Χειροπρίονα "Samurai".Για καθαρισμό μονοπατιών,δέντρων & επιβίωση..

omega

Τσέλιγκας
Περιοχή
Ήηηηηηηηηπειρος
Όνομα
Δημήτριος
Μοτό
HONDA CBF500 05'
Μιας και παρατέθηκε κριτική από τον Τάσο 2wheeler και κατόπιν το "σχετικό" σχόλιο από τον Γιάννη amyroukai οφείλω να παραθέσω το παρακάτω.

Τα ιαπωνικά πριόνια/λεπίδες κύριοι δεν είναι κλασικά πριόνια.

Έχουν τεχνική δουλέματος.Δεν ασκούμε πίεση για κοπή μπροστά.Η κίνηση μπροστά είναι σαν οδηγός για το τράβηγμα και την άσκηση δύναμης κοπής πίσω.
Η επαναφορά κόβει.Το ότι στράβωσε και κατόπιν έσπασε η λάμα στον Τάσο ήταν λόγω λάθος χρήσης,νομίζω.

Το έχω ρε Τάσο.. Τί να σου πω;

Το εξόγκωμα που έχουν τα Samurai στο τελείωμα της λαβής είναι ξεκάθαρα για κόντρα κατά την επαναφορά του σε εμάς μιας κι όπως ανέφερα στο τράβηγμα κόβουν.

Σχετικό βίντεο που εξηγείται η τεχνική σε πολύ λεπτή λάμα ξυλουργού ΕΔΩ

amyroukai

Μέλος
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Πέραν της πλάκας αυτό που λες το έχω παρατηρήσει γιατί έχει περάσει ένα από τα χέρια μου στις ελιές, αλλά όπως λες οι Ιάπωνες είναι μάστερς της τεχνικής. Αν θες να καθαρίσεις (μάλλον βιαστικά) κλαδιά στο μονοπάτι μάλλον δεν έχεις υπομονή.

2wheeler

Μέλος
Όνομα
Τασος
Μοτό
F800GS, RSV MILLE
δεν αναφέρεται πουθενά η συσκευή απώθησης ζώων και ανησυχώ, επίσης μιά που ποστάρεις σε αυτό το φόρουμ, "σαμπρέλες" πρέπει να γίνει ένα συγκριτικό, λεπτές για αίσθηση, χοντρές για ασφάλεια, με άρωμα, με έξτρα λίπανση όπως τα mousse, τι μάρκα προτιμάτε για πραγματική περιπέτεια.

πέραν της πλάκας μάλλον το πιο χρήσιμο ποστ στο νήμα! βέβαια ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΛΑ καναλάρχη.
Αναφερω αναφερω!!

Για το θεμα τεχνικης μια ιδεα την εχω!

Απλα οταν εισαι μεσα στον θαμνο χωμενος και προσπαθεις να φτασεις το κεντρο σε σταση γαμα μουτρα πιθανόν να μην μπορεις να εφαρμοσεις το by the book...

Συγκριτικα με τα αλλα που προανεφερα που εχω δουλεψει ηταν και ειναι πιο ανθεκτικα μακραν.

Αν η λαμα του samurai ηταν πιο χοντρη θα ηταν αξιοπιστα, εστω στην ''λαθος '' χρηση που του κανω.

2 ωρες αντεξε...

Αυτα απο την εμπειρια μου.

omega

Τσέλιγκας
Περιοχή
Ήηηηηηηηηπειρος
Όνομα
Δημήτριος
Μοτό
HONDA CBF500 05'
Αναφερω αναφερω!!

Για το θεμα τεχνικης μια ιδεα την εχω!

Απλα οταν εισαι μεσα στον θαμνο χωμενος και προσπαθεις να φτασεις το κεντρο σε σταση γαμα μουτρα πιθανόν να μην μπορεις να εφαρμοσεις το by the book...

Συγκριτικα με τα αλλα που προανεφερα που εχω δουλεψει ηταν και ειναι πιο ανθεκτικα μακραν.

Αν η λαμα του samurai ηταν πιο χοντρη θα ηταν αξιοπιστα, εστω στην ''λαθος '' χρηση που του κανω.

2 ωρες αντεξε...

Αυτα απο την εμπειρια μου.
Τάσο χάλασα το πρώτο ιαπωνικό(όχι samurai) που πήρα λόγω μη γνώσης του πως δουλεύεται.

Ίσως ζητάω λιγότερα από ότι εσύ στο δούλεμά τους.Θα με στεναχωρούσε κι εμένα να με κρεμάσει πάνω στη δουλειά.Δύσκολες συνθήκες αυτές που περιέγραψες

Aldebaran

Cafenture Rider
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Εγώ πάλι με το σαμουράι και ένα κλαδευτηρι μπαταρίας έχω καλδεψει 25 ελαιόδεντρα μέχρι στιγμής και έχω αρκετά ακόμα, δε μπορώ να πω ότι έχει χάσει την ικανότητα κοπής του, είναι όπως τα λέει ο Ωμέγα θέλουν δύναμη στο τράβηγμα.

2wheeler έχεις σκεφτεί να χρησιμοποιήσεις κλαδευτηρι μπαταρίας για τους θάμνους; Κόβουν μέχρι και 35 χιλιοστά διάμετρο.

Γιώργος 1

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
YAMAHA XT 600e 02
BMW R80 GS 88
Εγώ πάλι με το σαμουράι και ένα κλαδευτηρι μπαταρίας έχω καλδεψει 25 ελαιόδεντρα μέχρι στιγμής και έχω αρκετά ακόμα, δε μπορώ να πω ότι έχει χάσει την ικανότητα κοπής του, είναι όπως τα λέει ο Ωμέγα θέλουν δύναμη στο τράβηγμα.

2wheeler έχεις σκεφτεί να χρησιμοποιήσεις κλαδευτηρι μπαταρίας για τους θάμνους; Κόβουν μέχρι και 35 χιλιοστά διάμετρο.
Και με σπαθόσεγα μπαταρίας κάνεις δουλειά. Και υπάρχουν πολλών ειδών λάμες, για φρέσκο ξύλο, για ξερό ξύλο, για ξύλο με πρόκες, για σίδερα, για κρέας με κόκκαλα, για κατεψυγμένο κρέας, ...

sugariasgeorge

#γλυκος_kariolis
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
Εγώ πάλι με το σαμουράι και ένα κλαδευτηρι μπαταρίας έχω καλδεψει 25 ελαιόδεντρα
Μπαταρίες και πράσινα άλογα...
Φλώρικα πράγματα...
Με το χέρι ρε όλα...
Αντρικά...

Γιατί κι εγώ με ένα ρεύματος κλαδευω ολη την Πελοπόννησο...

Με ένα χειρός ούτε τους μαϊντανους στη γλάστρα...

:UH:

2wheeler

Μέλος
Όνομα
Τασος
Μοτό
F800GS, RSV MILLE

Μηπως να παρεις ηλεκτρικό μηχανακι???!!!! Γιατι με προσβαλεις ετσι?

:ha:ha:ha

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
R1250R
WR250R
Μιας και παρατέθηκε κριτική από τον Τάσο 2wheeler και κατόπιν το "σχετικό" σχόλιο από τον Γιάννη amyroukai οφείλω να παραθέσω το παρακάτω.

Τα ιαπωνικά πριόνια/λεπίδες κύριοι δεν είναι κλασικά πριόνια.

Έχουν τεχνική δουλέματος.Δεν ασκούμε πίεση για κοπή μπροστά.Η κίνηση μπροστά είναι σαν οδηγός για το τράβηγμα και την άσκηση δύναμης κοπής πίσω.
Η επαναφορά κόβει.Το ότι στράβωσε και κατόπιν έσπασε η λάμα στον Τάσο ήταν λόγω λάθος χρήσης,νομίζω.

Το έχω ρε Τάσο.. Τί να σου πω;

Το εξόγκωμα που έχουν τα Samurai στο τελείωμα της λαβής είναι ξεκάθαρα για κόντρα κατά την επαναφορά του σε εμάς μιας κι όπως ανέφερα στο τράβηγμα κόβουν.

Σχετικό βίντεο που εξηγείται η τεχνική σε πολύ λεπτή λάμα ξυλουργού ΕΔΩ
Ως γιος ξυλουργού μου πήρε πολλές φάπες να μάθω να χρησιμοποιώ τα πριόνια του... και δεν ήταν 18 εκατοστά. Επίσης πρέπει να πιέζεις ελαφρά πάντα το ένα άκρο του κλαδιού για να ανοίγει την κοπή και να μην φρενάρει την λάμα. Δεν θέλει ταχύτητα, ρυθμό θέλει.

Από τα Samurai είχα δυο (το δεύτερο το έχω ακόμη και είναι τύπου folding). Το πρώτο μου το έσπασε αντβεντσουράς φίλος επειδή ακριβώς δεν ήξερε να το χρησιμοποιεί. Όμως το ξαναπήρα γιατί είναι πριονάρα και κόβει στο μισό χρόνο από τα περισσότερα.

Top Bottom