εντούρο μπότες για πείτε οι χωμάτινοι!

vassat

Μέλος
Περιοχή
Χαλάνδρι
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
F650 GS Dakar MY '03
Sprint ST 1050 MY '06
Τελικά τσίμπησα αυτές τις Leatt 4,5 από Τζωρτζόπουλο...

Από την σημερινή πρώτη τους έχω τα εξής:
Στιβαρή μπότα, με πολύ καλή αίσθηση στο εσωτερικό της που έχει πολύ μαλακά υλικά.
Σπαστή για κάπως πιο άνετο περπάτημα και νταμάρι στην περιοχή του αστραγάλου.
Εύκολα ρυθμιζόμενη και μάλλον αδιάβροχη (δεν πετύχαμε τόσα νερά)
Άκαμπτη και στην σόλα και στο εμπρός μέρος παρότι απουσιάζει το έλασμα που έχουν πολλές.
Το νούμερο μου σε αθλητικό 46΄. Αυτές 47 και είναι πολύ άνετες.
Αρνητικό η αίσθηση των πεντάλ. Δεν έβρισκα ούτε φρένο ούτε ταχύτητες, Μάλλον θέλουν στρώσιμο....
Ενδιαφέρουσα μπότα,
ειδικά αν είναι αδιάβροχη.
Περπατιέται;;; αυτό το κάπως "πιο άνετο" με τι συγκρίνεται;;;
Υπάρχει περίπτωση το έλασμα να είναι εσωτερικά;;;
Τέλος η αδυναμία εύρεσης των "ποδομοχλών" είναι λόγω όγκου, ακαμψίας ή κάτι άλλο;;;
/// Β

ΥΓ Εν καιρώ, ένα update θα ήταν χρήσιμο, ειδικά ως προς αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ταξίδι και όσον αφορά την αδιαβροχοποίηση.

Padis

ven pasa ...
Περιοχή
Άγ.Στέφανος Αττικής
Όνομα
Παντελής
Μοτό
®1200 adv
Drz400E
Ενδιαφέρουσα μπότα,
ειδικά αν είναι αδιάβροχη.
Περπατιέται;;; αυτό το κάπως "πιο άνετο" με τι συγκρίνεται;;;
Υπάρχει περίπτωση το έλασμα να είναι εσωτερικά;;;
Τέλος η αδυναμία εύρεσης των "ποδομοχλών" είναι λόγω όγκου, ακαμψίας ή κάτι άλλο;;;
/// Β

ΥΓ Εν καιρώ, ένα update θα ήταν χρήσιμο, ειδικά ως προς αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ταξίδι και όσον αφορά την αδιαβροχοποίηση.
Περπατιέται στα πλαίσια μιας ΜΧ μπότας (δεν είναι εντούρο). Σίγουρα δε είναι ADV.
Για το έλασμα που έχουν στην μύτη αναφέρομαι άλλες μπότες αναφέρομαι. Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι εσωτερικά.
Προφανώς λόγω ακαμψίας. Οι προηγούμενες (Thor) είχαν εκτεταμένα δέρμα και έκανε την αίσθηση καλύτερη.
Βέβαια αυτά όλα είναι υποκειμενικά....

Τελευταία επεξεργασία:

jocker-t

#Ντανταντιρλάνταντα
Περιοχή
Busy Riding
Όνομα
Harris
Μοτό
"The Whip"

Στιβαρή μπότα, με πολύ καλή αίσθηση στο εσωτερικό της που έχει πολύ μαλακά υλικά.
Άκαμπτη και στην σόλα και στο εμπρός μέρος παρότι απουσιάζει το έλασμα που έχουν πολλές.
Αρνητικό η αίσθηση των πεντάλ. Δεν έβρισκα ούτε φρένο ούτε ταχύτητες, Μάλλον θέλουν στρώσιμο....
Με γεια Παντελή!
Ειμαι κι εγω σε αναζήτηση.
Ειχα περασει και τις ειχα δοκιμάσει.
Αθλητικα 44.5,
Δοκιμασα 45.5 και μπηκε με το ζορι.
ΠΑΡΑ πολυ στενο απ τον αστραγαλο ως τα δαχτυλα.
Οριακά έπρεπε να παω σε 47 για να ειναι οκ.
Γενικα επειδη τις κοίταγα καιρό , ξενέρωσα που έφυγαν σαν επιλογή.
Χοντροπόδαρα σαν τα δικά μου , Tech 7 ειναι οριακα μονόδρομος.
Ζαχαρώνω και τις Fastback.
Αλλα ειχα 2 gaerne στο παρελθον, και καπως με ζοριζαν.

Εσεις που εχετε Fastback,θα λεγατε οτι ειναι γενναιόδωρο το toebox?

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
Με γεια Παντελή!
Ειμαι κι εγω σε αναζήτηση.
Ειχα περασει και τις ειχα δοκιμάσει.
Αθλητικα 44.5,
Δοκιμασα 45.5 και μπηκε με το ζορι.
ΠΑΡΑ πολυ στενο απ τον αστραγαλο ως τα δαχτυλα.
Οριακά έπρεπε να παω σε 47 για να ειναι οκ.
Γενικα επειδη τις κοίταγα καιρό , ξενέρωσα που έφυγαν σαν επιλογή.
Χοντροπόδαρα σαν τα δικά μου , Tech 7 ειναι οριακα μονόδρομος.
Ζαχαρώνω και τις Fastback.
Αλλα ειχα 2 gaerne στο παρελθον, και καπως με ζοριζαν.

Όταν έρθουν οι Fastback θα σου πω.

Ιδιαίτερα ευρύχωρες μου φάνηκαν οι Sidi crossfire 3 srs (αλλά έχω πόδι προς το στενό).

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
Τις Gaerne SG12 (ή και 22) πως και δεν τις έχει αναφέρει κανείς; Λόγω κόστους; Βγαίνουν σε προσφορά κατά καιρούς. Εξαιρετική μπότα για εμένα.
Εξαιρετικές με τέλεια αίσθηση, max προστασία αλλά πολύ ακριβές και βαριές. Είναι το ιερό δισκοπότηρο του εντούρο.

Λευκάδιος

Μέλος
Περιοχή
West Side Athens
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
BRP
Εδώ και μερικά χρόνια έχω τις Forma Predator 2.0 που τις είχα βρει σε προσφορά κάνα κατοστάρικο κάτω από την αρχική τους τιμή.Παρόλο το μεγάλο βάρος τους είναι πολύ άνετες με άριστο εσωτερικό και το κυριότερο πολύ καλή προστασία.Με έχουν σώσει πολλές φορές κάτι που ήταν το πρωτεύων ζητούμενο μιας και έχω λάμες στον έναν αστράγαλο.
Δεν έχει ξεκολλήσει τίποτα από πάνω τους,οι δέστρες κουμπώνουν όπως την πρώτη μέρα και η σόλα έχει πολύ ψωμί ακόμα.
Αν βρεθούν σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή από Gaerne SG10 και 12 για μένα είναι πολύ καλή αγορά.

IMG-20241216-110146

jocker-t

#Ντανταντιρλάνταντα
Περιοχή
Busy Riding
Όνομα
Harris
Μοτό
"The Whip"
Εδώ και μερικά χρόνια έχω τις Forma Predator 2.0 που τις είχα βρει σε προσφορά κάνα κατοστάρικο κάτω από την αρχική τους τιμή.Παρόλο το μεγάλο βάρος τους είναι πολύ άνετες με άριστο εσωτερικό και το κυριότερο πολύ καλή προστασία.Με έχουν σώσει πολλές φορές κάτι που ήταν το πρωτεύων ζητούμενο μιας και έχω λάμες στον έναν αστράγαλο.
Δεν έχει ξεκολλήσει τίποτα από πάνω τους,οι δέστρες κουμπώνουν όπως την πρώτη μέρα και η σόλα έχει πολύ ψωμί ακόμα.
Αν βρεθούν σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή από Gaerne SG10 και 12 για μένα είναι πολύ καλή αγορά.

IMG-20241216-110146

Τις δινει ενας Marketplace.
στο νουμερο μου, σαν καινουριες.
180.

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
Τις δινει ενας Marketplace.
στο νουμερο μου, σαν καινουριες.
180.
Αν σου κάνουν να τις πάρεις είναι πολύ καλές.Τις φοράει ο κολλητός και πέρα απ' το οτι είναι άνετες έχουμε μπει σε ότι μονοπάτι μπαίνει μηχανή στα βουνά της Αττικής . Τις έχει κάμποσα χρόνια και παρά τις κάμποσες αναπόφευκτες σαβούρες , δεν έχει χτυπήσει ποτέ στα πόδια και δεν έχουν ιδιαίτερη φθορά.

Θανασεν

Μέλος
Περιοχή
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Όνομα
θανασης
Μοτό
21/18
Επειδή είχαμε την κουβέντα για εξοπλισμό, όσον αφορά το traveler enduro ,
γιατί φοράτε τόσο δύσκολες μπότες mx ?

Εγώ έχω τις παρακάτω dainese και έχω περάσει νερά , πέτρες, χώμα, βροχή και είναι απίστευτα βολικές και με μεγάλη προστασία!
Πάντα μιλάμε για μεγάλη μοτοσυκλέτα και όχι μονοκύλινδρο

jocker-t

#Ντανταντιρλάνταντα
Περιοχή
Busy Riding
Όνομα
Harris
Μοτό
"The Whip"

Εγώ έχω τις παρακάτω dainese και έχω περάσει νερά , πέτρες, χώμα, βροχή και είναι απίστευτα βολικές και με μεγάλη προστασία!
Εσυ δεν πεφτεις.

jocker-t

#Ντανταντιρλάνταντα
Περιοχή
Busy Riding
Όνομα
Harris
Μοτό
"The Whip"
Αν σου κάνουν να τις πάρεις είναι πολύ καλές.Τις φοράει ο κολλητός και πέρα απ' το οτι είναι άνετες έχουμε μπει σε ότι μονοπάτι μπαίνει μηχανή στα βουνά της Αττικής . Τις έχει κάμποσα χρόνια και παρά τις κάμποσες αναπόφευκτες σαβούρες , δεν έχει χτυπήσει ποτέ στα πόδια και δεν έχουν ιδιαίτερη φθορά.
Θα τις προτιμουσες απ αυτες που πηρες?
η απο Tech 7?

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
Θα τις προτιμουσες απ αυτες που πηρες?
η απο Tech 7?
Κάτσε να έρθουν να τις φορέσω και θα σου πω. Έχω τις Gaerne σε μεγάλη εκτίμηση.

Δεν έχω εμπειρία από Alpinestars.

Αν όμως έβρισκα τις forma μεταχειρισμένες στο νούμερό μου σε καλή τιμή και καλή κατάσταση θα τις αγόραζα χτες. Βρήκα 47ρι καινούργιες στην Ελλάδα αλλά δεν μου έκαναν αλλιώς θα τις αγόραζα . Με χαλάει μόνο το έξτρα εσωτερικό μποτάκι που στο εντούρο δεν βολεύει ιδιαίτερα.

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27

Έχω και γω ένα ζευγάρι forma adventure αλλά τις φοράω μόνο σε ασφάλτινα ταξίδια ή βόλτες που ίσως πετύχουμε και λίγο χώμα. Μια φορά πέρασα μεγάλο κομμάτι της Πάρνηθας χωμάτινα για να κόψω δρόμο μετά απο ασφάλτινη βόλτα με τις adventure και ένιωθα ανασφάλεια.

Σε αμιγώς χωμάτινες βόλτες προτιμώ την έξτρα προστασία που προσφέρουν οι ΜΧ-enduro μπότες.

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
[...]
Απο sidi και ειδικα crossfire σίγουρα. Γενικα ειναι πιο φαρδιές, αλλα η φορμα αλλάζει αναλογα το μοντέλο.

sugariasgeorge

πα(πουστης)...
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)

IMG-20241216-110146

Προσυπογράφω Γιώργη...
Τις έκανα δώρο στα γενέθλια του γαμπρού μου πριν τέσσερα χρόνια και τις έχει χιλιοευχαριστηθει...

sugariasgeorge

πα(πουστης)...
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
Έχω και γω ένα ζευγάρι forma adventure αλλά τις φοράω μόνο σε ασφάλτινα ταξίδια ή βόλτες που ίσως πετύχουμε και λίγο χώμα. Μια φορά πέρασα μεγάλο κομμάτι της Πάρνηθας χωμάτινα για να κόψω δρόμο μετά απο ασφάλτινη βόλτα με τις adventure και ένιωθα ανασφάλεια.

Σε αμιγώς χωμάτινες βόλτες προτιμώ την έξτρα προστασία που προσφέρουν οι ΜΧ-enduro μπότες.
Εξαιρετικές...
Τις αγόρασα το 2018 από τον tripper.gr γύρω στα 180€ και κρατάν ακόμη...
Ανετοτατες και έχουν πολύ καλό περπάτημα...

Jimmysds

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
Λίγο από όλα

IMG-20241216-110146

Κορυφαία μπότα από προστασία και άνεση. 7 χρόνια τις έχω αλλά δυστυχώς τώρα τελείωσαν τα ψωμιά τους.

DomieMic65

Μέλος
Όνομα
Μιχάλης
Μοτό
T700
Θα έλεγα πως είναι! Εγώ δεν έχω μεγάλο πόδι.. βασικά έχω μικρό για το ύψος μου. Είμαι 1.79 και φοράω 41 ή 42. Το 41 μου φάνηκε λίγο στενό αλλά όχι απαγορευτικό. Για σιγουριά (γιατί δεν εχω και πολύ εμπειρία στο πως συμπεριφέρεται το πόδι μετά από κάποιες ώρες χώμα) πήρα το 42 και έχω βάλει έναν καλό πάτο. Γενικά είναι αρκετά γενναιόδωρο. Στην χρήση που εχω κάνει μέχρι στιγμής είναι μια χαρά.
Σε μποτάκι πόλης Gaerne που δοκίμασα πρόσφατα το 42 ήταν μεγάλο (αν έχει κάποια σημασία) .. περιμενω να φέρουν το 41 να δω πως είναι.

Mermar

Μέλος
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
BMW F800GS 2018

Σχετικα με τις Leatt 4.5, Δεν θα πω πολλά, παρά μόνο ότι στην δεύτερη βόλτα, είχα μία πτώση και η μηχανή μου πλάκωσε το δεξί πόδι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Με αυτή την μπότα, δεν κατάλαβα τίποτα, μου προστάτεψε το πόδι και δεν είχα κανένα τραυματισμό! Αν και η μηχανή κοντά στα 200 kg (F800 GS), Δεν έπαθα τίποτα.
Είναι η πρώτη μπότα που φοράω τέτοιου τύπου, και στην αρχή ναι είναι πάρα πολύ άβολες! Τις φόρεσα Για 4 ώρες μέσα στο σπίτι πριν την πρώτη βόλτα. Στη διάρκεια της βόλτας, είχαν αρχίσει να μαλακώνουν αρκετά και να είναι πιο εφάμιλλες στο πόδι μου. Πλέον ύστερα από αρκετές ώρες χρήσης, κρατάνε πολύ καλά το πόδι, έχουν πολύ καλή εφαρμογή και έχουν μαλακώσει αρκετά! Προφανώς και με το χρόνο θα μαλακώσουν κι άλλο. Δεν γνωρίζω για το βάθος χρόνου πως θα είναι, αλλά είμαι σίγουρος πως θα είναι μια χαρά.
Από θέμα αδιαβροχοποίησης, πέρασα από μια μικρή
λασπομημνη Και δεν πήραν καθόλου νερό. Δεν έχουν δοκιμαστεί σε βροχή. Αν και δεν πήγαινα για τέτοιες μπότες αλλά για πιο αντιθέτου, χαίρομαι που έκανε αυτή την επιλογή και με έσωσε στην πτώση! Θα τις ξανα αγόραζα. Όμως, κάποιος θα πρέπει να έχει στον νου του πως θα θυσιάσει την άνεση για να έχει ασφάλεια.

Top Bottom