Το Μοτορι Θέλει Δρόμο Ασιατικό Και Μόνο (2019-MGL-RUS-KAZ-KGZ-TJK-UZB-TKM-AZE-ARM-(Artsakh)-GEO-TUR)

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
8-8-19 ΠΕΜΠΤΗ (TJK-Murghab-Μουρκχαμπ 231χιλ. Homestay Pamir Hotel 28e )



Έχουμε κουμπώσει τα χάπια μας για το υψόμετρο, που μας τα παραχώρησαν κάτι τουρίστες εδώ στον ξενώνα επιστρέφοντας από Τατζικιστάν. Τυχεροί γιατί δεν είχαμε βρει κάτι για να αντιμετωπίσουμε το υψόμετρο χωρίς απρόοπτα. Και έχουμε μπροστά μας τα μεγαλύτερα σε ύψος περάσματα για σήμερα!!!

Ήρθε και ένας πιτσιρικάς με ηλεκτροκολληση για να φτιάξει το σταντ. Του δίνω μια βίδα οχταρα για να βάλει να πιάσει το ελατήριο. Το κολλά όπως νάνε και ξεκινά να βάλει το διπλό ελατήριο.



Που να τεντώσει και να μπει.. Με ιδικά εργαλεία μπαίνει αυτό στα συνεργεία. Ε τι να λέμε τώρα, να του λέω άστο δεν πειράζει, έχουμε δρόμο μπροστά μας πρέπει να φύγουμε. Τίποτα αυτός εκεί να το βάλει.

Μετα από ένα χαμένο δίωρο μπήκε κατά λάθος. Οκ του δίνουμε κάτι, και πατάμε μίζα να φύγουμε. Περνάμε πρώτα από το βενζινάδικο να αλλάξουμε χρήμα.



Βγαίνουμε έξω από την πόλη.





Όρε τι έχουν να δουν τα ματάκια μας και σήμερα!!!







Έχουμε στρίψει στην διασταύρωση, και αυτός ο δρόμος κακής ποιότητας θα μας οδηγήσει στα σύνορα και στην καρδιά των Παμιρ!!!







Φτάνοντας στα σύνορα του Κιργισταν και ξεκινώντας την γραφειοκρατική δουλειά, λέγοντας να πληρώσουμε και κάτι που δεν καταλαβαίναμε, σαν πράσινο τέλος και καλά, μας ζώνουν τα φίδια για το από δω και πέρα. Η μηχανή έχει πολύ βάρος, μέχρι εδώ ήρθαμε και η ανάρτηση σε κάθε ανωμαλία του δρόμου, πάτωνε συνέχεια και δεν ξέρω αν θα μας ανεβάσει στα υψόμετρα λόγο καρμπυρατέρ.

Και για ακόμα μια φορά (άμα σε θέλει) φτάνει ένα τζιπ να περάσει τα σύνορα. Πιάνει κουβέντα η Μόνικα. Ένας ντόπιος οδηγός με δυο τουρίστες μέσα όπου τον έχουν καβατζωσει για να τους πηγαίνει σε σημεία για πεζοπορία. Θα διανυκτερεύσουν στην πόλη Karakul με την ομώνυμη λίμνη.

Και η Μόνικα σκέφτεται το θεϊκό!! Τους ρώτησε αν μπορούν να πάρουν την μπαγκαζιερα και έναν σάκο μέχρι Karakul!!! Ναι λένε και χωρίς δεύτερη σκέψη τα φορτώνουμε. Βγάζει και φωτώ την πινακίδα του οχήματος (ούτε αυτό θα το σκεφτόμουν) για παν ενδεχόμενο.



Τους ευχαριστήσαμε και ξεκινήσαμε να κάνουμε το γνωστό No Man’s Land ανάμεσα στις δυο χώρες. Και δεν είναι και λίγο, τουλάχιστον 20χιλ ανηφορικό χωμάτινο και με το πρώτο μεγάλο πέρασμα στα 4.280μ ύψος.









 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Καλά τι να πούμε για το τοπίο τώρα!!!









Μια στάση για να απολαύσουμε τοπίο!!!







Κάτι διακρίνεται στο βάθος, σύνορα;





Όχι τελικά.. Homestay στο πουθενά και τίποτα!!!



Και ακριβώς λίγο μετα από εδώ συναντάμε την πινακίδα για το πρώτο πέρασμα. Kyzyl-Art Pass 4.280m..





Και δώσε ανηφόρα με το μηχανάκι να δυσκολεύτε λόγο έλλειψης οξυγόνου.





Και φτάσαμε στην κορυφή του περάσματος!!!



Απλά τέλεια!!!









 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Έφτασαν και οι τουρίστες με τα πράγματα μας.



Τα λένε με την Μόνικα. Καλά μας έσωσαν με τόσο βάρος η μηχανή θα ήθελε περισσότερο γκάζι για να ανέβουμε, και λόγο έλλειψης οξυγόνου θα μπούκωνε και θα έσβηνε.



Τι βουνά υπάρχουν εδώ ρε φίλε!!!







Να βάλουμε και το αυτοκολλητακι μας..





Συνεχίζουμε!! Εδώ πάντως όπως το σκέφτομαι δεν θέλετε να σας πιάσει βροχή σε τέτοιο δρόμο.



Φτάσαμε σύνορα επιτέλους σε Τατζικιστάν.



Άλλη ταλεπα εδώ.. τα ζώα μου αργά και πάλι για πράσινο τέλος να πληρώσουμε λένε. ΠΑΣΟΚ ορθόδοξο μου φαίνεται είναι όλοι εδώ.. Περιμένουμε και σκεφτόμαστε τι θα γίνει με τα πράγματα από Karakul μέχρι Murghab που θα διανυκτερεύσουμε. Έχουμε να περάσουμε το ψηλότερο οδικό πέρασμα στην κεντρική Ασία 4.655μ. Μήπως βρούμε κανέναν ντόπιο στην Karakul και του δώσουμε κάτι να μας τα πάει.

Και εκεί στο περίμενε σκάνε δυο μηχανές και παρκάρουν πίσω μου. Δυο Ελβετοί με ενοικιασμένα μηχανάκια από Κιργισταν με έναν οδηγό τζιπ να τους κουβαλά τα πράγματα!! Αμέσως η Μόνικα κουβέντα για το που πάνε. Διανυκτέρευση Murghab για σήμερα, με μια στάση Karakul για να δουν την λίμνη!!!

Τζοκερ που παίζουμε ρε παιδιά; Η Μόνικα λέει για το θέμα μας με τα πράγματα και αν μπορούν να μας εξυπηρετήσουν. Οκ κανένα θέμα θα τους περιμένουμε Karakul όταν ξεμπερδέψουν από τα σύνορα. Δίνουμε τηλέφωνα για επικοινωνία και ξεκινάμε αφού μετα από ένα δίωρο εδώ ξεμπερδέψαμε.

Chapter Tatzikistan.

INFO:
Η Δημοκρατία του Τατζικιστάν είναι κράτος στην Κεντρική Ασία. Συνορεύει με το Αφγανιστάν, την Κίνα, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Το Τατζικιστάν ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης από το 1917 έως το 1991. Το Τατζικιστάν είναι περιοχή κυρίως ορεινή κι οι κορυφές της είναι από τις ψηλότερες ολόκληρης της περιοχής.

Το Παμίρ είναι πολύ μεγάλη οροσειρά στη κεντρική Ασία, που αποτελεί και τον πυρήνα του ορεινού συστήματός της. Το Παμίρ, με κέντρο την αυτόνομη διοικητική περιοχή Γκόρνο Μπαταχσάν του Τατζικιστάν εκτείνεται από του δυτικού Σινκιάνγκ του Τατζικιστάν μέχρι και του ανατολικού Αφγανιστάν και δυτικά της Κίνας.


Οδηγώντας σε ασφαλτινο δρόμο M41 της κακιάς ώρας, βρισκόμαστε μια ανάσα από την Κίνα. Οι πάσσαλοι με το συρματόπλεγμα σηματοδοτούν τα σύνορα των δυο χωρών!!

















 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Και φτάνουμε σε ένα σημείο που με άγχωνε εκτός από τα υψόμετρα. Αυτό το ποταμάκι που μπορεί να φαίνεται αθώο στην φωτώ, αλλά πιστέψτε με δεν είναι!!! Έχω δει σε βιντεακια στο YouTube να παρασύρει αναβάτες και μηχανές.. Όσο περνά η ώρα λιώνουν τα χιόνια και κατεβάζει με ορμή πολύ νερό στο τέλος της μέρας. Καλύτερη διέλευση νωρίς το πρωί. Εμείς είμαστε καλά πιστεύω. Ένα άγχος όμως το έχω..



Στην μέση είναι βαθύ αρκετά!!



Ευτυχώς πέρασα με μόνο λίγο νερό μέσα στην μπότα αφού έφτασε μέχρι γόνατο..



Περιμένω να περάσει και η Μόνικα..











Λίγο άραγμα να στεγνώσουμε.



Και συνεχίζουμε διακρίνοντας στο βάθος την λίμνη Karakul..







Μια στάση για ξεμούδιασμα..



Η Κίνα αριστερά μας!!



Η λίμνη δεξιά μας!!

 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Φτάσαμε.



Βρίσκουμε το Homestay των παιδιών για να πάρουμε τα πράγματα.



Θέλουμε να φάμε κάτι μέχρι να έρθουν και οι άλλοι τουρίστες να κάνουμε τράμπα τα πράγματα. Εδώ δεν είχε φαγητό, και πάμε σε άλλο γνωστό Homestay.



Το νου ταξιδεύει στο μεγαλύτερο υψομετρικό πέρασμα που είναι μπροστά μας!!



Ήρθαν οι τουρίστες δώσαμε τις τσάντες και τους είπαμε το ξενοδοχείο που έχουμε κλείσει στο Murghab. Αυτοί έχουν κλείσει κάπου κοντά από εκεί και όταν φτάσουν θα περάσουν να μας δώσουν τις τσάντες. Πήγαν οδηγώντας να δουν την λίμνη, και εμείς βγάζουμε λίγες φωτώ πριν συνεχίσουμε τον δρόμο μας.





Εδώ εκτός από κάποια Homestay για διανυκτέρευση και την πανέμορφη λίμνη δεν έχει κάτι άλλο. Αλλά μπορείτε να επιλέξετε εδώ μια διανυκτέρευση.



INFO:
Η Καρακούλ, βρίσκεται στα 3.900μ ύψος. Ονομασία που στην κιργιζική γλώσσα σημαίνει «μαύρη λίμνη» και επικράτησε της παλαιότερης Τατζικικής ονομασίας Σιομπ, είναι η μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη του Τατζικιστάν, με έκταση 380 τετραγωνικά χιλιόμετρα.








Σκληροτράχηλες καταστάσεις από μικρή ηλικία για να μπορείς να επιβιώσεις εδώ.



Φύγαμε και διακρίνεται ένα check point αριστερά μας αλλά δεν είναι κανείς.









Αντίο λίμνη Karakul..





 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Για πολύ Κίνα αριστερά μας..



















Τελευταία στάση πριν ανέβουμε στα 4.655μ.



Έλα έλα φουντουρακι μου βάλε τα δυνατά σου να ανέβουμε.











Στα τελευταία 400μ περίπου ζοριστήκαμε πάρα πολύ, με πρώτη πλέον στο κιβώτιο άνοιγα γκάζι για την ανηφόρα, δεν είχε οξυγόνο και μπούκωνε μέχρι πριν το σβήσιμο, και έκλεινα γκάζι για να πάρει ανάσα. Αυτό έκανα συνέχεια και φτάσαμε στην κορυφή σκορτσαροντας. Ένα κλικ πριν πω στην Μόνικα να κατέβει να περπατήσει.



 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Το τοπίο βέβαια ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!













Και φτάνουμε στην ποιο πολύ φωτογραφισμένη πινακίδα!!



Χαρά μεγάλη όπως και απωθημένο αυτό το σημείο, και η χώρα από το 2014 και την αποτυχημένη προσπάθεια τότε.



Αυτοκολλητακι επιβάλετε..



Μας έφτασε μέχρι εδώ η μηχανουλα!!!



Φεύγουμε γιατί κάνει αρκετό κρύο εδώ..









Κίνα ακόμα δίπλα μας..







Φτάνουμε σούρουπο στο ξενοδοχείο, μας είχε κλείσει το τελευταίο δωμάτιο ο Stas από το Guesthouse στο Osh στο Κιργισταν. Είναι με τουρ εδώ και μας περιμένει. Συνάντηση όλα καλά πέφτει και τηλέφωνο από τους τουρίστες ότι έρχονται με τα πράγματα μας. Την βγάλαμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου για μάσα και κουβέντα. Ήταν τίγκα στους ξένους ταξιδευτές..
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
9-8-19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (TJK-Alichur-Αλιτσουρ 104χιλ Sher’s House Inn 30e )



Σήμερα στο πρωινό και μιλώντας με τον Stas, μας προτείνει ξενοδοχείο στο Khorong 320χιλ από εδώ περίπου ακολουθώντας τον Μ41. Εμείς βέβαια δεν θα πάμε από τον ¨γρήγορο¨ δρόμο αλλά από Wakhan Valley και παράλληλα σύνορα με Αφγανιστάν. Θα φτάσουμε Khorong μετα από πέντε μέρες περίπου. Θέλουμε απλά ένα έμπιστο ξενοδοχείο για να στείλουμε βαλίτσες πάλι εκεί.

Οπότε η Μόνικα πάει ρεσεψιόν να συνεννοηθεί να πάρουν τηλέφωνο στο ξενοδοχείο εκεί για να περιμένουν δυο βαλίτσες και εμάς μετα από πέντε μέρες. Κλείνουμε το δωμάτιο όλα καλά και τώρα μένει να βρούμε τρόπο να πάνε οι βαλίτσες. Η φιλότιμη ρεσεψιονιστ είπε να περιμένουμε λίγο να ξελασκάρει με αυτούς που φεύγουν και μετα θα πάει με την Μόνικα στο κεντρικό παζάρι όπου υπάρχει και η πιάτσα ταξί να συνεννοηθούν για τα πράγματα.

Ευκαιρία για άραγμα έξω και χάζεμα τους ταξιδευτές!!! Ένα ζευγάρι Γάλλων με δυο ίδια μηχανάκια Royal Enfield Himalayan 400cc ξεκίνησαν από Παρίσι για να φτάσουν Μπαλί μέσω Κίνας!!!!



Εδώ άλλος τρελός!!! Ισπανός με την γυναίκα του πάνω στην μάχιμη Ural, το τριροδο Ρωσικό σκυλί, και αυτοί μέσω Κίνας για Πακιστάν και βλέπουν!!!



Και αφού όλοι σχεδόν την έκαναν με ελαφρά, ήρθε η στιγμή να πάει η Μόνικα στο παζάρι με την ρεσεψιονιστ να δούμε τι θα γίνει με τις βαλίτσες. Εγώ εδώ να ετοιμάσω πράγματα και μηχανή. Αργήσαν να επιστρέψουν μέχρι να βρουν ταξιτζή για τα πράγματα, και θέλαμε κάρτα ΣΙΜ. 30 ευρώ ο ταξιτζής και την επόμενη μέρα θα είναι τα πράγματα Khorong. Τι να κάνουμε ρε παιδιά δεν υπάρχει άλλη ποιο φθηνή λύση, και για μας το να μην κουβαλάμε τόσο βάρος είναι το σημαντικότερο αυτή την στιγμή.

Με όλα και εκείνα η ώρα έχει περάσει και είμαστε στο καταμεσήμερο. Μια άνοιγμα χάρτη για να αποφασίσουμε για σήμερα το ορεινό χωριό Alichur. Τελευταίος πολιτισμός πριν μπούμε χώμα για Wakhan Valley.. 104χιλ εφικτά για σήμερα, τέτοια ώρα και μάλιστα με τον καιρό να μην μας τα λέει καλά. Φύγαμε Μόνικα πάμε να βάλουμε βενζίνη.



Εδώ συναντάμε και ένα πιτσιρικά Ρώσο που θα έκανε Wakhan Valley από Τατζικιστάν μεριά, και μετα από Αφγανιστάν!!! Βενζίνη από υπερυψωμένο βαρέλι με αντλία γέμιζε πενταλιτρα μπουκάλια και γέμιζες!!!

Μπροστά μας από το βενζινάδικο ο κεντρικός μοναδικός δρόμος Μ41 περνά μέσα από Murghab.



Διασχίζουμε την μεγαλύτερη πόλη στα Παμιρ το Murghab.









Βγαίνοντας από την πόλη περνάμε πάνω από τον ομώνυμο ποταμό..



Αρκετή μαυρίλα με κρύο. Ελπίζω να μην φάμε βρόχα..





Alichur 105χιλ λέει η πινακίδα και 930 η Πρωτεύουσα!!!







 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Σύντομα αρχίζουν να ξεπροβάλουν τα μοναδικά ορεινά τοπία αυτής της χώρας!!!













Άγαλμα λεοπάρδαλης χιονιού όπου ζει στα ορεινά της χώρας!!!

















Και άλλους ταξιδιώτες συναπαντάμε. Ένας και μοναδικός δρόμος είναι όλοι από εδώ θα περάσουν.







 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Να και ο Ισπανός με την Ural.



Κινείτε αρκετά σιγά και όταν τον περάσαμε η γυναίκα του δίπλα διάβαζε βιβλίο!!!















Μια στάση γιατί δεν κράτησε και πολύ η συγκόλληση του σταντ που είχε κάνει ο πιτσιρίκας στο Sary Tash Κιργισταν.



Έσπασε πάλι και πρέπει να το δέσω..



Εντωμεταξύ μας ξανά περνά ο Ισπανός… Στον κεντρικότατο δρόμο Μ41 είπαμε ότι βρισκόμαστε; μμμμμ!!!!! Πίσω μας..



Μπροστά μας..



Και η υπέροχη κατάσταση του δρόμου!!!





Να πάλι ο Ισπανός όπου περνώντας τον του φώναζα (όχι το ξέρεις από βέσπα;) αλλά αουτομπαν, αουτομπαν χαχαχα…



Διακρίνετε ένα σπίτι μπροστά μας.



Και η γυναίκα της οικογένειας βοσκών πλένει τα χαλιά στον δρόμο!!!





 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Άλλη μια οικογένεια βοσκών στο πουθενά.



















Στο βάθος το Alichur. Φτάσαμε..





Διακρίνουμε τα γνωστά homestay ύπνο στο πάτωμα και τουαλέτα έξω σε μια τρύπα. Πάμε μέχρι τέλος του χωριού και αποφασίζουμε. Εντάξει δεν είναι και κάνα μεγάλο. Στο τέλος του δρόμου διακρίνουμε αριστερά μας μια μεγάλη πινακίδα House Inn και ένα μεγάλο κτήριο σε πορτοκαλί χρώμα που έκανε μπαμ!!! Το θέμα ήταν ότι έκαναν εργασίες στον εξωτερικό χώρο και δεν ξέραμε τι παίζει.

Πάμε να ρωτήσουμε αν λειτουργεί. Ο πατέρας φωνάζει τον γιο που ήξερε πολύ καλά αγγλικά. Μας είπαν ότι σήμερα ανοίγουν και περιμένουν ένα γκρουπ με μηχανές το απόγευμα. Είχε δωμάτιο και είμαστε οι πρώτοι που μπαίνουμε μέσα. Άντε καλό ποδαρικό να έχουμε.

Όντως τα δίκλινα τα είχαν κλείσει και μας δίνει ένα τετράκλινο με δυο μονά και μια διπλή κουκέτα. Όλα ήταν ολοκαίνουρια πραγματικά.



Παράθυρο και θέα την μηχανουλα παρκαρισμένη έξω.



Είχε κοινόχρηστα ντους εσωτερικά, και τουαλέτες έξω αλλά δεν θα το πιστέψετε!!! Κανονικές λεκάνη και καζανάκι!!! Ουαο και πάλι ουαο!!! Μέσα στην τιμή είναι και το βραδινό και το πρωινό.. Μπανακι ξεκούραση και να ετοιμαζόμαστε για φαΐ.

Στο τελείωμα του φαγητού ακούμε μηχανές να μπαίνουν στο χώρο παρκινγκ και ένα όχημα 4χ4.. μπαίνουν μέσα κουρασμένοι ταλαιπωρημένοι.. αμέσως κατάλαβε η Μόνικα ότι ήταν πολωνοί. Και μάλιστα βλέπουμε να φορά ένας μπλούζα Advfactory. Οι γνωστοί Πολωνοί που διοργανώνουν ταξίδια ανά τον κόσμο και μεταφέρουν τα μηχανάκια από Πολωνία και όπου διοργανώνουν ταξίδια.

Και πιάνοντας κουβέντα μόλις είχαν ένα δυσάρεστο γεγονός, ο ένας οδηγός τους σε κάποια προσπέραση αυτοκίνητου πέφτει σε ένα μεγάλο σαμάρι με αποτέλεσμα να τον πετάξει εκτός δρόμου και να χτυπήσει σε βράχο. Έσπασε λεκάνη και μεταφέρθηκε Khorong στο νοσοκομείο. Θα πάει αύριο ο οδηγός του τζιπ με δυο άτομα ακόμα στο νοσοκομείο για να του πάνε κάποια πράγματα, αλλά και να κανονίσουν την μεταφορά του στην Πολωνία αφού θα χρειαστεί επέμβαση και καλό είναι να την κάνει εκεί. Το κακό μπορεί να συμβεί ανά πασά στιγμή ακόμα και αν είσαι έμπειρος.. Αποσυρθήκαμε αργά για ύπνο αφού είχαμε πιάσει τις ταξιδιωτικές ιστορίες..
 
Τελευταία επεξεργασία:

onroad

Superhero
Περιοχή
7th continent traveler
Όνομα
κωνσταντινος δε γκρειτ
Μοτό
1200 / 2012
Φιλαράκι είσαι σε αγαπημενη περιοχή αυτή την στιγμή , σαν να είμαι ξανά εκεί .

Στάλθηκε από το SM-G980F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
10-8-19 ΣΑΒΒΑΤΟ (TJK-Alichur-Αλιτσουρ 0χιλ Sher’s House Inn 30e )

Σήμερα σηκωθήκαμε λίγο κουρασμένοι, ο καιρός μια ήλιο, μια συννεφιασμένος και κάνει αρκετό κρύο, σε 4.000μ βρισκόμαστε λογικό.. Παίρνουμε τα χάπια μας για το υψόμετρο και την απόφαση για άλλη μια νύχτα εδώ. Τι θα κάνουμε; Κουβέντα με τους Πολωνούς και μια μικρή βόλτα με τα πόδια έξω εδώ για να περάσει η ώρα.

Η γυναίκα της οικογένειας βγάζει ψωμάκι φρέσκο από τον φουρνο.





Έχουμε και λέμε. Πέντε κατσίκια και ένα πρόβατο χάχα..



Ο υπέροχος ξενώνας μας..



Φτιάχνουν αυλάκια φέρνοντας το νερό από ποτάμι κοντά σε σημείο που θέλουν να χτίσουν.



Φτιάχνουν με χώμα και νερό τετράγωνους λασπολιθους..







Και χτίζουν. Όλα με τα χέρια φυσικά..



Ένα κυβερνητικό κτήριο δίπλα.



Και κάποια λιγοστά σπίτια..











Η πινακίδα του ξενώνα πάνω στον Μ41..



 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Ο ξενώνας όπως φαίνεται από τον δρόμο και αποκλείεται μη δώσεις σημασία με τέτοιο έντονο χρώμα.





Ο Μ41 (Pamir Highway)..



Λίγες ψιχάλες φέρνει ο αέρας και στο βάθος εμφανίζεται ουράνιο τόξο!!! Οι καιρικές συνθήκες εδώ αλλάζουν γρήγορα.















Ο ποταμός Gunt περνά δίπλα από το χωριό.











Αποσυρόμαστε στον ξενώνα ήρθε η ώρα του φαγητού..



Γενικά από φαγητό εδώ μόνο οι ξενώνες προσφέρουν, υπάρχουν ελάχιστα παντοπωλεία, βενζινάδικο όχι, αλλά άμα ρωτήσετε για βενζίνη θα σας φέρουν.
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
11-8-19 ΚΥΡΙΑΚΗ (TJK-Langar-Λανγκαρ 123χιλ Hostel BEHRUZ 30e )




Πολύ καλος ο καιρός σήμερα και σιγά, σιγά, ετοιμαζόμαστε να φύγουμε. Παρέα με τους Πολωνούς που μας χαζεύουν..





Τελευταίες φωτώ όλοι παρέα..





Ένα άγχος το έχω σήμερα μιας και ξεκινά το χωμάτινο κομμάτι για Wakkan Valley..



Μας καθησυχάζουν όμως οι Πολωνοί λέγοντας μας όλα θα πάνε καλά, δεν μασάτε!!!



Αντίο Alichur..



Το γεφυράκι έξω από την πόλη με το Μ41 να χάνεται στα πανύψηλα βουνά!!















 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Σε λίγο βάση GPS θα πρέπει να στρίψουμε και να αρχίσουμε το off-road..









Και το χωμάτινο κομμάτι προς τη περιβόητη κοιλάδα Wakkan έχει ξεκινήσει.



Βρίσκοντας μια μικρή λίμνη κάνουμε στάση και χάνουμε την μπάλα από τον αντικατοπτρισμό στα ήρεμα νερά της!!!













Και στο πουθενά και τίποτα η χαιρετούρα καλά κρατεί!!!







Φτάνουμε στο πρώτο φυλάκιο ελέγχου!!



Όλα καλά και γρηγορά μιας και οι φωτοτυπίες σε όλα τα έγραφα κάνουν αρίστη δουλειά..





Και ποτάμι μπροστά μας.. Η άγρια φύση εδώ καλπάζει!!!



 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Κατεβαίνει η Μόνικα στα δύσκολα.













Βλέποντας έναν τεράστιο βράχο στην κύτη του ποταμού, κάναμε μια στάση και αράξαμε για λίγο στην σκιά του μιας και δεν βρίσκεις πουθενά αλλού.



Δεν κάτσαμε πολύ μιας και το κουνούπι έκανε πάρτι βλέποντας μας.















Άλλη μια στάση σε ένα όμορφο σημείο!!!







 

onroad

Superhero
Περιοχή
7th continent traveler
Όνομα
κωνσταντινος δε γκρειτ
Μοτό
1200 / 2012
Για εμένα φίλε μου είναι το πιο απόκοσμο μέρος που έχω ταξιδέψει , είναι σαν να είσαι στο φεγγάρι .

Στάλθηκε από το SM-G980F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Top Bottom