Χορταστική Κυριακάτικη βόλτα στην κεντρική Πελλοπόνησο (Ίσως και μίνι review του Tracer).

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Καπταιν είσαι ωραίος φίλε,να είσαι καλά πάντα. :)
Ο χώρος αυτός πέρα απο τις βόλτες μας έχει χαρίσει κατι πιο σημαντικό.
Γνωρίσαμε κ θα γνωρίσουμε ανθρώπους.
Ετσι ακριβώς Λεωνιδάρα μου!
 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Υπάρχει γενικά μια σχετική παραπληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα, ειδικά στο facebook που γίνεται τσίρκο.
Δεν αντιλέγω ότι σε βαριούς αναβάτες ίσως τα εργοστασιακά ελατήρια είναι ανεπαρκή. Σε περιπτώσεις δικάβαλου, διβάλιτσου δε, ίσως το πρόβλημα να διογκώνεται και το μηχανάκι να χρειάζεται όντως μια αναβάθμιση στα ελατήριά του. Θυμίζω πως το μπροστινό έχει προοδευτικά ελατήρια, πράγμα που είναι κοκκινο πανί για ορισμένους. Μην ξεχνάμε όμως ότι η Yamaha έβγαλε ένα μηχανάκι το οποίο είναι καθημερινής χρήσης και το προοδευτικό ελατήριο είναι πιο all rounder, πιο user friendly για τον μέσο αναβάτη.
Άσε που και να θές να το αναβαθμίσεις, αλλάζεις ελατήρια, παίζεις λίγο και με το ιξώδες και βουαλά. Δε χρειάζεται να σκάσεις 1,5 χιλιάρικο (νομίζω κοστίζει παραπάνω) για ένα πλήρες σεταπ της ohlins.
Αυτη η ιστορια με τα "μαλακα ελατηρια" του Tracer μου θυμιζει ακριβως το ιδιο τσιρκο που εχει γινει με τα μαλακα ελατηρια του CRF1000 (ιδιως το πισω). Αναβατες κατω των 90kg ψαχνονται με το καλημερα στα φορουμ για αναβαθμιση χωρις να ψαξουν να το σεταρουν πρωτα (φταιει και η μαμα που δινει στανταρ ρυθμισεις οτι ναναι). Εσυ παντως Γιαννο επειδη το τρως το φαί σου :D ισως χρειαστεις αλλα ελατηρια στο Tracer, αλλα ψαξου πρωτα με sag και ρυθμισεις (δεν ξερω αν εχει και αποσβεση συμπιεσης το Tracer). Εγω παντως στο CRF1000 αλλαξα το πισω ελατηριο επειδη με δυο ατομα (90+60=150kg) και αποσκευες ητανε οριακα αποδεκτο με την προφορτιση στο τερμα.

Γιαννο και Αμυρού amyroukai, αυτο με τα Ohlins ειναι ανεκδοτο, πανε καποιοι και παιρνουν το αμορτισερ αβλεπι χωρις να ψαξουνε τι χρειαζεται για το βαρος τους / τροπο χρησης τους και εχουνε το ιδιο θεμα γιατι οι νομοι της βαρυτητας δεν αλλαζουν λογω ονοματος μαρκας ;) Εχω βαλει Ohlins σε δυο μηχανακια μου, ειναι μεν εξαιρετικα αμορτισερ (και για τα 90 κιλα μου το ελατηριο που δινει η Ohlins στανταρ ειναι ok για μενα) αλλα αν το μαμα αμορτισερ ειναι καλης ποιοτητας με ρυθμισεις, δε νομιζω οτι αξιζουν το 1000αρικο, βλεπει κανεις μια βελτιωση του 25% το πολυ. Τεσπα, εχεις χρονο να ψαχτεις Γιαννο απο φθινοπωρο/χειμωνα και ελπιζω να το κανω test ride σε καμια βολτα..
 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Νασαι καλα καπεταν-Γιαννο να ταξιδευεις και να γουσταρεις :cool: Στο ξαναλεω, πολυ ωραιο το sport touring μεκανακι σου και εξαιρετικη επιλογη, enjoy :ok:

ΥΓ Μπαγασα, πρεπει ναχεις γεμισει τις μπαταριες σου και να περισευει και για τη ΔΕΗ! :D
 

BillyGs

Μέλος
Περιοχή
Lagonisi
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
R 1200 GS
Γιάννη πότε θα σταματήσεις να μας τρελαίνεις...;; Ελπίζω να απάντησες ήδη ..Ποτέ.. Να είσαι καλά να ταξιδεύεις!!
 

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Γιάννη πότε θα σταματήσεις να μας τρελαίνεις...;; Ελπίζω να απάντησες ήδη ..Ποτέ.. Να είσαι καλά να ταξιδεύεις!!
Να είσαι καλά ρε Billy, να είμαστε καλά να ταξιδεύουμε όπως και όποτε μπορούμε φίλε μου!
 
Top Bottom