Σε ποσα λεπτα "πεταει" μια bmw?

ΗΛΙΑΣ

Μέλος
Περιοχή
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όνομα
ΗΛΙΑΣ
Μοτό
XLV 1000, XRV 650, HUSKY WR 250
Παντως, αλλιως ειναι να "ακους" για μια κλοπη, και αλλιως ειναι να την "βλεπεις"!!!
Ισα με εξηντα φορες ηθελα να μπω στην οθονη μεσα, και να του ανοιξω το γαμωκέφαλο του. Μου γυρισαν τα ματια αναποδα με το κωλοπαιδο:mad::mad::mad::mad::mad::mad:!!!
............κι αλλιώς.... να την αισθανθείς...εεεεεεεε????? πράγμα που δεν εύχομαι σε κανέναν !!
 
Περιοχή
ΚΑΒΑΛΑ
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
XRV 650 - XRV 750 - Varadero - VFR 800 - CB 750 F Bol d' Or
Με αφορμή τον πόνο του Θάνου και πολλών άλλων, έχοντας περάσει ¨αλώβητος¨ τις κακές εποχές που ο Σαρακάκης δεν επένδυε σε ανταλλακτικά και ως εκ τούτου τα Χόντα ¨έφευγαν¨ από τους ιδιοκτήτες τους σαν ζεστά κουλούρια Σαλονίκης ξημερώματα Σαββάτου, παραθέτω μερικά tips που ελπίζω να βοηθήσουν να αποφύγουμε το μοιραίο.

ΑΞΙΩΜΑ: Όλες οι μηχανές κλέβονται. Στου βοδιού το κέρατο να την κρύψεις, με χίλιες δυο προφυλάξεις και ασφάλειες, το κατάλληλο άτομο, με τον απαραίτητο χρόνο, εξοπλισμό, και κίνητρο, μπορεί να σου την κλέψει. Για να γλυτώσεις, κάνε την δική σου πιο δύσκολο να κλαπεί από του γείτονα. (Μακριά από το κώλο σου, και ας είναι και δέκα πόντους δίπλα, που λέμε στο χωριό μου).…….

Η ασφάλεια της μηχανής είναι σαν ένα κρεμμύδι. Όσο πιο πολλές στρώσεις έχει, τόσο πιο πολύ δακρύζεις και δυσκολεύεσαι για να φτάσεις στο κέντρο του. Αφήνεις το μηχανάκι σου με τα κλειδιά. Πόσοι μπορούν να το κλέψουν; Όσοι μπορούν να το οδηγήσουν (πχ 1.000 άτομα). Βγάζεις το κλειδί. Πόσοι μπορούν τώρα; Όσοι από τους παραπάνω μπορούν και να διαρρήξουν την κλειδαριά (100 άτομα). Βάζεις και ένα συναγερμό. Η λίστα των επίδοξων περιορίζεται ακόμα περισσότερο. Και πάει λέγοντας. Το άλλο άκρο βέβαια είναι να κυκλοφορούμε με μια αρμαθιά κλειδιά, όμως πάντα υπάρχει η χρυσή τομή.

Ένας άλλος τομέας που πρέπει να προσέξουμε είναι το συνεργείο. Πολλές ιστορίες κυκλοφορούν για παραγγελίες που δίνονται, και προξενιά που κλείνονται σε συνεργεία, αξιοσέβαστες αντιπροσωπείες, ακόμη και σε λαστιχάδικα. Υπάρχουν πονηρά τσιράκια που βγάζουν καλό χαρτζιλίκι δίνοντας διευθύνσεις και βγάζοντας αντικλείδια. Αν χρειαστεί να αλλάξουμε το συνεργείο μας, καλό είναι να μην εμπιστευόμαστε τη μηχανή μόνη της από την πρώτη επίσκεψη σε νέο συνεργείο. Επίσης, όταν χρειαστεί κάποια στιγμή να την αφήσουμε, αφήνουμε ΜΟΝΟ το κλειδί της και όχι όλο το μπρελόκ με κλειδί λουκέτου, μπαγαζιέρας, χειριστήριο συναγερμού κλπ. Οι συναγερμοί πλέον αντιγράφονται στο λεπτό, και στη βαλίτσα ή κάτω από τη σέλα μπορεί να είναι το ασφαλιστήριο, η άδεια, ένας λογαριασμός, κάτι τέλος πάντων που έχει τη διεύθυνση μας.
Αποφύγετε να ξέρουν τη διεύθυνση σας. Μπορεί το σκανάρισμα της άδειας να είναι πιο γρήγορο από το να περνάνε αριθμούς κινητήρα και πλαισίου με το χέρι, δεν θα ήθελα όμως η διεύθυνση μου να είναι στη διάθεση του καθενός που μπορεί να έχει πρόσβαση στο πελατολόγιο του συνεργείου.
Κάποια στιγμή που θα έχετε κάποια οικειότητα, πείτε του για το μηχανάκι του ξαδέρφου σας που κλέψανε και αν έχει κάποια άκρη. Αν αφήσει να εννοηθεί πως πιθανόν να ξέρει κάποιον, που, ίσως, πιθανόν, δεν αποκλείεται, κλπ. κλπ., αναρωτηθείτε αν εμπιστεύεστε το μηχανάκι σας σε κάποιον που πιθανόν να ξέρει κάποιον, που, ίσως, πιθανόν, δεν αποκλείεται, κλπ. κλπ.

Γίνετε εφευρετικοί. Το αυτοκόλλητο της μάρκας του συναγερμού μας πάνω στη μηχανή κάνει τη ζωή του επιδόξου κλέφτη ακόμα πιο εύκολη. Αν παρκάρετε σε κάποια πυλωτή, βάλτε ένα προβολέα με αισθητήρα κίνησης, το φως δεν πολυαρέσει στα κλεφτρόνια. Αν έχετε καθορισμένο σημείο ή γκαραζ, ένας μικρός διακόπτης ή αισθητήρας βάρους εκεί που πατάει το σταντ δύσκολα ανιχνεύονται. Καλή ιδέα επίσης είναι και μια κάμερα (υπάρχουν και κούφιες που έχουν μόνο μια μπαταρία και ένα ledάκι που αναβοσβήνει). Την προ-συναγερμών εποχή, μια διάφανη πετονιά και το κουδουνάκι από το λουρί της γάτας είχαν διαταράξει αρκετές φορές τον ύπνο μου, και σε συνδυασμό με το παρακείμενο μπουγέλο, είχαν πλευριτώσει κάποιους επίδοξους μνηστήρες.
Και να ξέρετε, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.

Αποφύγετε να χρηματοδοτήσετε σήμερα, αυτούς που σχεδιάζουν να σας κλέψουν την μηχανή αύριο. Μην αγοράζετε φτηνά, μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ύποπτης προέλευσης. Αυτός που σήμερα σας πουλάει την ηλεκτρονική κάποιου, αύριο μπορεί να πουλάει το δικό σας κιβώτιο σε κάποιον άλλο και πάει λέγοντας.

Και το πιο σημαντικό. Πάντα κρατάτε και μια ιδέα ΜΟΝΟ για σας….

Αυτά τα ολίγα, και άλλο κακό να μη μας βρει.
 

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
..............

Ένας άλλος τομέας που πρέπει να προσέξουμε είναι το συνεργείο. Πολλές ιστορίες κυκλοφορούν για παραγγελίες που δίνονται, και προξενιά που κλείνονται σε συνεργεία, αξιοσέβαστες αντιπροσωπείες, ακόμη και σε λαστιχάδικα.
.........
Γίνετε εφευρετικοί.
.............
Αποφύγετε να χρηματοδοτήσετε σήμερα, αυτούς που σχεδιάζουν να σας κλέψουν την μηχανή αύριο. Μην αγοράζετε φτηνά, μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ύποπτης προέλευσης. Αυτός που σήμερα σας πουλάει την ηλεκτρονική κάποιου, αύριο μπορεί να πουλάει το δικό σας κιβώτιο σε κάποιον άλλο και πάει λέγοντας.
Eιδικα τα παραπανω,πιστευω οτι ειναι πολυ σημαντικα.
 

foreno

Μέλος
Όνομα
Θέμης
Μοτό
BMW G650 XCountry
Πολύ χρήσιμα Παναγιώτη

Να συμπληρώσω πως δν χρειαζεται να βαζουμε χιλιες δυο φωτο σε fb κ forum με λεπτομερειες της καλης μας, πινακιδες που μενουμε κτλ.
 
Όνομα
Γιάννης Π.
Μοτό
GS 1200
Πάντως του φυλάει ο θεός τους πούστ...δες... έναν δεν έχουν πιάσει την ώρα που πρέπει.....
 

ΗΛΙΑΣ

Μέλος
Περιοχή
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όνομα
ΗΛΙΑΣ
Μοτό
XLV 1000, XRV 650, HUSKY WR 250
Πάντως του φυλάει ο θεός τους πούστ...δες... έναν δεν έχουν πιάσει την ώρα που πρέπει.....
Φυσικά και πιάνονται αλλά δεν βλέπει κανείς........
 

paschalis

gone4riding
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Πασχάλης
Μοτό
R 1200 GS 'O4
Πολύ χρήσιμα Παναγιώτη

Να συμπληρώσω πως δν χρειαζεται να βαζουμε χιλιες δυο φωτο σε fb κ forum με λεπτομερειες της καλης μας, πινακιδες που μενουμε κτλ.
Αν ηταν αυτο το προβλημα φιλε μου εγω θα επρεπε να εχω χασει δεκα μηχανακια......
 

foreno

Μέλος
Όνομα
Θέμης
Μοτό
BMW G650 XCountry
Αν ηταν αυτο το προβλημα φιλε μου εγω θα επρεπε να εχω χασει δεκα μηχανακια......
καλοπροαίρετα το γράφω Πασχάλη, μας έφτασαν σ αυτό το σημείο που να σκεφτόμαστε κ το παραμικρό.

Το μεγάλο πρόβλημα πάντως βρίσκεται στην Αθήνα
Δέκα χρόνια έμενα Θεσσαλονίκη κ είχα ξεχάσει κράνος κ κλειδιά στην μίζα(aprilia atlantic) σε πολύ κεντρικό δρόμο ολόκληρο απόγευμα κ δν τα πείραξε κανένας.

Τώρα επαρχία είναι ακόμα πιο καλά τα πράγματα, βέβαια πάντα με δύο διαφορετικές κλειδαριές το αφήνω.
 

NLS

Μέλος
Περιοχή
Πειραιάς
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW R1200GS '07
Μη σου τύχει είναι.
Και εγώ έχω ξεχάσει και όλη μέρα και όλη νύχτα κλειδιά πάνω στη μηχανή και δεν έγινε τίποτα.
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Ηθελα απο μερες να γραψω ενα δυο πραγματα...γιατι καθε μα καθε φορα που διαβαζω ή ακουω ή βιωνω μια κλοπη μοτοσυκλετας,παντα δεν μενω αδιαφορος...να το πω ετσι ευγενικα!

Παμε λοιπον να πουμε δυο πραγματακια...Κατ'αρχας,ολα μα ΟΛΑ κλεβονται!Αυτο που διαφέρει ειναι το κατα πόσο θα δυσκολεψεις εναν επιδοξο κλεφτη και ποιος κλεφτης θελει (και γιατι)να στην βουτηξει... για μενα εκει ειναι τα δυο σημεια κλειδι.

Ο κλεφτης.Αν προκειται δηλαδη για επαγγελματια που ξερει πολυ καλα τι να κανει ή απο την εκ διαμετρου αλλη πλευρα ενα ψιλολαμογιο που απλα θελει να προσπαθησει να στη φαει.
Αν προκειται για αποφασισμενο και "μετρ" λιγο θα τον δυσκολεψεις ή και καθολου...δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια.
Προσωπικα ομως,πιστευω οτι ολοι μας στοχευουμε στο να δυσκολεψουμε τον "περαστικο" απατεωνα,τον μικρολαμογιο,παρα να αποτρεψουμε αυτον που αν θελει οντως να στην παρει, θα στην παρει ακομα κι αν εισαι καβάλα πανω της.

Μια σειρα ενεργειων που για μενα ιεραρχουν μια αποτροπη κλοπης ειναι:

1. Καλο ειναι κατ'αρχας να την εχουμε ΠΑΝΤΑ,κατα το δυνατον,στο οπτικο μας πεδίο.Αν δεις μια κλοπη αρκει πολλες φορες μια φωνη για να αποτραπει το κακο...οχι παντα...αλλά καλο ειναι να μην τη χανουμε απο την εμβελεια μας.
Πας φιλαρακι για ενα καφε;Επελεξε ενα καφε που να την βλεπεις..Μην πιεις καφε και..."τον πιεις"...

2. Υστερα,αυτο που χρειαζεται ειναι να ΜΗΝ τη βλεπει ο "ενδιαφερομενος"...και αυτο επιτυγχανεται με κλειστο φυλασσομενο ιδιωτικο παρκινγκ στην καλυτερη εως μια απλη κουκουλα στη χειροτερη.Και φως παιδια...φως!Ο υποχθονιος απεχθανεται το φωτισμο.θελει σκοταδι να "δουλεψει' ανενοχλητος απο περαστικα ματια...Μια καμερα και ενα φωτοκυτταρο βοηθα

3. Ενας πολυ καλος συναγερμος ειναι εν συνεχεια σπουδαιοτητος,αυτο που θα εβαζα στη σειρα, για θεμα αποτροπης.
Τα GPS tracker βοηθανε επισης αλλά οι αποψεις διαφερουν για την εν τελει αποτελεσματικοτητα...

4. Το immobilizer βοηθα αλλά...οχι ιδιαιτερα αν τη σηκωσουν και τη βαλουν σε ενα βανακι.

5. Κλειδωμα με καλο πεταλο απο ΣΤΑΘΕΡΟ σημειο για τη συνεχεια.Πολλες μα παρα πολλες μοτο φευγουν μερα μεσημερι "σηκωτές".

6. Ενα καλο λουκετο δισκοφρενου μετα.

7. Μια κουλουρα καλη θα βοηθησει επισης...

8. Και φυσικα αν την ασφαλισεις για Κλοπη,θα κλαις λιγοτερο απ'οτι αν παει ετσι...Αλλά δυστυχως πολλοι δεν το επιλεγουν γιατι πολλαπλασιαζει τα ασφαλιστρα "εν καιρω ειρηνης".

9. Το που και σε ποιον μιλας για τη μοτο σου,αλλοι το θεωρουν βασικο αλλοι κουραφεξαλα(υπο την εννοια οτι τιποτα δεν μενει κρυφο εν ετη 2000...).Προσωπικα εχω το νου μου ανα τα συνερεια ή τα ιντερνετια αν κατι αντιληφθω "γκαβο"...

10. ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ...Μια καλογυαλισμενη ακριβη μοτοσυκλετα παρκαρισμενη σε απομερο σημειο, σκοταδια και χωρις ενα λουκετο επανω,φωναζει "εισαι μαλακ@ς αν δεν με παρεις εσυ γιατι ο αλλος μαλακ@ς με αφησε στην τυχη μου"...

Θυμησου παντα το εξης.Μην πεις ελα μωρε την εχω αφησει τοσες φορες ετσι και εδω...Ναι μπορει να εχεις δικιο αλλά ΜΙΑ φορα θα στην κλεψουν...δεν χρειαζεται να το βλεπεις αβιαστα και ζαμανφου...

Οσα απο τα παραπανω,εχεις τη διαθεση και την υπομονη να χρησιμοποιεις για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ της μοτοσυκλετας σου,τοσο δυσκολευεις μια ενδεχομενη κλοπη!!!

Αυτα και...ευχομαι κανείς να μην φτανει στην πολυ δυσαρεστη θεση να μενει με το κλειδι στο χερι και τη μηχανη του...αφαντη..........ειναι δυνατο συναισθημα και θελει πολλα κάκαλα για να το προσπερασεις...

Τωρα οσο για το αν δεις καποιον να κλεβει μια μοτοσυκλετα,ποσο μαλλον τη δικη σου,πώς θα αντιδρασεις...Δυστυχως το μονο που μπορω να συμβουλευσω τον καθενα,ποσο μαλλον "απροσωπα"και διαδικτυακα και οχι απο κοντα,ειναι ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ!!!!!Ειναι φορες που μια κλεμμενη μοτοσυκλετα ειναι μικροτερο αδικημα ή μπλεξιμο απο ενα θανατο ή βαρυ τραυματισμο...ποσο μαλλον αν βγουμε και κερατ@δες και κατηγορημενοι....Γι'αυτο ΠΡΟΣΟΧΗ...Γιατι "εν βρασμω" αντιδρας αλλος ανθρωπος! Και θελει πολλη προσοχη γιατι ειναι λεπτη η κλωστη...Απο το να σκοτωσεις καποιον εως να σε κλαινε οι ρεγγες..ξαναλεω.ΠΡΟΣΟΧΗ και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ...Ο Νόμος να ξερεις ακομα και στην περιπτωση που προσπαθησεις να αποτρεψεις ενα αδικημα,δεν ειναι παντα με το μερος σου...ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ αυτο! Ξερω σου ειναι δυσκολο να το διαχειριστεις αλλά η αληθεια ειναι οτι ειναι δυσκολο απο μονο του.Και θελει πολυ σωστες αντιδρασεις και αναλογα με τις συνθηκες...

Και μακαρι καποια στιγμη να μειωθει ή και να σπανιζει η κλοπη στη μοτοσυκλετα...αλλά δυστυχως.Οσο υπαρχουν πελατες και ζητηση "αμφιβολου προελευσης" ανταλλακτικων,τοσο θα διαβαζουμε τοπικ "αλλη μια κλοπη"...και θα αρχιζουμε τις στεναχωριες και τα "Γαλλικα" στους μακρυγ@μωχερους...Για σκεψου ομως,εσυ εγω ο καθενας...την τελευταια φορα που ζητησες φθηνο ανταλλακτικο ή αξεσουαρ για την μοτοσυκλετα σου,ηξερες ΣΙΓΟΥΡΑ οτι ηταν καθαρο;..........

Ελπιζω να βοηθησα εστω λιγο προς τη σωστοτερη και ασφαλεστερη κατευθυνση.:cautious:
 

ΗΛΙΑΣ

Μέλος
Περιοχή
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όνομα
ΗΛΙΑΣ
Μοτό
XLV 1000, XRV 650, HUSKY WR 250
Ωραίος.... Κώστα με κάλυψες...
 

Papadopaidi

Μέλος
Περιοχή
Patras
Όνομα
Παύλος
Μοτό
R1150GS '00 (ABS)
Δεν είπες τη μαγική λέξη.......κουκούλα !!! Δεν μπορείς φανταστείς τι προστασία σου παρέχει.......
Δηλαδή;
 

Papadopaidi

Μέλος
Περιοχή
Patras
Όνομα
Παύλος
Μοτό
R1150GS '00 (ABS)
Δεν κλέβεται ότι δεν φαίνεται ....
Μην παίρνεις όρκο.
Απλά μια ιστοριούλα ΠΟΛΥ πρόσφατη.
Φίλος με LC1200Adv 2015 Απρίλιος το είχε
σε υπόγειο κλειστό γκαράζ που δεν φαίνεται.
κλειδωμένο με συναγερμό κ έκανε φτερά το
μοτόρι.Εαν είσαι στόχος ή
έχουν βγει για ψώνια τότε..έχασες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

ΗΛΙΑΣ

Μέλος
Περιοχή
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Όνομα
ΗΛΙΑΣ
Μοτό
XLV 1000, XRV 650, HUSKY WR 250
Σ' αυτό μπήκε "στάμπα" ........ πριν το κουκουλώσει.
Η κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική. Π.χ. πες του να ψαχτεί με τους ....γείτονες.
 

paschalis

gone4riding
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Πασχάλης
Μοτό
R 1200 GS 'O4
Μην παίρνεις όρκο.
Απλά μια ιστοριούλα ΠΟΛΥ πρόσφατη.
Φίλος με LC1200Adv 2015 Απρίλιος το είχε
σε υπόγειο κλειστό γκαράζ που δεν φαίνεται.
κλιδωμένο με συναγερμό κ έκανε φτερά το
μοτόρι.Εαν είσαι στόχος ή
έχουν βγει για ψώνια τότε..έχασες.
Σ' αυτό μπήκε "στάμπα" ........ πριν το κουκουλώσει.
Η κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική. Π.χ. πες του να ψαχτεί με τους ....γείτονες.
Σταμπα με πληρη περιγραφη!
Το διπλανο του παλιο adv με τα κλειδια επανω το αφησανε....ισως για αλλη φορα....και εφυγαν.
 

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
Εγώ παιδιά μετά που έχω διαβάσει εδω ...εδώ και κάτι μήνες την βάζω τη μηχανή σε κλειστό γκαράζ επι πληρωμή...το οποίο έχει φύλακα και είναι συνδεδεμένο με το Αστυνομικό Τμήμα που είναι σε απόσταση 200 m απόσταση από το γκαράζ ...
Με κόστος 1 € την ημέρα ... Τη είναι 1 € την ημέρα άμα δεν έχεις κάποιον ιδιωτικό αξιοπρεπή χωρο φυλάξεις για την μοτοσυκλέτα σου έτσι ώστε, να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια ...
 
Top Bottom