Συμβαίνει τώρα!

• Thread starter Thread starter ADVride
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Και λίγες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.
Αυτό το δεντράκι της φωτογραφίας λέγεται κοκκορεβιθιά ή τερέβινθος ή αγριοφυστικιά.
Ανήκει στην ίδια οικογένεια με την φυστικιά Αιγίνης.
Φυτρώνει στην Πελοπόννησο σε υψόμετρα 200–800 μέτρων σε πετρώδεις πλαγιές και στα νησιά του Αιγαίου.
Έχει μεγάλη ιστορία χρήσεων στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, από την αρχαιότητα μέχρι τις προηγούμενες δεκαετίες.
Με χάραγμα του φλοιού του κορμού έβγαζαν μια αρωματική κολλώδης ρητίνη από την οποία παραγόταν το τερεβινθέλαιο ή αλλιώς νέφτι που το χρησιμοποιούσαν για διαλύτη στα χρώματα και σαν αντισηπτικό για πληγές.
Τους καρπούς σε κάποιες περιοχές τους άλεθαν και τους έβαζαν στο ψωμί.
Το ξύλο της είναι σκληρό, ανθεκτικό με καστανοκόκκινο χρώμα, κατάλληλο για μικροέπιπλα και ξυλογλυπτική.
Από τη ρητίνη και τα φύλλα της παραγόταν παλαιότερα μια φυσική καφέ-κόκκινη βαφή για υφάσματα.

AP1GczP0EbHIiBtwT1-PaGw_bPo4O_YL4wKgJL3d4ypJduKu-ww6XYDavWIfr84YvHHCEhV8MpG0d_OHuz9KXk2OtskhVX6hYfmKRgnFFDv2TJX0QL11mQXtQLXECCkU8X5IfCGeo04SdPyvaVJeSMN5l8JtCQ=w752-h1051-s-no

Δεν βλέπω να παιρνει πίσω ο ανθρωπος το μηχανάκι :laugh::roflmao:

Έχει άλλα 5 μηχανάκια, αυτό το πήρε για να το αφήσει στο εξοχικό για μερικές μέρες το χρονό που πάει. Αλλά του αρέσει τόσο, που λέει να πάρει και δεύτερο για καθημερινή χρήση.:D

Και λίγες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.
Αυτό το δεντράκι της φωτογραφίας λέγεται κοκκορεβιθιά ή τερέβινθος ή αγριοφυστικιά.
Ανήκει στην ίδια οικογένεια με την φυστικιά Αιγίνης.
Φυτρώνει στην Πελοπόννησο σε υψόμετρα 200–800 μέτρων σε πετρώδεις πλαγιές και στα νησιά του Αιγαίου.
Έχει μεγάλη ιστορία χρήσεων στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο, από την αρχαιότητα μέχρι τις προηγούμενες δεκαετίες.
Με χάραγμα του φλοιού του κορμού έβγαζαν μια αρωματική κολλώδης ρητίνη από την οποία παραγόταν το τερεβινθέλαιο ή αλλιώς νέφτι που το χρησιμοποιούσαν για διαλύτη στα χρώματα και σαν αντισηπτικό για πληγές.
Τους καρπούς σε κάποιες περιοχές τους άλεθαν και τους έβαζαν στο ψωμί.
Το ξύλο της είναι σκληρό, ανθεκτικό με καστανοκόκκινο χρώμα, κατάλληλο για μικροέπιπλα και ξυλογλυπτική.
Από τη ρητίνη και τα φύλλα της παραγόταν παλαιότερα μια φυσική καφέ-κόκκινη βαφή για υφάσματα.

AP1GczP0EbHIiBtwT1-PaGw_bPo4O_YL4wKgJL3d4ypJduKu-ww6XYDavWIfr84YvHHCEhV8MpG0d_OHuz9KXk2OtskhVX6hYfmKRgnFFDv2TJX0QL11mQXtQLXECCkU8X5IfCGeo04SdPyvaVJeSMN5l8JtCQ=w752-h1051-s-no
Αν τραβούσες και μια κοντινή φωτογραφία, να φαίνονται τα φύλλα (για ξέρουμε πως μοιάζουν εμφανισιακά) θα ήταν το καλύτερο!
Τώρα, πρέπει να παίξει γουγλης.... :p

ωραία διαδρομή για το απαραίτητο στρώσιμο !! αν θες για παραπάνω χιλιόμετρα μπορείς να το συνδυάσεις και από Νεμέα - Σκοτεινή - Κανδήλα - Αρτεμίσιο - Νεστάνη!! και στην επιστροφή αν έχεις στο πρόγραμμα και λίγο χώμα (ούτε 10 χιλιόμετρα) μπορείς να φύγεις από Νεστάνη για Καρυά για την όμορφη θέα στα ψηλα !!
Για χώμα λιγάκι δύσκολο ακόμα, άσε να την απολαύσω γυαλισμένη!!

Θέλω να μου πεις εκεί ο πλάτανος που ακριβώς είναι με τον καφέ για να κάνω μία στάση και για φαγητό θα πάω στα πάτρια εδάφη.Δαρα και ταβέρνα Δροσιά στον κάμπο.

Στάλθηκε από το T612B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για χώμα λιγάκι δύσκολο ακόμα, άσε να την απολαύσω γυαλισμένη!!

Θέλω να μου πεις εκεί ο πλάτανος που ακριβώς είναι με τον καφέ για να κάνω μία στάση και για φαγητό θα πάω στα πάτρια εδάφη.Δαρα και ταβέρνα Δροσιά στον κάμπο.

είναι η κεντρική πλατεία της Νεστάνης!!
έχε κατά νου ότι αν φύγεις μετά για Λεβίδι γίνονται έργα(δεν ξέρω από πότε )και είναι κλειστός ο δρόμος σε αυτό το σημείο Google Maps
οποτε έχει ταμπέλες πιο πριν για παράκαμψη αριστερά προς Τρίπολη ή πας δεξιά σε εκείνο το σημείο για χωριό Αρτεμίσιο με τον ωραίο δρόμο με τις λεύκες και μετά για Λεβίδι

είναι η κεντρική πλατεία της Νεστάνης!!
έχε κατά νου ότι αν φύγεις μετά για Λεβίδι γίνονται έργα(δεν ξέρω από πότε )και είναι κλειστός ο δρόμος σε αυτό το σημείο Google Maps
οποτε έχει ταμπέλες πιο πριν για παράκαμψη αριστερά προς Τρίπολη ή πας δεξιά σε εκείνο το σημείο για χωριό Αρτεμίσιο με τον ωραίο δρόμο με τις λεύκες και μετά για Λεβίδι
Σε ευχαριστώ πολύ Αποστόλη!

Πέρασα με το αυτοκίνητο και την οικογένεια, οπότε δεν μπορούσα να το χαρώ αναλόγως, οπότε ξαναπέρασα και μόνος για να αξιολογήσω την ποιότητα της ασφάλτου... Είναι σίγουρα ανοιχτός ο δρόμος, περάστε να τον χαρείτε!
Θα πιστέψω εσένα γιατί ακόμα το δείχνει κλειστό φαντάσου...
42edd35c8c713f5297deb43398597790.jpg

Τουλάχιστον έκανε ένας τυχερός άνθρωπος εγκαίνια στον δρόμο που ήταν κλειστά στην Εύβοια από Ροβιές για Αιδηψό είδα

Θα πιστέψω εσένα γιατί ακόμα το δείχνει κλειστό φαντάσου...
42edd35c8c713f5297deb43398597790.jpg

Αυτό μάλλον πρέπει να γίνει "καταγγελία" για αλλαγή από τους χρήστες

Τώρα που γύρισα από το γραφείο, πάλι από εκεί πέρασα. Προφανώς δεν έχει ασχοληθεί κανένας να βάλει ότι δεν υπάρχει εκεί κλειστός δρόμος.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τώρα που γύρισα από το γραφείο, πάλι από εκεί πέρασα. Προφανώς δεν έχει ασχοληθεί κανένας να βάλει ότι δεν υπάρχει εκεί κλειστός δρόμος.

Γύρισα πριν λίγο από βόλτα όντως είναι ανοικτός και η άσφαλτος είναι απίστευτη!

Δεν πιστεύω να μην έχετε μαζί σας αυτοκόλλητο "ibar dry epic adventure";

Ναι αλλά είστε με αυτοκίνητο.:D

Δεν πιστεύω να είστε με μηχανή έτσι ντυμένοι; :D
Ε ναι!!!
Γιατί ως γνωστόν, εάν δεν πας κάπου με μηχανή αποκλειστικά, δεν "λογίζεται" σαν βόλτα!!!!! :laugh:

Έτσι ισχυρίζονται φήμες εδώ μέσα.... :sneaky:

Άλλοι κάνουν λιτανειες για να βρέξει
Εμείς εδώ λέμε στον Ηλία να βγει μια βόλτα... :ha

Διαβάζω ότι στην Αμερική έχουν θέμα με τρεις μεγάλους ταμιευτήρες, χειρότερα και από την δική μας μοίρα στο Λιδωρίκι. Δεν τον στέλνουν οι χάρτες στα σωστά μέρη

Back
Top Bottom