Στην κορυφή της Kλόκοβας με πούσι και λασποδρομίες...

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Η Κλόκοβα, ευρύτερα γνωστή ως Παλιοβούνα, είναι βουνό στα νότια της Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται στην περιοχή του Αντιρρίου και έχει ύψος 1.038 μ. Στην αρχαιότητα ήταν γνωστή σαν Ταφιασσός.
Στον Ταφιασσό λόφο ήταν το μνήμα του Νέσσου και των υπολοίπων Κενταύρων. Σύμφωνα με την μυθολογία, ο Νέσσος επιχείρησε να αρπάξει την Δηιάνειρα, κατά την διάβαση του ποταμού Εύηνου, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να τον θανατώσει.Η αποσύνθεση των πτωμάτων τους, έκανε το νερό που έτρεχε στους πρόποδες του λόφου να είναι «…δυσώδες και με θρόμβους από αίμα…». Κατά πάσα πιθανότητα επρόκειτο για κάποια ηφαιστειακή πηγή που συνοδευόταν από έκλυση του εξαιρετικά δύσοσμου αερίου υδροθείου.

Το βουνό υψώνεται απότομα στη νότια πλευρά του από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι τη μοναδική κορυφή του και έχει σχεδόν κωνοειδές σχήμα. Οφείλει το όνομά του στο κακοτράχαλο της περιοχής που δυσκόλευε από παλιά τη διέλευση από τα δυτικά του νομού προς τη Ναυπακτία. Η βόρεια πλευρά του είναι αρκετά πιο ομαλή.
Το φαινόμενο βοήθησε στο να δημιουργηθεί, εδώ και χιλιάδες χρόνια πριν,ο μύθος που λέει ότι η Κλόκοβα είναι ηφαίστειο που η λάβα του φεύγει μέσα στη θάλασσα.
Μύθοι, αλήθειες και παραλληλισμοί για το φαινόμενο της Παλιοβούνας

Αρκετοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι τα αρχαία χρόνια υπήρχε εκεί ηφαίστειο το οποίο είναι ανενεργό, ένας μύθος με τον οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Δε θέλαμε και πολύ...ξεκινήσαμε με τις μοτοσυκλέτες μας για πανω...

Σημερα ομως ο καιρος δεν ηταν με το μέρος μας αφου απο χαμηλα φαινοταν οτι ενα πουδι ειχε αγκαλιασει το βουνο και μαλλον η θέα απο κει πανω θα περιμενε για επομενη προσεγγιση...μα εμεις φυγαμε για πανω.
Η ανεμογεννητρια ειναι ακριβως στην κορυφη της Παλιοβουνας αλλά σημερα αν και ακριβως πισω μας και τεραστια...η εικονα ηταν αυτη...

Οπότε πηραμε τον κατήφορο με την υποσχετικη για επομενη βολτα με καθαρο καιρο αυτη τη φορα.
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Για σημερα η διαδρομη ως εκει ηταν καπως ετσι ως τα κατωτερα σημεια της...

Δεν πτοουμαστε και το προγραμμα εχει χαλαρες αθλοπαιδειές και χωματοπαιχνιδια...
Η θέα λογω υψομετρου και σημειου ειναι εξαιρετικη και η γεφυρα του Τρικουπη ειναι μοντελο για φωτογραφιση εστω και με ομιχλη

Προσεγγιζουμε το ξωκλησι του Προφητη Ηλια για καφεδακι οπως αγαπαμε...

Στο βαθος χαμηλα ισα που διακρινεται η Γεφυρα...
Ενω το υψομετρο δινει ενα τονο δεους και ομορφιας στη διαδρομη...

Κινηθηκαμε σε δασικες διαδρομες,εξερευνητικες και ομορφες οδηγικα...

Ενιοτε για παιχνιδια στο φακο μας...

ενω οπως παντα καθε παρακαμψη στο βασικο δρομο μάς φτιαχνει μια δοση τρέλλας να μπουμε...Μπηκε κι αυτο το παλιοπαιδο ο Σπυρος απο κοντα κι εγω και ο Μητς...ε θα περναει τι διαλο..αφου εχει και κορδελες με σημανση...μολις τον ειδα να κανει αναστροφη στο...πουθενα...

κατι ψιλιαστηκα οτι δεν περναμε απο κει τοσο ευκολα...πισω και μας εφαγε...οποτε το σημα της νικης και σηκωνουμε μανικια για να βγαλουμε τις αγελαδες απο κει μεσα...

Σταση στο έβγα για ανασες και μποοολικο νερακι αφου το περασμα ηταν απο αυτα που λεμε λιγακι... δυσπρόσιτο με λασπουρια μερεντα ασπρη και μπολικα φυλλα σε ανηφορολουκια να μας κανουν λιγο μεγαλυτερα τα μπρατσα και τις αντοχες...

Συνεχιζουμε...πρασινο παντου,τα χωριουδακια μια ομορφια και εδω πανω στην Ορεινη Ναυπακτια..
και η βολτα μας ελαβε τελος και για σημερα...οι συνοδοιποροι μετα της αφεντιας μου...μια Γερμανιδα και δυο Γιαπωνεζες απο αλλο σταυλο ξεφυγαμε οπως αγαπαμε για καφεδοβολτα μηχανάτη στα βουνα...:friendship:
@Μητσάρας @rigas ...στην επόμενη :yew:
 

todor

在中國,我們信任
Περιοχή
ΒΟΛΟΣ
Όνομα
ΘΟΔΩΡΗΣ
Μοτό
Τίμιος Κινέζος
τι ωραίοι που είστε ρε γμτ εσείς οι χωματεροί ρε γμτ.... μπράβο μπράβο!!






(άντε να δούμε πότε θα πιω κι εγω έναν τέτοιο καφέ στο βουνό μέσα στη λάσπη...)
 

Μητσάρας

Μέλος
Περιοχή
Αιτωλικό
Όνομα
Μητσος
Μοτό
Ténéré XT660z

piaggio PX200
και μερικες απο μενα.



εδω ο Μαθο,χωθηκε σε ενα περασμα απο γρουνια αγρια,να τα σκιαξει...



εδω σε αλλο ενα...
προσπαθουμε να τον μεταπεισουμε ν αφησει ησυχα τα ζωντανα και να τον βγαλουμε.



και αι μηχαναραι







ωραια ηταν και σημερα..
αλλα πως αλλιως να ηταν οταν συνδιαζεται,παρεα,μακινες και βουνο ολα μαζι.

αντε και στα επομενα προσεχως.
:cool:

Μαθο,με λιγα λογια δλδ να μη καθομαι και πλιενω μηχανακι παλι,γιατι και τωρα, 2-3 μερες εκατσε καθαρο και ξαναματακυλιστικε στις λασπες μ εσας που χω μπλιεξει..
;)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom