εργαλεία συντήρησης μηχανής

todor

在中國,我們信任
Περιοχή
ΒΟΛΟΣ
Όνομα
ΘΟΔΩΡΗΣ
Μοτό
Τίμιος Κινέζος
Μετά από σχετική κουβέντα (και) με τον @sothrhs σήμερα, αποφάσισα κάποια πράγματα στη μηχανή να αρχίσω να τα κάνω μόνος μου. Για να γίνει αυτό (προφανώς) θα χρειαστώ κάποια εργαλεία, όπως καρυδάκια, καστάνιες, κατσαβίδια, παχύμετρα, πολύμετρα, 2 μέτρα και 2 σταθμά κι εγώ δε ξέρω τι... Γι' αυτό και ρωτάω τους γνώστες, που ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί εδώ μέσα!!!

Τι εργαλεία, ειτε συλλογές, είτε μεμονωμενα, χρειάζεται κάποιος για να κάνει βασικές εργασίες συντήρησης στη μηχανή??




Θα προτιμούσα/εκτιμούσα οι προτάσεις/συμβουλές να μην είναι μόνο γενικές όπως καρυδάκια Νο 6, 8, 10, αλλά και ποιά μάρκα προτίνετε/έχετε δουλέψει και εμπιστεύεστε....
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Πολύ γενικό το ερώτημα σου καθώς πάντα κάποιο παραπάνω εργαλείο θα χρειαστείς. Να υποθέσω ας πούμε πως δεν έχεις κανένα εργαλείο;
Γενικά για ερασιτεχνική χρήση και τα φθηνά εργαλεία κάνουν. Εγώ πάντα προτείνω εργαλεία του μέσου όρου και άνω και έχω σε μεγάλη εκτίμηση την Carolus που είναι θυγατρική της Premium μάρκας Gedore. Έχουν εγγύηση εφόρου ζωής με σωστή χρήση (μη πάρεις ένα γερμανοπολύγωνο και το κάνεις σφυρί) και τα βρίσκεις γενικά σε καλές τιμές. Επίσης σε ταναλοειδή προτείνω Knipex και σε κατσαβιδοειδή Felo ή Facom.

Γενικά θα χρειαστείς:
  1. Μια μεγάλη σειρά γερμανοπολύγωνα (από Νο8 έως και 32 ίσως) κατά προτίμηση με καρυδάκι στη μια πλευρά (Carolous)
  2. Δυο σετ καρυδάκια σε 1/4 και 3/8 (Carolus).
  3. Σταυροκατσάβίδα 1, 2 και 3 και ένα μεγάλο και μικρό ίσιο (Felo ή Vessel για όσους έχουν προέλευσης και κατασκευής Japan).
  4. Πένσα και κόφτη (Knipex)
  5. Δυναμόκλειδα 5-25Nm και 20-100Nm (Norbar)
  6. Μια σειρά Alen (ότι να 'ναι)
Αυτά είναι τα πολύ βασικά με τα δυναμόκλειδα να αποτελούν μια ακριβή επένδυση που μπορείς και να αποφύγεις αν και καλό είναι να υπάρχουν.
 
Τελευταία επεξεργασία:

#skliros_kariolis (geez996)

γιου μεικ μι κρ'υ'ζι ρε...
ADVRIDE Team
Περιοχή
Αττικης
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
KTM 300 EXC το tpi το καλό , το 6 gays
Το εργο με τα εργαλεια δεν τελιωνει ποτε...
Το καλυψε το θεμα ο Στεφανος παραπανω...
Ξεκινα με αυτα.

Εγω προτιμω θα ψωνιζω οταν θα χρειαστω καποιο εργαλειο παραπανω....
 

sothrhs

Ο demek
Περιοχή
Λάρισα
Όνομα
Σωτήρης
Μοτό
ΤΡΑΚΤΕΡ 06
οτι ειπαν και τα παιδια παραπανω
πενσοειδη μονο knipex
κατσαβιδια και τα facom ειναι παρα πολυ καλα
σε σειρα αλλεν θα προτιμουσα κατι ποιοτικο οπως της wurth(zebra) που το δουλευω και αντεχει τα παντα(εννοειται και οποιο αλλο επωνυμο καλο ειναι)

επισης μια κασετινουλα που τη χρησιμοποιω χρονια για τη συντηρηση της μοτο και εχει τα περισσοτερα που χρειαζομαι ειναι αυτη
http://www.prometheus.gr/product.asp?catid=10347
μπορει να ναι φτηνη και κινεζια αλλα βιδα δε μου χαλασε ποτε..
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Πρόσφατα στο ταξίδι μου -στη Γερμανία- χρειάστηκε να αντικαταστήσω τους πίσω δίσκους και τα τακάκια στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς ο φίλος μου -που ζει μόνιμα εκεί- είχε το σχετικό εργαλείο που περιστρέφει το έμβολο των πίσω δισκοφρένων και βρήκα αφορμή.... να αγοράσω "ακόμη μια" συλλογή από καρυδάκια και διάφορα παρελκόμενα της για να ολοκληρώσω την εργασία. Με την ευκαιρία πέρασα και εξωτερικά-εσωτερικά μπρίζες και τοποθέτησα μόνιμα τον CTEK αργής φόρτισης, ώστε να φορτίζει αυτόματα κάθε φορά που συνδέω το αυτοκίνητο στο ρεύμα (το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες). Τέλος έκανα και κάποιες αλλαγές που ήθελα να κάνω στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (π.χ. στο μικρόφωνο του bluetooth).





Γιατί σας γράφω όλα αυτά τα αυτοκινητήσια... μα για να καταλήξω στη συλλογή.
Η μάρκα τους είναι KS Tools και περιλαμβάνει καστάνιες και καρυδάκια σε 1/2", 3/8" και 1/4". Δεν είναι πρώτης κλάσης αλλά είναι αξιοπρεπέστατη για ερασιτεχνικές εργασίες και έχει σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείς σε καρυδάκι και τα παρελκόμενα του, συνολικά 179 τεμ. και είναι σαφώς καλύτερη από κάτι no name "κινεζιές" που κυκλοφορούν. Την KS Tools τη χρησιμοποιούν αρκετά και τα συνεργεία στη Γερμανία λόγω των πολύ εξειδικευμένων κωδικών που διαθέτει. Εγώ τη πήρα επειδή περιλαμβάνει συγκεντρωτικά 1/2", 3/8" & 1/4" αλλά κυρίως γιατί έχει πολλές επιλογές μικρο-παρελκόμενων που σπάνια χρειάζονται και που μάλλον ποτέ δε θα αγόραζα μεμονωμένα αλλά είναι πολύ σπαστικό να σου λείπει κάποιο από αυτά όταν το χρειάζεσαι.

Εμένα μου στοίχισε 100 ευρώ αλλά από ότι είδα στο Amazon μπορείς να τη βρεις και φθηνότερα (αλλά συνυπολογίστε και το κόστος των ταχυδρομικών). Βέβαια πιστεύω πως μπορείς σε παρόμοιες τιμές να τη βρεις και στην Ελλάδα. Ο κωδικός της είναι 917-0779 και είναι η παρακάτω:



Και επειδή από τη φωτό μου λείπει η καστάνια του 1/4", πάρτε και μια από το διαδίκτυο:



Για όσους δεν έχουν καθόλου ή ελάχιστα εργαλεία είναι ένα καλό sterter kit για εργασίες συντήρησης της μοτοσυκλέτας μας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Επειδή όμως είμαι και toolmaniac :p όταν επέστρεψα Ελλάδα με έπιασε να ασχοληθώ με τα εργαλεία μου!

Η βασική μου κασετίνα είναι μια 3/8" που χρησιμοποιούσα σχεδόν για τα πάντα (παρ' όλο που έχω συλλογές και σε 1/2" και σε 1/4"). Την έφερε το 1978 ο πατέρας μου από τη Γερμανία... ήταν η χρονιά που επέστρεψε η οικογένεια μου στην Ελλάδα και μαζί με αυτήν... και αυτή η μεταλλική κασετίνα 3/8" της μάλλον άγνωστης FAUST.

11 χρόνια αργότερα (το 1989) σε ηλικία 19 ετών, με τις οικονομίες μου απέκτησα ένα Yamaha DT200R. Ζήτησα τη κασετίνα από τον πατέρα μου -ο οποίος ήταν μαραγκός στο επάγγελμα- και αυτός μου τα δώρισε, προκειμένου να ασχολούμαι με τα σέρβις της μοτοσυκλέτας και τις μικροεπισκευές της. Από μικρός μου άρεσε να ασχολούμαι, με αρχική αφορμή τα ποδήλατα...

Η συγκεκριμένη μεταλλική κασετίνα συμπεριελάμβανε τα παρακάτω:
  • 1x καστάνια 3/8"
  • 1x κατσαβίδι με αναμονή 1/4"
  • 2x προεκτάσεις 3/8"
  • 1x αντάπτορα αλλαγής από 3/8" σε 1/4"
  • 1x μακρύ καρυδάκι 21mm για μπουζί 3/8"
  • Καρυδάκια από 10 έως 19 3/8"
  • Καρυδάκια από 4 έως 9 1/4"



Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια κατάχρησης (με όλους τους τρόπους που μπορεί να φανταστεί κανείς), όπως ήταν φυσικό υπήρξαν απώλειες. Χάλασε η καστάνια της (η οποία ήταν με περιστροφικό κλείδωμα για βίδωμα/ξεβίδωμα), χάθηκε το καρυδάκι Νο 14 (αυτό... μπορεί να έγινε και "δανεικό και αγύριστο") και τέλος επίσης χάθηκε το κατσαβίδι με την αναμονή 1/4".





Την καστάνια την αντικατέστησα με μια no name Αμερικάνικη που είχα δανειστεί από τη μονάδα μου στο Στρατό και ξέμεινε στη εργαλειοθήκη μου, όχι γιατί ήθελα να την βουτήξω αλλά γιατί πραγματικά κατ' επανάληψη ξεχνούσα να την επιστρέψω στη μονάδα. Τότε ήμουν υπαξιωματικός και ζούσα στη Μυτιλήνη όπου και νοίκιαζα σπίτι στο οποίο είχα τη τύχη να έχω γκαράζ.

Πριν από δυο χρόνια περίπου παρέδωσε πνεύμα και η Αμερικάνικη καστάνια (θα ασχοληθώ κάποια στιγμή μαζί της μήπως και σώνεται) και αντικαταστάθηκε από μια απλή μανέλα για να μπορώ προσωρινά να κάνω τη δουλειά μου (ως συνήθως όμως, "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού"). Επίσης αντικατέστησα το καρυδάκι Νο 14 με ένα φθηνό unior, που αγόρασα πριν από 2-3 χρόνια.






Με την επιστροφή από τις διακοπές περίσσεψαν κάποια χρήματα. Είχα την ευκαιρία λοιπόν να αντικαταστήσω -επιτέλους- τη καστάνια των 3/8". Δεν είχα αποφασίσει ακόμη το εύρος της αντικατάστασης, αν δηλαδή θα αφορά μόνο την καστάνια ή ολόκληρη τη συλλογή. Πάντως οι σκέψεις μου αυτές με οδήγησαν να ανεβάσω από την αποθήκη τη συλλογή και μετά από 40+ χρόνια να καθαρίσω όλα τα μεταλλικά τμήματα της συλλογής με φαρμακευτικό παραφινέλαιο και τη ταλαιπωρημένη πλαστική κίτρινη θήκη με JIF. Δυστυχώς δεν έχω φωτό πριν το καθαρισμό -μετά το σκέφτηκα- να δείτε από τι μπίχλα τα απάλλαξα.





Έτοιμα για προσωρινή... ίσως και μακροχρόνια αποθήκευση. Η εντελώς άγνωστη FAUST (πιθανώς κάποια Micro BRAND εταιρεία της εποχής) με υπηρέτησε για περισσότερο από 30 χρόνια σε έναν συνολικό κύκλο ζωής 41 ετών!


 
Τελευταία επεξεργασία:

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Εχθές λοιπόν αγκαλιά με τον Άγγελο (που αν και 3 χρονών είναι επίσης toolmaniac), βρέθηκα στο κατάστημα του Ηλία (Βρεττού) στη Σπύρου Πάτση. Έχω ψωνίσει κάποια πράγματα από εκεί και στο παρελθόν αλλά δε θα ισχυριστώ ότι είμαι και στη top λίστα των πελατών του καθώς πάντοτε διατηρώ σχέσεις και φλερτάρω με εργαλεία της Gedore που συνήθως προμηθεύομαι από τη Ρόδο. Ό Ηλίας πάντως αποδείχθηκε πως εφεξής θα είναι στη δική μου top λίστα των επαγγελματιών από άποψη εξυπηρέτησης, ευγένειας αλλά και τιμών. Στόχος ήταν μια καστάνια 3/8" της Facom που κατέληξε να γίνει ένα πλήρες σετ διαμορφωμένο όπως ήθελα μέσα σε μια κασετίνα.

Έτσι δεν υπάρχει κωδικός ενός συγκεκριμένου σετ να σας δώσω γιατί η συλλογή που έφτιαξα ήθελα να έχει α) σπαστή και επεκτάσιμη καστάνια και β) 12γωνα καρυδάκια, συνδυασμός που δεν υπάρχει σε κανένα από τα έτοιμα σετ της Facom. Περιλαμβάνει και αυτή όπως και οι περισσότερες έτοιμες συλλογές της Facom σε 3/8", νούμερα από 8 έως και 22mm, 2 επεκτάσεις και μια flexible κεφαλή.




Νομίζω πως η συγκεκριμένη εύκολα θα με συνοδεύσει και τα επόμενα 40+ χρόνια, αν έχω τη τύχη να "πατήσω" τα 90 χρόνια ηλικίας... :rolleyes:
 
Τελευταία επεξεργασία:

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Εχθές λοιπόν αγκαλιά με τον Άγγελο (που αν και 3 χρονών είναι επίσης toolmaniac), βρέθηκα στο κατάστημα του Ηλία (Βρεττού) στη Σπύρου Πάτση. Έχω ψωνίσει κάποια πράγματα από εκεί και στο παρελθόν αλλά δε θα ισχυριστώ ότι είμαι και στη top λίστα των πελατών του καθώς πάντοτε διατηρώ σχέσεις και φλερτάρω με εργαλεία της Gedore που συνήθως προμηθεύομαι από τη Ρόδο. Ό Ηλίας πάντως αποδείχθηκε πως εφεξής θα είναι στη δική μου top λίστα των επαγγελματιών από άποψη εξυπηρέτησης, ευγένειας αλλά και τιμών. Στόχος ήταν μια καστάνια 3/8" της Facom που κατέληξε να γίνει ένα πλήρες σετ διαμορφωμένο όπως ήθελα μέσα σε μια κασετίνα.

Έτσι δεν υπάρχει κωδικός ενός συγκεκριμένου σετ να σας δώσω γιατί η συλλογή που έφτιαξα ήθελα να έχει α) σπαστή και επεκτάσιμη καστάνια και β) 12γωνα καρυδάκια, συνδυασμός που δεν υπάρχει σε κανένα από τα έτοιμα σετ της Facom. Περιλαμβάνει και αυτή όπως και οι περισσότερες έτοιμες συλλογές της Facom σε 3/8", νούμερα από 8 έως και 22mm, 2 επεκτάσεις και μια flexible κεφαλή.




Νομίζω πως η συγκεκριμένη εύκολα θα με συνοδεύσει και τα επόμενα 40+ χρόνια, αν έχω τη τύχη να "πατήσω" τα 90 χρόνια ηλικίας... :rolleyes:
Τιμή??
 
Reactions: STF

konkost

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
transalp 650
crf 300l
Μια μεγάλη σειρά γερμανοπολύγωνα (από Νο8 έως και 32 ίσως) κατά προτίμηση με καρυδάκι στη μια πλευρά (Carolous)
Επ' αυτου διατηρω επιφυλαξεις στο κατα ποσο θα αντεξει η καστανια ενος τετοιου εργαλειου ακομα και αν ειναι ποιοτικο (για φτηνο δεν το συζητω καν), οταν θα χρειαστει να λασκαρει μια κολημενη βιδα ή μετα απο συνεχη χρηση ξεβιδωματος Και δεν ειναι καθολου φτηνα αυτα τα πολυγωνα με την καστανια!
Καλυτερα λοιπον κατα την γνωμη μου τα κλασικα γερμανοπολυγωνα για γενικη χρηση και συμπληρωματικα μονο αυτα με την καστανια
 

konkost

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
transalp 650
crf 300l
Για τα πενσοειδη οπου αναφερθηκε η knipex να πω οτι υπαρχουν και τα εφαμηλης ποιοτητας της NWS
Και υπαρχουν και κατι ποιοτιοκοτατες μαρκες made in japan (και οχι μονο σε πενσοειδη) αλλα μαλλον δυσκολο να βρεθουν στην ελληνικη αγορα
Παντως κατα την γνωμη μου το μονο ποιοτικο (αρα και ακριβο) πενσοειδες που πρεπει να υπαρχει στην εργαλειοθηκη ειναι ο πλαγιοκοφτης Η πενσα μπορει να ειναι μετριας τιμης (οχι απαραιτητα ομως και ποιοτητας) και ενα μυτοτσιμπυδο μπορει να ειναι ακομα και απο πανερι της λαικης (που λει ο λογος)
 
Reactions: STF

konkost

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
transalp 650
crf 300l
[QUOTEπ="konkost, post: 308811, member: 319"]
Και υπαρχουν και κατι ποιοτιοκοτατες μαρκες made in japan (και οχι μονο σε πενσοειδη) αλλα μαλλον ακριβες και μαλλον δυσκολο να βρεθουν στην ελληνικη αγορα
[/QUOTE]
πχ
SK-11 Ratchet | eBay

ANEX Screw Driver | eBay

ENGINEER | eBay

...Και τα κοσμηματα:
ASAHI Rye tool | eBay
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Επ' αυτου διατηρω επιφυλαξεις στο κατα ποσο θα αντεξει η καστανια ενος τετοιου εργαλειου ακομα και αν ειναι ποιοτικο (για φτηνο δεν το συζητω καν), οταν θα χρειαστει να λασκαρει μια κολημενη βιδα ή μετα απο συνεχη χρηση ξεβιδωματος Και δεν ειναι καθολου φτηνα αυτα τα πολυγωνα με την καστανια!
Καλυτερα λοιπον κατα την γνωμη μου τα κλασικα γερμανοπολυγωνα για γενικη χρηση και συμπληρωματικα μονο αυτα με την καστανια
Πολύ σωστή επισήμανση Κάπτεν αυτή για τα μεγάλα νούμερα, στα δύσκολα θα χρησιμοποιήσουμε το κλασικό γερμανοπολύγωνο. Ακόμη και ποιοτικές καστάνιες μπορεί να την "ακούσουν" σε τέτοιες περιπτώσεις, γιαυτό καλό είναι να υπάρχει και μια μανέλα για τέτοιες περιπτώσεις. Βέβαια εδώ να σημειώσω πως υπάρχουν κάποιες εταιρείες οι οποίες δίνουν εφόρου ζωής εγγύηση χωρίς πως και τι. Πας σε οποιοδήποτε κατάστημα τα πουλάει, επιστρέφεις το χαλασμένο εργαλείο και παίρνεις το καινούριο (αν τύχει και δεν το έχει στο φέρνει), τέτοια είναι η Gedore, αυτό πληρώνεις.


Παντως κατα την γνωμη μου το μονο ποιοτικο (αρα και ακριβο) πενσοειδες που πρεπει να υπαρχει στην εργαλειοθηκη ειναι ο πλαγιοκοφτης Η πενσα μπορει να ειναι μετριας τιμης (οχι απαραιτητα ομως και ποιοτητας) και ενα μυτοτσιμπυδο μπορει να ειναι ακομα και απο πανερι της λαικης (που λει ο λογος)
Υπάρχει λογική σε αυτό που λες. Από την άλλη είμαι λίγο βαρεμένος με τα εργαλεία. Πάντως το σωστό είναι αυτό που λες γενικότερα αν κι έχω δει να σε προδίδει ένα εργαλείο χωρίς να το χρησιμοποιήσεις καν. Όπως είναι αλήθεια πως έχω δει και πάμφθηνα εργαλεία να μη παθαίνουν ποτέ τίποτα....
 
Τελευταία επεξεργασία:

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Τιμή??
Κώστα επειδή η τιμή ήταν πραγματικά πολύ καλή δε ξέρω αν πρέπει να αναφερθεί, θα σου στείλω πμ. Πάντως διαπιστωμένα το συγκεκριμένο κατάστημα κάνει από τις καλύτερες τιμές στα Facom. Έχει και εργαλεία της Expert που είναι θυγατρική της Facom και αρκετά φθηνότερα σε ποιότητα άνω του μετρίου. Περίπου όπως είναι η Gedore Red (πρώην Carolous-Gedore) που είναι η "μικρή" εταιρεία της Gedore.
 

Pikinos

Ο Φαρμακοποιος
Περιοχή
Αγια παρασκευη -Αθηνα
Όνομα
Πανος
Μοτό
BMW f800gsa
Κώστα επειδή η τιμή ήταν πραγματικά πολύ καλή δε ξέρω αν πρέπει να αναφερθεί, θα σου στείλω πμ. Πάντως διαπιστωμένα το συγκεκριμένο κατάστημα κάνει από τις καλύτερες τιμές
Αγία Παρασκευή είναι Στέφανε;


Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Ο πατερας μου ειχε σαν αρχη να αγοραζει μονο Γερμανικα εργαλεια.Οπως ελεγε παντα καλυτερα να δωσω κατι παραπανω,παρα να μου μεινει η δουλεια στην μεση και να μου κοστισει περισσοτερο.

Τα χρησιμοποιησε πραγματικα σκληρα για πανω απο 30 χρονια και εγω με την σειρα μου πανω απο 20.Δεν με πουλησαν ποτε,ακομη και καστανιες που τους εχω κανει τον βιο αβιωτο,αντιθετα με καποια αλλα φθηνοτερα που σπασαν,στραβωσαν,φαλτσραν.

Οτι και να λεμε, τα καλα εργαλεια ειναι επενδυση.
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Αγία Παρασκευή είναι Στέφανε;


Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πάνο το γράφω, στη Σπύρου Πάτση είναι (δεξιά όπως κατεβαίνεις από τη γέφυρα της Αχιλλέως). Βραττής Ηλίας λέγεται, θα το βρεις στο διαδίκτυο. Ότι επιπλέον πληροφορία θέλεις ευχαρίστως με πμ.
 

apos.zeitou

Μέλος
Περιοχή
ATHENS
Όνομα
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Μοτό
Αναποφασιστος!!!
Εχθές λοιπόν αγκαλιά με τον Άγγελο (που αν και 3 χρονών είναι επίσης toolmaniac), βρέθηκα στο κατάστημα του Ηλία (Βρεττού) στη Σπύρου Πάτση. Έχω ψωνίσει κάποια πράγματα από εκεί και στο παρελθόν αλλά δε θα ισχυριστώ ότι είμαι και στη top λίστα των πελατών του καθώς πάντοτε διατηρώ σχέσεις και φλερτάρω με εργαλεία της Gedore που συνήθως προμηθεύομαι από τη Ρόδο. Ό Ηλίας πάντως αποδείχθηκε πως εφεξής θα είναι στη δική μου top λίστα των επαγγελματιών από άποψη εξυπηρέτησης, ευγένειας αλλά και τιμών. Στόχος ήταν μια καστάνια 3/8" της Facom που κατέληξε να γίνει ένα πλήρες σετ διαμορφωμένο όπως ήθελα μέσα σε μια κασετίνα.

Έτσι δεν υπάρχει κωδικός ενός συγκεκριμένου σετ να σας δώσω γιατί η συλλογή που έφτιαξα ήθελα να έχει α) σπαστή και επεκτάσιμη καστάνια και β) 12γωνα καρυδάκια, συνδυασμός που δεν υπάρχει σε κανένα από τα έτοιμα σετ της Facom. Περιλαμβάνει και αυτή όπως και οι περισσότερες έτοιμες συλλογές της Facom σε 3/8", νούμερα από 8 έως και 22mm, 2 επεκτάσεις και μια flexible κεφαλή.




Νομίζω πως η συγκεκριμένη εύκολα θα με συνοδεύσει και τα επόμενα 40+ χρόνια, αν έχω τη τύχη να "πατήσω" τα 90 χρόνια ηλικίας... :rolleyes:
Ρε συ στεφανε ...τι ψυχαναγκασμος ειναι αυτος;;;; Πραγματικα σε θαυμαζω , μακαρι να τουμε καποια στιγμη απο κοντα ...μπραβο σου για το μερακι σου και για την σειρα που εχεις στα πραγματα σου..φοβερος

Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Ρε συ στεφανε ...τι ψυχαναγκασμος ειναι αυτος;;;; Πραγματικα σε θαυμαζω , μακαρι να τουμε καποια στιγμη απο κοντα ...μπραβο σου για το μερακι σου και για την σειρα που εχεις στα πραγματα σου..φοβερος

Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Να 'σαι καλά Απόστολε! Κάποια στιγμή θα γνωριστούμε, σίγουρα!

Στο μεταξύ χθες τη καστανιά (την παλιά) την έφτιαξα! Ένα σέρβις ήθελε, πλύσιμο με WD40 και οδοντόβουρτσα και μετά αντί για λάδι της έβαλα λίγο σπρέι αλυσίδας γιατί αυτό είχα :p

Στις δοκιμές που έκανα δούλευε ρολόι (παλιότερα κόλλαγε). Δε ξέρω τι θα κάνει σε σκληρή χρήση αλλά μάλλον ούτε θα μάθω, πήρε το δρόμο της δια βίου αποθήκευσης...

Εντωμεταξύ εγώ δεν την είχα ξανα-ανοίξει ποτέ, αλλά κάποιος άλλος πριν από καμιά 30 χρόνια μάλλον της είχε ξανακάνει ένα σέρβις και το κατάλαβα γιατί είχε βάλει ανάποδα το καπάκι της. Έτσι αποκαλύφθηκαν οι λέξεις H2606 WIZARD USA












Και ο μικρός μου παράδεισος!

 
Τελευταία επεξεργασία:

sothrhs

Ο demek
Περιοχή
Λάρισα
Όνομα
Σωτήρης
Μοτό
ΤΡΑΚΤΕΡ 06
Να πω και εγώ το κατιτίς μου βάση εμπειρίας..
Το ποιοτικό εργαλείο κοστίζει ναι,αλλά δεν είναι εντέλει ακριβό όπως νομίζουμε.
Έχω ξοδέψει και γω εννοειται,χρήματα σε φτηνά εργαλεία, και στο τέλος αγοράζοντας αυτό που πρέπει εννοείται πως μου βγήκε ακριβότερο....
Το φτηνό πχ το αλλεν, μπορεί να σου καταστρέψει το κεφάλι της βιδας(της αλουμινενιας η φτηνιαρικης γενικότερα)Και στο τέλος να σου βγει ο πάτος να τη βγάλεις η να μπεις σε άλλες διαδικασίες που σίγουρα θα έχουν και το ανάλογο κόστος.
Προσωπικά επιμένω στο ποιοτικό εργαλείο και θεωρώ ότι όποιος ασχολείται με εργαλεία γενικότερα η με τη συντήρηση της μοτο καταλαβαίνει τι λέω και πως:)
 

meiva

mechanized
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Κυριάκος
Μοτό
XRV 750
Εγώ για κλειδιά γερμανοπολύγωνα, πολύγωνα κλπ θα έλεγα τα Force, είναι μια οικονομική λύση με αρκετά καλή ποιότητα. Αν και Taiwan θεωρούνται επαγγελματικά.
Από πενσοειδή, καρυδάκια, καστάνιες κλπ είχα προτιμήσει τη Stanley, η οποία προσφέρει μεγάλο εύρος ποιότητας με τα φθηνότερα να είναι καλής για ερασιτέχνη (που δεν θα τα χρησιμοποιεί 8 ώρες την ημέρα δηλαδή). Άλλεν γερμανικά.
Knipex είναι όντως η καλύτερη σε πενσοειδή, αν και αρκετά ακριβότερη. Κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον θα πάρω τα πενσοειδή μου Knipex.
Ποτέ δεν αγόρασα συλλογή, αλλά πάντα μεμονωμένα, αν και συλλογή λένε συμφέρει αν είναι να τα πάρεις όλα ουτως η άλλως.
Αγαπημένη μου μάρκα εμένα είναι τα Craftsman, όσον αφορά αυτά που έχω (στην Κύπρο, κλειδιά, καρυδάκια, καστάνιες) 30ετίας από Αμερική. Αθάνατα. Πλέον αν δεν κάνω λάθος κι αυτή, όπως και η Black&Decker, αγοάστηκαν από Stanley.
Επίσης (γελάστε, ναι) πολύ καλή επιλογή για ερασιτεχνική χρήση είναι τα Parkside, για power tools. Lidl δηλαδή! Και στο 1/3 της τιμής των υπόλοιπων αντίστοιχης ποιότητας. Και έχω δει αρκετούς επαγγελματίες μηχανικούς να τα χρησιμοποιούν.
 
Top Bottom