εντούρο μπότες για πείτε οι χωμάτινοι!

CrazyMits

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
BMW F650GS 01'
Στα πρώτα μου χιλιόμετρα στο χώμα δεν είχα μπότα αλλά ένα καλό μποτάκι ορειβατικό καθότι δεν χωρούσε στο μυαλό μου να φοράω κάτι λιγότερο από αυτο. Ένιωθα πλήρη ανασφάλεια ομως κάτι που περιόριζε την ευχαρίστηση μου στην οδήγηση και ταυτόχρονα με περιόριζε να γίνω καλύτερος σαν οδηγός.
Όχι δεν νιώθω ρομποκοπ και πως δεν μπορεί να συμβεί οτιδήποτε αλλά ξέρω πως αν πέσω φοράω ότι καλύτερο μπορούσα να έχω τουλάχιστον στα πόδια μου.
Δεν δέχομαι να μου πουλάνε adv μπότα που μπορώ να τη λυγίσω σαν ένα απλό μποτάκι και να μου διαφημίζουν την περιπέτεια. Περιπέτεια θα είναι όταν πέσω στα Βαρδούσια με αυτά στα πόδια μου. Μπότες που κοστίζουν 250. Πάρτε αυτό που πρέπει.
Τις προάλλες στον Υμηττό σε χαλαρή βόλτα με φίλους έβγαλα πόδι σε στροφή και για ποτε έφαγα σφαλιάρα στο πόδι από βράχο επιφανειακό ούτε που κατάλαβα..
Αποτέλεσμα να μην έχει κάνει καν σημάδι στη μπότα, με κάτι άλλο όμως τι θα γινόταν?

Τελευταία επεξεργασία:

Γιώργος 1

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
YAMAHA XT 600e 02
BMW R80 GS 88
Όταν πας μόνος σου στο βουνό, αν συμβεί να μείνεις από μηχανή, είτε γιατί χάλασε είτε γιατί κάπου έπεσε, μπορεί να χρειαστεί να κάνεις πολλά χιλιόμετρα με τα πόδια, και αν δεν πιάνει το κινητό, δεν έχεις άλλη επιλογή.
Εγώ θέλω να μπορώ να κάνω 3 ώρες περπάτημα με τις μπότες.

Τελευταία επεξεργασία:

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
Όταν πας μόνος σου στο βουνό, αν συμβεί να μείνεις από μηχανή, είτε γιατί χάλασε είτε γιατί κάπου έπεσε, μπορεί να χρειαστεί να κάνεις πολλά χιλιόμετρα με τα πόδια, και αν δεν πιάνει το κινητό, δεν έχεις άλλη επιλογή.
Ξεκινάς με λάθος τον συλλογισμό.

Αν θες να πας μόνος στο βουνό ξεκινάς με μεγάλο ρίσκο γιατί η βόλτα μπορεί να εξελιχθεί σε μια μικρή περιπέτεια σε περίπτωση βλάβης και να φτάσει στα όρια της τραγωδίας αν τυχόν σε πλακώσει η μηχανή και δεν υπάρχει ψυχή τριγύρω. Και πως είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να περπατήσεις μετά από μια τούμπα ? Και μάλιστα 3 ώρες?

Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα παρέας θα έβρισκα άλλες λύσεις. Θα ενημέρωνα κάποιον που γνωρίζει το βουνό που θα κινηθώ, θα είχα μαζί μου κάποια συσκευή gps ώστε να βλέπει κάποιος το ίχνος μου, θα πήγαινα από δρόμους που έχουν μια σχετική κίνηση και το πιο σημαντικό θα οδηγούσα ήρεμα .

(Την έχω πατήσει αρκετές φορές και έχω μπλέξει σε άσχημες καταστάσεις. )

CrazyMits

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
BMW F650GS 01'
Καταλαβαίνω τη σκέψη σου και έμενα με βολευει το ορειβατικο μποτακι μου αλλα δεν το βαζω απο τη στιγμή που αγορασα μπότες. Επομενη αγορα είναι επιγονατιδες σαν της pod για πληρη ασφαλεια.

Βρες μου έναν αναβατη που ταξιδευει μόνος του σε ολο το κόσμο απο το χωμα που δεν φοραει μποτες τυπου enduro/motocross. Υπαρχει λόγος.. και ειναι ακριβως πως οτι και να γινει θα γυρισει πίσω.

Στην αναγκη σε μια τσαντα ενα ζευγαρι αθλητικα και κάνεις ότι θες. Το βουνο και οι εξορμησεις του είναι ωραια αλλα κρυβουν κινδυνους.. ειδικα σε μια χώρα που πιο πιθανο είναι να σε σωσει κανας βοσκος εκει κοντα παρα ο κρατικός μηχανισμός. Ειναι αλλη κουβεντα βεβαια αυτη και βασιζεται στη οπτικη που έχει ο καθενας μας..

Υ.Γ. Μη κόψεις τωρα τα ανεβάσματα με σημεια στην ύπαιθρο γιατι εχω σκοπο να τα γυρισω ολα και αν είσαι κοντα θα χαρώ να τα πουμε να κερασω καφε!

Τελευταία επεξεργασία:

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Στην αναγκη σε μια τσαντα ενα ζευγαρι αθλητικα και κάνεις ότι θες.
Με αυτό το συνδιασμό Γιώργο, έχεις όλα όσα πρέπει να έχεις, με βάση αυτο που είπες!!!

Γιώργος 1

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
YAMAHA XT 600e 02
BMW R80 GS 88
Με αυτό το συνδιασμό Γιώργο, έχεις όλα όσα πρέπει να έχεις, με βάση αυτο που είπες!!!
Κάτι ξέχασα.
Στις εξερευνήσεις κάποιες φορές η μηχανή δεν φτάνει μέχρι εκεί που θέλω να πάω. Αφήνω τη μηχανή και συνεχίζω με τα πόδια. Στα βράχια και τα πουρνάρια χρειάζεται μπότα όχι αθλητικό παπούτσι.

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Κάτι ξέχασα.
Στις εξερευνήσεις κάποιες φορές η μηχανή δεν φτάνει μέχρι εκεί που θέλω να πάω. Αφήνω τη μηχανή και συνεχίζω με τα πόδια. Στα βράχια και τα πουρνάρια χρειάζεται μπότα όχι αθλητικό παπούτσι.
Ε πάρε μαζί σου κάποιο αντίστοιχο βρε παιδί μου!!!
Με τις λέξεις θα παίζουμε;;; :wacky:

orla13

Μέλος
Περιοχή
Ηλιουπολη
Όνομα
Αλεξανδρος
Μοτό
KTM 890 Adv R , Yamaha R1
Γιώργος 1 πάρε μια μπότα mx για να στο λένε όλοι κάποιος λόγος θα υπάρχει, και με αυτές μόλις τις συνηθίσεις περπατάς, αλλά βάζεις αν θες και ένα μποτάκι σε ένα σακίδιο μικρο το κακό. Οι μπότες και καλά adventure είναι για το φαίνεστε adv , φορά αν είναι μια τουριστική δρομισια το ίδιο είναι.

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Ήρθαν επιτέλους.

Gaerne Fastback Endurance. Τώρα πρέπει να τις στρώσω

.

Στάλθηκε από το 2201116SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

DomieMic65

Μέλος
Όνομα
Μιχάλης
Μοτό
T700
Ήρθαν επιτέλους.

Gaerne Fastback Endurance. Τώρα πρέπει να τις στρώσω

.

Στάλθηκε από το 2201116SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
καλορίζικες!!!
ίδιες ακριβώς έχουμε
σίγουρα θέλουν στρώσιμο αλλά ήδη από την αρχή είναι αρκετά οκ

Giwrgosv

Μέλος
Περιοχή
Κορινθος
Όνομα
Giwrgos
Μοτό
Tiger 900 rally
Καλημέρα, έχει κάποιος τις raven champion mx να πει γνώμη; Σπάνε στον αστράγαλο κ έχουν τιμή 170

Τελευταία επεξεργασία:

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
Στο εντούρο της Κυριακής έφυγε το μπροστινό σε λάσπη - πυλο - πάγο :thinking:???
μέσα σε στενό μονοπάτι χωρίς να το πάρω πρέφα, και γω αέρα Πατέρα με τη μούρη, μπρούμυτα, κανονικό μπλοζον και το αριστερό πόδι το πλάκωσε ο Κολοκοτρώνης (GasGas ).

Οι Gaerne έκαναν άψογα την δουλειά τους αφού συνέχισα κανονικά την εντουράδα.

Antonis Vou

Μέλος
Όνομα
Αντωνης
Μοτό
Kawasaki Sherpa 250
990ADV
Καλησπέρα !! Είμαι σε φάση αγοράς μπότας, δοκίμασα σήμερα την sidi crossfire 3 , 45 νούμερο ήταν μεταχειρισμένη αλλά σε εξαιρετική κατασταση , σε αθλητικό φοράω 43.5 . Σε καινούργια αν πάω έχω καταλήξει στην Gaerne gx1 enduro από άποψη τιμής . Πάνω κάτω στα ίδια χρήματα είναι και οι 2 . Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου θα παίρνατε μεταχείρο την sidi η θα παίρνατε καινούργια την gx1 ? Ρωτάω γιατί σαν καινούργιες και οι 2 έχουν σοβαρή διαφορά στην τιμή, και ως πανασχετος με το θέμα, πάω με την λογική ,αυτές είναι πολύ πιο ακριβές άρα και καλύτερες... Πείτε μου καμία γνώμη αν θέλετε

Στάλθηκε από το SM-A556B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

zanny

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Στάθης
Μοτό
Husqvarna TE630
KTM EXC-F 500
Καλησπέρα !! Είμαι σε φάση αγοράς μπότας, δοκίμασα σήμερα την sidi crossfire 3 , 45 νούμερο ήταν μεταχειρισμένη αλλά σε εξαιρετική κατασταση , σε αθλητικό φοράω 43.5 . Σε καινούργια αν πάω έχω καταλήξει στην Gaerne gx1 enduro από άποψη τιμής . Πάνω κάτω στα ίδια χρήματα είναι και οι 2 . Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου θα παίρνατε μεταχείρο την sidi η θα παίρνατε καινούργια την gx1 ? Ρωτάω γιατί σαν καινούργιες και οι 2 έχουν σοβαρή διαφορά στην τιμή, και ως πανασχετος με το θέμα, πάω με την λογική ,αυτές είναι πολύ πιο ακριβές άρα και καλύτερες... Πείτε μου καμία γνώμη αν θέλετε

Οι Gaerne από ότι βλέπω δείχνουν περισσότερο αντβέ, δεν έχουν άρθρωση στον αστράγαλο όπως έχουν οι Sidi και γενικότερα όλες οι εντουράδικες μπότες.
Το Enduro στο όνομα το έχουν μάλλον μόνο για μάρκετινγκ.

Οι Sidi είναι καταπληκτικές, πολύ καλή προστασία και καλή άνεση για εντουράδικη μπότα.
Έχω τις 2 και τις φοράω ώρες δίχως θέμα. Από νούμερο είσαι καλά, στο δικό μου τουλάχιστον πόδι το ένα νούμερο πάνω είναι ο κανόνας.
Θα σου πρότεινα δαγκωτά τις Sidi.

Kardabix

Μέλος
Περιοχή
Αγρίνιο
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Yamaha XTZ 690

Οι sidi είναι πολύ ποιο ενισχυμένη μπότα και γι'αυτό και η διαφορά στην τιμή. Η gx1 είναι η πιο άνετη mx μπότα της gaerne αλλά είναι εντάξει από προστασία εάν δεν κάνεις πολύ extreme πράγματα. Αν μπαίνεις μονοπάτια και δύσκολα περάσματα και πέφτεις συχνά πάρε τις sidi καλύτερα...

Top Bottom