Χωμάτινες αποδράσεις

• Thread starter Thread starter XLGeorge
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Την καλησπέρα μου στην ομάδα !! Ο καιρός έχει αρχίσει να ανοιγει για τα καλά και οι πρώτες ζέστες έχουν φτάσει ! Σκεφτόμουν το ΣΚ που έρχεται να κανω μια εξόρμηση μέχρι τα αγαπημένα Αγραφα και οπως είναι λογικό θα ήθελα να κάνω ένα πέρασμα απο Νιάλα .. Υπάρχει περίπτωση να το επιχείρησε κανείς αυτές τις μέρες να μας πει αν έχουν λιώσει τα χιόνια ; Ή από τους πιο έμπειρους της παρέας να μας πει αν υπάρχει περίπτωση να έχουν λιώσει μέχρι Κυριακή ;
Καλημέρα στις 18 Απριλίου πήγαν οι Greekadvriders να περάσουν από Άγραφα προς Νιάλα και είχαν βγάλει στορι ότι δεν περνάει.Εχω και φωτογραφία στο "Συμβαίνει τώρα" με εκείνη την ημερομηνία.Δεν γνωρίζω να έχει αλλάξει κάτι μέχρι τώρα.

Στάλθηκε από το T612B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλημέρα!
το είδα κ εγώ το βιντεάκι από τα παιδιά ότι δεν πέρναγε αλλά δεν είναι σίγουρος ,γιατί δεν μπόρεσα να διακρίνω αν ήταν 1000mtx ή 800 :roflmao: :roflmao: και είχα μια απορία αν ήταν φρέσκο ή παλαιότερο

καλημέρα!
το είδα κ εγώ το βιντεάκι από τα παιδιά ότι δεν πέρναγε αλλά δεν είναι σίγουρος ,γιατί δεν μπόρεσα να διακρίνω αν ήταν 1000mtx ή 800 και είχα μια απορία αν ήταν φρέσκο ή παλαιότερο
Τα 800 είχαν στην συγκεκριμένη εκδρομή, τώρα αν τους δώσουν κανένα 1000 τις επόμενες μέρες θέλω να τους κάνω κολλητούς

Τα 800 είχαν στην συγκεκριμένη εκδρομή, τώρα αν τους δώσουν κανένα 1000 τις επόμενες μέρες θέλω να τους κάνω κολλητούς

μπερδεύτηκα εκεί που λέει ότι έχει μόνο 200 χιλιόμετρα , μετά είδα το μπλε είναι 800 και το πέρασα παλιότερο βίντεο !! καλά και παλιότερο να είναι δηλαδή δεν νομίζω να είναι διαφορετική η κατάσταση στην Νιάλα :roflmao: :roflmao: το πιθανότερο δεν θα περνάει !!
Να ξαναπάνε με αφορμή ότι με το 1000 μπορεί να περνάει ....ευκαιρία είναι να τους το δώσουν :roflmao::roflmao:

Kalantzo Ηθελα να πάω την περασμένη βδομάδα και ρώτησα και μου είπανε οτι έχει ακόμη χιόνια. Βέβαια τις τελευταίες μέρες έχει σχετικά ψηλές θερμοκρασίες αλλά Πέμπτη-Παρασκευή θάχει πάλι κακοκαιρία με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και ίσως ξαναχιονίσει ψηλά. Γενικά αρχές Μαϊου έχει ακόμη χιόνια στα ψηλά περάσματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, και το λέω αυτό επειδή έχω γυρίσει πίσω στο παρελθον τέτοια εποχή απο περάσματα που δεν περνάγανε. Από μέσα Μαϊου και μετά καλύτερα.

Για παράδειγμα, χιόνι πρωτομαγιά σε σαφώς χαμηλότερο υψόμετρο απο τη Νιάλα...

YuRgo7Zqm8NV5vR3-QdFIlTrYqRJ5t2kyBY3aAC-5ct6ZUHRji0kp3TZJihiLln6WjFJsYAF7h9Dn8G1U_P-JfnpKc1sL8fNL8zUUIMdvNdF2OWvGDj0A1Gj0xRxOUB-BTJhrJRHdQhG2ZNNz5jSOTLlDAfweCbpbkdQ49OiQC_ddsrrvguo6SSKwdWvQC5dBR_NBze2loSuNoijdzOUbydH-KzIRkrLDRiOLEzB4aXJspc91l0SyT3ntAMUU7brd6T0WJY8gs426HTheG0gKMI6cPKYlB73G_LF-J6WxLz0I7SGdWwsmwx09fSewxmPYEwyAyt9IDlSy7KWN1wQp-vnxvfhN8hA3kVDdT3l-fPEfvtahdRvGHuJ57-4ODocsSDS9HlY7HgQ3fXD-LcD8UCm_Pv2LWCnkrMHpS6lL6IzV6tpD-ijZv1DiVsH6XgRx9oEVskEC1AAiBEH0kctbf0gN3q1KQ4tohIeYs9AIEooqo6RrjxLA_knkri7MIlB1ih7ri_sjIfUb_NS2FNRBcfR2NTLLNdMu8vFwv4pRKjhCOq2hT8JZMPDtpFBtMc9IvQ8wQVFU5ZtVsYF-AAijSEAtPmCGVayGhTqkbjJQxrWUDsGPi-bpqmn_qzDUAxFq2GI78g4PA_tE0XuoTj6YxW5OL-lnkL7vdXY1LGCbQ=w980-h735-no

...ενώ χαμηλά η άνοιξη ήτανε στα ντουζένια της.

JQmqaXU-u6QU5NgJS1kgwUTI6mkxxzkbp-mdsHoyazcBzNwqvqYH7c5sheDs-xyZxaw2Z58y1ZnKZ9MLHVs3MzCh9gzVZSPauzjG2jgaWcHxbStrTmGMjKj2EzaJfoHQncoor9GfSVQ2X88QmMNa-fAQIotNSP1-sDwkVQuLjjRJ0Qn0rb3XBl8Cw7spmf4Twko8ElaZskKtv6CX43al3PB6gJj7pws1mrridA3trJ4-8JuSjR5T0UenAbAOTZdEze7qhXdw0G02NKq8mN5_caMJ7wLPhLY6z6mi4vsonu-QY7A0K9srOjKnL6FUwYKk8X5hQSiT3FPJiuMZ7nkNqQn9vsDtywgHnhxLdm1I1ZaaIeBRZdmAJyOPwbaMupv0aFhdOfEj6sBZdx1PMq1UEEExx0hVCXANMuzT5NjoTkKaI5QYQyywTjJyJSULM_7FyRvHRjHVln222Bxo9CVCIbOfvcVUwXKNaEuH79xO8Y-r5_nKZcV8kBrZRak8118qNExmuO2HoeiqrMDzYpW6XM2--5QTBx7DePMnu0NUxD6WM1xNYOD-JyJlYEjcrS9QA4dos0oRDfxYl0OHks1TF3KHKWbvkgzTtGpLipZhjM7bABpSea7bcXHX5jS1HNwn7o9BaPDOaGImMFeQVkQ65-8pGgE3aggIjC8p66hGHw=w980-h735-no

Καλημέρα στις 18 Απριλίου πήγαν οι Greekadvriders να περάσουν από Άγραφα προς Νιάλα και είχαν βγάλει στορι ότι δεν περνάει.Εχω και φωτογραφία στο "Συμβαίνει τώρα" με εκείνη την ημερομηνία.Δεν γνωρίζω να έχει αλλάξει κάτι μέχρι τώρα.

Οπότε μάλλον αυτοί βάλαν τις πέτρες στον κορμό.
994c372de4f6765a7fe52a611e1e0ff8.jpg

Εμείς δεν ανεβήκαμε Νιάλα αλλά σίγουρα θα έχει χιονούρες ακόμα.
Μπορεί να έχει ήλιο αλλά δεν έχει ζέστη εκεί πάνω.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Οπότε μάλλον αυτοί βάλαν τις πέτρες στον κορμό.
994c372de4f6765a7fe52a611e1e0ff8.jpg

Εμείς δεν ανεβήκαμε Νιάλα αλλά σίγουρα θα έχει χιονούρες ακόμα.
Μπορεί να έχει ήλιο αλλά δεν έχει ζέστη εκεί πάνω.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ικιός Ικεί στα δεξιά τι τηράει;

Μου θυμίζει κάτι σχόλια σε βιβλία του Κινγκ, «το κοιτούσε λες και με το βλέμμα θα βοηθούσε το μηχανάκι»

Ημανε επιφυλακή μαρέ, μη γκοψ κατά το γκρέμι να τόνε σμάσω....

Τι να σμας, του γκρεμ ειν' σια κειθε...μονο να τον ζμπρωξ απο κει που τηρας...

Το κομμάτι της Νιαλας προς τον Άγιο Νικόλαο αργεί πολύ περισσότερο να ανοίξει λόγω προσανατολισμού ενώ αυτό που ξεκινάει από νότο συνήθως ανοίγει πρώτο. Όπως και να έχει φέτος έχει ρίξει πολλά χιόνια οπότε θέλει υπομονή...

Αβδέλλα στα 1600... Καθόμαστε στα αυγά μας ακόμα για τα ψηλά

ff69d2d2e8cdb46984fb6b9d8b0fcd6d.jpg
36ecdab321bd3ebe73277cf312c962c8.jpg

Advphone

Τι να σμας, του γκρεμ ειν' σια κειθε...μονο να τον ζμπρωξ απο κει που τηρας...

Μη μη μαρτράς μαρέ....

Subtitles please ....
Ήμουν επιφυλακή φίλε μου! Σε περίπτωση που λάβει πορεία κατά τον γκρεμό, να ενεργήσω αρμοδίως ούτως ώστε να επιστρέψει στον ίσιον δρόμο....

Τι να συμμαζέψεις? Ο γκρεμός ειναι εκεί!!!!

Μονάχα να τον σπρώξεις μπορείς απο την θέση θέασης που έχεις.

Σε παρακαλώ πολυ, γιατί με μαρτύρησες?

Θα κάνουμε την προσπάθεια μας το σαββατοκυριακο και θα ενημερώσω για την κατάσταση ! Πέρυσι 10 Μαιου είχα περάσει και δεν υπήρχε πουθενά χιόνι ! Το ειδαμε και εμεις το video των GreekAdv αλλα αυτες τις δυο εβδομαδες έκανε υπερβολική ζέστη οπότε ίσως είμαστε τυχεροί ! Με φοβίζει λίγο ο καιρο βεβαια που λεει για κατι κακοκαιρίες .. Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν !

Τέτοια εποχή έχει κάθε Τετάρτη χωμάτινη εξόρμηση/απόδραση με βάση την Ελάτη Τρικάλων.

Την περασμένη Τετάρτη κάναμε 200χμ συνολικά απο τα οποία τα 85 χωμάτινα. Διαδρομή η εξής:
  • Ελάτη-Χρυσομηλιά-Παλιοχώρι απο άσφαλτο.
  • Στάση για ένα καφεδάκι στο Παλιοχώρι και κατέβασμα πιέσεων.
  • Παλιοχώρι - Καταφύγιο Κλεινοβού - θέση Κιάτρα Μπροάστα (Ορθια Πέτρα) απο χώμα.
  • Κατέβασμα 3χμ απο άσφαλτο με κάτεύθυνση προς Αμάραντο/Καστανιά και μπάσιμο πάλι χώμα.
  • Ανέβασμα στη θέση Μεσοχώρι μεταξύ Ανθούσας-Χαλικίου-Ανηλίου και κατέβασμα μεχρι την άσφαλτο στο διάσελο μεταξύ Χαλικίου-Ανηλίου στη θέση Μαντρα Χότζα.
  • Κατέβασμα μερικών ασφάλτινων χμ προς Χαλίκι και 2ο καφεδάκι στη La Verliga, κουβεντούλα με Χρήστο-Verliga και εκλεκτούς θαμώνες-περιπατητές που ήταν εκεί.
  • Ανέβασμα στην πραγματική Βερλίγκα απο το γνωστό σπαστήρι, πέρασμα των αναχωμάτων και συνέχεια μέχρι την άσφαλτο μεταξύ Μπάρου και Καλαρυτών
  • Κατέβασμα μερικών χμ απο άσφαλτο μέχρι τους Καλαρύτες και στάση για αναχυκτικό εκεί
  • Ανέβασμα πιέσεων και ασφάλτινη επιστροφή 85xm Καλαρύτες-Μπάρος-Τρια Ποτάμια-Δέση-Νεραϊδοχώρι-Περτούλι-Ελάτη
Πρώτη στάση μετά το καταφύγιο του Κλεινοβού και πριν το ανέβασμα προς την θέση Κιάτρα Μπροάστα) σε μια θέση με σκιά και τρεχούμενα νερά.

Συνδεθείτε για να δείτε τις φωτογραφίες.

Δεύτερη στάση σε ένα σημείο όπου κάτω φαίνεται ο Αμάραντος "στο πιάτο".

Επόμενη στάση στην ανάβαση προς το Μεσοχώρι όπου είδαμε επικίνδυνο ηλεκτροφόρο σύρμα να κλείνει το δρόμο για να εμποδίζει τα ζώα να φεύγουν μακριά, αν πάει κανείς τάπα μπορεί να υπάρξει θέμα! o_O

Και το πολύ ικανό Himi αμέσως μετά το σύρμα, ο δρόμος δεξιά κάτω βγάζει στο χιονοδρομικό του Ανηλίου αλλά εμείς πάμε αριστερά προς θέση Μεσοχώρι όπου υπάρχουν μαντριά.

Στη συνέχεια στάση πάνω από το δάσος της Ρόνας απ'όπου πηγάζει ο Αχελώος.

Εδώ κατεβαίνοντας προς την άσφαλτο στη θέση Μάντα Χότζα όπου ο δρόμος είναι καραχαλασμένος καθώς δεν χρησιμοποιείται πια και το κατέβασμα είναι αρκετά απατητικό/τεχνικό, ειδικά για μεγάλα on-off.

Συνεχίζεται με το δεύτερο μέρος.

Τελευταία επεξεργασία:
Μετά τη στάση στο Χαλίκι, ανέβασμα στη Βερλίγκα απο το επίσης τεχνικό σε πολλά σημεία σπαστήρι. Εδώ το Περιστέρι/Λάκμος 2294μ απέναντι.

Και τα μηχανάκια και οι αναβάτες χαζεύοντας τη θέα :cool:

Και το πρώτο ανάχωμα που είναι σχετικά απαιτητικό για μεγάλα on-off.

Εδώ έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύο πρώτα αναχώματα, έχει και ένα τρίτο μικρότερο λίγο μετά.

Και τελικά πλησιάζοντας την άσφαλτο μεταξύ Μπάρου και Καλαρυτών, προσέξτε τις .αγελάδες στο βάθος που "βόσκουν με θέα" στον αυχένα.

Και τελικά η εκκλησία στην είσοδο των Καλαρυτών.

Τελευταία επεξεργασία:
Μετά τη στάση στο Χαλίκι, ανέβασμα στη Βερλίγκα απο το επίσης τεχνικό σε πολλά σημεία σπαστήρι. Εδώ το Περιστέρι/Λάκμος 2294μ απέναντι.

View attachment 3796

Και τα μηχανάκια και οι αναβάτες χαζεύοντας τη θέα :cool:

View attachment 3801

View attachment 3798

View attachment 3799

Και το πρώτο ανάχωμα που είναι σχετικά απαιτητικό για μεγάλα on-off.

View attachment 3800

Εδώ έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύο πρώτα αναχώματα, έχει και ένα τρίτο μικρότερο λίγο μετά.

View attachment 3802

Και τελικά πλησιάζοντας την άσφαλτο μεταξύ Μπάρου και Καλαρυτών, προσέξτε τις .αγελάδες στο βάθος που "βόσκουν με θέα" στον αυχένα.

View attachment 3804

Και τελικά η εκκλησία στην είσοδο των Καλαρυτών.

View attachment 3805
τα αναχώματα είναι πιο εύκολα με την φορά που πήγατε η ανάποδα?

τα αναχώματα είναι πιο εύκολα με την φορά που πήγατε η ανάποδα?

Πιο εύκολα ανάποδα, δηλ πηγαίνοντας απο Καλαρύτες προς Χαλίκι.

Back
Top Bottom