Στολή 4 Εποχών (Μπουφάν - Παντελόνι)

Έχουμε καμια μάρκα που να έχει διαστασολογιο για καλοταισμενα παλικάρια;
Σκοπός είναι να κάθονται και οι προστασίες καλά , το να πάρω XXL ξέρω γω και να αποκτήσω προστασία αστραγάλου δεν λέει.

Εγώ όλα τα παντελόνια τα πηγαίνω στην μοδίστρα και ή αλλάζω την θέση του προστατευτικού ή φτιάχνω καινούργια θήκη για μεγαλύτερο προστατευτικό.
Δεν φτάνει να είναι Lev2, πρέπει να είναι όσο γίνεται μεγαλύτερο γιατί σε χαλαρό παντελόνι αλλάζοντας θέση ανάλογα αν το πόδι είναι λυγισμένο ή ευθεία, να καλύπτει πάντα το γόνατο.

Ο Ίαν σε ένα... Καθόλου βαρετό βίντεο!

Εννοείται ότι όταν πλύνεις το μηχανάκι θα βρέξει. Θα επεκτείνω το ρητό, όταν βάλεις καινούργιο μπουφάν θα βρέξει.

Δεν θυμόμουν να έχει πρόβλεψη για νερό τώρα το απόγευμα, οπότε πετάχτηκα μέχρι αγία παρασκευή χαλαρός με το τζινάκι μου και με το καινούργιο alpine stars να το δω πώς είναι.

Φεύγοντας μόλις είχε αρχίσει να βρέχει, είπα να κάνω μία βόλτα να δω πώς έχει αλλάξει η αγίου ιωάννου που είναι αγνώριστη (έχω να περάσω και πολλά χρόνια βέβαια), χρόνος κατά τον οποίο η βροχή πύκνωσε και κατέληξα να γυρίζω μέχρι το χωριό σημειωτόν γιατί όλοι οι δρόμοι ήταν πηγμένοι, η αττική οδός κλασικά ήταν ακίνητη, η εθνική οδός ήταν ελάχιστα καλύτερη από την Αττική οδό, οι τοπικές οδοί είχαν τα γνωστά εποχούμενα δίποδα ζώα.

Αυτό το λέω γιατί μια διαδρομή η οποία είναι σκάρτα 30 λεπτά κατέληξε να είναι μια ώρα. Η εξαιρετική αεροδυναμική της bmw και η θέση των χεριών την ώρα που οδηγείς σημαίνει ότι τα μπούτια μου δεν βράχηκαν καθόλου το οποίο είναι εντυπωσιακό δεδομένου ότι έτρωγα βροχή σχεδόν ακίνητος για πολλή ώρα, στο τζιν βράχηκαν μόνο οι γάμπες.

Για να έρθω στο προκείμενο, το μπουφάν. Ζεστός και στεγνός έφτασα σπίτι, δεν υπήρχε κάποια διαρροή ούτε από φερμουάρ ούτε σε τσέπη. Η μόνη παρατήρηση είναι ότι ήταν αρκετά σφιχτός ο λαιμός αλλά ίσως να φταίει το φούτερ που φοράω. Το revit trafalgar αλλά και το enduroguard θυμάμαι ότι έκανε beading, πώς μεταφράζεται αυτό δεν ξέρω, οι σταγόνες του νερού γλιστρούσαν πάνω από το ύφασμα αντί να κάθονται και να το ποτίσουν. Στο alpine stars δεν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει κάποια στιγμή να θυμηθώ να το περάσω ένα dwr.

Πήρε το βάπτισμα μέσα στην πόλη, να δούμε πότε θα το βγάλω και βόλτα περισσότερο.

Τελευταία επεξεργασία:
Λοιπόν εχτές έπαιξε βόλτα 635κμ από επαρχικο βόλια, αρβανιτσα ,Ιτέα ,άνω χώρα ,γαρδικι και πίσω από Λαμία. θα κάνω ένα απολογισμό του πως τα πήγε ο εξοπλισμός που φόραγα σε βροχή που φάγαμε ,χιόνια λάσπη και ήλιο θερμοκρασίες από -2 ως 9 βαθμούς και δεν έβαλα καθόλου αδιάβροχα για να δω τι θα γίνει. Να πω λοιπόν ότι ήμουν όλος με alpinestars για να μην το γραφω συνεχεια εκτος απο κατι καλτες κολουμπια μερινο οι οποιες ειναι παρα πολυ καλες και δεν παγωσαν τα ποδια πουθενα. Απο κατω λοιπον περα απο τις καλτσες φοραγα τις μποτες RT8 goretex ALPINESTARS ΜΠΟΤΕΣ ALPINESTARS RT-8 GORE-TEX® < Touring | Motodirect

νερό δεν μπήκε πουθενά και τα πόδια ήταν μια χαρά επίσης κάτι σημαντικό είναι η άνεση που έχεις με αυτές .
από μέσα πάνω κάτω ισοθερμικά χειμερινά τα οποία πραγματικά είναι ότι πιο καλό έχω βάλει . ALPINESTARS ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ALPINESTARS RIDE TECH < Ισοθερμικά | Motodirect
δεν κρύωσα πουθενά. παντελόνι ήταν η πρώτη φορά του νέου Αντες βερζιον 4 , με επένδυση πολυ άνετο και δεν πήρε νερό πουθενά . στα αρνητικά του θα έβαζα ότι οι τσέπες που έχει στην προσπάθεια να γίνουν πιο ντιζαινατες δεν είναι όσο μεγάλες θα έπρεπε , επίσης για το καλοκαίρι βγαίνει η επένδυση και έχει αεραγωγους με φερμουάρ . Παντελόνια μηχανής, Αδιάβροχα,,Alpinestars, Richa, Yamaha, Μεγάλη γκάμα ένδυσης αναβάτη,Motodirect, Άτοκες δόσεις και αποστολή αυθημερόν, Δωρεάν μεταφορικά

από πάνω μπουφάν το αντές και εκεί το οποίο και αυτό δεν έβαλε νερό καθόλου και με κράτησε ζεστό σε συνδιασμο με ένα σοφτσελ richa , στο μπουφάν έχω αλλάξει όλες τις προστασίες σε λεβελ 2 και έχω και στήθους ,στα μειων του θα έβαζα επίσης τις τσέπες οι οποίες είναι λίγο μικρές και το κεντρικό φερμουάρ που συνέχεια κάπου μαγκώνει .https://www.motodirect.gr/el/axesouar-anavati/boufan/cheimerina-boufan-michanis/alpinestars-boufan-alpinestars-andes-v4-drystar-_164016/?sdim=Products_Color&skuid=164114

προστασία λαιμού φυσικά επίσης μια χαρά

ήταν μια καλή δοκιμασία για τα ρούχα και πιστεύω ότι τα πήγαν περίφημα , θα βάλω και λεβελ 2 γόνατα στο παντελόνι και θα είναι ένα πολύ καλό χειμερινό παντελονι
για το τέλος τα γάντια όπως όλα τα γάντια σε κάποια φάση ξυλιασα και ήταν το μόνο μέρος του σώματος που πάγωσε , μετά απλά δεν ένιωθα ! χαχα νερό δεν έβαλαν και έχουν πολύ καλή αίσθηση Γάντια μηχανής|ALPINESTARS|AMT-10 DRYSTAR® XF|Motodirect|
βόλταρα κατα τα αλλά με πάγο στην άσφαλτο στην γραμμένη οξυά έτσι για πιο κινκι!

Τελευταία επεξεργασία:
τα ρούχα που δεν αφαιρείτε η αδιάβροχη μεμβράνη δεν είναι 4 εποχών
ολα τα από πάνω είναι τούμπανο χειμερινά

Έχω την εντύπωση ότι το Andes είναι αντίστοιχη φιλοσοφία με το sand, όλα αφαιρούνται.

Η alpinestars το εχει οπως και ολα αυτα σε μια κατηγορια Adventure οπως λεει , εχει daystar εσωτερικα και βγαινει μονο η θερμικη , και εχει και αεραγωγους ,καλοκαιρι δεν το φορας θες καλοκαιρινο για μεσα στην πολη ή το Andes Air για ταξιδια

[mention]orla13 [/mention] εχεις άποψη για το Bogota pro ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

[mention]orla13 [/mention] εχεις άποψη για το Bogota pro ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
ειναι σαν revit sand
ολα αφαιρούνται και φουλ αεριζόμενο, 4 εποχών

και εμένα τα sand 4 παντελόνι μπουφάν που ήταν η πρώτη φορά που πέτυχα βροχή εχθές στη γύρα μια χαρά έκατσαν ....στεγνός ....λίγο το βάρος νομίζω άλλαξε με το νερό αλλά οκ :roflmao::roflmao:

Φεύγω από το σπίτι με το Astars σήμερα, κέντρο Αθήνας άλλος θεός σε θερμοκρασία. Ανοίγω αεραγωγούς, τα πράγματα κανονικά και γύρισα σπίτι μια χαρά.

Έχω μερικές αντιρρήσεις για το πώς έχουν σχεδιάσει κάποια πράγματα, σίγουρα υπήρχε πιο κομψός τρόπος από τα βελκρο και τα λάστιχα με τους μαγνήτες στο στήθος. Δουλεύει όμως εύκολα, οπότε ας πούμε ότι μετριάζει την εντύπωση.

Στο κρύο δεν είναι "καλό" γιατί είναι λεπτό πανί σχετικά (το enduroguard είναι μια χαρά) πρέπει να δω για mid για του χρόνου καλά να είμαστε. Έχει μεγαλύτερο όριο προς τα πάνω όμως, κάπου κερδίζει κάπου χάνει.

Επίσης στο κρύο θα ήθελα να έχει το κόλπο του endurogusrd με το εσωτερικό δεύτερο τελείωμα με την σούρα (το οποίο έχει και το αδιάβροχο layer του Sand4) για να κόβει τον αέρα. Βολικό για την ζέστη όπως είναι σχεδιασμένο, ξανά συμβιβασμός. Χωρίς χούφτες φαντάζομαι ότι θα πάρει και νερό μέσα.

Συνολικά το μπουφάν για την τιμή του σε προσφορά είναι οκ, στην αρχική τιμή που ήταν 500ρικο μεγάλο όχι.

Θα δούμε και το παντελόνι στο 36ωρο, το προστατευτικό όπως φαντάστηκα πέφτει χαμηλά.

Τελευταία επεξεργασία:
Και σήμερα που είπα να ψαχτώ με το παντελόνι. Σε αντίθεση με την Revit που έχει ρυθμίσεις με βέλκρο για το πάνω/κάτω στο προστατευτικό, το αντίστοιχο της Astars είναι σε μία θέση. Στο XXL παντελόνι ήταν μιά χαρά, στο XXXL είναι επικαλαμίδα για ποδόσφαιρο.

Επειδή το "χάστε κιλά να χωράτε σε XXL" είναι η κλασική παπαρούΝα που θα φυτρώσει, το πρόβλημα με το παντελόνι δεν ήταν στην μέση αλλά στους γοφούς, όσα κιλά και να χάσω η λεκάνη μου δεν θα αλλάξει θέση στα κόκκαλα της, πολύ πιο πιθανό είναι να πάρει και λίγο περίμετρο ακόμα σε εκείνο το ύψος σώματος με τις ασκήσεις με τα λάστιχα και τα hip raises που "φορτώθηκα" στο πλάνο αποκατάστασης για ενίσχυση των τριών μυών του γλουτού. Επίσης το XXL ήταν χαμηλοκάβαλο και στενό στα μπούτια σχετικά, δεν ξέρω αν ο σχεδιαστής είναι της κοινότητας του αλφάβητου, κάποιος πρέπει να ενημερώσει ότι το λουκ υδραυλικού είναι μόνο για 80ίλα Τζον Χολμς, οδηγώντας μοτοσικλέτα δεν θες την χαράδρα έξω και δεν θες κολάν, πιο άνετα είναι να κυκλοφορεί αέρας μέσα στο παντελόνι.

Τεράστιο φάουλ σχεδίασης, αναγκαστικά θα βάλω τα leatt που φοράω έτσι και αλλιώς κάθε μέρα. Το κακό είναι ΣΧΕΤΙΚΑ μικρό, νομίζω κάπου το έχω συζητήσει ότι με τα ενσωματωμένα προστατευτικά το γόνατο δεν έχει καμία επί της ουσίας προστασία σε καμία μάρκα αλλά βολεύουν και για αυτό κάνουμε όλοι μαζί τους χαζούς. Έλεγα να μην παραγγείλω νέα (αυτά είναι XL και με την γυμναστική θέλω XXL πλέον αλλά έχει ξεχειλώσει με τα χρόνια το ελαστικό ύφασμα οπότε δεν ενοχλούν στα ολιγόωρα καθημερινά) αλλά μάλλον θα αναγκαστώ όπως το βλέπω.

Γενικά λοιπόν βλέπω ότι η Astars μάλλον δεν μου ταιριάζει σε πατρόν και στο μέλλον θα πρέπει να περιοριστώ σε Revit που βολεύει (και που έχει τα δικά της χαζά). Βάζοντας στο πλάνο την τιμή του συνόλου λέω ότι δεν μετανιώνω για την επιλογή αλλά δεν προτείνω το παντελόνι τουλάχιστον χωρίς δοκιμή.

Mix and match μάρκες δεν παίζει γιατί δεν δένουν μεταξύ τους.

......δεν ξέρω αν ο σχεδιαστής είναι της κοινότητας του αλφάβητου......

...... οδηγώντας μοτοσικλέτα δεν θες την χαράδρα έξω....

:ha :ha :ha

Βλέποντας την Οδύσσεια σου για ένα παντελόνι με το μπόι σου , δεν κάνω καν τον κόπο να ασχοληθώ :sorry:
Οι εξωτερικές επιγονατίδες φαντάζουν ως λύση όλο και πιο πολύ.

Πηγαίνεις σε μια μοδίστρα και ράβει θήκες για τις επιγονατίδες στη θέση που θέλεις.
Και μπορείς να σου φτιάξει θήκες για κάποιο άλλο μεγαλύτερο-καλύτερο προστατευτικό.
Το έχω κάνει σε όλα μου τα παντελόνια.
Για εσωτερικές θήκες λέω, που συνήθως είναι πάνω στην φόδρα.

Βλέποντας την Οδύσσεια σου για ένα παντελόνι με το μπόι σου , δεν κάνω καν τον κόπο να ασχοληθώ :sorry:
Οι εξωτερικές επιγονατίδες φαντάζουν ως λύση όλο και πιο πολύ.
μα δεν είμαι ΚΑΝ τόσο ψηλός, πχ ο lospsi που είναι δύο μέτρα κυριολεκτικά τι να πει.

το να βάλεις δυό βελκράκια για να μπορεί να πάει 5 εκ πάνω/κάτω το προστατευτικό είναι κοινή λογική. Μπορεί κάποιος να έχει μακριά πόδια/κοντό κορμό ή το ανάποδο. Και μπορεί να μην τα βάλεις γιατί είσαι βλάκας σχεδιαστής με την υπεροψία μόδιστρου που θέλει τις γυναίκες σε μέγεθος 11χρονης.

Δεν είναι τόσο πολύ θέμα "οδύσσειας" γιατί πχ Revit χαλαρά έβρισκα αυτό που θέλω, αλλά διπλά+ χρήματα που σε αυτή την φάση δεν αξίζει να δώσω από την μία, η σκληρή πραγματικότητα με τις προστασίες γονάτων είναι ανεξάρτητη μάρκας, ακόμα και τα Rukka που βλέπαμε δηλαδή δεν κάνουν την δουλειά που πρέπει από την άλλη (καλά, γνώμη μου, με τα λεφτά και με το σώμα σας κάντε ό,τι θέλετε).

Γιώργος 1 ωραία ιδέα, μη εφαρμόσιμη σε όλα τα ρούχα, κυρίως όχι σε laminated και μιά που δεν έχουν όλα την ίδια κατασκευή αυτό που λες δεν ισχύει. Βασικά δεν ισχύει ούτε στα άλλα που έχω, οι προστασίες είναι στο εξωτερικό πανί και όχι στην φόδρα αλλά έχουν πιο εύκολη πρόσβαση.

Ο μαγικός σχεδιαστής της alpinestars έχει κρύψει ένα φερμουαράκι στο τελείωμα του παντελονιού και κάνεις ανασκαφή για να βρεις το προστατευτικό. Γενικά ωραία ιδέα γιατί τα βέλκρο της ρέβιτ τα νιώθεις και τσιμπάνε, αλλά μας τα χάλασε με το υπόλοιπο.

μα δεν είμαι ΚΑΝ τόσο ψηλός, πχ ο lospsi που είναι δύο μέτρα κυριολεκτικά τι να πει.

το να βάλεις δυό βελκράκια για να μπορεί να πάει 5 εκ πάνω/κάτω το προστατευτικό είναι κοινή λογική. Μπορεί κάποιος να έχει μακριά πόδια/κοντό κορμό ή το ανάποδο. Και μπορεί να μην τα βάλεις γιατί είσαι βλάκας σχεδιαστής με την υπεροψία μόδιστρου που θέλει τις γυναίκες σε μέγεθος 11χρονης.

Δεν είναι τόσο πολύ θέμα "οδύσσειας" γιατί πχ Revit χαλαρά έβρισκα αυτό που θέλω, αλλά διπλά+ χρήματα που σε αυτή την φάση δεν αξίζει να δώσω από την μία, η σκληρή πραγματικότητα με τις προστασίες γονάτων είναι ανεξάρτητη μάρκας, ακόμα και τα Rukka που βλέπαμε δηλαδή δεν κάνουν την δουλειά που πρέπει από την άλλη (καλά, γνώμη μου, με τα λεφτά και με το σώμα σας κάντε ό,τι θέλετε).

Γιώργος 1 ωραία ιδέα, μη εφαρμόσιμη σε όλα τα ρούχα, κυρίως όχι σε laminated και μιά που δεν έχουν όλα την ίδια κατασκευή αυτό που λες δεν ισχύει. Βασικά δεν ισχύει ούτε στα άλλα που έχω, οι προστασίες είναι στο εξωτερικό πανί και όχι στην φόδρα αλλά έχουν πιο εύκολη πρόσβαση.

Ο μαγικός σχεδιαστής της alpinestars έχει κρύψει ένα φερμουαράκι στο τελείωμα του παντελονιού και κάνεις ανασκαφή για να βρεις το προστατευτικό. Γενικά ωραία ιδέα γιατί τα βέλκρο της ρέβιτ τα νιώθεις και τσιμπάνε, αλλά μας τα χάλασε με το υπόλοιπο.
Macna όχι? Έχουν short regular long, και κάποια μοντέλα ρύθμιση καθυψος η προστασία με ένα μακρύ βελκρο, όπως το laminated macna ultimax το οποίο έχω πάρει από xlmoto στα 145€.
Υ.Γ.απιστευτη ποιότητα σε υλικά, ραφές κλπ

Που να ξέρω. Το XLmoto κείται μακράν, ήθελα AA/lvl2/laminated. Η oxford έχει ΑΑ/laminated αλλά lvl1 και πιθανώς να αλλάζουν τα προστατευτικά (της revit δεν χωράνε όλα τα lvl2 σε lvl1 θήκες, δοκιμασμένο στην δική μου συλλογή) αλλά πρόσθετο κόστος και επειδή στην Ελλάδα το θέμα παντελόνι είναι -κρίνοντας από την διαθεσιμότητα στις περισσότερες μάρκες αλλά και το τι φοράει ο κόσμος που βλέπω έξω- περιττό δεν φέρνουν πολλά.

Η Astars έχει διάφορα μήκη αλλά τώρα θα έπρεπε να μπω σε μιά διαδικασία να αλλάξω δεύτερη φορά το παντελόνι ΑΝ υπάρχει σε short που δεν υπάρχει και εγγύηση ότι θα κάτσει καλά και στο οποίο στοιχηματίζω ότι θα είναι κοντό το μήκος και θα οδηγήσει στο ανέκδοτο που βλέπω συχνά "αναβάτης με την γάμπα έξω" που ναι μεν δεν φαίνεται με την τουριστική μπότα αλλά θα φαίνεται με οποιοδήποτε άλλο μποτάκι. Το astars ήταν περίπου impulse buy που λένε οι φίλοι μας οι ξένοι. Αναλόγως τα κέφια και την συμπεριφορά του σετ θα δω αν το κρατήσω ή όχι για την σεζόν του χρόνου.

Ευχαριστώ για την πρόταση πάντως, το κρατάω αν ποτέ βρω στοκ να χαζέψω λίγο για να διευρύνω το θεωρητικό πλάνο μελλοντικών αγορών το οποίο για την ώρα λέει "μόνο Revit". Με 499 που βλέπω ότι στοίχιζε και αυτό (πετσετάκια τα έχουν κάνει τα πεντακοσάρικα, άτιμη κΕνωνία το τραγούδι το έκανες πραγματικότητα) δεν άξιζε ούτε δεύτερη ματιά.

Τελευταία επεξεργασία:
Και να επανέλθω στο θέμα του τελευταίου αποκτήματος.

Είναι απογοητευτικό, κυρίως γνωρίζοντας την ιστορία της εταιρείας και την κατηγορία τιμής που έπαιζε το ρούχο.

Το συζητούσα με το κορίτσι και ακόμα και μιά άσχετη με το θέμα μου λέει μα καλά, πουλάνε ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ μπουφάν με φερμουάρ και ανοίγματα που μπάζουν νερό;

Έλα ντε...

Και προσπαθώ να καταλάβω γιατί.

Πρώτα από όλα το φερμουάρ το ίδιο δεν είναι "στεγανό". Τα στεγανά φερμουάρ σε γενικές γραμμές δεν είναι ιδιαίτερα εύχρηστα και θέλουν συντήρηση με σιλικόνη για να γλιστράνε, είναι και πιο ακριβά όπως εξήγησε κάποιος κατασκευαστής σε ένα βίντεο που είχα δει. Μιλάμε για μπουφάν με λιανική 500 ευρώ τώρα που δεν είναι λίγα σε καμία περίπτωση και για καμία χώρα, κάπου εκεί όχι μακριά ήταν και το παντελόνι (άσχετο αυτό με την προσφορά στα μισά που έπαιζαν φέτος) οπότε το "πήγαμε να γλιτώσουμε ένα 10ρικο" δεν παίζει σαν αιτιολογία που θα καταλάβαινα σε μπουφάν των 200 ευρώ λιανικής.

Οπότε το κύριο φερμουάρ θα βάλει νερά (δεν συνέβη γιατί το BMW απλά δεν επιτρέπει τέτοια ροή αέρα και νερού).

Σχεδίαση των "καπακιών" αερισμού είναι φερμουάρ και βέλκρο με έναν διαγώνιο ιμάντα με λάστιχο που σταθεροποιείται από ένα μαγνητάκι και κρατάει το καπάκι ανοιχτό, θα μπορούσε να μπει το μαγνητάκι ΜΕΣΑ στο καπάκι το ίδιο όπως κάνει η ρέβιτ, να γλιτώσεις το χαζό λαστιχάκι και να έχεις και πιο καθαρή γραμμή και τα λεφτά από το έξτρα παπαρόλι που δεν θα βάλεις να τα δώσεις σε καλύτερο φερμουάρ. Το θέμα τώρα είναι ότι έχεις μία ασθενή πλευρά στο φερμουάρ και ακόμα μία στο βέλκρο. Ποιός ο λόγος να φτιάξεις laminated μπουφάν με τρύπες εισόδου νερού και αέρα...

Ο σχεδιασμός στα μανίκια έχει ενδιαφέρον. Πίσω από το φερμουάρ έχει ένα έξτρα κομμάτι αδιάβροχο πανί για να μπλοκάρει τον αέρα (δεν το καταφέρνει πολύ σωστά) και το νερό (δεν το καταφέρνει καθόλου από μιά ένταση βροχής και πάνω). Δεν είχα δώσει σημασία στην αρχή αλλά είναι ραμμένο αυτό το κομματάκι από την λάθος πλευρά. Τι εννοώ, όταν μπει νερό κάπου τι λέει η λογική, πάει προς τα κάτω. Που έχει ράψει ο μόδιστρος το έξτρα πανάκι; ΕΠΑΝΩ. Οπότε οτιδήποτε περάσει το φερμουάρ πάει καρφί για την φόδρα και οδηγείται μέσα από το μανίκι στο γάντι, ούτε επίτηδες δεν το κάνεις αυτό, αναρωτιόμουν γιατί πήραν νερό τα γάντια, έχουν φάει και άλλες βροχές. Βλέποντας και το πως είναι στο τελείωμα το έξτρα πανάκι, ακόμα και αν το είχαν ράψει στην σωστή μερια ΠΑΛΙ θα οδηγούσε το νερό μέσα στο μανίκι, έπρεπε να τελειώνει με τρόπο που το νερό να βγαίνει έξω, μιά κρυφή παροχή ομβρίων κάτω από την φωλιά του φερμουάρ που είναι ωραία προσθήκη.

Στο στήθος έχει το γνωστό φερμουάρ κάθετα πίσω από μιά κρύπτη, στο οποίο αν φας πολύ νερό σε γυμνό μηχανάκι θα οδηγηθεί από την ανεμοπίεση όλο το νερό και που θα πάει μετά, πάνω σου... Στην κάτω πλευρά (οριζόντιο όπως το φοράς) έχει ένα πανάκι με "γύρισμα" ώστε να φρενάρει νερό και αέρα. Δεν ξέρω αν δουλεύει καλά γιατί στο BMW δεν έρχεται νερό ως εκεί και δεν έρχεται και πολύς αέρας ακόμα και σε συνθήκες άσχημες όπως του ΠΣΚ που πέρασε.

Στο παντελόνι έχει αντίστοιχο πανάκι με "γύρισμα" ώστε να παγιδεύει νερό και αέρα που ίσως περάσει από το βέλκρο που το κλείνει στο πλάι (κατακόρυφο όταν είσαι όρθιος). Δεν ξέρω αν λειτουργεί όπως το λέμε γιατί το BMW είναι εξαιρετικά προστατευτικό στον καιρό, οπότε δεν τρως νερό με πίεση εκεί, μόνο στα μανίκια. Το "γύρισμα" δημιουργεί ένα ωραιότατο καναλάκι που τελειώνει ΜΕΣΑ στο παντελόνι και το οποίο έχει και ένα ενισχυτικό γαζί στην μέση του που αποτελεί στένωση στην ροή (άρα που θα πάει το νερό, μέσα ακόμα και αν τελειώνει όλο το καναλάκι έξω...). Η ίδια λύση εφαρμόζεται και σε άλλες μάρκες αλλά σωστότερα. Η κάτω πλευρά του καπακιού στο παντελόνι στερεώνεται με το ίδιο όχι αδιάβροχο φερμουάρ και δεν έχει το πανάκι πίσω της, σε ένα γυμνό μηχανάκι που το νερό θα πέφτει εκεί με δύναμη δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να μαντέψει που θα πάει, αν είπες μέσα στο παντελόνι και μετά στο οποιοδήποτε layer φοράς και μετά μέσα στα παπούτσια σου κέρδισες.

Οι τσέπες εσωτερικά είναι ΟΚ, χωράνε και μεγάλο κινητό και μεγάλο πορτοφόλι. Οι εξωτερικές είναι ΟΚ με αστερίσκο, θα ήθελα λίγη αγάπη στο κλείσιμο που είναι απλά επαρκές, δεν γεμίζουν το μάτι στο ότι δεν θα γεμίσουν με νερό αν οδηγείς μηχανάκι που σε αφήνει εκτεθειμένο.

Σχεδίαση έχει ακολουθήσει την λογική "να γεμίσω τον κουβά με γάλα και να κλωτσήσω τον κουβά", όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι αλλιώς με κόστος ακριβώς μηδέν αλλά κανείς δεν το είδε στον σχεδιασμό και κανείς δεν φαίνεται να το πήγε μιά βόλτα στο δρόμο με παλιόκαιρο. Και μπορεί να κάνω πλακίτσα με τον μόδιστρο αλλά που να πάρει φίλε, ένας μοτοσικλετιστής ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΝΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Οπότε όσο και να συζητάμε το "ψωνίζετε Alpinestars και Revit που είναι ακόμα ανεξάρτητες εταιρείες και όχι αδηφάγα funds"... Τα λεφτά που παίρνουν πρέπει να τα τιμούν και αυτό το προϊόν δεν είναι αντάξιο της τιμής του συνολικά.

Η πλάκα είναι ότι κριτικές εδώ και εκεί δεν έχουν αναφέρει τίποτα, αποδεικνύοντας ξανά ότι το σκούπισμα κάτω απο το χαλάκι είναι η συνταγή της επιτυχίας, δεν κρίνουμε γιατί αν το κάνουμε δεν θα μας δώσει η εταιρεία προϊόντα ξανά.

Έχω δουλίτσα έξω και το απόγευμα, χρωστάω φωτογραφίες για να δείτε τι εννοώ και θα πω και μερικά ακόμα για τις ρυθμίσεις μεγέθους.

Ξέρω ότι σκοτώνω την πώληση του σετ ως μεταχειρισμένου κάποια στιγμή αλλά τέλος πάντων, μικρό το κακό, εδώ υποτίθεται ότι γράφουμε αλήθειες.

Back
Top Bottom