, ο χρόνος να τα ευχαριστηθώ ολοένα και λιγόστευε, με αποτέλεσμα το τελευταίο χρόνο να κάθονται στη ντουλάπα και απλά να πιάνουν σκόνη. Έτσι τα μάζεψα επιμελώς και τα έφερα κάτω με σκοπό να τα βάλω εδώ σε μια αγγελία για όλα τα φιλαράκια που ενδεχομένως να ενδιαφέρονταν. Θα μπορούσα να τα είχα διώξει επάνω, αλλά προτιμώ να τα δώσω σε κάποιον φίλο που ξέρω οτι μπορεί να τα ευχαριστηθεί όπως τους αξίζουν.

Stay tuned λοιπόν, γιατί έχουμε πολλά και διάφορα.
Σημείωση: Αν υπάρξει ενδιαφέρον, στο παρόν θέμα μπορεί να προστεθούν και άλλα πράγματα που έχω αλλά δεν έχω αποφασίσει να δώσω ακόμα.
 

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Φωτογραφική μηχανή Olympus Stylus XZ-10

Η Olympus XZ-10 ανήκει στις prosumer compact φωτογραφικές μηχανές.
Όταν βγήκε, ήταν η απάντηση της Olympus στις ακριβές compact μηχανές που απευθύνονται σε προχωρημένους χομπίστες, προσφέροντας έναν πολύ μεγάλο και υψηλής ποιότητας φακό, με πάρα πολλές δυνατότητες και αυτοματισμούς αλλά και εξίσου πολλές χειροκίνητες ρυθμίσεις για όποιον θέλει (πχ προγραμματιζόμενο δαχτυλίδι γύρω απο το φακό).

Ο εξαιρετικά καθαρός φακός είναι της σειράς Zuiko, ευρυγώνιος στα 26mm - 130mm και με πολύ φωτεινό διάφραγμα από f/1.8 ως f/2.7.

Έχει δυνατότητα λήψης σε raw και η οθόνη είναι 3 ιντσών, 920 χιλιάδων pixels και touchscreen.
Η αντιθαμβωτική επίστρωση στην οθόνη έχει φθαρεί με τον καιρό αλλά δεν φαίνεται καθόλου όταν η οθόνη λειτουργεί. Η αρχική τιμή της μηχανής ήταν 300 ευρώ.

Τιμή 80 ευρώ.
 

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Action Camera GitUp G3 Duo Pro 90 FOV

Πωλήθηκε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Apple iMac 27' Hackintosh Xeon 2.8 Ghz

Και ερχόμαστε αισίως στο καμάρι μου: ένα Hackintosh Apple iMac με τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Xeon 2.8 Ghz. Αυτός μέχρι και πρόσφατα ήταν ο κύριος υπολογιστής μου, πάνω στον οποίον έχω ρίξει άπειρες ώρες δουλειάς και customαρίσματος για να τον κάνω όπως είναι σήμερα.Καταρχάς, για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Hackintosh δυο λόγια περιληπτικά. Όταν η Apple πριν μια δεκαετία αποφάσισε να αρχίσει να χρησιμοποιεί Intel hardware στους υπολογιστές της, διάφοροι οπαδοί της εταιρίας και hackers συνειδητοποίησαν οτι τα μηχανήματα της εσωτερικά ήταν σχεδόν ίδια με τα κοινά PC που τρέχουν Windows. Έτσι με μερικές έξυπνες τροποποιήσεις κατάφεραν να κάνουν το λειτουργικό MacOS της Apple να τρέξει σε PC και laptops όλων των ειδών. Βέβαια οι τροποποιήσεις αυτές δεν ήταν απλές να γίνουν καθώς χρειάζεται μελέτη, χρόνο, πειραματισμούς και ...επιπλέον χρόνο να λύσεις τα όποια προβλήματα μπορεί να προέκυπταν along the way (πχ κρασάρισμα στην έναρξη ή προβλήματα στο wifi, στο ήχο κλπ).

Επειδή απο παλιά αγαπούσα τα Mac αλλά οικονομικά δεν είχα την δυνατότητα να πάρω ένα, αποφάσισα να μπω στο κόσμο των Hackintosh. Έτσι μετά απο μελέτη αγόρασα ότι πιο κοντινό απο πλευράς hardware σε ένα αυθεντικό iMac και απο πάνω έριξα οτι καλύτερο μπορούσα απο πλευράς CPU, μνήμης κλπ. Αυτά εν έτη 2008.
Το πείραμα ήταν άκρως επιτυχημένο και αυτό μου έδωσε την εμπιστοσύνη να το επαναλάβω πριν μερικά χρόνια, όμως στοχεύοντας αυτή τη φορά να φτιάξω κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Καταρχάς, ήθελα το μηχάνημα να έχει επεξεργαστή Intel Xeon. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές παρότι είναι εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων δεν είναι πολύ γνωστοί, καθώς χρησιμοποιούνται κυριώς σε περιβάλλον servers και μεγάλων επιχειρήσεων. Το πλεονέκτημα τους είναι οτι προσφέρουν πολύ μεγάλες επιδόσεις, είναι κατά κανόνα πολυπύρηνοι αλλά έχουν εξίσου μεγάλες απαιτήσεις σε ψύξη καθώς ζεσταίνονται πολύ και κανονικά χρειάζονται εξειδικευμένες μητρικές για να λειτουργήσουν.

Τελικά ψάχνοντας στο internet βρήκα τη λύση για να τρέξει σωστά ο Xeon που ήθελα με τη μητρική μου, με την τεχνική του delidding. O επεξεργαστής δέχθηκε τις σχετικές επεμβάσεις και κατόπιν το BIOS αναβαθμίστηκε με ένα ειδικά τροποποιημένο από την hackintosh κοινότητα που ουσιαστικά μετατρέπει τον υπολογιστή σε ότι πιο κοντινό σε αυθεντικό Mac.Οπότε αυτό που έμενε ήταν το θέμα της ψύξης. Η κλασσική λύση του ανεμιστήρα πάνω στον επεξεργαστή δεν έπαιζε. Βλέπετε ΜΙΣΩ τη φασαρία σε ένα υπολογιστή. Ανεμιστήρες να βουίζουν, σκληροί δίσκοι να κροταλίζουν κλπ κλπ. Μπλιαχ!

Η λύση ήρθε ψάχνοντας στα fora που ασχολούνται με τα λεγόμενα silent PC systems: θα έκανα το σύστημα αερόψυκτο. Έφερα απ' έξω μια πραγματικά κτηνώδη ψύκτρα επεξεργαστή, η οποία προορίζεται για απαγωγή θερμότητας σε επεξεργαστές άνω των 100 Watts. Δείτε: η ψύκτρα πιάνει το μισό κουτί του υπολογιστή, ενώ το τροφοδοτικό μοιάζει νάνος συγκριτικά με το θηριάκι.Το σύστημα ψύξης συμπληρώθηκε με δυο πολυ μεγάλους αθόρυβους ανεμιστήρες 120 mm καθώς και απο ένα fanless τροφοδοτικό ρεύματος. Απο εκεί και πέρα μπήκε μια κάρτα γραφικών υψηλών επιδόσεων XFX ATI Radeon 5850 1 GB DDR5 (αγοράστηκε το 2016 γύρω στα 300 ευρώ), μια δεύτερη κάρτα ethernet 100 Mbps και για κερασάκι στη τούρτα τοποθετήθηκε ένα SSD 120 GB για το λειτουργικό και ένας δεύτερος 500 GB σκληρός για αρχεία χρήστη κλπ. Το custom iMac ήταν πανέτοιμο. :)Αυτή τη στιγμή τρέχει MacOS Sierra 10.12 και έχει 8 GB μνήμης που μπορεί να αναβαθμιστεί μέχρι 32 GB.Μιλώντας για αναβαθμίσεις, το μηχάνημα λόγω υψηλών επιδόσεων μπορεί να αναβαθμιστεί μέχρι και τις τελευταίες εκδόσεις MacOS, αλλά όπως όλα τα hackintosh χρειάζεται προσοχή και λίγη μελέτη προτού γίνει η όποια αναβάθμιση. Προσωπικά δεν θεωρώ οτι αξίζει το κόπο, καθώς η συγκεκριμένη έκδοση είναι πολύ γρήγορη, τρέχει άριστα όλα τα προγράμματα που χρειάζομαι και οι νεότερες εκδόσεις ολοένα και μοιάζουν στο λειτουργικό των iPhones, με λιγότερες επιλογές, μεγαλύτερα panels στην οθόνη κλπ. Αν όμως κάποιος χρειάζεται να αλλάξει την έκδοση η επιλογή υπάρχει.Μιλώντας για προγράμματα, μπορώ να αφήσω κάποια μέσα αν ο αγοραστής ενδιαφέρεται και θα συζητηθεί κατ' ιδίαν.Όσον αφορά τις επιδόσεις τώρα το μηχάνημα είναι πάρα πολύ γρήγορο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ακόμα και απο νέα iMacs. Είναι ιδανικό για επεξεργασία φωτογραφίας, βίντεο, η ότι άλλο μπορεί να θέλει κάποιος, και σίγουρα για καθημερινή χρήση δεν θα ιδρώσει καθόλου.
Στην παρακάτω φωτογραφία τρέχει τα Windows 7 Pro σε ξεχωριστό παράθυρο, έχει ανοιχτά μερικά προγράμματα και παράλληλα παίζει ταινία High Definition. Αν προσέξετε κάτω στη μπάρα, οι πυρήνες του Xeon μετα βίας δείχνουν να κάνουν κάτι.Προφανώς το μηχάνημα θα δωθεί με καθαρό λειτουργικό και νέο λογαριασμό χρήστη. Η τιμή θεωρώ οτι είναι πολύ χαμηλή για ένα μηχάνημα που ουσιαστικά είναι καθαρόαιμο Mac και για τα χρήματα που έχουν πέσει για να γίνει όπως είναι αυτή τη στιγμή. Ο λόγος που το δίνω είναι απλώς η έλλειψη χρόνου και χώρου για να το χρησιμοποιήσω όπως του αρμόζει. (Τώρα με το παιδί ανοίγω τα καθημερινά νέα για 5.787 nanosecond στο κινητό και πολύ είναι....) :(

Τιμή 180 ευρώ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Hackintosh Mac Mini Intel i3

Πωλήθηκε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

lospsi

Μέλος
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
Yamaha MT-09 Tracer 2015
Hackintosh Mac Mini Intel i3

Και μιας που έχουμε πιάσει το θέμα των υπολογιστών, ορίστε ακόμα ένα Apple/Hackintosh, της σειράς Mac Mini αυτή τη φορά.Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι ένα Mini PC Fujitsu Siemens Esprimo q910 με επεξεργαστή Intel i3 στα 2.8 Ghz.
Mετά την επιτυχία του "πειράματος" με τον iMac, αποφάσισα να φτιάξω ένα ακόμα μικρότερο και πιο φορητό αυτή τη φορά. Έτσι και έγινε, και το νέο μηχάνημα βασίστηκε στις προδιαγραφές των Mac Mini της Apple.

Το σκεπτικό όταν έφτιαξα αυτό το μηχάνημα ήταν να μπορώ να το μεταφέρω εύκολα μιας που ένα κλασσικό PC σαν το iMac δύσκολα μεταφέρεται και εν καιρώ να αντικαταστήσω το μεγάλο μηχάνημα μ' αυτό.
Πέρανα αυτού, το συγκεκριμένο μοντέλο μου άρεσε εξ' αρχής πολύ και εμφανισιακά και ιδιαίτερα λόγω μικροσκοπικού μεγέθους -περίπου σαν δυο βιβλία το ένα επάνω στο άλλο.
(Δειτε πόσο μικρό είναι δίπλα σε ένα ποντίκι).Η πράξη έδειξε οτι το "μικρό" θα μπορούσε να σηκώσει μεγάλο φόρτο εργασίας, ειδικά με αρκετή μνήμη και ένα SSD σκληρό, αλλά δυστυχώς η πλήρης έλλειψη χρόνου έβαλε φρένο στα σχέδια μου. Έτσι έμεινα με δυο εξαιρετικά μηχανήματα να με κοιτάνε και να τα κοιτάω...

Αυτή τη στιγμή έχει 4 GB μνήμη που προφανώς είναι λίγη αλλά αναβαθμίζεται ως τα 16 GB με 2 μνήμες των 8 GB αν θέλετε. Φοράει αυθεντικό Apple σκληρό δίσκο 320 GB αλλά μπορεί να αλλαχθεί εύκολα με SSD ανεβάζοντας τις επιδόσεις του υπολογιστή κατακόρυφα.

Μαζί με το μηχάνημα δίνω δωρεάν ένα καινούργιο ποντίκι ρέπλικα του Apple Magic Mouse. Όπως και το αυθεντικό ποντίκι της Apple, η επιφάνεια του είναι αφής και επιτρέπει το scrolling σε σελίδες απλώς μετακινώντας το δάκτυλο στην επιφάνεια του.Το μηχάνημα το δίνω σε πολύ χαμηλή τιμή γιατί παρότι είναι απόλυτα λειτουργικό, θεωρώ οτι χρειάζεται μια επιπλέον μνήμη (εστω και μια 4GB) για να το ευχαριστηθεί κάποιος. Θα δωθεί με φρέσκια εγκατάσταση MacOS 10.12 Sierra.

Τιμή 100 ευρώ
Καλημέρα Νίκο,
το mini pc μπορεί να γίνει ξανά PC και όχι mac? Βάζοντας έναν νέο σκληρό δηλαδή.
 

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Καλημέρα Νίκο,
το mini pc μπορεί να γίνει ξανά PC και όχι mac? Βάζοντας έναν νέο σκληρό δηλαδή.
Ναι, σαφώς γίνεται παλι PC και μάλιστα δεν χρειάζεται καν νέο δισκο. Παρότι αυτος που φοραει είναι από την Apple, αν τον φορμαρω παίρνει οτιδήποτε λειτουργικό θέλουμε.
 

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Eachine E58 HQ 1080p Μini Drone

Να και κάτι που δεν περίμενα οτι θα έπαιρνα ποτέ (πόσο μάλλον οτι θα πουλούσα). Ομολογώ οτι απο παλιά είχα μια περίεργη σχέση με τα drones. Γενικά τα έβρισκα λιαν ενοχλητικά με το σπαστικό τους βούισμα και τις κάμερες να καταγράφουν τα πάντα απο ψηλά, αλλά απο την άλλη μου κινούσαν το ενδιαφέρον ως ιπτάμενα ελικοπτεράκια.
Όμως γνωρίζοντας τις τιμές τους, δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω 500 με 1000 ευρώ για κάτι που θα έσπαγε σε κάποιο δέντρο/βράχο/σπίτι, θα βούλιαζε σε κάποια λίμνη/θάλασσα ή θα χανόταν στη πρώτη ευκαιρία. Βλέποντας τα σχετικά βιντεάκια στο youtube ήταν αρκετά για να με πείσουν να μην ασχοληθώ περαιτέρω. Έλα όμως που ποτέ μη λες ποτέ...

Το περασμένο χειμώνα τυχαία έπεσα επάνω σε μια διαφήμιση για το συγκεκριμένο drone. Σε πρώτη ματιά νόμισα οτι ήταν το γνωστό (και πανάκριβο) drone DJI Mavic Pro, όμως η πολύ χαμηλότερη τιμή του με έκανε να κοιτάξω καλύτερα. Σύντομα ανακάλυψα οτι το συγκεκριμένο drone είναι μια πιστότατη ρέπλικα του Mavic Pro αλλά σε μίνι διαστάσεις!
Πραγματικά ήταν άξιο θαυμασμού οτι οι αθεόφοβοι είχαν αντιγράψει και τη παραμικρή σχεδιαστική λεπτομέρεια του μεγάλου "αδερφού".


Αυτό έγινε η αφορμή να αρχίσω να διαβάζω περισσότερα για το συγκεκριμένο μικρό drone.
Το E58 η "mini Mavic Pro" όχι μόνο ήταν όμορφο αλλά είχε και εξαιρετικές κριτικές στο δίκτυο. To youtube ήταν γεμάτο απο reviews ανθρώπων που περίμεναν ένα φτηνιάρικο παιχνιδάκι και έβρισκαν ένα εξαιρετικά καλοστημένο mini drone με δυνατότητες που ξεπερνούσαν την χαμηλή τιμή κατά πολύ, όπως η one-touch αυτόματη απογείωση/προσγειωση, τα πλήκτρα για το trimming της σταθερότητας της αιώρησης αν έχει αέρα, το αυτόματο φρένο (όπως και το αυθεντικό Mavic Pro) όταν αφήνουμε τα χειριστήρια και το εντυπωσιακά αποτελεσματικό altitude hold που επιτρέπει στο drone να αιωρείται στο ύψος που θέλει ο χειριστής αυτόματα χωρίς να πρέπει να το κρατάς εκεί με τα controls.

Ειδικα σε συνθήκες χωρίς αέρα, η πρώτη φορά που θα το δει κάποιος να σηκώνεται προς την αντίθετη φορά για να φρενάρει αυτόματα όταν αφήνεις τα sticks και να κρατά το ύψος του σχεδόν ακίνητο είναι το κάτι άλλο. Κυριολεκτικά αν οι συνθήκες επιτρέπουν μπορείς να το αφήσεις να αιωρείται σε ένα σημείο και να περπατάς γύρω του.


Πέρα απο αυτά, το drone έχει πολλά ακόμα "κερασάκια" όπως η μεγάλη ταχύτητα (τηρουμένων πάντα των αναλογιών) που μπορεί να ρυθμιστεί σε 3 επίπεδα ανάλογα με τις ικανότητες του χειριστή, η (χειροκίνητα) ρυθμιζόμενη σε ύψος κάμερα που τραβά βίντεο/φωτογραφίες, η δυνατότητα για ακροβατικά, τα πολύ δυνατά led που επιτρέπουν στο χειριστή να βλέπει που είναι το drone ακόμα και σε μεγάλη απόσταση και βέβαια το μεγάλο κλου: live video streaming στο κινητό που μπαίνει επάνω στο χειριστήριο του drone -όπως και στα αυθεντικά drones της DJI!
Mε αυτά και άλλα πολλά είχα "ψηθεί". Ναι, δεν χρειαζόμουν ένα drone σε καμία περίπτωση, όμως η τιμή ήταν συμφέρουσα και με τόσα ωραία χαρακτηριστικά έπρεπε να το δοκιμάσω.
Και βέβαια, όπως γίνεται συνήθως με τέτοιες αγορές, μαζί με το μικρό drone άρχισαν και διάφορα συμπαραμαρτούντα.
Σκληρή θήκη μεταφοράς, επιπλέον μπαταρίες, spare έλικες, επιπλέον ανταλλακτικά για παν ενδεχόμενο, μεγαλύτερες κεραίες για περισσότερη εμβέλεια.... Το IKEA effect σε όλο του το μεγαλείο! :roflmao:

Τι έχει το μικρό κουτί;
Τα πάντα όλα λέμε! Fly More (and more!) πακέτο.
Και όμως, χωράνε ΟΛΑ εκεί μέσα, όμορφα και τακτοποιημένα.
To drone καθ' αυτό ως ρέπλικα του Mavic Pro, ανοίγει και κλείνει όπως και εκείνο. Τα πόδια διπλώνουν για τη μεταφορά ενώ όταν είναι σε κατάσταση πτήσης ανοίγουν προς τα έξω χιαστί. Παρομοίως, οι προπέλες δεν χρειάζονται απολύτως τίποτα απο το χειριστή: ανοίγουν απο μόνες τους όταν ξεκινάνε τα μοτέρ του drone και μετά διπλώνουν με το χέρι.


Το Ε58 βγαίνει σε τρεις διαφορές εκδόσεις: με κάμερα 480p, 720p και HQ 1080p με ανάλογο κόστος. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι με την 1080p κάμερα που όταν το αγόρασα είχε μόλις αρχίσει να διατίθεται και η διαφορά στη τιμή ηταν πολύ λογική. (Λεπτομέρεια: η κάμερα ρυθμίζεται καθ' ύψος χειροκίνητα)
Το drone με το χειριστήριο και ένα κίνητο συνδεδεμένο και έτοιμο για πτήση. Η οθόνη στη φωτογραφία εμφάνιζε live εικόνα απο ότι έβλεπε εκείνη τη στιγμή το drone.
Ολοκληρώνω με δυο λόγια προσωπικής εμπειρίας: Στη πράξη το drone είναι εξαιρετικό, αν έχεις λογικές απαιτήσεις τηρουμένων των αναλογιών και ξέρεις τι να περιμένεις. Όχι, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τα πανάκριβα drones της αγοράς (πχ DJI) αλλά επίσης σε καμία περίπτωση δεν είναι παιχνιδάκι τύπου Lidl.
Το συγκεκριμένο drone είναι πολύ σβέλτο και γρήγορο για τη κατηγορία του (σε σημείο που ένας πρωτάρης χειριστής χρειάζεται προσοχή για να μη το διελύσει στο πρώτο τρίλεπτο), ανεβαίνει σε πολύ μεγάλο ύψος (50-70 μέτρα) και σίγουρα πολύ μεγαλύτερο απ' όσο χρειάζεται για να μπει κάποιος σε μπελάδες (πχ να το πάρουν τα δυνατά ρεύματα αέρα και το δείτε να χάνεται στον ορίζοντα), κρατάει εξαιρετικά σταθερή αιώρηση (αν οι συνθήκες αέρα το ευνοούν) και γενικά όταν το μάθει κάποιος είναι μια σκέτη απόλαυση για να πετάει σε έναν ανοιχτό χώρο.
Το μικρό του μέγεθος κάνει τη μεταφορά αστεία υπόθεση και μπαίνει εύκολα ακόμα και σε ένα tankbag. Από την άλλη το μικρό μέγεθος είναι και το μειονεκτημα του, καθώς με κάτι παραπάνω απο απλό αεράκι δεν συνίσταται η πτήση του και ειδικά όσο ανεβαίνει σε ύψος τόσο ευκολότερο είναι να το πάρει ο αέρας. Επίσης λόγω μικρού μεγέθους οι μπαταρίες κρατάνε περίπου 5 λεπτά η μια, αλλά έχοντας τρεις μπαταρίες μπορείς εύκολα να ανεβάσεις το χρόνο πτήσης σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ένα μεγάλο προσόν που ως αρχάριος εκτίμησα δεόντως είναι οτι το συγκεκριμένο drone μπορεί κάποιος να αποτελέσει άριστη "βαση" εκμάθησης για κάτι ακριβότερο στο μέλλον και να απολαύσει πτήσεις χωρις άγχος μη σπάσει το σκάφος ή φύγει εκτός ελέγχου (πάντα με δέουσα προσοχή). Παρότι σε πρώτη εμφάνιση μοιάζει πολύ εύθραυστο, στη πράξη είναι πολύ ανθεκτικό σε συγκρούσεις και ακόμα και αν σπάσετε κάτι υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά τα πάντα και σε πολύ χαμηλές τιμές. (Αν το χάσετε τώρα, ε αυτό είναι άλλο θεματάκι... :roflmao:)

Εδώ μια σημαντική σημείωση: ΔΕΝ κάνει για χρήση εντός σπιτιού, εκτός και αν έχετε εύκαιρο κάποιο ...κλειστό γηπεδάκι. Είναι γρήγορο και εύκολα μπορεί να κάνει ζημιά σε έπιπλα/τηλεοράσεις/γυαλικά/κατοικία/ανθρώπους, πέρα απο το να χαλάσει το ίδιο. Το youtube είναι γεμάτο βιντεάκια παραδειγματισμού. Kαι μιας και μιλάμε για βίντεο, όποιος το αγοράσει καλό θα ήταν να δει τα σχετικά βίντεο με λάθη που κάνουν αρχάριοι κλπ. Το πρώτο και μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι όταν πάρουν ένα τέτοιο drone (μαζί και εγώ) είναι να πουν "σιγά μωρέ, πόσο δύσκολο είναι να πετάς τέτοια ελικοπτεράκια;" Απάντηση: θέλει χρόνο, θέλει υπομονή και ΜΙΚΡΑ βηματάκια μέχρι να του πάρετε "τον αέρα".

Το τηλεχειριστήριο έχει μονταριστεί/αναβαθμιστεί με δυο κεραίες +8 db για ακόμα καλύτερη εμβέλεια. Κανονικά το τηλεχειριστήριο έχει δυο πλαστικά "αυτάκια" που μοιάζουν με κεραίες αλλά είναι απλά διακοσμητικά.

Μαζί με το drone δίνω και τα παρακάτω που αγοράστηκαν ξεχωριστά:
 • Το σκληρό βαλιτσάκι μεταφοράς
 • 10 σετ έλικες
 • Ένα ολοκαίνουργιο/αχρησιμοποίητο εξωτερικό κέλυφος
 • 4 καινούργια ποδαράκια στήριξης
 • 3 μπαταρίες
Τιμή 80 ευρώ.
Θεωρώ οτι είναι δίκαιη τιμή, καθώς το skroutz το έχει 85 ευρώ στην μικρότερη έκδοση 720p με μια μπαταρία και χωρίς κανένα επιπλέον αξεσουάρ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

kostas_366

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
Πόρκα κρίση :)
Eachine E58 HQ 1080p Μini Drone

Να και κάτι που δεν περίμενα οτι θα έπαιρνα ποτέ (πόσο μάλλον οτι θα πουλούσα). Ομολογώ οτι απο παλιά είχα μια περίεργη σχέση με τα drones. Γενικά τα έβρισκα λιαν ενοχλητικά με το σπαστικό τους βούισμα και τις κάμερες να καταγράφουν τα πάντα απο ψηλά, αλλά απο την άλλη μου κινούσαν το ενδιαφέρον ως ιπτάμενα ελικοπτεράκια.
Όμως γνωρίζοντας τις τιμές τους, δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω 500 με 1000 ευρώ για κάτι που θα έσπαγε σε κάποιο δέντρο/βράχο/σπίτι, θα βούλιαζε σε κάποια λίμνη/θάλασσα ή θα χανόταν στη πρώτη ευκαιρία. Βλέποντας τα σχετικά βιντεάκια στο youtube ήταν αρκετά για να με πείσουν να μην ασχοληθώ περαιτέρω. Έλα όμως που ποτέ μη λες ποτέ...

Το περασμένο χειμώνα τυχαία έπεσα επάνω σε μια διαφήμιση για το συγκεκριμένο drone. Σε πρώτη ματιά νόμισα οτι ήταν το γνωστό (και πανάκριβο) drone DJI Mavic Pro, όμως η πολύ χαμηλότερη τιμή του με έκανε να κοιτάξω καλύτερα. Σύντομα ανακάλυψα οτι το συγκεκριμένο drone είναι μια πιστότατη ρέπλικα του Mavic Pro αλλά σε μίνι διαστάσεις!
Πραγματικά ήταν άξιο θαυμασμού οτι οι αθεόφοβοι είχαν αντιγράψει και τη παραμικρή σχεδιαστική λεπτομέρεια του μεγάλου "αδερφού".


Αυτό έγινε η αφορμή να αρχίσω να διαβάζω περισσότερα για το συγκεκριμένο μικρό drone.
Το E58 η "mini Mavic Pro" όχι μόνο ήταν όμορφο αλλά είχε και εξαιρετικές κριτικές στο δίκτυο. To youtube ήταν γεμάτο απο reviews ανθρώπων που περίμεναν ένα φτηνιάρικο παιχνιδάκι και έβρισκαν ένα εξαιρετικά καλοστημένο mini drone με δυνατότητες που ξεπερνούσαν την χαμηλή τιμή κατά πολύ, όπως η one-touch αυτόματη απογείωση/προσγειωση, τα πλήκτρα για το trimming της σταθερότητας της αιώρησης αν έχει αέρα, το αυτόματο φρένο (όπως και το αυθεντικό Mavic Pro) όταν αφήνουμε τα χειριστήρια και το εντυπωσιακά αποτελεσματικό altitude hold που επιτρέπει στο drone να αιωρείται στο ύψος που θέλει ο χειριστής αυτόματα χωρίς να πρέπει να το κρατάς εκεί με τα controls.

Ειδικα σε συνθήκες χωρίς αέρα, η πρώτη φορά που θα το δει κάποιος να σηκώνεται προς την αντίθετη φορά για να φρενάρει αυτόματα όταν αφήνεις τα sticks και να κρατά το ύψος του σχεδόν ακίνητο είναι το κάτι άλλο. Κυριολεκτικά αν οι συνθήκες επιτρέπουν μπορείς να το αφήσεις να αιωρείται σε ένα σημείο και να περπατάς γύρω του.


Πέρα απο αυτά, το drone έχει πολλά ακόμα "κερασάκια" όπως η μεγάλη ταχύτητα (τηρουμένων πάντα των αναλογιών) που μπορεί να ρυθμιστεί σε 3 επίπεδα ανάλογα με τις ικανότητες του χειριστή, η (χειροκίνητα) ρυθμιζόμενη σε ύψος κάμερα που τραβά βίντεο/φωτογραφίες, η δυνατότητα για ακροβατικά, τα πολύ δυνατά led που επιτρέπουν στο χειριστή να βλέπει που είναι το drone ακόμα και σε μεγάλη απόσταση και βέβαια το μεγάλο κλου: live video streaming στο κινητό που μπαίνει επάνω στο χειριστήριο του drone -όπως και στα αυθεντικά drones της DJI!
Mε αυτά και άλλα πολλά είχα "ψηθεί". Ναι, δεν χρειαζόμουν ένα drone σε καμία περίπτωση, όμως η τιμή ήταν συμφέρουσα και με τόσα ωραία χαρακτηριστικά έπρεπε να το δοκιμάσω.
Και βέβαια, όπως γίνεται συνήθως με τέτοιες αγορές, μαζί με το μικρό drone άρχισαν και διάφορα συμπαραμαρτούντα.
Σκληρή θήκη μεταφοράς, επιπλέον μπαταρίες, spare έλικες, επιπλέον ανταλλακτικά για παν ενδεχόμενο, μεγαλύτερες κεραίες για περισσότερη εμβέλεια.... Το IKEA effect σε όλο του το μεγαλείο! :roflmao:

Τι έχει το μικρό κουτί;
Τα πάντα όλα λέμε! Fly More (and more!) πακέτο.
Και όμως, χωράνε ΟΛΑ εκεί μέσα, όμορφα και τακτοποιημένα.
To drone καθ' αυτό ως ρέπλικα του Mavic Pro, ανοίγει και κλείνει όπως και εκείνο. Τα πόδια διπλώνουν για τη μεταφορά ενώ όταν είναι σε κατάσταση πτήσης ανοίγουν προς τα έξω χιαστί. Παρομοίως, οι προπέλες δεν χρειάζονται απολύτως τίποτα απο το χειριστή: ανοίγουν απο μόνες τους όταν ξεκινάνε τα μοτέρ του drone και μετά διπλώνουν με το χέρι.


Το Ε58 βγαίνει σε τρεις διαφορές εκδόσεις: με κάμερα 480p, 720p και HQ 1080p με ανάλογο κόστος. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι με την 1080p κάμερα που όταν το αγόρασα είχε μόλις αρχίσει να διατίθεται και η διαφορά στη τιμή ηταν πολύ λογική. (Λεπτομέρεια: η κάμερα ρυθμίζεται καθ' ύψος χειροκίνητα)
Το drone με το χειριστήριο και ένα κίνητο συνδεδεμένο και έτοιμο για πτήση. Η οθόνη στη φωτογραφία εμφάνιζε live εικόνα απο ότι έβλεπε εκείνη τη στιγμή το drone.
Ολοκληρώνω με δυο λόγια προσωπικής εμπειρίας: Στη πράξη το drone είναι εξαιρετικό, αν έχεις λογικές απαιτήσεις τηρουμένων των αναλογιών και ξέρεις τι να περιμένεις. Όχι, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τα πανάκριβα drones της αγοράς (πχ DJI) αλλά επίσης σε καμία περίπτωση δεν είναι παιχνιδάκι τύπου Lidl.
Το συγκεκριμένο drone είναι πολύ σβέλτο και γρήγορο για τη κατηγορία του (σε σημείο που ένας πρωτάρης χειριστής χρειάζεται προσοχή για να μη το διελύσει στο πρώτο τρίλεπτο), ανεβαίνει σε πολύ μεγάλο ύψος (50-70 μέτρα) και σίγουρα πολύ μεγαλύτερο απ' όσο χρειάζεται για να μπει κάποιος σε μπελάδες (πχ να το πάρουν τα δυνατά ρεύματα αέρα και το δείτε να χάνεται στον ορίζοντα), κρατάει εξαιρετικά σταθερή αιώρηση (αν οι συνθήκες αέρα το ευνοούν) και γενικά όταν το μάθει κάποιος είναι μια σκέτη απόλαυση για να πετάει σε έναν ανοιχτό χώρο.
Το μικρό του μέγεθος κάνει τη μεταφορά αστεία υπόθεση και μπαίνει εύκολα ακόμα και σε ένα tankbag. Από την άλλη το μικρό μέγεθος είναι και το μειονεκτημα του, καθώς με κάτι παραπάνω απο απλό αεράκι δεν συνίσταται η πτήση του και ειδικά όσο ανεβαίνει σε ύψος τόσο ευκολότερο είναι να το πάρει ο αέρας. Επίσης λόγω μικρού μεγέθους οι μπαταρίες κρατάνε περίπου 5 λεπτά η μια, αλλά έχοντας τρεις μπαταρίες μπορείς εύκολα να ανεβάσεις το χρόνο πτήσης σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ένα μεγάλο προσόν που ως αρχάριος εκτίμησα δεόντως είναι οτι το συγκεκριμένο drone μπορεί κάποιος να αποτελέσει άριστη "βαση" εκμάθησης για κάτι ακριβότερο στο μέλλον και να απολαύσει πτήσεις χωρις άγχος μη σπάσει το σκάφος ή φύγει εκτός ελέγχου (πάντα με δέουσα προσοχή). Παρότι σε πρώτη εμφάνιση μοιάζει πολύ εύθραυστο, στη πράξη είναι πολύ ανθεκτικό σε συγκρούσεις και ακόμα και αν σπάσετε κάτι υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά τα πάντα και σε πολύ χαμηλές τιμές. (Αν το χάσετε τώρα, ε αυτό είναι άλλο θεματάκι... :roflmao:)

Εδώ μια σημαντική σημείωση: ΔΕΝ κάνει για χρήση εντός σπιτιού, εκτός και αν έχετε εύκαιρο κάποιο ...κλειστό γηπεδάκι. Είναι γρήγορο και εύκολα μπορεί να κάνει ζημιά σε έπιπλα/τηλεοράσεις/γυαλικά/κατοικία/ανθρώπους, πέρα απο το να χαλάσει το ίδιο. Το youtube είναι γεμάτο βιντεάκια παραδειγματισμού. Kαι μιας και μιλάμε για βίντεο, όποιος το αγοράσει καλό θα ήταν να δει τα σχετικά βίντεο με λάθη που κάνουν αρχάριοι κλπ. Το πρώτο και μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι όταν πάρουν ένα τέτοιο drone (μαζί και εγώ) είναι να πουν "σιγά μωρέ, πόσο δύσκολο είναι να πετάς τέτοια ελικοπτεράκια;" Απάντηση: θέλει χρόνο, θέλει υπομονή και ΜΙΚΡΑ βηματάκια μέχρι να του πάρετε "τον αέρα".

Το τηλεχειριστήριο έχει μονταριστεί/αναβαθμιστεί με δυο κεραίες +8 db για ακόμα καλύτερη εμβέλεια. Κανονικά το τηλεχειριστήριο έχει δυο πλαστικά "αυτάκια" που μοιάζουν με κεραίες αλλά είναι απλά διακοσμητικά.

Μαζί με το drone δίνω και τα παρακάτω που αγοράστηκαν ξεχωριστά:
 • Το σκληρό βαλιτσάκι μεταφοράς
 • 10 σετ έλικες
 • Ένα ολοκαίνουργιο/αχρησιμοποίητο εξωτερικό κέλυφος
 • 4 καινούργια ποδαράκια στήριξης
 • 3 μπαταρίες
Τιμή 80 ευρώ.
Θεωρώ οτι είναι δίκαιη τιμή, καθώς το skroutz το έχει 85 ευρώ στην μικρότερη έκδοση 720p με μια μπαταρία και χωρίς κανένα επιπλέον αξεσουάρ.
Δικαιωμα νικο για τα 2διμα.
 

kostas_366

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
Πόρκα κρίση :)
Νίκο το επεξεργάζονται. Πιστεύω να βγει πόρισμα σύντομα
 

kostas_366

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
Πόρκα κρίση :)
Ελεύθερο από εμένα Νίκο. Δεν τους γέμισε το ματι :)
 

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Η action camera δωθηκε. Ευχαριστώ τους φίλους για τα ΠΜ και αναμένω όποιον θέλει κάποια διευκρίνιση για τα αλλά πράγματα. :)
 

al800

Desert_Sleder
Περιοχή
Νέα Πέραμος
Όνομα
Al
Μοτό
Tenere 700
Eachine E58 HQ 1080p Μini Drone

Να και κάτι που δεν περίμενα οτι θα έπαιρνα ποτέ (πόσο μάλλον οτι θα πουλούσα). Ομολογώ οτι απο παλιά είχα μια περίεργη σχέση με τα drones. Γενικά τα έβρισκα λιαν ενοχλητικά με το σπαστικό τους βούισμα και τις κάμερες να καταγράφουν τα πάντα απο ψηλά, αλλά απο την άλλη μου κινούσαν το ενδιαφέρον ως ιπτάμενα ελικοπτεράκια.
Όμως γνωρίζοντας τις τιμές τους, δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω 500 με 1000 ευρώ για κάτι που θα έσπαγε σε κάποιο δέντρο/βράχο/σπίτι, θα βούλιαζε σε κάποια λίμνη/θάλασσα ή θα χανόταν στη πρώτη ευκαιρία. Βλέποντας τα σχετικά βιντεάκια στο youtube ήταν αρκετά για να με πείσουν να μην ασχοληθώ περαιτέρω. Έλα όμως που ποτέ μη λες ποτέ...

Το περασμένο χειμώνα τυχαία έπεσα επάνω σε μια διαφήμιση για το συγκεκριμένο drone. Σε πρώτη ματιά νόμισα οτι ήταν το γνωστό (και πανάκριβο) drone DJI Mavic Pro, όμως η πολύ χαμηλότερη τιμή του με έκανε να κοιτάξω καλύτερα. Σύντομα ανακάλυψα οτι το συγκεκριμένο drone είναι μια πιστότατη ρέπλικα του Mavic Pro αλλά σε μίνι διαστάσεις!
Πραγματικά ήταν άξιο θαυμασμού οτι οι αθεόφοβοι είχαν αντιγράψει και τη παραμικρή σχεδιαστική λεπτομέρεια του μεγάλου "αδερφού".


Αυτό έγινε η αφορμή να αρχίσω να διαβάζω περισσότερα για το συγκεκριμένο μικρό drone.
Το E58 η "mini Mavic Pro" όχι μόνο ήταν όμορφο αλλά είχε και εξαιρετικές κριτικές στο δίκτυο. To youtube ήταν γεμάτο απο reviews ανθρώπων που περίμεναν ένα φτηνιάρικο παιχνιδάκι και έβρισκαν ένα εξαιρετικά καλοστημένο mini drone με δυνατότητες που ξεπερνούσαν την χαμηλή τιμή κατά πολύ, όπως η one-touch αυτόματη απογείωση/προσγειωση, τα πλήκτρα για το trimming της σταθερότητας της αιώρησης αν έχει αέρα, το αυτόματο φρένο (όπως και το αυθεντικό Mavic Pro) όταν αφήνουμε τα χειριστήρια και το εντυπωσιακά αποτελεσματικό altitude hold που επιτρέπει στο drone να αιωρείται στο ύψος που θέλει ο χειριστής αυτόματα χωρίς να πρέπει να το κρατάς εκεί με τα controls.

Ειδικα σε συνθήκες χωρίς αέρα, η πρώτη φορά που θα το δει κάποιος να σηκώνεται προς την αντίθετη φορά για να φρενάρει αυτόματα όταν αφήνεις τα sticks και να κρατά το ύψος του σχεδόν ακίνητο είναι το κάτι άλλο. Κυριολεκτικά αν οι συνθήκες επιτρέπουν μπορείς να το αφήσεις να αιωρείται σε ένα σημείο και να περπατάς γύρω του.


Πέρα απο αυτά, το drone έχει πολλά ακόμα "κερασάκια" όπως η μεγάλη ταχύτητα (τηρουμένων πάντα των αναλογιών) που μπορεί να ρυθμιστεί σε 3 επίπεδα ανάλογα με τις ικανότητες του χειριστή, η (χειροκίνητα) ρυθμιζόμενη σε ύψος κάμερα που τραβά βίντεο/φωτογραφίες, η δυνατότητα για ακροβατικά, τα πολύ δυνατά led που επιτρέπουν στο χειριστή να βλέπει που είναι το drone ακόμα και σε μεγάλη απόσταση και βέβαια το μεγάλο κλου: live video streaming στο κινητό που μπαίνει επάνω στο χειριστήριο του drone -όπως και στα αυθεντικά drones της DJI!
Mε αυτά και άλλα πολλά είχα "ψηθεί". Ναι, δεν χρειαζόμουν ένα drone σε καμία περίπτωση, όμως η τιμή ήταν συμφέρουσα και με τόσα ωραία χαρακτηριστικά έπρεπε να το δοκιμάσω.
Και βέβαια, όπως γίνεται συνήθως με τέτοιες αγορές, μαζί με το μικρό drone άρχισαν και διάφορα συμπαραμαρτούντα.
Σκληρή θήκη μεταφοράς, επιπλέον μπαταρίες, spare έλικες, επιπλέον ανταλλακτικά για παν ενδεχόμενο, μεγαλύτερες κεραίες για περισσότερη εμβέλεια.... Το IKEA effect σε όλο του το μεγαλείο! :roflmao:

Τι έχει το μικρό κουτί;
Τα πάντα όλα λέμε! Fly More (and more!) πακέτο.
Και όμως, χωράνε ΟΛΑ εκεί μέσα, όμορφα και τακτοποιημένα.
To drone καθ' αυτό ως ρέπλικα του Mavic Pro, ανοίγει και κλείνει όπως και εκείνο. Τα πόδια διπλώνουν για τη μεταφορά ενώ όταν είναι σε κατάσταση πτήσης ανοίγουν προς τα έξω χιαστί. Παρομοίως, οι προπέλες δεν χρειάζονται απολύτως τίποτα απο το χειριστή: ανοίγουν απο μόνες τους όταν ξεκινάνε τα μοτέρ του drone και μετά διπλώνουν με το χέρι.


Το Ε58 βγαίνει σε τρεις διαφορές εκδόσεις: με κάμερα 480p, 720p και HQ 1080p με ανάλογο κόστος. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι με την 1080p κάμερα που όταν το αγόρασα είχε μόλις αρχίσει να διατίθεται και η διαφορά στη τιμή ηταν πολύ λογική. (Λεπτομέρεια: η κάμερα ρυθμίζεται καθ' ύψος χειροκίνητα)
Το drone με το χειριστήριο και ένα κίνητο συνδεδεμένο και έτοιμο για πτήση. Η οθόνη στη φωτογραφία εμφάνιζε live εικόνα απο ότι έβλεπε εκείνη τη στιγμή το drone.
Ολοκληρώνω με δυο λόγια προσωπικής εμπειρίας: Στη πράξη το drone είναι εξαιρετικό, αν έχεις λογικές απαιτήσεις τηρουμένων των αναλογιών και ξέρεις τι να περιμένεις. Όχι, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τα πανάκριβα drones της αγοράς (πχ DJI) αλλά επίσης σε καμία περίπτωση δεν είναι παιχνιδάκι τύπου Lidl.
Το συγκεκριμένο drone είναι πολύ σβέλτο και γρήγορο για τη κατηγορία του (σε σημείο που ένας πρωτάρης χειριστής χρειάζεται προσοχή για να μη το διελύσει στο πρώτο τρίλεπτο), ανεβαίνει σε πολύ μεγάλο ύψος (50-70 μέτρα) και σίγουρα πολύ μεγαλύτερο απ' όσο χρειάζεται για να μπει κάποιος σε μπελάδες (πχ να το πάρουν τα δυνατά ρεύματα αέρα και το δείτε να χάνεται στον ορίζοντα), κρατάει εξαιρετικά σταθερή αιώρηση (αν οι συνθήκες αέρα το ευνοούν) και γενικά όταν το μάθει κάποιος είναι μια σκέτη απόλαυση για να πετάει σε έναν ανοιχτό χώρο.
Το μικρό του μέγεθος κάνει τη μεταφορά αστεία υπόθεση και μπαίνει εύκολα ακόμα και σε ένα tankbag. Από την άλλη το μικρό μέγεθος είναι και το μειονεκτημα του, καθώς με κάτι παραπάνω απο απλό αεράκι δεν συνίσταται η πτήση του και ειδικά όσο ανεβαίνει σε ύψος τόσο ευκολότερο είναι να το πάρει ο αέρας. Επίσης λόγω μικρού μεγέθους οι μπαταρίες κρατάνε περίπου 5 λεπτά η μια, αλλά έχοντας τρεις μπαταρίες μπορείς εύκολα να ανεβάσεις το χρόνο πτήσης σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ένα μεγάλο προσόν που ως αρχάριος εκτίμησα δεόντως είναι οτι το συγκεκριμένο drone μπορεί κάποιος να αποτελέσει άριστη "βαση" εκμάθησης για κάτι ακριβότερο στο μέλλον και να απολαύσει πτήσεις χωρις άγχος μη σπάσει το σκάφος ή φύγει εκτός ελέγχου (πάντα με δέουσα προσοχή). Παρότι σε πρώτη εμφάνιση μοιάζει πολύ εύθραυστο, στη πράξη είναι πολύ ανθεκτικό σε συγκρούσεις και ακόμα και αν σπάσετε κάτι υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά τα πάντα και σε πολύ χαμηλές τιμές. (Αν το χάσετε τώρα, ε αυτό είναι άλλο θεματάκι... :roflmao:)

Εδώ μια σημαντική σημείωση: ΔΕΝ κάνει για χρήση εντός σπιτιού, εκτός και αν έχετε εύκαιρο κάποιο ...κλειστό γηπεδάκι. Είναι γρήγορο και εύκολα μπορεί να κάνει ζημιά σε έπιπλα/τηλεοράσεις/γυαλικά/κατοικία/ανθρώπους, πέρα απο το να χαλάσει το ίδιο. Το youtube είναι γεμάτο βιντεάκια παραδειγματισμού. Kαι μιας και μιλάμε για βίντεο, όποιος το αγοράσει καλό θα ήταν να δει τα σχετικά βίντεο με λάθη που κάνουν αρχάριοι κλπ. Το πρώτο και μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι όταν πάρουν ένα τέτοιο drone (μαζί και εγώ) είναι να πουν "σιγά μωρέ, πόσο δύσκολο είναι να πετάς τέτοια ελικοπτεράκια;" Απάντηση: θέλει χρόνο, θέλει υπομονή και ΜΙΚΡΑ βηματάκια μέχρι να του πάρετε "τον αέρα".

Το τηλεχειριστήριο έχει μονταριστεί/αναβαθμιστεί με δυο κεραίες +8 db για ακόμα καλύτερη εμβέλεια. Κανονικά το τηλεχειριστήριο έχει δυο πλαστικά "αυτάκια" που μοιάζουν με κεραίες αλλά είναι απλά διακοσμητικά.

Μαζί με το drone δίνω και τα παρακάτω που αγοράστηκαν ξεχωριστά:
 • Το σκληρό βαλιτσάκι μεταφοράς
 • 10 σετ έλικες
 • Ένα ολοκαίνουργιο/αχρησιμοποίητο εξωτερικό κέλυφος
 • 4 καινούργια ποδαράκια στήριξης
 • 3 μπαταρίες
Τιμή 80 ευρώ.
Θεωρώ οτι είναι δίκαιη τιμή, καθώς το skroutz το έχει 85 ευρώ στην μικρότερη έκδοση 720p με μια μπαταρία και χωρίς κανένα επιπλέον αξεσουάρ.
Είναι από αυτά που όταν είσαι πάνω στη μηχανή σε ακολουθούν και καταγράφουν τη βόλτα ή είναι μόνο για χρήση με το τηλεχειριστήριο;
 

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Είναι από αυτά που όταν είσαι πάνω στη μηχανή σε ακολουθούν και καταγράφουν τη βόλτα ή είναι μόνο για χρήση με το τηλεχειριστήριο;
Το συγκεκριμένο είναι εκπαιδευτικό drone, για χρήση με το χειριστήριο.
Για την ιστορία, ακόμα και αυτά που υποτίθεται σε ακολουθούν χρειάζονται επιτήρηση και έλεγχο γιατί πολλές φορές προσπαθώντας να κρατήσουν το αντικείμενο κλειδωμένο πέφτουν πάνω σε δέντρα/κολώνες/καλώδια/βουνοπλαγιές κλπ κλπ. Συνεπώς, όλοι όσοι ασχολούνται με το "σπορ" λένε οτι η εκμάθηση ελέγχου επάνω σε κάποιο οικονομικό drone είναι άκρως απαραίτητη προτού πάει κάποιος σε κάτι ακριβότερο.
 

Ταξιδευτής

Αμετανόητα ονειροπόλος
Περιοχή
71° 10′ 11.32″ N 25° 46′ 58.27″ E
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Αύρα
Ρε φίλε είναι κρίμα αυτές οι πληροφορίες να χαθούν σε μια αγγελία. Κάθε τι που πουλάς βάζεις και ένα αναλυτικό review. Μπράβο για τον κόπο σου να το μοιραστείς μαζί μας.
Να 'σαι καλά φίλε Παντελή για τα καλά λόγια. Τα reviews που αναφέρεις τα γράφω απλά γιατί θέλω να είμαι ξεκάθαρος και σωστός, ειδικά όταν απευθύνομαι σε φίλους. :)
 
Top Bottom