Στολή 4 Εποχών (Μπουφάν - Παντελόνι)

Επανέρχομαι στο θέμα γιατί φέτος το χειμώνα περίπου θέλοντας και μη έκανα χρήση σχεδόν αποκλειστικά του Sand 4. Έχει βγει το 5, ξέρω, δεν έχω ξετρελαθεί με τις αλλαγές, οι τσέπες είναι μάλλον "χειρότερες", οι αεραγωγοί πιο εφετζήδικοι αλλά δεν είμαι σίγουρος για το "καλύτεροι" και τα χρώματα αδιάφορα, οπότε λόγος για αλλαγή δεν υπάρχει.

Τελευταίο μήνα έχω κάνει ένα πεντοχίλιαρο χιλιόμετρα με τρία πολύ διαφορετικά οχήματα και σε συνθήκες από 30+ ως 5 βαθμούς και περιστασιακή βροχή και αναρωτιέμαι αν είχα δίκιο στην εμμονή μου με το ύφασμα laminated. Δεν λέω ότι είναι άχρηστο προφανώς γιατί το περσινό ταξίδι απέδειξε ότι είναι απολύτως χρήσιμο αν θες να το πληρώσεις και γνωρίζοντας ότι θα αστοχήσει στην τετραετία μέτριας χρήσης (στον κόβιντ δεν γράψαμε και πολλά χιλιόμετρα), θα δω αν επανέλθει με συντήρηση.

Αλλά για να μην κάνω μεγάλους κύκλους, το Sand είναι "παλικάρι" σε ότι και να του πεις να κάνει και το είχα αδικήσει για χειμώνα. Με την επένδυση στα πόδια φορεμένη λόγω βροχής στο 36ωρο και αυτό το ΣΚ δεν με "έβρασε" στην χτεσινή ζέστη, δεν με πάγωσε στο κρύο και εννοείται ότι ήμουν στεγνός και χωρούσε τόσο το τσαντάκι-υδροδοχείο όσο και η λίγο πιο μεγάλη τσάντα πλάτης που φόρεσα αυτό το ΣΚ κάτω από το αδιάβροχο. Όμορφο δεν ήταν το αποτέλεσμα αλλά σημασία δεν έχει αυτό. Με ένα απλό βαμβακερό tshirt και ένα κολάν από μέσα, χωρίς θερμικά. Ζεστάθηκα και ίδρωσα σε "καλή" διαδρομή παίζοντας με το 950 αλλά είχα στεγνώσει από ιδρώτα πριν ανέβουμε Μπάρο οπότε δεν πάγωσα στο κρύο, η μεμβράνη κάνει δουλίτσα. Ήταν οριακά ανεκτό στο 36ωρο με μονοψήφιες θερμοκρασίες στην ΕΟ και χωρίς ανεμοκάλυψη στην βέσπα αλλά μιά χαρά με το 950 που διώνει τον πολύ αέρα. Έχω γράψει ξανά ότι έχω κάνει μεγάλες βόλτες με 45άρια με αυτό και ήμουν ΟΚ.

Θα ήθελα μεγαλύτερα προστατευτικά όπως έχει η πενφέ (και δεν έχει κανείς άλλος από όσα έχω ψαχουλέψει στις εκθέσεις) αλλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό δεν υστερεί.

Πλέον θεωρώ ότι για να πας σε κάτι πιο ακριβό πρέπει να έχεις συγκεκριμένες ανάγκες. Δεν είναι ότι είναι φτηνό το Sand 4 ή και το 5, αλλά τα "άλλα" είναι κάπου σε λεφτά μοτοσικλέτας και το diminishing gains είναι αμείλικτο.

Τι θα ήθελα άλλο, η "προσιτότητα" των αερόσακων έχει κάνει μιά περίεργη ασυμβατότητα φανερή. Θες ένα σακίδιο για είδη πρώτης ανάγκης (νερό σνακ αντιισταμινικά κλπ μικρά/ελαφριά πράγματα) αλλά δεν μπορείς να φοράς ένα Kriega, USWE κλπ με γερά δεσίματα και αερόσακο μαζί, πιθανόν ούτε καν ένα "απλό" βόλτας. Οπότε το επόμενο μπουφάν, αν ψωνίσω σύστημα αερόσακου, πρέπει να έχει θήκη για υδροδοχείο στο κέλυφος για να μην εμποδίζει και σακίδια τέλος, το οποίο ανοίγει άλλο ασκό προβλημάτων για τα μικροπράγματα.

Το Sand 5 το έχω τους τελευταίους 3 μήνες. Σε αυτό το λίγο διάστημα οι εντυπώσεις από τους αεραγωγούς είναι θετικές και ειδικά η εκτόνωση πίσω στην πλάτη που έχει δυνατότητα να κατέβει μισή ή ολόκληρη, σε συνδυασμό με την καλοκαιρινή πλάτη της Revit, γίνεται δουλειά. Το ίδιο και στα μανίκια.
Στα αρνητικά είναι οι τσέπες...ποιες τσέπες δηλαδή...οι εξωτερικές είναι δυσχρηστες και δεν έχουν καμία σχέση με του 4 όπως τις έχω δει. Αυτό το πλαϊνό φερμουάρ και δίπλωμα τύπου φάκελος που κάνει, είναι τελείως άκυρο, συν ότι είναι χαμηλές και ότι βάλεις μέσα το αισθάνεσαι όταν κάθεσαι.
Οι εσωτερικές φαρδιές αλλά σχετικά κοντές, με ένα μεγάλο κινητό στο ύψος, το σκρατς δεν κλείνει.
Στο παντελόνι έχουν μια τσέπη μέσα από τον αεραγωγό...που θα μπορούσε να χωρέσει ένα μετρίου μεγέθους κινητό.
Από χρώματα όντως δεν με ενθουσίασε κανένας χρωματισμός, όλα είναι τρικολόρ. Κι αν δεν με ενοχλούσε ιδιαίτερα γιατί αυτό το σετ το ήθελα σε μαύρο (αφού υπάρχει το tornado ανοιχτόχρωμο για πιο καλοκαιρινές καταστάσεις), πολλούς μπορεί να τους χαλάσει το ματσάρισμα με το αντίστοιχο παντελόνι, που εκτός φυσικά από το μαύρο, βγαίνει και σε ένα ασημι/γκρί - μαύρο που δεν κουμπώνει απόλυτα με κανένα από το υπόλοιπα μπουφάν.
Στα πολύ θετικά και ο λόγος που το περίμενα να βγει, είναι η αδιάβροχη επένδυση του ή οποία μπορεί να φορεθεί και από πάνω αλλά και σαν αυτόνομο μπουφανακι, αντιανεμικο και αδιάβροχο. Το ίδιο ισχύει και για την θερμική.
Από ποιότητα Οκ, Revit δεν περίμενα κάτι λιγότερο, αλλά αν κάποιος έχει το 4 δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να μπει στην διαδικασία της αλλαγής.

Αυτό δε μου άρεσε στο 4, οτι δεν μπορείς να βάλεις την επένδυση πάνω από το μπουφάν ή αυτόνομα, ώστε να μην κουβαλάς 500 ρούχα σε ταξίδι. Αλλά από την άλλη, το πέτυχα σε τιμή ξεστοκαρίσματος το 4, οπότε δεν πειράζει.

H αδιάβροχη μπαίνει πάνω από το μπουφάν και αυτόνομα

Τελευταία επεξεργασία:
H αδιάβροχη μπαίνει πάνω από το μπουφάν και αυτόνομα

Στο 4 ; Μόνο στο Offtrack 2 έλεγε ξεκάθαρα πως γίνεται, αλλά για να το λες, μπορεί κ να ισχύει, έστω και off the record.

Ξεκάθαρα γίνεται, χωράει και μικρό σακίδιο πλάτης μέσα.

Από μέσα φορεμένη είναι "κακή σχεδίαση" γιατί δεν δένει το παντελόνι παρά μόνο με ένα μικρό και όχι επαρκώς ασφαλές κατά την γνώμη μου φερμουάρ.

Επανέρχομαι στο θέμα γιατί φέτος το χειμώνα περίπου θέλοντας και μη έκανα χρήση σχεδόν αποκλειστικά του Sand 4. Έχει βγει το 5, ξέρω, δεν έχω ξετρελαθεί με τις αλλαγές, οι τσέπες είναι μάλλον "χειρότερες", οι αεραγωγοί πιο εφετζήδικοι αλλά δεν είμαι σίγουρος για το "καλύτεροι" και τα χρώματα αδιάφορα, οπότε λόγος για αλλαγή δεν υπάρχει.

Τελευταίο μήνα έχω κάνει ένα πεντοχίλιαρο χιλιόμετρα με τρία πολύ διαφορετικά οχήματα και σε συνθήκες από 30+ ως 5 βαθμούς και περιστασιακή βροχή και αναρωτιέμαι αν είχα δίκιο στην εμμονή μου με το ύφασμα laminated. Δεν λέω ότι είναι άχρηστο προφανώς γιατί το περσινό ταξίδι απέδειξε ότι είναι απολύτως χρήσιμο αν θες να το πληρώσεις και γνωρίζοντας ότι θα αστοχήσει στην τετραετία μέτριας χρήσης (στον κόβιντ δεν γράψαμε και πολλά χιλιόμετρα), θα δω αν επανέλθει με συντήρηση.

Αλλά για να μην κάνω μεγάλους κύκλους, το Sand είναι "παλικάρι" σε ότι και να του πεις να κάνει και το είχα αδικήσει για χειμώνα. Με την επένδυση στα πόδια φορεμένη λόγω βροχής στο 36ωρο και αυτό το ΣΚ δεν με "έβρασε" στην χτεσινή ζέστη, δεν με πάγωσε στο κρύο και εννοείται ότι ήμουν στεγνός και χωρούσε τόσο το τσαντάκι-υδροδοχείο όσο και η λίγο πιο μεγάλη τσάντα πλάτης που φόρεσα αυτό το ΣΚ κάτω από το αδιάβροχο. Όμορφο δεν ήταν το αποτέλεσμα αλλά σημασία δεν έχει αυτό. Με ένα απλό βαμβακερό tshirt και ένα κολάν από μέσα, χωρίς θερμικά. Ζεστάθηκα και ίδρωσα σε "καλή" διαδρομή παίζοντας με το 950 αλλά είχα στεγνώσει από ιδρώτα πριν ανέβουμε Μπάρο οπότε δεν πάγωσα στο κρύο, η μεμβράνη κάνει δουλίτσα. Ήταν οριακά ανεκτό στο 36ωρο με μονοψήφιες θερμοκρασίες στην ΕΟ και χωρίς ανεμοκάλυψη στην βέσπα αλλά μιά χαρά με το 950 που διώνει τον πολύ αέρα. Έχω γράψει ξανά ότι έχω κάνει μεγάλες βόλτες με 45άρια με αυτό και ήμουν ΟΚ.

Θα ήθελα μεγαλύτερα προστατευτικά όπως έχει η πενφέ (και δεν έχει κανείς άλλος από όσα έχω ψαχουλέψει στις εκθέσεις) αλλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό δεν υστερεί.

Πλέον θεωρώ ότι για να πας σε κάτι πιο ακριβό πρέπει να έχεις συγκεκριμένες ανάγκες. Δεν είναι ότι είναι φτηνό το Sand 4 ή και το 5, αλλά τα "άλλα" είναι κάπου σε λεφτά μοτοσικλέτας και το diminishing gains είναι αμείλικτο.

Τι θα ήθελα άλλο, η "προσιτότητα" των αερόσακων έχει κάνει μιά περίεργη ασυμβατότητα φανερή. Θες ένα σακίδιο για είδη πρώτης ανάγκης (νερό σνακ αντιισταμινικά κλπ μικρά/ελαφριά πράγματα) αλλά δεν μπορείς να φοράς ένα Kriega, USWE κλπ με γερά δεσίματα και αερόσακο μαζί, πιθανόν ούτε καν ένα "απλό" βόλτας. Οπότε το επόμενο μπουφάν, αν ψωνίσω σύστημα αερόσακου, πρέπει να έχει θήκη για υδροδοχείο στο κέλυφος για να μην εμποδίζει και σακίδια τέλος, το οποίο ανοίγει άλλο ασκό προβλημάτων για τα μικροπράγματα.
Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις την Oxford.εχει βγάλει εξαιρετικά αντβε σετ ακόμα και με laminate ή trilaminate σε φοβερές τιμές κ ποιότητα!

Έχω δει το shima hero 2.0 σετ μπουφάν παντελόνι,τα φέρνει η colori .
Έχει βγει σε πολύ καλή τιμή, δυστυχώς δεν το έχω δει ποτέ από κοντά,δεν μένω Αθήνα ώστε να πάω και από το κατάστημα.
Μήπως το έχει κάποιος ή έστω να το έχει δοκιμάσει κλπ για να πει μια γνώμη για την εφαρμογή και γενικά το μπουφάν;
Έχω ένα σετ nordcap/nordcode adventure το οποίο θέλω να το αλλάξω σιγά σιγά, χωρίς βέβαια να με καίει να γίνει άμεσα.
Είναι σε καλή κατάσταση,αλλά ξέρετε πως γίνεται όταν αρχίζεις και χαζεύεις κάτι άλλο.. ;)

Τελευταία επεξεργασία:
Θυμίζει πολύ SPIDI σε σχέδιο θα πω. Πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα για την εφαρμογή, λογικά θα σου πουν. Στο δίκτυο βλέπω:

The SHIMA HERO 2.0 generally fits true to size, but some reviewers note the jacket can be snug in the arms and shoulders, and the pants may be longer than average. If you are between sizes, it is recommended to size up. Always check the specific size chart before purchasing to ensure the best fit.

Θυμίζει πολύ SPIDI σε σχέδιο θα πω. Πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα για την εφαρμογή, λογικά θα σου πουν. Στο δίκτυο βλέπω:

The SHIMA HERO 2.0 generally fits true to size, but some reviewers note the jacket can be snug in the arms and shoulders, and the pants may be longer than average. If you are between sizes, it is recommended to size up. Always check the specific size chart before purchasing to ensure the best fit.
Μίλησα με το μαγαζί και για xl είμαι από ότι μου είπαν.
Απλά έλεγα μήπως το έχει κανείς και πει καμία γνώμη παραπάνω.
Είναι πολύ καλή η τιμή του νομίζω για αυτά που προσφέρει.
Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι ότι η θερμική επένδυση ειναι γιλέκο .

Μίλησα με το μαγαζί και για xl είμαι από ότι μου είπαν.
Απλά έλεγα μήπως το έχει κανείς και πει καμία γνώμη παραπάνω.
Είναι πολύ καλή η τιμή του νομίζω για αυτά που προσφέρει.
Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι ότι η θερμική επένδυση ειναι γιλέκο .

Γενικά τα Shima, όπως και τα Rebelhorn Που φέρνει το MOtoraid, έχουν πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα σε καλές τιμές. Έχω το καλοκαιρινό της Shima και τα νούμερα είναι νορμάλ, πήρα 2XL όπως φοράω και σε Revit. Σε σχέση με τα πρώτα Nordcap adventure, που επίσης είχα, πρέπει είσαι 1-2 νούμερα κάτω.

Το εντουροπαντέλονο Troylee που είχα πριν μου το κόψουν στο νοσοκομείο με βόλευε για κάθε χρήση βόλτας. Πήρα τελευταία στιγμή προ Βαλκανόβολτας ένα oxford από Βαγγέλα κι ομολογώ ήταν αρκετά άνετο για επτάωρα πάνω στο μηχανάκι και με λεβελ 2 στα γόνατα. Κρύο δε φάγαμε αλλά δε φαίνεται να μασούσε. Εσωτερικές επενδύσεις αδιάβροχη κι ισοθερμική λογικά θα μείνουν στην ντουλάπα για πάντα. Στη βροχή έτσι κι αλλιώς νομίζω είναι μονόδρομος το εξωτερικό αδιάβροχο, γιατί δε θες τα ρούχα να γίνουν κώλος απ΄ τη βρώμα. Μπουφάν είχα ήδη ένα Carlsbad το οποίο πραγματικά γαμεί και δε βρίσκω λόγο να το αλλάξω.

Στη βροχή έτσι κι αλλιώς νομίζω είναι μονόδρομος το εξωτερικό αδιάβροχο, γιατί δε θες τα ρούχα να γίνουν κώλος απ΄ τη βρώμα.
Επίσης πάρα πολύ βασικό αυτό!!!! :ok:

Έχω δει το shima hero 2.0 σετ μπουφάν παντελόνι,τα φέρνει η colori .
Έχει βγει σε πολύ καλή τιμή, δυστυχώς δεν το έχω δει ποτέ από κοντά,δεν μένω Αθήνα ώστε να πάω και από το κατάστημα.
Μήπως το έχει κάποιος ή έστω να το έχει δοκιμάσει κλπ για να πει μια γνώμη για την εφαρμογή και γενικά το μπουφάν;
Έχω ένα σετ nordcap/nordcode adventure το οποίο θέλω να το αλλάξω σιγά σιγά, χωρίς βέβαια να με καίει να γίνει άμεσα.
Είναι σε καλή κατάσταση,αλλά ξέρετε πως γίνεται όταν αρχίζεις και χαζεύεις κάτι άλλο.. ;)

το συγκεκριμένο ήταν να το αγοράσω κυρίως επειδή μπορεί να γίνει σχεδόν καλοκαιρινό λόγο των μεγάλων πάνελ αερισμού που έχει.
το δοκίμασα στο κατάστημα είμαι 1,89 ύψος , αδύνατος και το XL μου έκατσε , αλλά δεν μου άρεσε το κόψιμό του που είναι κάπως κοντό και η μέση πέφτει λίγο ψηλά.
θα το παρατηρήσεις και στα σχετικά βίντεο στο γιουτουπ ! στα θετικά του οι προστασίες που είναι μαλακές και διάτρητες (σημαντικό το καλοκαίρι αυτό)
και η ποιότητα κατασκευής του.
κατέληξα τελικά στο nordcode dakar evo που μου ταίριαξε καλύτερα , το οποίο έχει εξίσου καλό αερισμό.

το συγκεκριμένο ήταν να το αγοράσω κυρίως επειδή μπορεί να γίνει σχεδόν καλοκαιρινό λόγο των μεγάλων πάνελ αερισμού που έχει.
το δοκίμασα στο κατάστημα είμαι 1,89 ύψος , αδύνατος και το XL μου έκατσε , αλλά δεν μου άρεσε το κόψιμό του που είναι κάπως κοντό και η μέση πέφτει λίγο ψηλά.
θα το παρατηρήσεις και στα σχετικά βίντεο στο γιουτουπ ! στα θετικά του οι προστασίες που είναι μαλακές και διάτρητες (σημαντικό το καλοκαίρι αυτό)
και η ποιότητα κατασκευής του.
κατέληξα τελικά στο nordcode dakar evo που μου ταίριαξε καλύτερα , το οποίο έχει εξίσου καλό αερισμό.
Είσαι ψηλεας εσύ,εγώ ίσα που δεν αγγίζω το 1.80
Έχουμε 10 εκατοστά ύψους διαφορά, οπότε σε θέμα μήκους μάλλον δεν θα έχω θέμα.
Τα προστατευτικά είναι ένα από τα μεγάλα συν που έχει το μπουφάν,μαζι με τους αερισμούς.
Επίσης ενδιαφέρον ότι έχει ύφασμα κορντουρα ορίτζιναλ, όχι πολυεστερικό.
Από θέμα βάρους πως θα συνεκρινες αυτά τα δύο μπουφάν;
Δεν ξέρω πως είναι το ντακαρ αλλά και το δικό μου αντβεντσουρ,που είναι παλιό,αλλά και το καινούριο αντβεντσουρ της ίδιας εταιρείας που πήρε φίλος πρόσφατα, είναι βαριά μπουφάν σχετικά.

και το shima είναι βαρύ μάλλον λόγο cordura αλλά δεν θυμάμαι πιο είναι βαρύτερο

60 μέτρα σύρσιμο σε ινδική άσφαλτο.
Ή δεν πήγαινε με όσα λέει
Η η άσφαλτος είναι εξαιρετική στην Ινδία
Ή το ΑΑ δεν είναι τόσο .. ΑΑ

• Wow
Reactions: dan
Έχω ξαναγράψει ότι το Sand 4 δεν το αγόρασα για "τεσσάρων εποχών" αλλά για καλοκαιρινό κυρίως και ναι, το φοράω με 45άρια ντάλα καλοκαίρι και είμαι ΟΚ με αυτό. Χειμώνα το χρησιμοποιώ λίγο, βασικά λόγω συνθηκών που δεν έχουν να κάνουν με τα μηχανάκια μου δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα χειμώνα τα τελευταία δύο χρόνια.

Πήγαμε προχτές μιά βόλτα. Το μόνο μπουφάν που μου κάνει είναι το Sand 4, το enduroguard πλέον είναι σαν "δανεικό από τον μεγάλο μου αδερφό" γιατί έχω χάσει κιλά και αντί γα 56 θα έπρεπε να φοράω 54 και η διαφορά είναι μεγαλύτερη από ότι φαίνεται (έχω δοκιμάσει το 54 σε μαγαζί).

Το Sand 4 έχει πολύ καλά στοιχεία, αλλά και "όχι επαρκή σκέψη" σε άλλα, το οποίο μετά λύπης βλέπω ότι ισχύει για όλα τα μπουφάν με σχεδίαση "στρώσεις". Κάποια έχουν αλλάξει προς το καλύτερο στο Sand 5 (μπορείς να βάλεις το θερμικό μόνο του και το αδιάβροχο μόνο του, στον προορισμό σου) κάποια άλλα μάλλον είναι τεχνικά ανεδαφικό να τα ζητάω (να δένει το μεγάλο φερμουάρ με το αδιάβροχο μέσα, όχι το παντελόνι με το αδιάβροχο είναι το κυριότερο πρόβλημα ασφάλειας). Τι δεν μου άρεσε προχτές:
-Το θερμικό της Revit ήταν ΛΟΛ σε μόνωση για συνθήκες "Τρίπολη μηδέν βαθμοί και 100% υγρασία" διαπιστωμένο σε άλλη βόλτα οπότε φόρεσα ένα πάφερ το οποίο είναι πιο χοντρό και δεν χωράει καλά στο μπουφάν, τέρμα ανοιχτοί ιμάντες βέλκρο και τρουκ. Λίγο καλύτερα με το αδιάβροχο έξω (στο πήγαινε) λίγο χειρότερα με το αδιάβροχο μέσα (στο γύρνα).
-Το αδιάβροχο είναι μέχρι στιγμής εξαιρετικό -φτουφτου μην το ματιάσω- αλλά βλέπω να το χαλάει ο ήλιος πριν το φάει η γήρανση υλικού. Απ' έξω φορεμένο "φουσκώνει" δηλαδή περνάει κρύος αέρας μέσα, από μέσα φορεμένο αφήνει μεγάλη επιφάνεια του βραχίονα εκτεθειμένη στο μανίκι. Το "μεγάλη" είναι δεδομένων των συνθηκών, έπρεπε να είναι μηδέν :P Έπρεπε να βάλω και αυτό και το πάφερ μέσα στο παντελόνι για να δέσω με το μπουφάν.
Το αποτέλεσμα ήταν μέτρια άνεση θερμικά στο πάνω μέρος του σώματος, βοηθούμενη και από το ότι δεν έβρισκα τα χειμερινά γάντια το πρωί και έφυγα με καλοκαιρινά και τα γκριπ στο τέρμα στα δύσκολα, αν ήταν όλη η ημέρα κρύα νομίζω ότι δεν θα πέρναγα καθόλου καλά.

Κολλάω επίσης με την λογική τους. Βλέπεις οδηγίες "έχει ζέστη, βάλτε μόνο το layer με τα προστατευτικά, έχει κρύο βάλτε το αδιάβροχο μέσα, έχει πολύ κρύο βάλτε τα όλα, έχει λίγο βροχή αφήστε το αδιάβροχο από μέσα, έχει πολλή βροχή βγάλτε το αδιάβροχο έξω" δεν θα κάνω στριπτιζ στην βροχή ρε μανίτσο σχεδιαστή ρούχων, η Τζένιφερ Μπιλς πληρωνόταν για να γδύνεται στην καρέκλα και να της πετάνε νερό στο Φλασντανς, εγώ μιά βόλτα θέλω να πάω και ΙΔΑΝΙΚΑ πρέπει να μην χρειάζεται να σταματήσω πουθενά για κανέναν καιρό (και επειδή στο ίντερνετ άλλα λέμε και άλλα καταλαβαίνουμε, εντός πλαισίων λογικής, όχι θα ρίχνει τον Ντάνιελ συμπυκνωμένο και ο easy rider θα βολτάρει ανέμελος αν και έχω βρεθεί σε καταιγίδα με όνομα χωρίς να το θέλω).

Δεν με ξετρελαίνει το ότι δεν υπάρχουν χωριστά τα layers. Πες ότι πιάνεται το αδιάβροχο σε ένα κλαδί και σκίζεται, μετά πρέπει να πάρεις ένα τυχαίο (κάποια στιγμή που είχα δει, η Spidi πωλούσε και χωριστά τα στρώματα του τότε κορυφαίου της μπουφάν) το οποίο δεν μπαίνει πια από μέσα και ακόμα και της Revit να πάρεις ένα ACID ας πούμε δεν έχει λάστιχο στο μανίκι όπως είναι το ενσωματωμένο άρα κλείνει χειρότερα τον αέρα.

Το enduroguard δεν βγαίνει πια αλλά δεν θα το αγόραζα κιόλας στην τιμή που έχει κανονικά (εννοείται ότι δεν το αγόρασα στην λιανική τιμή του), όπως δεν έχω κανέναν λόγο/σκοπό να αγοράσω οτιδήποτε άλλο έχει 2500 ευρώ σετάκι πάνω κάτω. Το κακό με τις μεμβράνες laminated είναι ότι ακόμα και αυτές δεν ζουν για πάντα, έχουν "ύποπτες/ερμηνευόμενες" οδηγίες συντήρησης, οπότε θεωρώ (δική μου εμπειρία και νήματα στο ίντερνετ) ότι το ρούχο έχει ορίζοντα χρήσης όπως στην διαφήμιση πενταετία το πολύ. Κάπου φρένο στο "σας έχουμε κάνει μεροκάματο" πια, οι εταιρείες ζουν μόνιμα σε εποχή ΠΑΣΟΚ και ΟΠΕΚΕΠΕ πριν το σκάνδαλο, εμείς όχι. Εντυπωσιακά άσχημη είναι και η λογική των προστατευτικών, είτε πάρεις Νόρντκαπ είτε πάρεις -σχεδόν- οτιδήποτε ακριβότερο υπάρχει, ίδιο μέγεθος ίσα να περνάει κανονισμό για level2 στην περιοχή ελέγχου και ομοίως τα υφάσματα.

Ξέρω τα έχουμε συζητήσει ξανά και απόψεις υπάρχουν πολλές, την δική μου σκέψη συζητάω τώρα.

Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα των laminated είναι η μειωμένη άνεση, το ύφασμα είναι σκληρό (παρατήρηση που έκανε πολύς κόσμος για το enduroguard) και φυσικά το ότι αν πέσεις και σκιστεί το πετάς στα σκουπίδια ή περίπου γιατί θα χάσει την αδιαβροχοποίηση το σημείο.

Οι Z liner μεμβράνες είναι σκληρό όχι, έζησα με ένα εξαιρετικό κατά τα λοιπά τέτοιο μπουφάν πολλά χρόνια και δεν γυρίζω πίσω.

Οπότε τώρα τι κάνουμε, κάπου πρέπει ΚΑΤΙ να συμβιβαστεί και έχω δυσκολία να καταλήξω στο αν αξίζει τον κόπο η προσθήκη ή να μείνω με το Sand μέχρι να το χαλάσω (που είναι εξαιρετική ποιότητα ύφασμα και φερμουάρ, πιο πιθανό να χαλάσουν οι ραφές ή να χαλάσει η μεμβράνη) με τον συμβιβασμό στον χειμώνα, όπου θα ψαχτώ λίγο παραπάνω με midlayer. Η πλάκα με αυτό βεβαίως είναι ότι τα "καλά" έχουν τιμές επίσης υψηλές και η συντήρηση (πλύσιμο στέγνωμα) δεν με ικανοποιεί γιατί δεν έχω στεγνωτήριο και δεν θα πάρω για αυτά τα ρούχα μόνο. Δεν συζητάω αν αξίζουν ή όχι γιατί δεν θα τελειώσει ποτέ αυτό.

Πιθανοί αντικαταστάτες του Enduroguard είναι:
-Revit Horizon 3 στο οποίο το θερμικό δεν φοριέται χωριστά όπως το βλέπω, αερισμό "λίγο" αλλά για χειμερινό μπουφάν κυρίως είναι αποδεκτό, μέτριο ύψος στον λαιμό.
-Alpinestars Monteira το οποίο είναι "παρόμοιο" με το revit αλλά με πιο ελαφριά κορντούρα, το θερμικό δεν φοριέται χωριστά και έχει τον πιο "επικίνδυνο να βάλει νερά" λαιμό.
-Oxford Stormland δεν έρχεται Ελλάδα από όσο έχω δει και μάλλον έχει την "λιγότερο ισχυρή" αδιαβροχοποίηση, το θερμικό του δεν φοριέται χωριστά.

Το αν φοριέται χωριστά το θερμικό έχει να κάνει με την οικονομία του "τι κουβαλάω μαζί μου". Το enduroguard έχει μιά λεπτή κουκούλα ραμμένη στον λαιμό, την φοράς για προστασία από το κρύο αν θες και νερό δεν περνάει από τον σβέρκο.

Έχει προσέξει κάποιος σας κάτι άλλο σε laminated με ΑΑ/level2/αεριζόμενο έστω λίγο και σε τιμή σαν τα άνωθεν, ήτοι κανένα 800-900 για όλο το σετ να το βάλω στην λίστα; Η αγορά δεν θα είναι άμεση γιατί δεν υπάρχει "ανάγκη" για αλλαγή εξοπλισμού, την πολυτέλεια της επιλογής και αν έχει νόημα κοιτάζω. Το να πάρω πάλι 20 κιλά για να μου κάνει το enduroguard δεν θα είναι ούτε φτηνότερο από νέο σετ ούτε πιο "ασφαλές" από άποψη υγείας συνολικά.

Καλή μας χρονιά :)

Δεν το διάβασα όλο με κούρασες ! Χαχαχ ένα θα πω , βάλε ότι έχεις και πήγαινε βολταααα !!!

Το 56 πάντως είναι το νούμερο μου αν αποφασίσεις να αποχωριστείς το enduroguard...Απλά λέω..

Back
Top Bottom