Το Κορίτσι Θέλει Θάλασσα..........

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
Το δρομολόγιο μας περίπου αυτό…. Με μικρές παραλλαγές!!! (αναλυτικότερα μετά)

Η έμπνευση του ταξιδιού ήρθε ψάχνοντας ¨πιο είναι το ψηλότερο σημείο της Ευρώπης¨.
Δεν είναι πολύ ωραία συναίσθημα εκεί που κάθεσαι, να σου έρχεται ένας προορισμός στο κεφάλι…. Να ψάχνεις,

από πού να πας;;;

πως;;;

γιατί;;;;

Και τελικά να τον αγγίζεις;;;

Αφού λοιπόν τα βρήκαμε όλα...
Ξεκινάμε!

Ημερομηνία εκκίνησης Πέμπτη 9/8/12 , και οι δείκτες του ρολογιού, δείχνουν 5.30 όταν κτυπάει τo ξυπνητήρι.
Είναι απ τις λίγες φορές που τ’ ακούμε σαν μελωδία στ αυτιά μας και σηκωνόμαστε απ το κρεβάτι χωρίς χουζούρεμα
αφού η διάθεση μας και η ανυπομονησία μας είναι στα ύψη.

Το δρομολόγιο της 1ης μέρας Ορεστιάδα-Βελιγράδι 740 χλμ. Ορεστιάδα προς Βελιγράδι, Σερβία - Χάρτες Google

Ο καιρός μαζί μας απ την πρώτη στιγμή με 22 βαθμούς και ελαφριά συννεφιά. (Ήταν μιλημένο με τον από πάνω)
Πρώτη στάση μόλις περάσαμε τα σύνορα της Βουλγαρίας για ανεφοδιασμό καυσίμου και πρωινό, με τα κλασσικά
τυροπιτάδικα της μαμάς που μας συντροφεύουν σε κάθε ταξίδι.

Ο δρόμος προς τη Σόφια, αν και αυτοκινητόδρομος σε ανεβάζει κοντά στα 800 μ. υψόμετρο και είδη ξεκινάς να αισθάνεσαι τη δροσιά των καταπράσινων δέντρων που υπάρχουν δεξιά και αριστερά του δρόμου. (ας μην είχε συννεφιά και θα σε λεγα τι δροσιά θα ένιωθες)
Δεύτερη στάση έξω από Σόφια κάπου στο πουθενά (πολύ τις γουστάρω αυτές τις στάσεις) Και δοκιμάζουμε την καινούρια συνταγή Κέικ της μαμάς.
Το λεωφορείο είναι ADV.

Και μετά από λίγη ώρα φτάνουμε στα Σύνορα Βουλγαρίας-Σερβίας με μια μεγαλούτσικη ουρά αυτοκίνητων ! Επειδή δεν είχαμε και πολύ διάθεση να περιμένουμε, παίρνουμε την απόφαση, και ανάμεσα απ τα αυτοκίνητα φτάνουμε γρήγορα στο τελωνείο για έλεγχο. (Παρατήρηση απ τον αστυνομικό ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες αλλά το αλάνι από πίσω δε μασάει).


Στάση για νεράκι επί Σέρβικου εδάφους.. Και άλλα 300 χλμ περίπου για Βελιγράδι. Δε ξέρω γιατί αλλά όταν περνώ από μια χώρα σε μια άλλη ανανεώνομαι, σαν να ανασαίνω καινούριο αέρα.
 
Last edited by a moderator:

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
Ο δρόμος απ τα σύνορα πριν βγεις στον αυτοκινητόδρομο της Σερβίας ελαφρώς δύσκολος αλλά εντυπωσιακός. Άγριο τοπίο με πολύ πράσινο και περνώντας κάτω απ τα βράχια αναρωτιέσαι, πως κρατιούνται και αν θα πέσουν στο κεφάλι σου.

Απογευματάκι φτάσαμε Βελιγράδι και ψάχνουμε το ξενοδοχείο που είχαμε κάνει κράτηση. Πρώτη εντύπωση της πόλης, όμορφη με πάρα πολλά δέντρα και καθαρή. Σαν να είναι μια πόλη κτισμένη μέσα σ' ενα δάσος.
Το Δωμάτιο άνετο με μια τεράστια αυλή με λουλούδια και πισίνα.

Μπανάκι και προετοιμασία για την βραδινή έξοδο στη πόλη. Παρακάτω ο πεζόδρομος του Βελιγραδίου και μέσα στο κέντρο παλιά κτήρια με όμορφες μικρές λεπτομέρειες……

Και καμπύλες……. (για τα κτήρια μιλάω πάντα)


Εδώ προσέξτε τη λεπτομέρεια στα πλακάκια… Δεν έχει ούτε ένα σκουπιδάκι.

Μετά από μια μέρα, μόνο με πρωινό γεύμα μας αξίζει πιστεύω ένα όμορφο δείπνο, το οποίο εξαφανίστηκε σε χρόνο ρεκόρ (μας έφερε και πιρούνια αλλά δε τα χιαστήκαμε και πολύ).

Η πρώτη μέρα κλείνει με αρκετή κούραση αλλά και πολλές ωραίες εικόνες. Το Βελιγράδι νομίζαμε ότι θα είναι μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη (κίνηση, καυσαέριο, κτλ) και αντί γι αυτό είδαμε μια πόλη όμορφη, περιποιημένη με πάρα πολλά πάρκα, πράσινο και φιλόξενους ανθρώπους. Μου έκανε εντύπωση που ενώ περπατούσε τόσος κόσμος, κάτω δεν είχε το παραμικρό σκουπιδάκι (ούτε γόπα). Και εκεί αναρωτιέσαι.. Μήπως έχουμε γίνει τριτοκοσμικοί ;;

2η μέρα και το δρομολόγιο μας Βελιγράδι, Σερβία προς Λιουμπλιάνα, Σλοβενία - Χάρτες Google 540 εύκολα χιλιόμετρα.

Στάση για ανεφοδιασμό , νεράκι και λίγο μαμ! Πατάτες τηγανιτές και την Back up Κονσέρβα καλαμαράκι Hot.. Σε όπιο μέρος και να σταματήσεις υπάρχουν Μουσουλμάνοι που γυρνάν απ τις καλοκαιρινές τους διακοπές και κάθονται σκόρπιοι από δω και από κει απλώνοντας πανιά σαν να βρίσκονται «σε γύφτικο μαχαλά».

Περνάμε Κροατία και φτάνουμε σύνορα με Σλοβενία. Τα γνωστά… ουρά με αυτοκίνητα αλλά το Gs δε μασάει γιατί είναι ευέλικτο σαν πάπια… Στη τελική πάμε και από χώμα (γιατί είμαστε Adv τύποι). Αγοράζουμε Βινιέτα και παίρνουμε το δρόμο για Λιουμπλιάνα. Ο καιρός και πάλι μαζί μας απ το πρωί που ξεκινήσαμε με συννεφιά και λίγες ακτίνες ήλιου να σχίζουν που και που τα σύννεφα, κάνοντας τον ουρανό να παίρνει όμορφα χρώματα. Απ το πρωί η θερμοκρασία είναι στους 26 Βαθμούς!

Οι πρώτες εικόνες μπαίνοντας σ αυτή την υπέροχη χώρα είναι, πολύ πράσινο και είδη αρχίζει να θυμίζει κάτι από Άλπεις.


Νωρίς το απόγευμα φτάνουμε στο κάμπινγκ-Ενοικιαζομενα δωμάτια που είχαμε κλείσει δίπλα στο ποτάμι και μια τεράστιααααααα πισίνα (Κάνουμε καλές επιλογές). Το κάμπινγκ ήταν γεμάτο τροχοκινούμενα τα περισσότερα με Ιταλικές πινακίδες, πράγμα το οποίο μας έκανε να αναρωτιόμαστε,,, τόσες θάλασσες έχουν, στο ποτάμι έρχονται;; Check-in, μαγιό και Βουρ για βουτιά.


Ήρθε η ώρα της βραδινής βόλτας στo κέντρο της πόλης (αφού έχουμε φάει πρώτα τον αγλέορα). Πολλές γεφυρούλες, πολλά κανάλια και όλα περιποιημένα και καθαρά! Η βόλτα μέσα στα στενάκια που δεν έχει κόσμο σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Πραγματικά πιστεύω πως αξίζει να αφιερώσει κάποιος μια βδομάδα για να γυρίσει όλη τη χώρα.

Η γέφυρα των ερωτευμένων, στην οποία οι ερωτευμένοι κλειδώνουν τον έρωτα τους. (Θα τον κλειδώναμε και εμείς αλλά έπρεπε να αφήσουμε τα κράνη ξεκλείδωτα,,, οπότε…..)


Παλιά φωτισμένα κτήρια..


Αυτά τα παπούτσια δε κατάλαβα τι ρόλο έπαιζαν κρεμασμένα εκεί πάνω. Έπρεπε να κρεμάσω και εγώ τις μπότες που ζυγίζει ενάμησι κιλό η μία να τα περνα όλα σβάρνα.



Και η γνωστή γέφυρα με τους δράκους που φημίζεται ότι την παλιά εποχή αν περνούσε από κει κάποια κοπέλα η οποία ήταν παρθένα οι δράκοι κουνούσαν τις ουρές τους,,, με αποτέλεσμα πολλές κοπέλες να μη περνάνε. Στις μέρες μας δε τις κουνάν πια…. (ψάχνουν για παρθένα)
 
Last edited by a moderator:

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
3η μέρα, η πρώτη ουσιώδες μέρα του ταξιδίου γιατί Θα πιάσουμε Αυστριακές Άλπεις με πρώτη στάση τον παγετώνα του Grossglockner.

Το δρομολόγιο: Λιουμπλιάνα, Σλοβενία προς Fieberbrunn, Αυστρία - Χάρτες Google

Πριν φύγουμε απ τη Λιουμπλιάνα μια γρήγορη επίσκεψη στο κάστρο της πόλης όπου και φαίνεται όλη η πόλη από ψηλά και στο βάθος οι Άλπεις.

Πήραμε το κερματάκι μας, τα σουβενίρια μας και βουρ για τα βουνά.

Αυτές οι ουρές στα διόδια και στα τελωνεία, όσο πιο πάνω ανεβαίνουμε τόσο πιο πολύ μεγαλώνουν. Το γνωστό κόλπο,, σφήνες και πάω πίσω απ το τέταρτο αμάξι..Και επειδή μάλλον ο από πίσω παρεξηγήθηκε που του φαγα τη σειρά (μέσα στ αμαξάκι του με το air condition) με κόρναρε. Οπότε και εγώ από τέταρτος πήγα δεύτερος για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Αυτά στρίβουν;;;; Τι ρωτάω;; άμα έστριβαν εκεί πάνω θα τα είχαν;;


Επιτέλους στους Πρόποδες των Άλπεων και είδη αρχίζουμε να βλέπουμε αυτά τα όμορφα τοπία με τα απέραντα πράσινα λιβάδια και τα Ποτάμια. Θυμίζει κάτι από μικρό σπίτι στο λιβάδι,, σε λίγο θα βγει η Λόρα.



Ενθουσιασμένος απ όλο το τοπίο είδα αυτόν τον πύργο στη κορυφή του χωριού. Είπα να πάμε μπας και μας κεράσουν κάνα τσαγάκι αλλά ήταν εγκαταλελειμμένος… Και λίγο τρομακτικό το μέρος. (μετά συνειδητοποίησα ότι ήταν τίγκα στο πυργάκι όλα τα βουνά)



Οπότε συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Grossglockner και το πρώτο εντυπωσιακό θέαμα της διαδρομής, αυτός ο καταρράκτης να χύνεται ορμητικά απ το πουθενά, μέσα στο γκρεμό.



Είδη το τοπίο άρχισε να αγριεύει και να συναρπάζει ταυτόχρονα. Το μάτι χάνετε στον συνδυασμό του πράσινου τοπίου με τα άγρια βράχια και τα ξύλινα σπιτάκια με τα πολύχρωμα λουλούδια. Υπάρχουν παντού τεράστιες κοιλάδες που μπορείς να κάθεσαι και να χαζεύεις με τις ώρες… Όμως αυτό είναι μόνο η αρχή.

Περνώντας τα διόδια πληρώσαμε 22 € για την είσοδο αλλά δεν έχουμε παράπονο, πήραμε δώρο το αυτοκολητακι ! Όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις, τόσο πιο πολύ σε μαγεύει το θέαμα που αντικρίζεις… Κορυφές βουνών η μία να διαδέχεται την άλλη και όσο πιο μακριά κοιτάς βλέπεις ότι από καταπράσινες, γίνονται λευκές και παγωμένες.


Χαθείτε στις εικόνες…. (μη χαθείτε πολύ, να μπορώ να σας βρω έχει και συνέχεια)




Τι έγινε ρε παιδία, μας τη πέσαν;;;;;;

Δεν ήταν καλός ο παγετώνας..πολύ πάγο είχε…. χαχαχα
Ο μοναχικός βαρκάρης που έχει κολλήσει με τη βάρκα του στον αιώνιο παγετώνα που ξέχασε να λιώσει!!!!! Πσσσσς… τι γράφω ο π@υστης.... (μετά απ αυτό πάω για Νόμπελ λέμε).

Ρε καπετάνιο πιάσε το κουπί έχει φουρτούνα!!!

Με τους 7 βαθμούς που έπεσε η θερμοκρασία, ένα καφεδάκι ζεστό το χρειαζόμασταν.
Με θέα αυτό.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 600x800.



Το κατέβασμα απ το Grossglockner απίστευτο. Πιο ωραιο απ τ ανεβασμα γιατι ειχε κατηφορα


Και ο καιρός για μια ακόμη φορά είναι μαζί μας.

Ο συνδυασμός οδήγησης μέσα στα σύννεφα με τις ακτίνες του ήλιου να τα διαπερνούν , σε κάνει να ζεις μια απίστευτη εμπειρία.
 
Last edited by a moderator:

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
Αφού αφήσαμε τα μεγάλα υψόμετρα αρχίζουμε να ψάχνουμε δωμάτιο γιατί τα στομάχια μας διαμαρτύρονται έντονα και η κούραση της μέρας άρχισε να κάνει τα πρώτα της συμάδια.

Περνώντας από ένα χωριουδάκι της Αυστρίας με το όνομα Fieberbrunn βρίσκουμε ένα δωμάτιο με πανέμορφη θέα.
(εδώ έχει γέλιο)

Παρκάρω μπροστά απ την είσοδο και την ώρα που ξεφορτώνω βγαίνει ο υπάλληλος του ξενοδοχείου με αυταρχικό ύφος και χαμόγελο που σκοτώνει και μου λέει «πρέπει να πας απ τη πίσω μεριά και να ξεφορτώσεις, εδώ κλείνεις το δρόμο» . Και τώρα τι να κάνω;; να τις ξαναφορτώσω;; Για να μη καθυστερώ την ανύπαρκτη κυκλοφορία λοιπόν, του φορτώνω τρεις τσάντες και του λέω ΟΚ;;;; αϊ περπάτα τώρα (μην αργούμε κιόλας)…. Χίτλερ.


Τα μαγαζιά όλα κλειστά. Αλλά επειδή το χουμε προβλέψει, βάζουμε τα μαγκάλια να ανάβουν και ξεκινά το μαγείρεμα!!!
Το μενού έχει βραστά λουκανικάκια, πουρέ και ψωμί σίκαλης παρακαλώ!


Αλλά να ξεχάσω το τσίπουρο ρε γ@μωτο;;;;
Πάω να ζητήσω απ τη κουζίνα λίγο κέτσαπ. Μια κοπέλα μου λέει στα ελληνικά «τι κάνεις, πως μπορώ να βοηθήσω;;»
Ζητάω κέτσαπ, μου δίνει το μπουκάλι και σκάει ο Χίτλερ από Πίσω να φωνάζει,,,,, Νάάάιν και αφού μου’κοψε τη χολή σκάει και το δολοφονικό χαμόγελο στο τέλος. Λέω πάει αυτός θα με στείλει στο απόσπασμα για εκτέλεση.. Μου λέει «αυτό χρεώνεται»… Εντάξει ρε μάστορα, ποσό θες να σε πλερω…. Και παίρνει και μου βάζει δυο σταγόνες σε να μπολάκι… Τι είναι αυτοί ρε παιδάκι μου;;; Ήθελα και μπύρα αλλά φοβήθηκα να ζητήσω.
Σαν αυτό το εστιατόριο πουθενά!!!

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x601.



Αφού λοιπόν ο οφθαλμός έχει λουστεί από την ομορφιά της ημέρας, δε νομίζω να θέλουμε να δούμε κάτι άλλο...οπότε ξεροί απ τη κούραση μπαίνουμε κάτω απ το χοντρό πάπλωμα και σε ένα λεπτό βλέπουμε όνειρα.

4η μέρα.
Το δρομολόγιο: Fieberbrunn, Αυστρία προς Σεν Μόριτζ, Ελβετία - Χάρτες Google

Πρωινό ξύπνημα στις 8.30. Πόσο υπέροχο είναι να ξυπνάς, να ρουφάς μια τζούρα κρύου καθαρού οξυγόνου και να βλέπεις αυτή τη θέα.


Κατεβαίνουμε για το πρωινό μας, κάθομαι σε να τραπέζι (μου θύμισε στρατό αυτή η φάση) ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ!!! «ωΧ αμάν» Έρχεται κατά πάνω μου και μου λέει με αυστηρό ύφος «δε θα κάτσετε εδώ» σκάει και το χαμόγελο του διαβόλου. Με σηκώνει και με βάζει αλλού. Πάω και παίρνω μπόλικο πράμα για να φάω και τέσσερα μέλια . Ο Π@υστης, μες τα μάτια με κοιτούσε,,, με σταματάει και μου λέει «αυτά δε κάνει να τα πάρεις μαζί σου». Και ποιος σε είπε ρε φιλαράκι ότι θα τα πάρω,, άσε μας να φάμε σαν άνθρωποι.

Μετά το γεύμα, κάναμε πρωινό περπάτημα στο χωριό.
Η Αθήνα ετοιμάζει ένα τσιγαράκι πριν, γιατί δεν μπορεί με τον καθαρό αέρα… (αν δεν έχει τσιγάρο ρουφάει τζούρα απ την εξάτμιση, σαν το Βέγγο).

Μια ησυχία σε όλο το χωριό και παντού άνθρωποι να χαμογελούν. Στο βάθος τα βουνά είναι σαν να χουν πάρει φωτιά. Εντύπωση μου έκανε μια κυριούλα μεγάλης ηλικίας που έκανε βολτούλα με το ποδήλατο. (Βέβαια η δικιά μου η γιαγιά είναι πιο μάχιμη γιατί ανεβαίνει στο Gs).

Ήρθε η ώρα της αναχώρησης. Μια μικρή βολτιτσα από Innsbruck, αλλά για λίγο. Μετά από κάποια χιλιόμετρα στον βαρετό αυτοκινητόδρομο ήρθε η ώρα να βγούμε στον επαρχιακό και να αρχίσουμε να βλέπουμε ξανά όμορφα τοπία.


Στο δρόμο λίγο πριν αφήσουμε την Αυστρία συναντήσαμε το Φρούριο Fort nauders.

Μετά από λίγο περάσαμε επιτέλους Ιταλία και αμέσως το σκηνικό των βουνών, των δρόμων και των σπιτιών αλλάζει. Ενώ βρισκόμαστε ακόμη στις Άλπεις έχουμε καινούρια πράματα να δούμε. Το πρώτο εντυπωσιακό θέαμα που αντικρίσαμε, ήταν η ¨Lago di Resia”.

Η λίμνη αυτή είναι τεχνητή και είναι η μεγαλύτερη αυτής της επαρχίας. Είναι γνωστή για το καμπαναριό το οποίο προεξέχει απ το νερό. Το χειμώνα η πρόσβαση είναι εφικτή με τα πόδια και ο μύθος λέει ότι αν πας κοντά περπατώντας μπορείς ακόμη να ακούσεις τα καμπαναριά να χτυπούν. Αυτό βέβαια είναι αδύνατο γιατί τα καμπαναριά έχουν αφαιρεθεί και η υπόλοιπη εκκλησία έχει κατεδαφιστεί. Πάντως κατά τη δημιουργία της λίμνης βυθίστηκαν σε βάθος 20 εώς 40 μέτρα περίπου, κάποια χωριά όπως το χωριό Curon και Reschen (τα οποία μεταφέρθηκαν σε ψηλότερα σημεία)……..(by Wikipedia)
Συνεχίζουμε προς Stelvio και ενώ όλοι παν ευθεία το Gps μου έχει μια φανταστική ιδέα,,,, Να στρίψουμε δεξιά.. Ξεζουμάρω και βλέπω ότι μας βγάζει πάλι σε σωστό δρόμο… Και δε πάμε;;;; Τι έχουμε να χάσουμε;; Τελικά κάναμε καλά (αν και στην αρχή νόμισα ότι δε περνάει) γιατί μας έβαλε να περάσουμε μέσα από ένα παλιό περιφραγμένο χωριό.


Λίγα χλμ μετά αρχίζει η άνοδος μας στο Stelvio Pass. Εντυπωσιακός ο δρόμος στο ανέβασμα και όσο πιο ψηλά ανεβαίνουμε τόσο περισσότερο αρχίζει να μας ανταμείβει η θέα! Το τοπίο όχι τόσο πράσινο, όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Πιθανόν έχει καεί απ τον πάγο με αποτέλεσμα να μη μπορεί να φυτρώσει κάτι. Η στάση για καφεδάκι και φωτογραφίες απαραίτητη.

Και το αυτοκολητάκι του Gs Forum το οποίο ήταν κολλημένο από κάπιο συμφουρίτη!!!

Μια τελευταία γεύση από ψηλά…

Και πάμε να διασχίσουμε το Umbrail Pass το οποίο φτάνοντας, πριν πιάσεις το δρόμο του, είχε κάτι τεράστια στοπ. Λέω έχει πλάκα να μη πηγαίνει… Λέμε δε πειράζει το πολύ πολύ να γυρίσουμε πίσω! Το συγκεκριμένο πάσο είναι πέρασμα από άγριο τοπίο χωρίς περιφράγματα και περίπου δύο χλμ χωματόδρομο. Αλλά τελικά πάει!
Πέρασμα στην Ελβετία και ήρθε η ώρα να κάνω τα παράπονα μου στον «Κύριο» γιατί χάλασε τη συμφωνία μας με τον καιρό, ο οποίος ήταν η πρώτη φορά που είπε να μας κάνει νούμερα. Συννεφιά με ψιλόβροχο και 11 βαθμούς, αλλά μετά κατάλαβα γιατί το έκανε. Μας πρόσφερε για αντάλλαγμα ένα πανέμορφο τοπίο με το ουράνιο τόξο να κάνει την εμφάνιση του.
Χωρίς να χουμε κλείσει δωμάτιο και με τη βροχή πάνω απ το κεφάλι μας, κάνουμε στάση σε να χωριουδάκι και ρωτάμε σε μια Πανσιόν (νομίζοντας ότι θα ακούσουμε τιμές Αυστρίας) .. Αμ δε… 130 € για μια τρύπα με κοινό μπάνιο!!! Τι λες ρε θείτσα;;; Πάμε γι άλλα… Μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες και τις τιμές στα ύψη, αποφασίζουμε να πάμε στο καφέ- εστιατόριο ενός ξενοδοχείου παρακαλώντας να χει Wi-Fi. Αφού λοιπόν ρωτήσαμε και εκεί για δωμάτιο (190 €) χτυπήσαμε δύο εσπρεσάκια και ευτυχώς είχε ιντερνέτ!!! Το booking έκανε τη δουλειά του βρίσκοντας μας δωμάτιο στην τιμή των 108€ μέσα στο St. Moritz με λουξ πρωινό. Μίζα και ξενοδοχείο λοιπόν.
Βραδάκι αποτυχημένη βόλτα για εύρεση φαγητού, καθώς όλα ήταν κλειστά. Το St. Moritz Πανέμορφο σαν μέρος αλλά ότι βρίσκεται εκεί φωνάζει μη μ αγγίζεται!!! Τιμές στα ύψη.

Και αφού βγήκαμε φωτογραφίες σε όλες τις φήρμες (γκουτσι μουτσι σανελ και τα λοιπα)

Τη λύση του φαγητού την έδωσε και πάλι το γκαζάκι και το μενού αυτή τη φορά περιλάμβανε τραχανά, κους κους κονσέρβα με χταποδάκι και μπυρίτσα!!! Και πως τραβιέται ο άτιμος ο τραχανάς στο κρύο!!! Ένα καζάνι έφαγα…

Μια ακόμη μέρα λοιπόν με πολλές όμορφες εικόνες έφτασε στο τέλος της.
 
Last edited by a moderator:

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
5η μέρα Σήμερα η μέρα έχει λίγα παραπάνω χλμ γιατί θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το Chamonix- Mont blanc…

Το δρομολόγιο: Σεν Μόριτζ, Ελβετία προς Chamonix, Γαλλία - Χάρτες Google

Ξυπνάμε και βλέπουμε απ το παράθυρο μας την απίστευτη θέα στα βουνά και αρκετό ήλιο. (Αφού είπαμε...το χω μιλημένο)

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



Κατεβαίνουμε για πρωινό και ο μπουφές έχει πάνω της παναγιάς τα μάτια.. Κασέρια διαφόρων ειδών σαλάμια αυγά, μέλια… ΔΩΣΕ ΠΡΑΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Ένα κακό είχε μόνο η φάση.. Όλοι έτρωγαν με μαχαίρι και με πιρούνι,,, τι περίεργοι άνθρωποι.. «Βρε μπάρμπα κουστουμαρισμένε,, αν δε το πιάσεις με το χέρι, καθαρίζεται το αυγό;;»
Αφού λοιπόν κλείνουμε και το δωμάτιο στο Chamonix γιατί οι τιμές για δυο βράδια ήταν κάπως τσουχτερές, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια βολτούλα στο St. Moritz και να πιούμε μια φράπα στη λίμνη. Εκεί είδαμε περίεργους ανθρώπους που αντί να ξυπνάν και να κάνουν ένα καφέ και κάνα τσιγάρο,,, τρέχουν, κάνουν ασκήσεις , πάνε για περπάτημα και για βαρκάδα ,, όλο παραξενιές… Εκτός αυτού έχουν το κακό συνήθειο να μη πετάν τα σκουπίδια κάτω, αναγκάζοντας μας να ψάχνουνε κάδο… Γρήγορα να φύγουμε απ αυτήν τη χώρα!!!


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε και επειδή γνωρίζαμε ότι βγαίνοντας στους αυτοκινητόδρομους θα έπρεπε να πληρώσουμε διόδια (άσε που τον βαριόμαστε και αφόρητα) επιλέγω στο Gps αποφυγή διοδίων και λεωφόρων. Νομίζω ότι καλύτερη επιλογή απ αυτή δε θα μπορούσα να κάνω. Πραγματικά ο δρόμος και τα μέρη που επέλεξε να πάμε ήταν βγαλμένα από παραμύθι. Η έκφραση που θα μπορούσε να παρομοιάσει αυτό που βλέπαμε είναι ότι «οδηγούσαμε μέσα σε μια συνεχόμενη Card postal».

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.
 

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
Σε όλη τη διαδρομή απότομες πλαγιές και βράχια ψηλά, κομμένα με το μαχαίρι..Φυσικά οδοφράγματα οι πέτρες,,,, σε κάποιες φάσεις είχε και κάποιες υποτιθέμενες μπάρες . Ο δρόμος σε κάποια κομμάτια στενός που χωρούσε αυστηρώς μόνο ένα αυτοκίνητο και περάσματα μέσα από βράχους που τους έχουν σκαλισμένους για να περάσει ο δρόμος.

Στη διαδρομή μας ήταν μαρκαρισμένα κάποια όμορφα περάσματα όπως το…..

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


Στη συνέχεια το χωριό Andermatt
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


Και πιο μετά το……
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.



Στο συγκεκριμένο σημείο που κάναμε στάση για αποθανάτιση του τοπίου, μας πλησίασε ένα ζευγάρι με μια μόρτικη τσοπεριά. «Hi, where are you from?» From Greece απαντάω με τα άπταιστα Αγγλικά μου. Οοοοο realy? Και ξεκίνησε να μας λέει ότι έχει ένα φίλο στην Αντίπαρο και να τον δώσουμε χαιρετίσματα και κάτι άλλα που δε καταλαβαίναμε αλλά συμφωνούσαμε… Yeees ,yesss..Ok… Στην ερώτηση,, που πάτε;; απαντήσαμε Chamonix (200 χλμ περίπου ακόμη και εμείς θεωρούσαμε ότι φτάσαμε) εκείνος γούρλωσε τα μάτια και μας λέει …Οοοοοοο,, long trip (που να σε πούμε και από που ερχόμαστε).

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



For the history, Να πούμε και κάνα δυο λογάκια για τους ξενέρωτους Ελβετούς, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να μετράν λεφτά. (με τόσα δις, που έχουν καταθέσει τα δικά μας τα τομάρια τι άλλο να κάνουν;
Τα τοπία , οι δρόμοι τους και τα βουνά τους απίστευτα, πανέμορφα, βγαλμένα από παραμύθι,, αλλά από εξυπηρέτηση ένιωθα ότι όπου πάμε είμαστε όρθια κατοστάρικα γι αυτούς.

Στάση για καφεδάκι γιατί έχει πέσει πολύ στροφιλίκι, ανηφόρα κατηφόρα και το στομάχι αρχίζει να διαμαρτύρεται. Ένα εσπρεσάκι και ένα τσαγάκι (με δικό μου μέλι) 8€… Πάρτα Κελά που ήθελες εσπρεσάκι στην Ελβετία.. Αθηνά πλήρωσε μια στιγμούλα ρε συ, να πάω να δω κάτι στη μηχανή… χαχαχα
Μετά από αρκετά χλμ και πέρασμα από πεδιάδα και μέσα από πόλεις με λίγο κίνηση, αρχίσαμε να βλέπουμε πολλούς αμπελώνες και πινακίδες με Γαλλικά γράμματα. Επιτέλους μπήκαμε στη Γαλλία (ή έτσι νομίζαμε). Στάση για βενζίνη και ο υπάλληλος μας μιλάει Γαλλικά (ε στάνταρ Γαλλία λέμε) Πάω να πληρώσω και μου δίνει Ελβετικά ρέστα.. Ευρώ ρωτάω;;;; Νο ευρώ.. Της λέω στα Αγγλικά να πληρώσω με πιστωτική και να μου δώσει το πενηντάρικο πίσω,,, να μου απαντάει στα Γαλλικά η κ@ριολα.. ΡΕ ΜΙΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ… τίποτα αυτή.. Ε αυτό ήταν,,, ξεκίνησα και εγώ τα Ελληνικά γ@μοσταυρίδια (πάντα με το χαμόγελο) και το ευχαριστήθηκε η ψυχούλα μου.. Αν είχε κάμερα και το μεταφράσουν θα ρίξουμε πολύ γέλιο. Πήραμε το δρόμο αρχίσαμε να ανηφορίζουμε και αυτή τη φορά φτάσαμε όντως στα σύνορα!

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.
 
Last edited by a moderator:

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
Μετά από λίγα χλμ φτάσαμε στον προορισμό μας. Όταν στα αριστερά μας, ξαφνικά μετά από μερικές στροφές έκαναν την εμφάνιση τους οι επιβλητικές κορυφές του Mont Blanc πραγματικά νιώσαμε μια ανατριχίλα να περνάει όλο μας το σώμα. Ο συνδυασμός των χιονισμένων βουνοκορφών με τον παγετώνα και το μισό βουνό να το λούζει ο ήλιος και το υπόλοιπο να είναι χαμένο στα σύννεφα και στη σκιά, προσφέρουν ένα μοναδικό τοπίο που μπορείς να κάτσεις και να χαζεύεις με τις ώρες.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



Η ανυπομονησία μου για την αυριανή μέρα που θα ανεβώ στη κορυφή δε περιγράφεται. Οπότε πάμε στο ξενοδοχείο όπου πάλι είχαμε τα ίδια με το βενζινάδικο,, αυτοί Γαλλικά εγώ γ@μοσταυρίδια και η Αθηνά Αγγλικά και χαμόγελο (μία ωραίο ατμόσφαιρα) . Σήμερα πρέπει να αρκεστούμε στη βολτούλα στο κοντινό χωριό που μέναμε και σε σχολιασμούς για το ύψος αυτού του βουνού που βλέπαμε μπροστά μας, μέχρι να πέσει το σκοτάδι. Φαγητό «μπαμπαϊμ» όπως πάντα, και ευτυχώς που βρήκαμε ανοιχτή μια μπυραρία και κάτσαμε για μπύρα!

Τη λύση και πάλι έδωσε το γκαζάκι με το σημερινό μενού να περιλαμβάνει:

«Γαλλικό Κιοφτέ αλά Κονσερβέ,,
κους κουσέ Αλέ βραστόν ,,
και λε, καλαμαρέ με Hot σαλτσουέν για παπαρίεν με το ΛΕ ψωμί συκαλιέν…
Και μια ΛΕ μπυρόν για Ρέψεν και λε χονέψεν».
 

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
6η μέρα του ταξιδιού και επιτέλους μετά από συνεχόμενες καθημερινές μετακινήσεις, μένουμε σ’ένα μέρος για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Για μένα αυτή ήταν η τοπ μέρα του ταξιδιού και τα μούτρα μου είχαν τόση χαρά…. Όση έχει και ένα μικρό παιδί όταν παίρνει το καινούριο του παιχνίδι. Αφού το βράδυ στον ύπνο μου έβλεπα όλη την ώρα ότι είμαι πάνω στο λιφτ και ανεβαίνω στην κορυφή.
Πρωινό ξύπνημα και πάμε να φάμε το πανάθλιο πρωινό του ξενοδοχείου (θα πω κι άλλα για το ξενοδωχείο) Που η καλή κυρία υπεύθυνη, έπαιρνε τα ψωμάκια που περίσσευαν απ τα δίπλα τραπέζια και τα έδινε απ ευθείας σε κάποιους που έρχονταν εκείνη τη στιγμή.
Επιτέλους ήρθε η στιγμή να πάμε στα λιφτ για να κόψουμε εισιτήριο! Στο βουνό ανέβηκα μόνος μου γιατί η Αθηνά έχει ένα θέμα με τα λιφτ…

«Βρε ανέβα» …
ΟΧΙ…
«Βρε πότε θα ξαναδείς τέτοιο πράμα»…
Τιιιιιποτα…
«βρε έλα, από δω θα φαίνεται και η θάλασσα που σου υποσχέθηκα»…
μπααααα….

Τι να σε κάνω;;; κάτσε να το κοιτάζεις από κάτω…

Λίγα λόγια για το Mont Blanc.

Το Mont blanc Είναι το ψηλότερο σημείο των Άλπεων με υψόμετρο 4.810 μ. και η ονομασία σημαίνει «λευκά όρη» . Ονομάστηκε έτσι γιατί εκεί πάνω τα χιόνια και οι πάγοι δε λιώνουν ποτέ. Το βουνό συνορεύει τις Γαλλικές, Τις Ελβετικές και τις Ιταλικές Άλπεις και η πιο εύκολη πρόσβαση είναι απ το Chamonix όπου υπάρχει λιφτ το οποίο σε παίρνει απ τα 1030 μ. και σε ανεβάζει στα 3842 μέσα σε ένα τέταρτο περίπου. Απ το σημείο αυτό συνεχίζουν οι ορειβάτες μέχρι την κορυφή (άλλα 1000 μ. περίπου).
Η κορυφή του είναι πόλος έλξης για αθλητές οι οποίοι ασχολούνται με ορειβασία σε βράχους και σε πάγους, X treme σκι, αλεξίπτωτο πλαγιάς και διάφορα άλλα εντυπωσιακά σπορ. Βέβαια τα εντυπωσιακά έχουν και τα απρόοπτα τους καθώς μια πληροφορία που βρήκα πρόσφατα λέει ότι στις 12/7/12, είκοσι δύο ορειβάτες παρασύρθηκαν από μια τεράστια χιονοστιβάδα την στιγμή που ανέβαιναν στη κορυφή Mont Maduit, με αποτέλεσμα εννιά απ αυτούς να σκοτωθούν, άλλοι εννιά να είναι σοβαρά τραυματισμένοι και τέσσερις να αγνοούνται. Το δυστύχημα είναι απ τα πιο σοβαρά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια.
Εντύπωση μου έκανε ότι η πρώτη καταγεγραμμένη επίσκεψη στο βουνό που έγινε το 1786 απ τον Jacques Balmat και τον γιατρό Michel Paccard και ενώ εκείνα τα χρόνια ήταν υπερβολικά δύσκολη η ανάβαση στην κορυφή, στις μέρες μας ανεβαίνουν περίπου 20.000 άτομα το χρόνο.


Το συναίσθημα του να ανεβαίνει κανείς σε τέτοιο ύψος δε μπορώ να το περιγράψω εύκολα. Το βλέμμα και η σκέψη χάνεται στα βάθη των λευκών βουνοκορφών αναπνέοντας παγωμένο αέρα και χαζεύοντας ορειβάτες που προσπαθούν να φτάσουν ακόμη πιο ψηλά.
Οι εικόνες χάνουν πολλά απ αυτά που βλέπει το μάτι αλλά δείτε παρακάτω, αξίζει.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



Τα παιδιά κάνουν κάμπινγκ.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



Και στον ελεύθερο χρόνο τους ανεβαίνουν και καμιά πλαγιά.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.
 

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
Κατεβαίνοντας από κει πάνω πραγματικά δε σε νοιάζει τίποτα… Το μόνο που κάνεις είναι να προσπαθείς να δεις λίγο ακόμη προς τις κορυφές μπας και συνειδητοποιήσεις που έχεις ανεβεί και τι έχεις δει.

Το απογευματάκι μαζί με την άτυχη Αθηνά που έχασε αυτό το θέαμα, πήγαμε μια βόλτα στο πανέμορφο Chamonix με τους σπαστικούς ανθρώπους που δε μπορείς να τους αποσπάσεις ούτε μια λέξη στα Αγγλικά. Παρ όλα αυτά η περιοχή πανέμορφη όπως προείπα και η πρώτη που συναντήσαμε να έχει αγορά, εστιατόρια και κόσμο μέχρι αργά. Οι τιμές στα εστιατόρια μιας και είπαμε να μη μαγειρέψουμε μόνοι μας σήμερα, είναι κάπως τσουχτερές , αλλά άμα το φυσάς το παραδάκι δε σε νοιάζουν αυτά…

Μια πίτσα (σαν χαρτοπετσέτα) μια μερίδα φαγητό (που σιγά μη χόρταινα) μια σαλάτα και δυο μπύρες 60 €. Η Αθηνά αυτό το ονομάζει γκουρμέ.. Όπου βλέπεις λέει μεγάλο πιάτο λίγο φαί να ξέρεις, γκουρμέ είναι.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.
 

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
Αυτοί εδώ αν δεν είχαν κόσμο μαζεμένο τριγύρω δε παίζει να καταλάβαινες ότι ήταν αληθινοί.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.



Σ αυτή τη φωτογραφία είμαι πολύ συγκινημένος γιατί είμαι μαζί με τον πρώτο ορειβάτη που ανέβηκε στα Λευκά Όρη τον Jacques Balmat.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



Επίσης εδώ οι άνθρωποι είναι παράξενοι, εξωγήινοι.. Κι αυτοί ξυπνούν το πρωί, παίρνουν τα παιδία τους και παν για πεζοπορία στο βουνό, παν για ορειβασίες, για παραπέντε …

Βρε Άνθρωπε,,, πάρε στο παιδί μια τερόπιτα να φάει να γίνει λίγο μπούλης.. και άμα ρωτήσει

«μαμά που να πετάξω τη χαρτοπετσέτα;;»
πες του… «κάτω παιδί μου»…

Δηλαδή εμάς τους Έλληνες δε μας σκέφτεται κανένας, που ότι κρατάμε στο χέρι μας το πετάμε όπου βρούμε;;; Αν βρεθούμε εκεί πρέπει να ψάχνουμε κάδο δηλαδή;;;;; Μη χειρότερα… Σε βγάζουν απ τα ρούχα σου αυτοί οι ανθρώποι.

Το άλλο πάλι.. Ένας πατέρας με το παιδάκι του κατέβαινε το βουνό με το ποδήλατο (έκανε mountain-biking λέει)…
Α, ρε που το πας το παιδί μέσα στα βουνά;;; Τι να κερδίσει το παιδί απ τα βουνά;;; Παρ’του ένα Playstation 3 με το καινούριο spinterman να αποβλακωθεί λίγο, να χεις και συ την ησυχία σου να τρως σουβλάκια και να πίνεις ρετσίνα…

Αααααρρρε Έλληνας δημόσιος υπάλληλος που σου χρειάζεται, να σου περάσει βασική εκπαίδευση,,, να σου μεγαλώσει και λίγο την κοιλίτσα (γιατί πολύ x treme πατέρας ρε παιδάκι μου) να σου μάθει και πώς να τρως τα λεφτά σου….
Αγανάκτησα μ’αυτές τις καθαρές, περιποιημένες, όμορφες χώρες που έχουν καλούς δρόμους χωρίς λακκούβες και ανθρώπους με Παιδεία…. Θα φύγω!!!!!!!
 

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
7η μέρα και το σημερινό μας δρομολόγιο είναι Chamonix, Γαλλία προς Άγιος Μαρίνος - Χάρτες Google

Κατεβαίνουμε και πάλι για το πανάθλιο πρωινό μας και από βραδύς ψάχνουμε σήμα για το Wi-Fi που και καλά ήταν free, επειδή θέλαμε να κάνουμε κράτηση για San Marino... Το ξενοδοχείο βρόμικο με χάλια εξυπηρέτηση, και στη τουαλέτα με τη μούρη έμπαινες με όπισθεν έβγαινες (αναστροφή δε χωρούσες να κάνεις) … Τέλος πάντων,, δε θα το παντρευτούμε. Το ξενοδοχείο λεγόταν Hotel les Lemezes και αν βρεθείτε από κει μη πάτε! Καταφέρνω λοιπόν με χίλια ζόρια και κάνω κράτηση. Γρήγορα, γρήγορα βάζω τις συντεταγμένες στο Gps και ξεκινάμε. (Όποιος βιάζεται σκοντάφτει)

Αφήνουμε τις όμορφες Άλπεις λοιπόν γιατί είπαμε… το κορίτσι θέλει θάλασσα, και αφού δε κατάφερα να την πείσω να ανέβει στο Mont Blanc να τη δει από ψηλά,, πρέπει να την πάω για βουτιά. Τα χλμ αρκετά σήμερα αλλά εύκολα λόγω του ότι διασχίσαμε μόνο Ιταλικούς αυτοκινητόδρομους . Δρόμο παίρνουμε δρόμο αφήνουμε, διόδια πληρώνουμε διόδια ΔΕΝ αφήνουμε,,, αλλά και τι να κάνεις;; 25 € στο τούνελ του Mont Blanc και 50 € για τον αυτοκινητόδρομο!!! Δε μπορώ να πω… Αξίζουν.

Απογευματάκι λοιπόν κοντεύουμε στον προορισμό μας… Στρίψε δεξιά, στρίψε αριστερά, πάνε ευθεία, κάνε σούζα (ρε τι gps έχω) ακριβώς θα πάμε….. Όσο περνάει η ώρα όμως αφήνουμε τους κεντρικούς δρόμους και πιάνουμε βουνά με στενά δρομάκια, στην αρχή με άσφαλτο, μετά με χώμα, πιο μετά με αδιέξοδο… και τσουπ φτάσατε λέει στον προορισμό σας… Λέω ωραία.. Απ τη βιασύνη να βάλω συντεταγμένες, αντί να βάλω Ν 43ο 48.211 έβαλα 43ο 28.211 οπότε είμαστε ‘’ Lost in Italian mountains κυρίες και κύριοι’’ (να τα ακούν μερικοί). Το σημείο που χαθήκαμε πήρε βεβαίως και την τιμητική του ονομασία….

Ονομάστηκε…… Passo Di kelas… και βρίσκεται

N43 28.211 E12 26.125 - Χάρτες Google

όποιος θέλει να κάνει χωμάτινη εξόρμηση στα βουνά της Ιταλίας μπορεί να το ακολουθήσει.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



Ευτυχώς δεν είχα κλείσει τη σελίδα της κράτησης και είδαμε τις σωστές συντεταγμένες, τις περάσαμε και αφού νύχτωσε φτάσαμε επιτέλους στο σωστό μέρος..
Ο απολογισμός ήταν καμιά διακόσια χαμένα χλμ. Και η βουτιά που ονειρευόμασταν όλη μέρα στη πισίνα γιατί ήταν η μοναδική μέρα που φάγαμε ζέστη..
Όχι τίποτα σοβαρό..Εως 37 αλλά για λίγη ώρα. Πάλι καλά είχε πίτσα και μπύρα το κατάστημα και φάγαμε σαν άνθρωποι.
 

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
8η Μέρα και σήμερα θα μείνουμε σταθεροί στον τόπο μας. Η βόλτα μας είναι μέχρι το Σαν Μαρίνο το οποίο είναι ένα ξεχωριστό κρατίδιο της Ιταλίας και πλέον προστατεύεται απ την παγκόσμια κληρονομιά της Unesco. Αν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερα ας δει εδώ Ο βικιπέδιος ξέρει πολλά

Άγιος Μαρίνος - Βικιπαίδεια

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



Ντροπής πράματα… Τι πονηρά αγάλματα είναι αυτά;;;
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.
 

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
Η υπόλοιπη μέρα συνεχίστηκε με τι άλλο;;;; Με μπάνιο στη πισίνα βουτιές, υδρομασάζ και πολύ ηλιοθεραπεία. Πριν μπεις στη πισίνα περνάς υποχρεωτικά απ τα αποδυτήρια όπου αλλάζεις και πριν βγεις στη πισίνα περνάς υποχρεωτικά κάτω απ τη ντουζιέρα. Καλή οργάνωση. Και εννοείτε μπάνιο με σκουφάκι. (Εγώ το βγαλα για λόγους φωτογράφισης)

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.





Μια ακόμη μέρα έφτασε στο τέλος της κάνοντας βόλτα στο χωριό που μέναμε, με το όνομα Macerata Feltria το οποίο είχε ιαματικά λουτρά και αρκετούς τουρίστες!!! Οι Ιταλοί είναι πολύ φιλόξενοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν και οι τιμές τους σε φυσιολογικά επίπεδα.
 

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
9η μέρα , ημέρα αναχώρησης για επιστροφή στην Ελλάδα μας με πλοίο απ την Ανκόνα.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



Μια διανυκτέρευση εδώ πάνω με βουτιές στη πισίνα, μπύρες και καφεδάκια.
 

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
10η μέρα στις 6 π.μ φτάνουμε Ηγουμενίτσα και το πρώτο πράμα που κάναμε, είναι τι άλλο;;;;; ΝΑ ΦΑΜΕ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΑΡΙΑΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΟ ΓΑΛΑ. Γεια σου Ελλάδα με τα ωραία σου!!!

Μετά απ αυτήν την απολαυστική μάσα ξεκινάμε για τον τελευταίο προορισμό του ταξιδιού μας και πιστεύω ότι, δε θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Ένα βράδυ στη Λευκάδα. Υπήρχε περίπτωση να μη πάω το κορίτσι θάλασσα;;;; Αφού το έταξα απ την αρχή.

Όταν επιστρέφεις στη πατρίδα σου μετά από τις λίγες μέρες απουσίας και έχεις δει τόσα όμορφα και περιποιημένα πράγματα, νοιώθεις ένα μπερδεμένο συναίσθημα. Απ τη μια χαίρεσαι που πέρασες μια τόσο όμορφη εμπειρία και όλα πήγαν καλά, και απ την άλλη βλέπεις τη κατάντια της χώρας και κάνεις ανώμαλη προσγείωση στη πραγματικότητα. Τα πρώτα πράγματα που μου έκαναν αίσθηση στο μάτι και τα πρόσεξα είναι τα πολλά σκουπίδια στους δρόμους, οι δρόμοι γεμάτοι λακκούβες τα «πέντε πατημένα σκυλιά σε απόσταση 100 χλμ.» και πολύ απεριποίητα πράγματα..

Γιατί να τα έχουμε όλα τόσο παραμελημένα;;;

Γιατί ένα κάστρο να είναι θαμμένο από θάμνους και από χώμα;;

Γιατί οι ανεμόμυλοι να είναι γκρεμισμένοι και παραμελημένοι;; ;

Γιατί για να ξεχωρίσεις ένα δέντρο που είναι φοίνικας θα πρέπει να κάνεις στην άκρη τα χόρτα που τον κρύβουν;;

ΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ;;

Και γιατί να έρθει πια ο τουρίστας όταν τα έχουμε παρατήσει όλα στο έλεος και εκτός αυτού τον μαδάμε κιόλας.
Μακάρι όλα αυτά να έχουν ένα έσιο τέλος, αλλά πολύ φοβάμαι ότι τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα για να στρώσουν ξανά τα πράγματα.


Η διαμονή μας στη Λευκάδα έγινε σε οικογενειακό φίλο ο οποίος μας περίμενε με ανοιχτές αγκαλιές, Ααααα ρε Μακ είσαι απίστευτος!!!!
Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχει, είναι σε ένα ήσυχο μέρος κοντά στη πόλη της Λευκάδας και ο κήπος του είναι διακοσμημένος με γκαζόν, παλιά κάρα, πολύχρωμα λουλούδια και δέντρα. Περιττό να πω ότι ο Μακ ήταν απίστευτος οικοδεσπότης, κάνοντας μας να νιώθουμε καλύτερα και απ ότι στο σπίτι μας. Αφού λοιπόν μας κέρασε για αρχή μια φραπεδιά σπέσιαλ, που τόσο πολύ μας είχε λείψει όλες αυτές τις μέρες, πήραμε το δρόμο για τη παραλία. Απ την αρχή του ταξιδιού σκεφτόμουν αυτή τη στιγμή που θα καθόμαστε μπροστά στη θάλασσα και θα αναπολούμε τις στιγμές του ταξιδιού και θα λέμε, δες που ήμασταν και τι είδαμε.

Σπίτι λοιπόν μετά απ το απολαυστικό μπανάκι στη θάλασσα και φυσικά τι άλλο θα μπορούσε να μας περιμένει;;;; Ο Μακ με αναμμένα ΚΑΡΒΟΥΝΑ, ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ, ΣΑΡΔΕΛΕΣ, ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΖΕΔΕΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ!!!!! Πω πω πω…. Το λέω και μου τρέχουν τα σάλια. Το πόσο νόστιμα μας φάνηκαν μετά από τόσες μέρες γκαζάκι και γενικά όχι πολύ καλό φαγητό, δε λέγεται.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



Ρίξαμε και τους χορούς μας…. (μετά από τόσο τσίπουρο κελαηδούσαμε)

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.



Και μετά από ένα απολαυστικό γεύμα και τη κούραση του καραβιού, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τον απογευματινό ύπνο
 

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
Η βραδινή βόλτα στη Λευκάδα επιβάλετε γιατί καλά και τα ξένα αλλά καιρό έχουμε να δούμε τόσο κόσμο μαζεμένο. Ε, να μη φάμε και κανένα γύρο;;;
Συνομιλία με σερβιτόρο
Σερβιτόρος: ……………..(σιγή)
Εγώ: Καλησπέρα
Σερβιτόρος: ……..σπέρα (με βαρύ ύφος)
Περιμένω να με ρωτήσει τι θα πάρουμε
Σερβιτόρος: ……………..(σιγά μη ρωτούσε)
Εγώ: Φέρε μια γύρο μια σαλάτα δυο μπύρες.
Σερβιτόρος: …………….. (τι στο καλό κωφάλαλος είναι;;;
Εγώ μετά από λίγο: Φιλαράκι μήπως έχεις μπούκοβο;;;;;
Σερβιτόρος: …….. Τσουκ….
Γεια σου ρε Ελλαδάρα… Σου λέει τουρίστας είναι, θα φάει θα φύγει… Μ αυτόν θα ασχολούμαι;;;; Τουλάχιστον στο εξωτερικό σε γδύνουν, αλλά με το γάντι.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 768x1024.
 

kelas22

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
11η μέρα, ημέρα επιστροφής στο σπίτι.
Μόνο εγνατία με λίγες στάσεις και μια τελευταία βουτιά στην Αλεξανδρούπολη πριν φτάσουμε στη βορειότερη πόλη της Ελλάδος, και το σημείο εκκίνησης και τερματισμού μας. Την Ορεστιάδα!!!
Το μόνο που μένει μετά από ένα τέτοιο ταξίδι, το οποίο το σχεδιάζεις τόσο καιρό και τελειώνει τόσο γρήγορα, είναι όμορφες αναμνήσεις και μια αξέχαστη εμπειρία που σε κάνει να θέλεις να την ξαναζήσεις όσον το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται.





Τα ταξίδια είναι μια αρρώστια που ο ιός της είναι μεταδοτικός και δε γιατρεύεται με τίποτα. Γι αυτό μας εύχομαι όλους
«Να μην αναρώσουμε ποτέ και να ταξιδεύουμε»
(πάντα όρθιοι)





Ο απολογισμός τους ταξιδιού ήταν:
• 4.717 χλμ
• 51 ώρες και 40 λεπτά οδήγησης
• 10 ώρες και 15 λεπτά στάσεις
• Και για δύο άτομα, βενζίνες, διόδια, ξενοδοχεία, φαγητό, καράβι σουβενίρ κτλ φάγαμε 1800 €
 
Top Bottom