Το φαρμακείο...

ikontop

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
BMW F800GS
Ωραίος!
Για πες βρε συνονόματε και συν...800άρη, το τσαντάκι για κάτω από την σέλα πού το πέτυχες; Έχεις καμιά άλλη φωτογραφία;
Καλά εκεί που έχω βάλει το μπλε κάτι γίνεται από χώρο, αλλά εκεί που είναι το καφέ θέλει προσπάθεια να βάλεις και το παραμικρό..:banghead: Αυτό το μπλε είναι της Hansaplast, είχε κάποτε κάποιο kit δικό τους, ενώ το άλλο έχει καλύτερη ιστορία: το δίνει η emirates στις μακρινές πτήσεις και έχει μέσα κάλτσες να φοράς αν βγάλεις τα παπούτσια στην πτήση :wacky:
Οπότε βάζεις οτιδήποτε τύχει να χωρέσει και έχει μια σχετική αντοχή. θα το βγάλω μια φωτό να πάρεις μια ιδέα.
 
Reactions: yns

axinos

Μέλος
Περιοχή
Αγ. Μαρίνα Κορωπίου
Όνομα
Ανδρέας
Μοτό
BMW R1150GS
Πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι ένα φορητό φαρμακείο αποσκοπεί στις πρώτες βοήθειες. Δηλαδή, να αντιμετωπίσουμε ένα ήπιο τραύμα-έγκαυμα, ένα τσίμπημα κτλ. Για οτιδήποτε άλλο, επιβάλλεται να μεταφερθεί ο τραυματίας-ασθενής στο πλησιέστερο ιατρικό κέντρο ή νοσοκομείο, προκειμένου να λάβει την κατάλληλη φροντίδα και θεραπεία.Έχοντας αυτό υπόψιν δεν χρειάζεται να κουβαλάμε και πάρα πολλά πράματα:
Αποστειρωμένες γάζες, αντισηπτικό , ήπια παυσίπονα (π.χ depon), μια αλοιφή για τσιμπήματα και μία για εγκαύματα (π.χ bepanthol) φτάνουν για τις πρώτες βοήθειες.
Φυσικά, αν ακολουθούμε κάποια φαρμακευτική αγωγή δεν ξεχνάμε να πάρουμε μαζί τα φάρμακά μας (π.χ αντιυπερτασικά, αντιδιαβητικά, αντιφλεγμωνόδη, αντιβίωση, κτλ).
Εαν γνωρίζουμε ότι είμαστε αλλεργικοί σε τσιμπήματα από έντομα φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας και μια ένεση κορτιζόνης, την οποία αφού την κάνουμε, εννοείται ότι πρέπει να επισκευθούμε άμεσα ιατρό, για περαιτέρω φροντίδα.
Τώρα, όσον αφορά τα φάρμακα που έχουμε μαζί μας, αυτά είναι αποκλειστικά για δική μας χρήση και μόνο. Εαν θέλουμε να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας, του οποίου δεν γνωρίζουμε το ιατρικό ιστορικό του και ενδεχομένως δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις για να τον βοηθήσουμε, τότε δεν του χορηγούμε κανένα φάρμακο. Φροντίζουμε να τον μεταφέρουμε το συντομότερο δυνατό στο πλησιέστερο νοσοκομείο, προκειμένου να λάβει την κατάλληλη φροντίδα.
Δίνοντας ένα φάρμακο (έστω και ¨αθώο¨) σε άνθρωπο που δεν γνωρίζουμε μπορεί να επιβαρύνουμε άθελά μας μια κατάσταση. Π.χ
- Αντιφλεγμονώδη τύπου xefo, voltaren κτλ ενδέχεται να ανεβάσουν την αρτηριακή πίεση, ειδικά σε άτομα που βρίσκονται σε αγωγή για ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης αντενδείκνυνται σε περίπτωση γαστρικού έλκους.
- Δεν βάζουμε betadine (ή άλλο διάλυμα ιωδίου) σε ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με το θυροειδή τους.
- Δεν δίνουμε κορτιζόνη σε διαβητικούς (εκτός εαν γνωρίζουμε πολύ καλά τί κάνουμε, δλδ είμαστε ιατροί)
-Δεν δίνουμε αντιβιώσεις. Μπορεί ο άλλος να είναι αλλεργικός π.χ στην πενικιλίνη
-Δεν δίνουμε αποσυμφορητικά (τύπου panadol cold & flu) σε ανθρώπους που ακολουθούν αγωγή με αντικαταθληπτικά φάρμακα.
Η λίστα είναι πολύ μεγάλη και για αυτό πρέπει να έιμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την χορήγηση φαρμάκων σε τρίτους (αλλά και σε εμάς τους ιδίους).
Φυσικά δεν δίνουμε για κανένα λόγο κωδεϊνούχα αναλγητικά (π.χ lonarid) και ηρεμιστηκά-αγχολυτικά (π.χ tavor, lexotanil) σε τρίτους.

(Sorry για το ¨σεντόνι¨ :geek:. Ελπίζω όλα αυτά να μας είναι εντελώς αχρείαστα :))
 

tattoopanther

★Zavarakatranemia
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδική
Όνομα
ΚρίστοΠαντέρα
Μοτό
R1200GS
Παρένθεση..
Δεν δίνουμε φάρμακα γενικός σε κανέναν επειδή κάποια κάνουν καλό σε εμάς..
Και μην ξεχνάμε
η σημαντικοτερη πρώτη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε τις περισσότερες φορές είναι να πάρουμε τηλέφωνο το γρηγορότερο
166 ΕΚΑΒ
η
Αν είμαστε στα βουνά η εξωτερικό
112 Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης
Λειτουργεί και χωρίς να έχουμε μονάδες και
μπορούν να μας βρουν μέσο gps του τηλεφώνου μας ακόμη κι όταν δεν μπορούμε να.μιλησουμε
 
Τελευταία επεξεργασία:

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
το θεμα υπαρχει ειναι ηδη εδω!!!!!!!!!!!!!
 
Reactions: yns

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
tiger 955i-gs 1200
Για τσιμπηματα φιδιων,πλενουμε εξωτερικα να φυγει το επιφανειακο δηλητηριο,δενουμε λιγο πιο πανω απο το τσιμπημα,πινουμε οσο περισσοτερο νερο μπορουμε και βουρ για το νοσοκομειο.Ο εντιοφικος πρεπει να ειναι σε ψυγειο και αυτος που θα τον κανει πρεπει να εχει γνωσεις.Θελει αρκετο χρονο για να δρασει το δηλητηριο.Ψυχραιμια και ολα θα πανε καλα.

Επισης πριν παρουμε καποιο δυνατο παυσιπονο,αν δεν εχουμε κατι να φαμε πριν και το maalox κανει πολυ καλη δουλεια.Δεν δινουμε ουτε παυσιπονα που ειναι καλα για εμας και σε αλλους.Ισχυει και εδω αυτο που λεει ο Tatto παραπανω.

Αλλο ενα φαρμακο που εγω το εχω στο φαρμακειο και οχι στην μπαγαζιερα,ειναι ενα μικρο μπουκαλακι τσιπουρο η κονιακ.Τους χειμερινους μηνες κανει θαυματα.
 

stamulee

Μέλος
Όνομα
ΧΡΗΣΤΟΣ
Μοτό
KTM 950 Adventure
Δεν έχω καταφέρει ακόμα να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι και ούτε να βγω off road μιας και δεν έχω εμπειρία και μιας και πριν λίγο καιρό αγόρασα την μότα μου.
Με τις λίγες γνώσεις που έχω από 2-3 εκπαιδεύσεις,3-4 σεμινάρια που έχω κανει, απ την κοπέλα μου που ειναι νοσηλεύτρια και από αυτά που διαβάζω και βλέπω εδώ μέσα αλλά και σε άλλα φόρα κατέληξα σε ένα first aid kit για καταστάσεις σε απομακρισμένες περιοχές.
Όταν λοιπόν είστε μακριά απ τον πολιτισμό μην περιμένετε ΕΚΑΒ η αεροδιακομιδή σε χρόνους όπως σε ενα αστικό περιβάλλον. ( Το ΕΚΑΒ για να σας βρει στα βουνά θα του πάρει πολλές ώρες)
Πάμε λοιπόν.


1) Είναι το λεγόμενο tourniquet (κάτι σαν το λάστιχο που σου βάζουν για να σου πάρουν αίμα). Έχει μεγαλύτερο πλάτος απ το λάστιχο η από ενα σχοινί κλπ οπότε δεν τραυματίζει περαιτέρω τους μύες και τις αρτηρίες και σταματάει την αρτηριακή αιμορραγία αποτελεσματικά (σκεφτείτε οτι σε μια αρτηριακή αιμορραγία πεθαίνεις σε λιγότερο απο λεπτά. πότε μην ελπίζουμε σε εκαβ). Το κόστος του είναι κοντά στα 40 ευρώ και για τους 2 τύπους που υπάρχουν στην αγορά (SOFT και CAT). Υπάρχουν και κινέζικοι βέβαια με 10 ευρώ

2) Αιμοστατική γάζα. Μπαίνει μετά το tourniquet πάνω και μέσα στην πληγή για να κάνει αιμόσταση. Χρησιμοποιείτε και σε πληγές που δεν υπάρχει αρτηριακή αιμορραγία αλλά βαθύ τραύμα με απλή αιμορραγία. Κόστος 5-10 ευρώ

3) Ισραηλινός επίδεσμος . Ένας πολυχρηστικός επίδεσμος πολύ καλός και χρήσιμος σε πολλά είδη τραυματισμού. Κόστος 10-15 ευρώ

4) 2 Απλοί επίδεσμοι. Κόστος 3-4 ευρώ

5) Εύπλαστος νάρθηκας ακινητοποίησης. Είναι πολύ εύκολο στην χρήση και την μεταφορά. κατασκευασμένο απο ένα μαλακό αλουμίνιο το οποίο μπορεί να πάρει ότι σχήμα θέλετε ώστε να ακινητοποιηθεί το μέλος και να μεταφερθεί χωρίς προβλήματα ( σίγουρα είναι καλύτερο απ το να ακινητοποιήσεις το σπασμένο πόδι πχ με ένα ξύλο ). Κόστος 12-16 ευρώ

6) Cold pack. Είναι ένα σακουλάκι το οποίο μόλις το πιέσεις κάποια χημική αντίδραση γίνεται μέσα και στιγμιαία γίνεται πάγος. Πολύ καλό και για το καλοκαίρι σε θερμά κλίματα για να ρίξουμε την θερμοκρασία του σώματος μας αλλά και ενός ροφήματος αν θέλουμε εκτός απο την χρήση σε κάποια κάκωση η στραμπούλιγμα. κόστος 2-4 ευρώ

7) Η κλασική υποθερμική κουβέρτα

8) οξυζενέ ή οινόπνευμα ή οτιδήποτε για να καθαρίσετε μια πληγή

9) Fenistil για τα τσιμπήματα κλπ στην φύση. Προτιμώ Fenistil και όχι απλή αμμωνία γιατί το Fenistil είναι και αντιισταμινικό.

10) Μπουκαλάκια φυσιολογικού ορού. Για να καθαρίσουμε πληγές αλλά και για τα μάτια μας σε περίπτωση που οδηγούμε και κάτι μπει στο μάτι μας σκόνη κλπ

11) Διάφορα χάπια. Ο καθένας ανάλογα τι τον πιάνει. Σίγουρα χρειάζεται ένα απλό παυσίπονο, ένα δυνατό παυσίπονο και αντιφλεγμονώδες, αντιβίωση γενικής χρήσης π.χ agumentin, ιμόντιουμ, χάπια για τις αλεργίες αλλά και almora ( η almora βοηθάει στην ενυδάτωση του σώματος. Είναι πολύ σημαντικό γιατί σε ένα αφυδατωμένο σώμα το μυαλό υπολειτουργεί και οι αισθήσεις και δεν το θέλουμε όταν οδηγούμε.

12) Ένα φακουδάκι κεφαλής 5 euro με μπαταρίες για να έχουμε τα χέρια μας ελεύθερα.

13) Φορείο - σεντόνι μεταφοράς ασθενούς. Πολύ μικρό σε όγκο αντέχει αρκετά κιλά. Ιδανικό για να μεταφερθεί κάποιος λίγα μέτρα σε κάποιο πιο κεντρικό - βατό σημείο όπου θα έρθει το ΕΚΑΒ. Κόστος 10 ευρώ

14) Γάντια

15) Λευκοπλάστ

# ) Ξέχασα να βγάλω το ψαλίδι και αυτό https://grabberwarmers.com/warmer-products/ ( είναι ένα πράγμα που βγάζει ζέστη σε διάφορα σχέδια και για διάφορες χρήσης και κρατάει για αρκετές ώρες. Καλό για την υποθερμία. κόστος 10 ευρώ περίπου

Ελπίζω να βοήθησα κάπως. τα περισσότερα δεν χρειάζονται εξεζητημένες γνώσεις.
Biker lives matter
 
Τελευταία επεξεργασία:

tasosbob

Μέλος
Περιοχή
Εδεσσα
Όνομα
Τασος
Μοτό
Honda Transalp 650
@stamulee πολυ ωραιο και "μαχιμο" κιτ....τι ογκο πιανουν ολα αυτα? Εχεις καμμια φωτο πακεταρισμενα σε σακο-κουτι φαρμακειου?
 

tsak8

Μέλος
Περιοχή
Ζωγραφου
Όνομα
Χρηστος
Μοτό
R 1200 GS
Φίλε μπράβο! Τρομερά χρήσιμο ποστ. Το δικό μου φαρμακείο είναι υποτυπώδες. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τα βίντεο!

Στάλθηκε από το LG-H870S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
ευγε
 

stamulee

Μέλος
Όνομα
ΧΡΗΣΤΟΣ
Μοτό
KTM 950 Adventure
Υπάρχει μια εταιρία https://meducation.gr στην οποία έχω κάνει τις περισσότερες εκπαιδεύσεις μου και η οποία μπορεί να έρθει να κάνει ένα σεμινάριο- εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο που θέλετε κατόπιν συνεννόησης.
Είναι πολύ καλοί γιατί δε μένουν μόνο στο θεωρητικό κομμάτι αλλά ο εκπαιδευόμενος κάνει πρακτική ξανά και ξανά και λερώνει το χέρια του με αίμα μέχρι να το μάθει τέλεια.
Για εμένα είναι πολύ σημαντικά αυτά. Οταν τα χρειάστηκα δεν τα ήξερα και νόμιζα ότι με το φαρμακείο και τον πυροσβεστήρα απ το Praktiker οτι μαμαω.
 

LARRY

ADVENTURA ADRENALINA
Περιοχή
Μεταμόρφωση
Όνομα
Dimitris
Μοτό
T 7 - KMX200
Επίσης και τα αυτολολλητα ράματα ειναι πολυ χρησιμα σε περιπτωση κοψιματος, σχισιματος φρυδιου κλπ και δεν πιανουν καθολου χωρο
 

todor

在中國,我們信任
Περιοχή
ΒΟΛΟΣ
Όνομα
ΘΟΔΩΡΗΣ
Μοτό
Τίμιος Κινέζος
οποσδήποτε αναβάθμιση εντός εβδομάδας.... και θα αρχίσω να ψάχνω κι εγώ για σεμινάριο-εκπαίδευση...
 

RIGGER

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονικη
Όνομα
ΗΛΙΑΣ
Μοτό
Tiger 955i
Μια μικρή παρατήρηση στο σημαντικό και κατατοπιστικό θέμα. Το tourniquet αν δεν είστε σίγουροι ότι ξέρετε πότε πώς καί γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ΜΗΝ το κάνετε.
 

sugariasgeorge

οδηγος της γλυκοΓιωργαινας
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)

stamulee

Μέλος
Όνομα
ΧΡΗΣΤΟΣ
Μοτό
KTM 950 Adventure
Μια μικρή παρατήρηση στο σημαντικό και κατατοπιστικό θέμα. Το tourniquet αν δεν είστε σίγουροι ότι ξέρετε πότε πώς καί γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ΜΗΝ το κάνετε.
Για να πάμε να βάλουμε tourniquet πάει να πει ότι έχουμε αρτηριακή αιμορραγία Δηλαδή βαριά 5 λεπτά ζωής. Τι χειρότερο μπορεί να πάθει? αυτά που λένε ότι μπορεί να χάσεις το πόδι σου πχ δεν ισχύουν και πολύ γιατί υπάρχουν περιστατικά με 4 και 5 ώρες με τουρνικέ στο άκρο και δεν έχει σημειωθεί καμία ζημιά στο άκρο.
 

ztakisg16

Μέλος
Όνομα
Τακης
Μοτό
Bmw Xchallenge
Σε παλαιότερο σεμινάριο πριν κανα χρόνο μας είχαν πει οτι ανα 20 λεπτά θα πρεπει να το χαλαρώνουμε και μετά να το ξανάσφιξουμε ώστε να κυκλοφορήσει το αίμα και να αιματωθει το μέλος.Σε νεότερο σεμινάριο πριν ενα μήνα μας είπαν οτι αυτο άλλαξε και οτι αφού το σφίξεις και σταματήσεις την αιμορραγία σε καμμία περίπτωση δεν το χαλαρώνεις παρά μόνο οταν φτάσει βοήθεια απο ειδικούς όση ωρα και να πάρει...Και επίσης μας δείξανε βιντεο ποδηλάτη στο πουθενά μέσα στο βουνό όπου μετά απο πτώση του καρφώνεται κλαδί στο πόδι στην αρτηρία και αρχίζει αιμοραγια...Χωρις το τουρνικέ θα είχε πάει ακλαφτος...Σε περίπτωση βέβαια ανάγκης επειδή δεν πιστεύω οτι κανείς μας κουβαλάει μαζί του τουρνικέ ενα σχοινί πχ αρτανη και ενα στύλο την κάνουν την δουλειά...
 
Top Bottom