Συμβαίνει τώρα!

kon/nos

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα
Όνομα
Κωνσταντινος
Μοτό
r1200gs
με το ανάμικτο τι διαφορά εχει?
Όταν το ειχα ψάξει ειχα βρει καλύτερη θερμική αποδοση ειδικα σε χαμηλοτερες θερμοκρασίες. Επίσης πιο «καθαρή» καυση χωρις οσμή.

sugariasgeorge

#γλυκος_kariolis
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
με το ανάμικτο τι διαφορά εχει?
Το προπάνιο έχει καλύτερη καυση (καθαρή) και συμπεριφέρεται καλύτερα σε ψυχρά κλίματα (σημείο βρασμού -41 βαθμούς Κελσίου). Είναι όμως πιο ακριβό αέριο στην αγορά πράγμα που θα πρέπει να σκεφτεί ο καταναλωτής.
Σε αντίθεση το βουτάνιο ειναι πιο φθηνό, έχει μεν καλύτερη θερμική απόδοση αλλά επιρεάζεται η αποδοση του σε χαμηλές (μονοψήφιες) θερμοκρασίες.

Το προπάνιο και το βουτάνιο συχνά αναμιγνύονται μεταξύ τους και σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματά τους, αυτό το μείγμα καυσίμου είναι δημοφιλές για μαγειρική σε εξωτερικό χώρο.

• Like
Reactions: Gus

sugariasgeorge

#γλυκος_kariolis
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
ΠροπάνιοΒουτάνιο
Αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα χιόνια

Η πίεση πέφτει σε χαμηλές θερμοκρασίες (από τους 10 βαθμούς) και είναι πιθανό να μη φτάνει για θέρμανση και μαγείρεμα παράλληλα.

Είναι λίγο πιο ακριβό

Είναι λίγο πιο φτηνό

Η διαφορά τιμής που έχει από το βουτάνιο ίσως εξισώνεται από την μικρότερη ανάγκη για καθαρισμούς (καυστήρα, καμινάδας, κλπ).

Το βουτάνιο καίει πιο δυνατά από το προπάνιο οπότε για την παραγωγή ίδιας θερμότητας (πχ να κατεβάσει το ψυγείο 20 βαθμούς), θα χρειαστεί λιγότερο καύσιμο και χρόνο.Αυτό, θεωρητικά, κάνει οποιαδήποτε συσκευή καίει βουτάνιο να είναι πιο οικονομική ή και, πιο αποδοτική.

Το μικρότερο ειδικό βάρος που έχει το κάνει, αθροιστικά, λιγότερο ακριβό, αφού στην πράξη, αγοράζεις μεγαλύτερη ποσότητα (όγκος), άρα και μεγαλύτερη διάρκεια καύσης.Παρόλο ότι το βουτάνιο έχει μέσα λάδι οι υποστηρικτές του λένε ότι η υψηλότερη θερμοκρασία καύσης που επιτυγχάνει αφήνει λιγότερους ρύπους (!)
Εκτός από περισσότερο λάδι έχει γενικά περισσότερες ¨βρωμιές¨, οπότε, καθώς τα υπολείμματα καύσης είναι περισσότερα, αντίστοιχα περισσότερη είναι η ανάγκη για συντήρηση (καθαρισμούς, κλπ). Αυτό μεταφράζεται σε κόπο και κόστος.

Natassa

patara_power
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Νατάσσα
Μοτό
Suzuki SV650 ‘17
Triumph Trident 660 ‘22
Disclaimer: Δεν έχω ούτε μια φωτό από σήμερα.

Τι υπεργαμάτο συναίσθημα να είμαι ξανά πάνω στη μηχανάρα μου, η οποία πραγματικά είναι σούπερ από όλες τις απόψεις…. 3-4 μήνες χωρίς να καβαλήσω και έγινε κανονικό reset μέσα μου (φόβοι που είχαν προκύψει από το ατύχημα). Το τέλειο Σαββατοκύριακο!!! Εν μέσω χημειοθεραπειών και ακτινοβολιών, καβαλάω τη μηχανή και άντε γεια!!

Κάνω το σταυρό μου, γιατί τελικά ότι μας συμβαίνει είναι για καλό μας!

Γιώργος 1

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
YAMAHA XT 600e 02
BMW R80 GS 88
ΠροπάνιοΒουτάνιο
Αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα χιόνιαΗ πίεση πέφτει σε χαμηλές θερμοκρασίες (από τους 10 βαθμούς) και είναι πιθανό να μη φτάνει για θέρμανση και μαγείρεμα παράλληλα.
Είναι λίγο πιο ακριβόΕίναι λίγο πιο φτηνό
Η διαφορά τιμής που έχει από το βουτάνιο ίσως εξισώνεται από την μικρότερη ανάγκη για καθαρισμούς (καυστήρα, καμινάδας, κλπ).Το βουτάνιο καίει πιο δυνατά από το προπάνιο οπότε για την παραγωγή ίδιας θερμότητας (πχ να κατεβάσει το ψυγείο 20 βαθμούς), θα χρειαστεί λιγότερο καύσιμο και χρόνο.Αυτό, θεωρητικά, κάνει οποιαδήποτε συσκευή καίει βουτάνιο να είναι πιο οικονομική ή και, πιο αποδοτική.
Το μικρότερο ειδικό βάρος που έχει το κάνει, αθροιστικά, λιγότερο ακριβό, αφού στην πράξη, αγοράζεις μεγαλύτερη ποσότητα (όγκος), άρα και μεγαλύτερη διάρκεια καύσης.Παρόλο ότι το βουτάνιο έχει μέσα λάδι οι υποστηρικτές του λένε ότι η υψηλότερη θερμοκρασία καύσης που επιτυγχάνει αφήνει λιγότερους ρύπους (!)
Εκτός από περισσότερο λάδι έχει γενικά περισσότερες ¨βρωμιές¨, οπότε, καθώς τα υπολείμματα καύσης είναι περισσότερα, αντίστοιχα περισσότερη είναι η ανάγκη για συντήρηση (καθαρισμούς, κλπ). Αυτό μεταφράζεται σε κόπο και κόστος.
Στις φιάλες βουτανίου η πίεση είναι 1.5 με 2 ατμόσφαιρες, ενώ στις φιάλες προπανίου η πίεση είναι περίπου 6 ατμόσφαιρες.
Επομένως πολύ πιο επικίνδυνες οι φιάλες προπανίου.

Άμα θέλεις μεγαλύτερη θερμοκρασία, πας σε ασετυλίνη (χρησιμοποιείται στην οξυγονοκόλληση):D

Τελευταία επεξεργασία:

HAWK_46

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Λευτέρης
Μοτό
Μηλοκλέφτη

panavour

Μέλος
Περιοχή
Αθήναι
Όνομα
παναης (οχι απ τα μεγαρα)
Μοτό
voge500ds
Το θέμα δεν είναι να φτάσεις κάπου αλλά το τραβελ που όσο θα διαρκεί στην περίπτωση του φίλου μας τόσο θα ξεφεύγει το μυαλό του από τα τετριμμένα
Σαν βγεις στον πηγαιμο για την Ιθάκη ,να εύχεσαι ναι μακρύς ο δρόμος.

Περιοχή
Πλαταιές Κιθαιρωνας
Όνομα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ.
Μοτό
GS 1150 ADV
Αλλαγη πλεύσης το φόρουμ

Πάτε κάνα κριεκουκι στην Μάνδρα για πρόβατο και αφήστε τα ενδοοικογενειακα ψητουρια

Στάλθηκε από το Armor 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κριεκουκι για πρόβατο????

43 χρόνια κοντεύω ούτε από Κριεκουκαιο δεν το έχω μετακουση αυτό.

Κ αυτοί λένε πάμε στα Κοκλα για προβατίνα.

Κοκλα είναι ενα χωριό αριστερά από το Κριεκουκι.

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
R1100GS 75th Aniversary Edition.
Κριεκουκι για πρόβατο????

43 χρόνια κοντεύω ούτε από Κριεκουκαιο δεν το έχω μετακουση αυτό.

Κ αυτοί λένε πάμε στα Κοκλα για προβατίνα.

Κοκλα είναι ενα χωριό αριστερά από το Κριεκουκι.
Ομιλεις την ''δικανικη'' φιλτατε.... :cool:

apos.zeitou

Μέλος
Περιοχή
ATHENS
Όνομα
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Μοτό
Αναποφασιστος!!!

Credits [mention]North_explorer [/mention]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Πολύ χαίρομαι που το έχει ακόμα το διαμάντι ο Λευτέρης!!!!!!!

Να περνάτε όμορφα!!!!!

Στάλθηκε από το Armor 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Top Bottom