Ταινίες με θέμα την Μοτοσυκλέτα!

Marion

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Μαριάνα
Μοτό
bmw gs 1200 .....θα ηθελα να ειχα!!
Είναι πολλες και απ’όλα εχει ο μπαξές .Εχει παρωδίες ,εχει cult, εχει ντοκιματερ ,έχει ταινιες που έγιναν θρυλοι και αφορμες για την μοτοσυκλετικη επανασταση αλλα και αληθινες ιστοριες που έγιναν πηγη εμπνευσης. And the OSCAR goes to MOTORCYCLE, γιατί χωρίς αυτήν τιποτα από τα προηγουμενα δεν θα υπήρχε.
Στο αφιέρωμα που ακολουθεί έχω διαλεξει τις πιο γνωστες και δοξασμενες , αν καποια εχει υποπέσει στην αντίληψη μου παραθέστέ την , σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.

Και ξεκινώ με τις αγαπημένες.........!
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ (2005)
(WORLD'S FASTEST INDIAN)
Περιπέτεια βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Σολτ Φλατς, Γιούτα, ΗΠΑ,1967. Ο Μπαρτ Μάνρο, ένας τολμηρός πρωτοπόρος παθιασμένος με την ταχύτητα, κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, όταν κατορθώνει το απίστευτο: με μία παλιά μοτοσικλέτα Indian του 1920, που την τροποποίησε ανάλογα, ξεπερνά τα 330 χλμ/ώρα, και περνά στην ιστορία, κάνοντας ένα ρεκόρ, που δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη και σήμερα.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ(2004)
(THE MOTORCYCLE DIARIES)

Άσε τον κόσμο να σε αλλάξει, για να μπορέσεις να τον αλλάξεις κι εσύ.
Το 1952 δύο νέοι άνδρες από την Αργεντινή, ο Ερνέστο Γκεβάρα και ο Αλμπέρτο Γκρανάδο, ξεκίνησαν ένα οδοιπορικό για να ανακαλύψουν την πραγματική Λατινική Αμερική. Ο Ερνέστο είναι 23χρονος φοιτητής ιατρικής με ειδικότητα στη λεπρολογία και ο Αλμπέρτο, 29 ετών βιοχημικός. Οπλισμένοι με μια ρομαντική αίσθηση περιπέτειας, οι δύο φίλοι αναχωρούν από το Μπουένος Aιρες πάνω σε μια ετοιμόρροπη Νόρτον 500 του 1939. Η μηχανή τους συνεχώς χαλάει εκείνοι όμως δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν. Ο κόσμος που βλέπουν και οι άνθρωποι που συναντούν εναλλάσσονται διαρκώς, κι η πορεία τους αρχίζει να αντικατοπτρίζει τις δικές τους αντιλήψεις. Όταν φθάσουν σε οικισμό λεπρών βαθιά στον Περουβιανό Αμαζόνιο, οι δύο νέοι αρχίζουν να αναρωτιούνται για την αξία της προόδου όπως αυτή ορίζεται από τα οικονομικά συστήματα και καταλήγει να αφήνει τόσους πολλούς ανθρώπους απ' έξω. Οι εμπειρίες που ζουν ξυπνούν μέσα τους τους άνδρες στους οποίους θα εξελιχθούν προσδιορίζοντας το ηθικό αλλά και πολιτικό ταξίδι που θα πραγματοποιήσουν στην πορεία της ζωής τους.

ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ(1969)
(EASYRIDER)

Στο θρυλικότερο "road movie" όλων των εποχών, δυο νεαροί περιπλανώνται στο αχανές τοπίο της Αμερικής, πάνω στις μοτοσικλέτες τους, που θυμίζουν σχέδια του Νταλί. Έξω από το χρόνο, χωρίς σκοτούρες και χωρίς προθέσεις, θ'αναζητήσουν την ανεμελιά της ελευθερίας και θα βρουν τον θάνατο. Με παραγωγό τον Πίτερ Φόντα, σκηνοθέτη τον Ντένις Χόπερ και τους ίδιους στους παραπάνω ρόλους, η ταινία γίνεται η έκπληξη αυτής της ταραγμένης δεκαετίας. Έκπληξη που έγινε λατρεία και σύμβολο ελευθερίας.
Από τις πρώτες "οδοιπορικές" ταινίες (road movie), που θα έχει μεγάλη ανταπόκριση, ιδιαίτερα στη νεολαία και θα γίνει μία από τις πιο εμπορικές ταινίες της δεκαετίας του '60. Είναι μία καταγραφή της αμφισβήτησης των ηθικών αρχών, του πουριτανισμού των 60's, ένας ύμνος στην ατομική ελευθερία. Περιγράφεται η ουσία του χιπισμού που σήμερα μπορεί να φαίνεται αναχρονιστικός, αλλά αποτελεί συναρπαστικό ντοκουμέντο μιας περασμένης εποχής. Η βασική ιστορία είναι πολύ χαλαρή, αλλά καταγράφει την ατμόσφαιρα της περιόδου όσο καμιά άλλη ταινία, κάνοντας αστέρια τόσο τον Χόπερ, όσο και τον νεαρό Τζακ Νίκολσον.


TT: Αδρεναλίνη στο κόκκινο(2011) ντοκιμαντέρ
(ΤΤ: closer to the edge)
Ο πιο επικίνδυνος αγώνας μοτοσυκλετών στον κόσμο, το The Isle of Man Tourist Trophy είναι γεγονός. Ο αγώνας αυτός, η ύστατη πρόκληση για άνθρωπο και μηχανή, απαιτεί έναν βαθμό αφοσίωσης που δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο, ενώ πολλοί οδηγοί θυσιάζουν τη ζωή τους στην αναζήτηση της νίκης. Το ντοκιμαντέρ “TT3D: Closer to the Edge” μιλάει για την ελευθερία επιλογής και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος. Στόχος του είναι να αποκαλύψει το κίνητρο που ωθεί τους λίγους επίλεκτους οδηγούς να θυσιάζουν τα πάντα για την νίκη.


On any Sunday (1971)ντοκιμαντέρ

Το Σε κάθε Κυριακή είναι ένα αμερικανικό ντοκιμαντέρ για την μοτοσικλέτα του αθλητισμού , σε σκηνοθεσία Bruce Brown .
Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τις ζωές των αναβατών μοτοσυκλέτας και τους λάτρεις των αγώνων.Ο Μπράουν προσπάθησε να δείξει τα μοναδικά ταλέντα που απαιτούνται για τις διάφορες μορφές αγώνων. Για παράδειγμα, οι αναβάτες motocross ήταν συνήθως τύποι με ελεύθερο πνεύμα , ενώ οι δρομείς της ερήμου ήταν συχνά μοναχικοί. Στο Grand National racing ,o Brown έδειξε τις διαφορετικές προσωπικότητες, όπως η επιχειρηματική προσέγγιση στους αγώνες που εμφανίζεται από τον Mert Lawwill σε σχέση με την ανέμελη και άγρια προσωπικότητα του νεαρού και πρωτάρη τότε David Aldana .
Ο Steve McQueen εμφανίζεται στην ταινία, μαζί με τον Mert Lawwill , Malcolm Smith και πολλοί άλλοι αγωνιζώμενοι από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές του 1970.


Dust to Glory (2005)ντοκιμαντέρ
Ένα ντοκιμαντέρ για το Baja 1000, η ετήσια off-road αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Baja, Μεξικό, που προσελκύει εκατοντάδες δρομείς, souped-up μηχανές τους, και χιλιάδες οπαδούς.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Marion

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Μαριάνα
Μοτό
bmw gs 1200 .....θα ηθελα να ειχα!!
Ο Ατίθασος (1953)
The Wild One

Μια συμμορία 40 μοτοσικλετιστών, οι Μαύροι Επαναστάτες, εισβάλλουν σε έναν νόμιμο αγώνα μοτοσικλετών και, πριν διωχθούν, κλέβουν το δεύτερο βραβείο του αγώνα και το δίνουν στον αρχηγό της συμμορίας, Τζόνι. Η συμμορία κατευθύνεται στο Ραϊτσβιλ, κυκλοφορεί στον κεντρικό δρόμο και καταλήγει στο Bleekers, το τοπικό μπαρ. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ και Σερίφης της πόλης, χαίρεται με τα χρήματα που του αφήνουν οι Μαύροι Επαναστάτες και δεν αντιδρά στα προβλήματα που προκαλούν. Ο Τζόνι ερωτεύεται την κόρη του Σερίφη και προσπαθεί να την εντυπωσιάσει με το κλεμμένο βραβείο. Σύντομα μια αντίπαλη συμμορία θα έρθει στην πόλη και τα προβλήματα θα αρχίσουν...



Hells Angels on wheels (1967) cult
Ένας υπάλληλος βενζινάδικου είναι ευτυχής όταν η συμμορία "Άγγελοι της Κόλασης" τον δέχεται τελικά. Αλλά είναι σοκαρισμένος όταν μαθαίνει πόσο βάναυση συμμορία είναι - η δολοφονία δεν είναι καν ταμπού για αυτούς.Φέρνει τον εαυτό του σε μπελάδες όταν η φίλη του ηγέτη τον ερωτεύεται και υποκυπτει στις ορέξεις της.


The girl on a motorcycle (1968) cult
Μια παντρεμένη γυναίκα Marianne Faithfull,εγκαταλείπει τον σύζυγό της και παίρνει την μοτοσικλέτα της για να δει τον εραστή της Alain Delon .Καθ'οδόν, ενδίδει σε εναν ψυχεδελισμό με ερωτικές ονειροπολήσεις, όπως η ίδια βιώνει την μεταβαλλόμενη σχέση με τους δύο άνδρες.



Harley Davidson and The Marlboro Man (1991)
Ο σκληροτράχηλος µηχανόβιος Χάρλεϊ Ντέιβιντσον και ο κάουµποϊ φίλος του Μάρλµπορο, µαθαίνουν ότι το αγαπηµένο τους στέκι ετοιµάζεται να κατεδαφιστεί. Προκειµένου να το σώσουν αποφασίζουν να ληστέψουν την τράπεζα που κρύβεται πίσω από το σχέδιο κατεδάφισης. Για κακή τους τύχη επιτίθενται σε λάθος αποστολή, και αντί για χρήματα, βρίσκονται με ναρκωτικά στα χέρια τους και κυνηγημένοι από αστυνόμους, τραπεζίτες, εγκληματίες και λαθρέμπορους...


Faster (2003)
Είναι ένα ντοκιμαντέρ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, MotoGP . Γυρισμένο μεταξύ 2001 και 2002 από τον σκηνοθέτη Mark Neale και αφηγητή τον Ewan McGregor .Η ταινία περιλαμβάνει εμφανίσεις από τον Valentino Rossi , Max Biaggi , τον βετεράνο Αυστραλό Garry McCoy και τον John Hopkins . Έχει σε συνέντευξη αρκετούς πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές , συμπεριλαμβανομένου του Mick Doohan , Kevin Schwantz , τον παράλυτο πρώην αναβάτη Wayne Rainey , Kenny Roberts , και Barry Sheene.

Knightriders (1981)
η περίληψη είναι περιττη δείτε το trailer και θα καταλαβετε.

οι Χαρλεαδες (2007)
wild hogs
Μία ομάδα μεσήλικων μοτοσικλετιστών από την επαρχία που ψάχνονται για περιπέτεια ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι στον δρόμο, έτοιμοι για όλα. Μάλλον όμως έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις τους... Όταν συναντήσουν μία αληθινή συμμορία μοτοσυκλετιστών από το Νέο Μεξικό, τους "Ντελ Φουέγκος", καταλαβαίνουν πόσο παράτολμο ήταν το εγχείρημά τους, ενώ κάποιοι από αυτούς θα έδιναν τα πάντα για να βρεθούν γρήγορα σπίτι τους!!! Η περιπέτεια μπορεί να περιμένει... Η αδρεναλίνη συναντά το χιούμορ, η περιπέτεια την κωμωδία, η χαρά της ζωής τα οργισμένα νιάτα των -ήντα και ο Τζον Τραβόλτα τον Τιμ Άλεν, με φόντο το ιδρωμένο τοπίο της ερήμου με τις απόλυτες ευθείες του.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Θανασεν

Μέλος
Περιοχή
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Όνομα
θανασης
Μοτό
21/18
ΜΠΡΑΒΟ ρε μαγκες και ηθελα να ασχοληθω με το θεμα !

jack daniels και marlboro man!!!!!!!!!
 

N4pSt3R

Lost Balkaneros
Περιοχή
Ορεστιάδα
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
BMW F800gs
μπορουμε να βρουμε το The Best Bar in America με ελληνικους υποτιτλους?
Ουτε χωρις φιλε μου...εκτος κ αν ξερεις κατι!!!
 

korobilis7

Μέλος
Περιοχή
rentis
Όνομα
kostas
Μοτό
AFRICA TWIN XRV 750 rd07a
Πραγματικα ωραιο θεμα...
Αν και οι πιο καλες αναφερθηκαν, θα συμπληρωσω το υπεροχο ντοκυμαντερ why we ride...

Το περσινο on any sunday the next chapter

Και το road to paloma( συμπαθητικο)
 
Top Bottom