الألوان والنكهات ..... المغرب 2014

Italos

Μέλος
Περιοχή
Gerakas
Όνομα
Νίκος
Μοτό
R1200GSadv
ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Κάθε φορά που ξεκινάω να γράψω ένα ταξιδιωτικό είναι σαν να το ξαναζώ. Πως μπορείς να αποτυπώσεις σε ένα κείμενο με κάποιες φοτογραφίες κάτι που εσύ έζησες και να μπορεί να το δεί κάποιος και να το ζήσει μαζί σου???


Είχα μείνει πίσω….είχα μείνει πολύ πίσω στο στόχο μου….στο όνειρο μου..στα ταξίδια μου με τη μοτοσυκλέτα!! Στο να γυρίσεις πάνω σε δυο ρόδες όσα πιο πολλά μέρη του κόσμου μπορείς!! Να αναπνεύσεις , να γευστείς , να μυρίσεις , να δείς , να ζήσεις έστω και σε ένα πολύ μικρό κομμάτι τη διαφορετικότητα των λαών , της φύσης και όλων των άλλων φανταστικών στοιχείων που απλόχερα μας προσφέρει αυτός ο πλανήτης που ζούμε !!!


Φέτος (2014) ο προοροσμός θα έβγαινε λίγο πολύ τελευταία στιγμή. Οι χάρτες είχαν ανοιχτει από πολύ νωρίς το φθινώπορο, αναλόγως των ημερών αδείας που είχα θα έπρεπε να ακολουθήσω και το αντίστοιχο πλάνο από αυτά που είχα αποθηκεύσει στον υπολογιστή μου!!


Με λίγη τύχη-παρακαλετά-ιντριγκα-και με την εύνοια του θέου της μοτοσυκλέτας κατάφερα να πάρω 3 εβδομάδες άδεια από τη δουλειά μου, οπότε τα πλάνα ήταν δυο ή ανεβαίνουμε δυτικά και βόρεια ή πάμε δυτικά και νότια…Ήθελα λιγάκι να ξεφύγω από τα συνηθισμένα για μένα ταξίδια.

Προτίμησα έτσι να κατέβω νότια και δυτικά και να βρεθώ με τη μοτοσυκλέτα μου σε νέα για μας μέρη και να περάσουμε στην αφρικανική ήπειρο.

Το φετινό ταξίδι σήμαινε πολλά για μένα από πολλές παραμέτρους.

1ον θα ήταν το πρώτο μεγάλο ταξίδι που θα έκανα χωρίς τους συνταξιδευτές μου και καλούς μου φίλους Θοδωρή-Θανάση.

2ον θα ήταν το πρώτο ταξίδι μεγάλο που θα ερχόταν μαζί μου και η Ειρήνη και δεν κρύβω ότι ήμουνα λίγο αγχωμένος για πολλούς λόγους πριν φύγω….θα ήταν ένα crashtestγια εκείνη…να έβλεπα αν το έλεγε η ψυχούλα της …αλλά και για μένα οι ευθύνες θα ήταν μεγαλύτερες….αυτά τα λίγα λοιπόν και πάμε για το ταξιδιωτικό!!!


Υγ. όσοι πιστοί θέλετε να δείτε αίμα,ιντριγκα,λογοτεχνικα τερατουργήματα, ξεκαντίνιασμα με μηδέν ουσία για τον μοτοταξιδιωτη είστε σε λάθος ταξιδιωτικό κάντε το delete. Όσοι πιστοί θέλετε να δείτε ένα μοτοσυκλετιστικό ταξίδι με λεπτομέρειες που θα βοηθήσουνε, διαδρομές , διαδικαστικά , τιμές είστε στο σωστό μέρος!!

1η Μέρα
Πέμπτη 8 Μαϊου 2014
Αναχώρηση: 17:30 – Άφιξη: 22:15
Διαδρομή: Αθήνα – Ηγουμενίτσα
Χιλιόμετρα: 463
Καύσιμα: 30,2l (52€-1,735/l)



Ξεκινήσαμε με την Είρηνη κατευθείαν μετά από τη δουλειά να φτάσουμε Ηγουμενίτσα όπου θα παίρναμε το πλοίο από το λιμάνι για την Ancona. Πρώτο λάθος είχα φορτώσει πολύ το tankbagτης μηχανής με αποτέλσεμα να μου είναι δύσκολο να οδηγήσω τη μηχανή …..το κατάλαβα με το που ανέβηκα στη μπουπου ….γρήγορα άδειασμα tankbag τοποθέτηση στις βαλίτσες και βουρ για το δρόμο….Η διαδρομή λίγο πολύ γνωστή….γρήγορες ταχύτητες στην εθνκή και βρισκόμαστε στο λιμάνι να κάνουμε τσεκ ιν κατά τις 22.30 . Πάμε στη πολή για να χλαπακιάσουμε κάτι σουβλάκια να μας κρατήσουνε και βουρ ξανά στο λιμάνι όπου περιμένουμε το πλοίο να μας ταξιδέψει σε ιταλικά ύδατα!!


Περιμένωντας το πλοίο που ήρθε στην ώρα του και αναχώρησε με μισή ώρα καθυστέρηση….
[/URL]

[/URL]


Οι ώρες στο πλοίο πέρασαν σχετικά γρήγορα(τουλάχιστον οι βραδυνές J)…καληνύχτα μας……

2η Μέρα
Παρασκευή 9 Μαϊου 2014
Πλοίο: 01.00: 17:30
Αναχώρηση: 17:50 – Άφιξη: 20:30

Διαδρομή: Α
ncona-Siena
Χιλιόμετρα: 268
Διαμονή:
http://www.sienacamping.com/en 43€
Φαγητό: 36€
Χάρτης:
https://goo.gl/maps/56Ay5

Τα καραβίσια καφεδάκια και ένα πακέτο μπισκότα μας στοιχήσανε 15,5€,νόμιζα ότι ήμουνα στην καλντέρα….

[/URL
]



[/URL
]


[/URL
]


[/URL
]


Μπαίνοντας στο λιμάνι της Ancona…το συναίσθημα γνωστό για όλους μας που περιμένουμε να ανοίξει η μπουκαπόρτα και να ξεχυθούμε στους δρόμους τους άγνωστους…

[/URL
]


Είχαμε αρκετο χρόνο μπροστά μας , το πλοίο για Ταγγέρη έφευγε το επόμενο βράδυ τα μεσάνυχτα από το λιμάνι του Λιβόρνο,επιλέξαμε όπως είναι φυσικό να αποφύγουμε την βαρετή autostrada και να κινηθούμε σε επαρχιακό γλυτώνοντας τα τσουχτερά της διόδια(όχι ότι εν μέρει δεν τα αξίζουν) κάτι που μας αποζημίωσε αφου κάναμε μια πολύ ωραία διαδρομή κατάλήγωντας στην Siena.

Άφιξη στο camping , νοικιάσαμε ένα bungalow? σε άριστη κατάσταση και βγήκαμε να πάμε να φάμε παραδοσιακά –pizza, pasta—και ύπνο…..την επόμενη μέρα είχε τοσκάνη overdose…

[/URL
]

Εσύ καρδούλα μου πάντα πιστή …
[/URL]

3η Μέρα
Σαββάτο 10 Μαϊου 2014
Αναχώρηση: 09:00 – Άφιξη: 18:30

Διαδρομή: Siena-Lucca-Pisa-Livorno
Χιλιόμετρα: 160
Διαμονή:Πλοίο
Φαγητό: 43€
Καύσιμα: 31l (420dhm-13,11dhm/l)
Χάρτης: https://goo.gl/maps/agk0N


Εγώ σηκώθηκα λίγο νωρίτερα να φωτογραφίσω το camping και να ετοιμάσω την μπουμπου….σε λιγάκι είχε σηκωθεί και η Ειρήνη και φύγαμε για Σιένα να περπατήσουμε την πόλη.

Θα τολμήσω να πώ ότι είναι η πόλη που μου αρε΄σει πιο πολύ στη τοσκάνη…

[/URL
]
[/URL]

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Μπαίνοντας Σιένα …

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

[/URL]

Το ξέρω στις φοτο δεν είμαι και τόσο καλός…αλλά τι να κάνουμε…J

[/URL
]

[/URL
]

Τα χρώματα της πόλης…

[/URL
]

[/URL]

Η ιχνηλάτης μας….

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Πίνωντας το τσίνο μας και τρώγοντας το πρωινό μας στην PiazzadelCampohttp://en.wikipedia.org/wiki/Piazza_del_Campo
http://en.wikipedia.org/wiki/Piazza_del_Campo
[/URL]

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων αφήσαμε την Σιένα και κατευθυνόμαστε για Lucca….εμπιστευτείτε με αφιερώστε στην Σιένα ένα ημερόνυχτο…..θα πάθετε πλάκα…από φοτο δεν πρόκειται να καταλάβετε την ομορφιά της πόλης!!


Στο δρόμο…αφου παραπήγαμε από επαρχιακό(χωράφια κτλ κτλ χαχαχαχ) τραβάμε για Lucca

[/URL
]

[/URL
]

Στάση στη πόλη http://en.wikipedia.org/wiki/Lucca για παγωτάκι νεράκι αραλίκι….είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας και το πηγαίναμε πολύ χαλλλλλλλαρά!!!


Έχασε στοίχημα και πήγε για παγωτά χαχαχαχα

[/URL
]

[/URL
]

Και ξεκινάμε για Pisahttp://en.wikipedia.org/wiki/Pisa, για μένα η δεύτερη φορά εκεί….




και πράγματι μετά και την δεύτερη φορά καθόμουνα και σκεφτόμουνα….πως μπορεί ένα λάθος ενός μηχανικού να προσελκύει τόσους πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο….φίσκα το χωριό ξανά λοιπόν….

[/URL
]

Κοροιδεύες αλλά και εσύ τα ίδια κάνεις χαχαχαχα
[/URL]

[/URL]

[/URL
]



Φύγαμε από Pisaκαι σχετικά γρήγορα ήμασταν στο λιμάνι του Livorno……Ποιο λιμάνι δηλαδή??? Ξεχάστε τα λιμάνια όπως τα ξέρετε μιλάμε για ένα αχανή μέρος που πολύ εύκολα κάποιος χάνεται….Αν θέλετε να κατέβετε Αφρικα κοιτάχτε να είστε στο λιμάνι 4 ώρες νωρίτερα…trustmeφιλαράκια…μέχρι να βρείτε το δικό σας μέρος …να κάνετε τα απαραίτητα checkin….χαρτούρα κτλ κτλ θέλετε χρόνο…Εμείς προσωπικά βρήκαμε το σημείο σχετικά γρήγορα αφού ρωτήααμε και ξαναρωτήσαμε ….στο λιμάνι είναι καραβάνια μαροκινών που κουβαλάνε όλη τη πραμάτια τους …..κάνεις το checkin(εμείς τα εισητήρια της συγκεκριμένης διαδρομής τα είχαμε κλείσει από internetκαι είχαμε μόνο ένα κωδικό μαζί μας..πράγμα που με άγχωνε λιγάκι)….αφού γίναμε μάρτυρες μαροκοιταλικου τσακωμού με μπουνιές αστυνομία κτλ κτλ ήρθε η σειρά μας!!!


Πολύ γρήγορα ο ιταλός(πραγματικός όχι όπως εγώ χιχιιχ) με το κωδικό βρήκε και εξέδωσε τα εισητήρια και στηθήκαμε σε μια ουρά με τη μηχανή όπως όλοι….εκεί γνωρίσαμε και ένα ζευγάρι τσέχων(ναι καλά σκεφτείκατε όλοι μιλάμε για εξωγηίνακι η τσέχα…αλλά με τον τυπά δεν έπαιζες χαχαχα) που θα κάναμε παρέα στο πλοίο για το 60ωρο ταξίδι μας….Ήρθε ένα αυτοκίνητο και μας μάζεψε κάτι σαν safecarστους αγώνες και αφού κάναμε μια απόσταση at least10χμ μας πήγε στο πλοίο που θα ταξιδεύμε…..Το πλοίο ήταν ένα πάλατι της Μινοαν που την έχει αγοράσει η grimaldi. Οι αξιωματικοί όλοι έλληνες …οι πιο κάτω αγνώστου προελεύσεως…..


Στο πλοίο είχαμε να περάσουμε 60 ώρες …κάτι που μου ακουγότανε σαν βουνό….οι ώρες όμως περάσανε πολύ γρήγορα για πολλούς και διαφόρους λόγους …
 

Italos

Μέλος
Περιοχή
Gerakas
Όνομα
Νίκος
Μοτό
R1200GSadv
4η-5η Μέρα
Κυριακή-Δευτέρα 11-12 Μαϊου 2014
Ρότα:
Livorno-TangierMed
Ναυτικά μίλια: άγνωστα
Διαμονή:Πλοίο Φαγητό: 85€



[/URL]

[/URL
]

Το ζεύγος των τσέχων

[/URL
]

[/URL]

[/URL]

Εμείς πίναμε καφέ το πρωί και αυτός από τις δέκα να μας φέρνει μπυρόνια χαχαχαχ …καλά παιδιά!!

Η μελέτη και οι διαδρομές …ήταν ένας λόγος να περάσει και η ώρα πιο γρήγορα
[/URL]

[/URL
]

Κάποια σημαντικά πράγματα για το πλοίο όσο έχει να κάνει με τα διαδικαστικά(κόστος,τιμές ποιότητα στο τέλος του ταξιδιού)…καταρχάς ο πρώτος έλεγχος διαβατηρίων-χαρτιών της μηχανής γίνεται μέσα στο πλοίο…ακους την ανακοίνωση και πας….την επόμενη μέρα αφου τσεκάρουνε τα στοιχεία είναι το δευτερο μέρος όπου συμπληρώνεις τα χαρτιά της μηχανής …εδώ υπάρχει ένα θεματάκι αν δεν μιλάς/γράφει αραβικά ή γαλλικά την έκατσες τη βάρκα…..εμείς κουτσα στραβά τα καταφέραμ με την βοήθεια κάποιων γαλλόφων ευρωπαίων….ο έλεγχος γίνεται από αστυνομικό που είναι online με τα μαροκινά σύνορα!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ θα σου δώσουνε τα χαρτιά της μηχανής σφραγισμένα….είναι τρίφυλλο(εεεεεε) το ένα το κρατάει εκεί ο αστυνομικός, το άλλο το κρατάνε στον έλεγχο στα σύνορα και το τρίτο το ΑΣΠΡΟ-SOS/SOS- το κρατάτε και το φυλάτε είναι το πιο σημαντικό χαρτί….για να σας αφ΄σηουνε να φύγετε από τη χώρα σας το ζήτανε….όπως και σε οποιοδήποτε έλεγχο……..αν χαθεί δεν ξέρω τι γίνεται….!!!


6η Μέρα
Τρίτη 13 Μαϊου 2014
Αναχώρηση: 12:00 – Άφιξη: 20:00
Διαδρομή: Τ
angierMed-chefchaouen-Fes
Χιλιόμετρα: 420
Διαμονή: http://www.diamantvert.ma/ 550dhm
Φαγητό: 240dhm
Καύσιμα: 26l (340dhm-13,11dhm/l)
Χάρτης: https://goo.gl/maps/zmKRt





Καφεδάκι και η προσμονή να κατέβουμε από το πλοίο και να πατήσουμε ρόδα για πρώτη φορά Αφρική τεράστια….

[/URL
]

[/URL
]


Τελευταίες ματιές ….

[/URL
]


Καταρχάς να πώ εδώ ότι το πλοίο αγκυροβολεί στην περιοχή Tangier-Medκαι όχι στην πόλη της Ταγγέρης κάτι το οποίο εμένα μου διέφυγε….μαροκινά λευτάκια δεν είχαμε πάνω μας όποτέ θα κάναμε και μια βόλτα μέχρι Ταγγέρη να βγάλουμε να είμαστε σίγουροι…


Κατεβαίνοντας είναι τα λιμανο-σύνορα Ευρώπης-Αφρικής όπου θα δείτε όλοι πολλά τραγελαφικά …άνθρωποι να πηδάνε μάντρες….αστυνομικοί να τους κηνυγάνε….καλοθέλητες να σε βοηθήσουνε με τα χαρτιά (με το αζημίωτο φυσικά)…έτσι και εμείς στηθήκαμε στην ουρά…στην διεθνη γλώσσα δηλ.ότι ναναι ο καθένας μπορέσαμε πήραμε στα διαβατήρια μας τις απαραίτητες σφραγίδε και ξεκινήσαμε με μια ώρα αναμονής στα σύνορα…μιας και δεν λαδώσαμε για το πιο γρήγορα….έχουμε υλικό σε κάμερα φυσικά και στο βιντάκι θα τα δούμε και αυτά!!


Σύνορα

[/URL
]


Ταγγέρη ψάχνωντας για atm και τρόπο να βγούμε από τη πόλη χαχαχα

[/URL
]

[/URL
]

Το ταξίδι εδώ ξεκινάει ουσιαστικά….


Στην αρχή η διαδρομή είναι λιγάκι ευρωπαική …δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις μπει αφρική ….πήραμε τον Ν2 και κατευθυνθήκαμε προς Τετουαν και από εκεί Chefchaouen όπου ήταν και η πρώτη μας στάση…

[/URL
]

[/URL
]


Στη διαδρομή

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Βλέποντας την πόλη από μακρυά..

[/URL
]


http://en.wikipedia.org/wiki/Chefchaouen

Φτάνοντας στη πόλη αφήσαμε τη μηχανή σε ένα υπαίθριο χώρο….άμεσα και σε κλάσματα δευτερολέπτου πλαισιωθήκαμε από καλοθελητή που θα μας πρόσεχε τη μηχανή ….με είχε πληροφορήσει ο ψηλός(vtheo) για τους μαροκινούς όποτε ήμουνα υποψιασμένος ….όπως άκουσα και την συμβουλή του….αφήσαμε τη μηχανή με τα κράνη πάνω το gpsκαι τους σάκους…έναντι 10dhm που του δώσαμε όταν γυρίσαμε….την πρόσεχε πως και πως….

Βόλτα στα σοκάκια …..
[/URL]

[/URL
]

[/URL
]

[/URL]

Η περιοχή πρέπει να είναι η μεγαλύτερη χασισοφυτεία του μαρόκου….όποιος μας πλησίαζε μας πρόσφερε χασίς….εμείς δεν πίνουμε….για αυτούς όμως που καπνίζουνε αυτό το χορταράκι…εκεί θα το βρούνε στο δευτερόλεπτο…το νου σας…..πολλές είναι οι ιστορίες ταξιδιωτών που τους έπιασαν αστυνομικοί για συναλλάγη μιας και το βαποράκι πρέπει να δώσει και καμμιά σύλληψη στην αστυνόμια…και φαντα΄ζομαι όχι μόνο…..για αυτό και πολλοί ξένοι κυρίως ισπανοί πάνε σε αυτή την πανέμορφη πόλη την αράζουν και «χάνονται» για καμμιά βδομάδα και βουρ πίσω στη χώρα τους….


[/URL
]

Παρατήρηστε τον κύριο με τα άσπρα μπροστά από την Ειρήνη …θα σας πώ μετά…

[/URL
]

[/URL
]

[/URL]

[/URL
]

Καθήσαμε σε παραδοσιακό καφενείο …όχι στα τουριστικά…και απολαύσαμε το νέκταρ που θα μας έκανε παρέα για τις επόμενες μέρες…Μαροκινό τσαγάκι….
[/URL]

Ξαφνικά η Ειρήνη μου λέει κάτσε να σε βγάλω μια φότο ….ο παππούς δίπλα μου ροχάλιζε….όταν στήνετε η Ειρήνη για φότο ξαφνικά πετάγετε παίρνει το βιολί και………..εεεεε από εκείνη την ώρα παιδιά μου έσπασε τα @@ εεε αμιγο εουρο …φοτο…ε αμιγο ….αμιγο εουρο φοτο….ήθελε λεφτά γιατί επειδή καθότανε δίπλα μου όταν έβγαζε τη φότο η Ειρήνη σηκώθηκε και έπιασε το βιολί του!!! Ο ψηλός μου τα είχε πεί αλλά άλλο να τα ζείς ….δυστυχώς αυτό το μαρτύριο είναι κάτι άλλο που θα μας ακολουθούσε για το υπόλοιπο ταξιδιωτικο στο μαρόκο…να μην σας τα πολυλέω τα κέρδισεο άτιμο ο γέρος τα λεφτά για 40 λεπτά μου μίλαγε χωρίς να του δίνω σημασία…τόσο πολύ τσαντίστικα που του έδωσα κάτι λιγότερο από 50dhm….καλά να’μαστε….!!


Αυτό το τσαγάκι βάλσαμο…

[/URL
]


Επισκεφθείτε την πόλη είναι πραγματικά όμορφη…είχαμε να πάμε Fes σήμερα οπότε ξεκινήσαμε σιγά σιγα….

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Η θερμοκρασία βάρεσε 40άρα μια περίοδο που διαλέξαμε να πάμε και η στατιστική έδινε 27άρια (γαμώ την τύχη μου πάλι στο λάθος έπεσα σε μια επιστήμη που την έχω μάθει με μάστερ???....αλλά είπαμε Άφρικα!!)…

Παίρνοντας τον R419 και στη συνέχεια τον R408 που γίνεται P5309 για να φτάσουμε στην Fes. Η διαδρομή δεν έχει να πει και πολλά….

Με την 40άρα από πάνω μας η στάση για δρόσισμα απαραίτητη….δεν χαλάμε χατίρι μας ζητήσανε να βγούνε φότο μαζί μας ……έπρεπε να τους ζήταγα και εγώ κανά ψιλό χαχαχαχαχα

[/URL
]

Φτου φτου έχει μια 100άρα πάνω της και δεν έχει κάνει ούτε ένα κιχ….εκεί πάντα έτοιμη να εκπληρώσει οποιαδήποτε επιθυμία μου με περισσία άνεση …κοριτσάρα μου εσύ!!!

[/URL
]


Αργούτσικα φτάσαμε Fes…..τακτοποιηθήκαμε στο δωμάτιο μας…και βουρ με τη μηχανή για βραδυνή στην μεντίνα εννοείται…..


Φτάνοντας στα τείχη της μεντίνας παρκάραμε εκεί που αφήνανε όλοι τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα….κατευθείαν πέσιμο από τον παρκαδόρο που είχε την περιοχή για να με αφήσει να παρκάρω να του δώσω λεφτά…του λέω όταν γυρίσω…..όταν γυρίσαμε όμως είχε αλλάξει βάρδια και ήρθε ένας άλλος να μου ζητήσει λεφτά……του είπα ότι πλήρωσα τον προηγούμενο(η Ειρήνη είχε σαστίσει) και δεν του ξαναδίνω….τρώει το ψέμα…είχα μπεί για τα καλά στο παιχνίδι μάγκες…….!!! Τώρα μην με ρωτήσετε σε ποια γλώσσα τα είπαμε …συννενοηθήκαμε πάντως!!!

Είσοδος μεντίνας

[/URL
]

[/URL
]

Φαγάκι πρίν καταναλωθεί για το φορουμ χαχαχα

[/URL
]

[/URL
]

Επιστροφή μεταμεσονύχτια στο camping όπου είναι στην άλλη άκρη της πόλης κανά 15λεπτο …ύπνο …αύριο έχει πολύ ωραία πράγματα!!!
 

Italos

Μέλος
Περιοχή
Gerakas
Όνομα
Νίκος
Μοτό
R1200GSadv
7η Μέρα
Τετάρτη 14 Μαϊου 2014
Αναχώρηση: 16:30 – Άφιξη: 20:30
Διαδρομή:
Fes-Midelt
Χιλιόμετρα: 200
Διαμονή: http://www.booking.com/hotel/ma/kasbah-asmaa-midelt.el.html 600dhm
Φαγητό: (στην τιμή του Kasbah)
Καύσιμα: -
Ξενάγηση Fes:370dhm
Souvenir:370dhm
Χάρτης: https://goo.gl/maps/UAG7P


Το πρόγραμμα έλεγε ξενάγηση στην μεντινα της Fes…..κάποιοι λένε ότι είναι η αρχιαότερη πόλη του αραβικού κόσμου…συμβουλή..μην λυπηθήται τα έξοδα…αυτά που θα δείς με τον ξεναγό δεν μπορείς να τα δείς μόνο σου…παζαρέψτε την τιμή και σίγουρα θα πετύχετε κάτι πολύ καλύτερο από μας…

Fes

http://en.wikipedia.org/wiki/Fes

Θα αφήσω τις φοτο να μιλήσουνε…..μην την χάσετε την πόλη…

Ένα από τα παλάτια του βασιλιά…ζούνε εκεί 600 οικογένειες…ο γιατρός..ο δάσκαλος κτλ κτλ…
[/URL]

[/URL]

[/URL]

Το απόλυτο χάος…με το mercediko του ξεναγού….

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Ήταν στην παρέα της ξενάγησης απλά ερχόταν με το εργαλείο γιατί δεν χώραγε στο αυτοκίνητο….αυστριακός..

[/URL]

Η αφεντιά μου

[/URL
]

Καλησπέρα….

[/URL
]

[/URL
]

Μετά πήγαμε εκεί που φτιάχνονται τα δέρματα…μην το χάσετε με τίποτα όμως…μια απίστευτη εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό….

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Απίστευτες συνθήκες εργασίας για 2-3 ψωρό ευρα ….μέσα στη βρώμα και τη δυσωδία για να φοράμε εμείς οι δυτικοί τα δερματινά μας…..πολλές φορές σε αυτό το ταξίδι αναρωτήθηκα τι το θέλω το σπίτι με την πισίνα και το γήπεδο τέννις και να μην ξεχνάμε ότι το Μαρόκο είναι από τις πιο δυτικές χώρες της Αφρικής….χωρίς σε καμμία περίπτωση να είναι δυτική…

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Κάτσε καλά γιατί θα σε πετάξω μέσα…..

[/URL
]

Η πόλη είναι κατηφορική…έχει μια κλήση …από αυτό το ρέμα/σύστημα/αποχετευτικο/υδάτων φεύγουνε τα νερά και η πόλη δεν πλυμηρίζει ποτέ….όλα αυτά εκατοντάδες χρόνια πριν….το ποτάμι χργσιμευεί για κάθε λογής «δραστηριότητες»

[/URL]

[/URL]

Βόλτα στα σοκάκια…μπήκαμε με το ξεναγό σε πάσης φύσεως εργατικό μέρος…σιδηρουργεία …παντοπωλεία….κτλ κτλ…απίστευτη εμπερία..

[/URL
]

[/URL
]

Αν και μπορούσα να φοτογραφίσω τους μαροκινούς που δουλεύανε 10 μέτρα σε σπηλιές κάτω από τη γή…προτίμησα να μην το κάνω …το κράτησα σαν μνήμη που ελπίζω να μην ξεθωριάσει…

[/URL
]

Μαγικά….

[/URL]

[/URL]

[/URL
]

Ξενάγηση σε χαλιά…έλα πάρε πάρε…πραγματικά η χαρά της μιραράκη?? Αν είχα χώρο μεγάλε κάτι θα φόρτωνα…

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Και στο χωριό έχω αργαλειό αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκες….εκεί σε έπιασε η προκοπή??? Χιχιχιχιιχ και εγώ σαγαπώ!!

[/URL]

Ρε να μην έχω αυτό το καινούργιο ματσούκι που τραβάνε από μακρυά …..

[/URL
]

Ελπίζω να πήρατε ένα μικρό δείγμα από την Fes, το ξαναλέω μην κολώσετε πληρώστε έναν καλό ξεναγό και θα με θυμηθήτε…θα μπείτε μέσα σε σπίτια…θα σας κεράσουνε τσαγάκι…θα πάτε σε μέρη που μόνοι σας δεν θα τα βρείτε….αφήστε που είναι 100% σίγουρο ότι θα χαθείτε μέσα στην μεντίνα μόνοι σας….!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Italos

Μέλος
Περιοχή
Gerakas
Όνομα
Νίκος
Μοτό
R1200GSadv
Πάμε στα μοτοσυκλετιστικά τώρα….

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε μέχρι την Midelt είναι απλά μαγική…η αρτηρία είναι κεντρική…..ξέρετε τώρα ίσα ίσα μια λωρίδα ανα ρεύμα…..μέχρι την Fesμοτοσυκλετιστικά δεν θα δείτε και πολλά μην απογοητευτείτε …από εκεί κατώ όλα αλλάζουνε….λές και κόβετε η χώρα στα δυο….

Εμείς πήραμε τον Ν8 και στο κόμβο της Αzrou τον Ν13 για να καταλήξουμε Midelt….

[/URL
]

Βρεθήκαμε να ταξιδεύουμε για πολύ ώρα πάνω από τα 1900μ σε ένα φοβερό υψήπεδο με την φύση να οργιάζει φοβερή διαδρομή μην την χάσετε…

[/URL]

Μην ξεχνιομαστε γύγαμε με 40αρα από Φες στο δρόμο συναντήσαμε καο 10 βαθμους κτλ κτλ….

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL
]

Όσο κατεβαίναμε πιο νότια το πράσινο έδινε την πάσα του στα πιο αφρικάνικα χρώματα…..σε ένα σημείο περάσαμε ένα πάσο 2000μ+ αλλά δεν σταμάτησα για φότο…L


[/URL
]
[/URL]

Τα σύννεφα τα βλέπετε ε??? ναι μας έπιασε βροχή στο Μαρόκο…από τη μια 40 …από την άλλη βρόχα….το ταξίδι έτσι το θέλω…..

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Φθάσαμε Mideltμε μπόρα καθήσαμε λιγάκι να σταματήσει και να βρούμε δωμάτιο…

[/URL
]

Παλιό αρχοντικό…στα μάτια μας φάνταζε παλάτι ακόμα και τώρα…

[/URL
]

Φαγάκι…λίγο skype με γονείς να δώσουμε το στίγμα ότι όλα καλά…και ύπνο..!!

Αύριο είχε σαχάρα…αμμόλοφους ….διαδρομάρα…
 

Italos

Μέλος
Περιοχή
Gerakas
Όνομα
Νίκος
Μοτό
R1200GSadv
8η Μέρα
Πέμπτη 15 Μαϊου 2014
Αναχώρηση: 09:00 – Άφιξη: 14:00
Διαδρομή:
Midelt-Merzouga
Χιλιόμετρα: 271
Καύσιμα: 26
l (355dhm-13,6/l) δυο ημερών
Διαμονή: κάπου στη σάχαρα
Camel trekking: 70€
Φαγητό: 140dhm
Χάρτης: https://goo.gl/maps/0cxkw


Η σημερινή διαδρομή είναι κορυφαία και άκρως μοτοσυκλετιστική…..συνεχίσαμε να κατεβαίνουμε τον Ν13 παιρνόντας από ωραία στριφτερά μέρη ….πάσσα …όλη η διαδρομή είναι ένα σιρκουι….

Φεύγωντας από το Kasbah μας…

[/URL
]
[/URL]

[/URL]

Παιρνόντας ColTizin’Talghaumt (1907μ)

[/URL]

Είναι η πρώτη μας φορά που αρχίζουμε να βλέπουμε οάσεις με παραδοσιακά χωριά δίπλα χτισμένα τα λεγόμενα Kasbah. Όπου και όαση δίπλα χωριά….η πηγή ζωής για τους κατοίκους

Περνόντας από την πόλη Rich ξεκινάει η κοιλάδα Ziz, με το ομώνυμο φαράγγι Γοργες Ζιζ, και το τελείωμά της είναι στη Merzouga.Στη διαδρομή θα περάσουμε από το Tizin; Firestστα 2000+μ. Οι εικόνες έρχονται ξαφνικά μπροστά σου από εκεί που δεν τις περιμένεις περνόντας ένα μικρό τουνελ ξαφνικά βλέπεις το φαράγγι με την οάση και μένεις με το στόμα ανοιχτό…διαδρομή χαραγμένη μέσα μου βαθειά….

[/URL
]
[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL
]
[/URL]

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Μέρη απίστευτα….

[/URL]

[/URL
]
[/URL]

[/URL
]

Οι πρώτες μας καμήλες….

[/URL
]

Η Πύλη της ερήμου
[/URL]

Φθάνοντας merzouga βλέπεις δίπλα σου την έρημο….και το μυαλό αρχίζει κάπου εκεί να σταματάει…και απλά μένεις με το στόμα ανοιχτό…

[/URL]

Τελετή υποδοχής με παπόβιο ημιτασιον βερβερο …mister hotel???

[/URL
]

Αφού ήπιαμε το τσαγάκι του καλώσορίσματος με τον φίλο μας το Zaid αράξαμε λιγάκι να συγκεντρωθεί το group για να πάρουμε τις καμήλες για να πάμε μέσα στους αμμόλοφους…

O Zaid…
[/URL]

Εγώ την έπεσα για ύπνο με κάτι παππούδες εκεί δίπλα…με ξύπνησε η Ειρήνη όταν ήρθε το φαγάκι ….

[/URL
]

Ψηλέ μπροστά στης Μανωλάδας δεν πιάνει μια….

[/URL
]

Και όπως είναι φυσικό σε ένα ταξίδι θα τα δείς όλα …έτσι και εμείς είδαμε βροχή στην έρημο….πόσες μέρες το χρόνο να βρέχει εκεί?? Εμείς πετύχαμε μια από αυτές…

[/URL
]

Ψιτ μεγάλε όταν την ακουμπάνε κάτι με πιάνει και βγαίνει ο βλάχος από μέσα μου…

[/URL]

[/URL
]

Γάλλος παλλίκαρος πραγματικά…50άρης φοβερός τύπος ….oooo peloponisos…souvlaki…yamyam tzatziki….βόλταρε μόνος στο μαρόκο…τον γούσταρα…ήπιαμε παρέα το τσαγάκι μας…

[/URL
]

Περιμένουνε καρτερικά…

[/URL
]

[/URL
]

Αν δεν το ζήσεις δεν θα το καταλάβεις ….χάρη στο φιλαράκι μου τον Δημήτρη από την Ορεστιάδα(Dimitris-kms) με έφερε σε επαφή με τον Zaid και ζήσαμε μια φανταστική νύχτα στη Σαχάρα…κοιμηθήκαμε σε σκοινές ….ετοιμάσαμε εκει φαγάκι…χορέψαμε…ήπιαμε….όλα ήταν μαγικά….φοβερή εμπειρία που δεν περιγράφεται…..Η παρέα μεγάλη καμμιά 20αρια….νεαροί ιταλοί…πορτογάλοι…ζευγάρια….είχε την φάση του…σκηνικά σας λέω….!!!


Απλά κάποιες φότο και το αφήνω έτσι….

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Γυναικάρα μου εσύ….

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Ελευθέρας βοσκής??

[/URL
]

Ο ήλιος βγαίνει…καλά ξυπνητούρια…

[/URL
]
[/URL]

[/URL
]

[/URL
]

Επιστροφή….

[/URL
]

Σας καληνυχτίζω...αύριο η συνέχεια!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
λλλλλλαααααααιιικκκκκκκκκκκκκκκ............!!!!!!!!!
που το πηγες το κοριτσι ρε αληταρα??????
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Και up και Λάικ:)

Όταν γυρίσω θέλω κι άλλο. Μη σε πάρει ο ύπνος:D
 

Uriah Heep

Μέλος
Όνομα
Bασίλης
Μοτό
ex Dommie 650
Υγ. όσοι πιστοί θέλετε να δείτε αίμα,ιντριγκα,λογοτεχνικα τερατουργήματα, ξεκαντίνιασμα με μηδέν ουσία για τον μοτοταξιδιωτη...
Όπως μπορεί ο καθένας ...

είστε σε λάθος ταξιδιωτικό κάντε το delete.
Βάλε ένα link ...και στείλ' τους σε μένα!
 

John-Aigio

Nα γιατί GS
Περιοχή
ΑΙΓΙΟ
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
BMW R1150GS
δεν πατάω χώμα
Πλήρη ανάλυση ταξιδιωτικού:hailbig:Ειιιιιιιιιιιιισται ωραίοι
 

todor

在中國,我們信任
Περιοχή
ΒΟΛΟΣ
Όνομα
ΘΟΔΩΡΗΣ
Μοτό
Τίμιος Κινέζος
:waiting::waiting:

άντε βρε Νίκο και ανυπομονούμε για την συνέχεια!!!!
 

Ironbutt

Μέλος
Περιοχή
2ο Πουδαρ Χαλκιδικης...
Όνομα
Γιαννης
Μοτό
BMW 1200 GSA
τι μοτοταξιδιωτικη βομβα ηταν αυτη μολις ανοιξα το λαπτοπ πρωινιατικα...ουτε καταλαβα απο που μΕ ηρθε...
Ταξιδαρα που την εχω μεσα στο κεφαλι μου εδω και χρονια...
Μπραβο και στους 2 σας...τωρα συνεχισε :D:D:D:D
 

ckalfas

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Χρήστος
Μοτό
BMW R 1200 GSA
KTM 640 ADV
Yamaha Virago 250
Αυτά είναι! Από τα Ελληνικά Βουνά στις οάσεις της αχανούς Σαχάρας...

Αααχ Μαρόκο! Πάω στοίχημα, πως οι μισοί εδώ μέσα (κι εγώ ένας απ' αυτούς), όταν αγόραζαν την μοτοσυκλέτα τους ονειρευόταν μοτοταξίδι στην συγκεκριμένη χώρα...
 
Περιοχή
Αχαρνές Αττικής
Όνομα
Ξανθή
Μοτό
BMW 650gs 2004
Αχχχχχ αυτή η έρημος..................ανατολή στους αμμόλοφους, όλα τα λεφτά!!!:eek::x3:

Εκπληκτική εμπειρία!!!!:ok:



Στα καλύτερα μας έκοψες Νικόλα, αλλά στο τσακ παραλήγω και θα το' καιγα το φαί.....................:banghead:..............περιμένω με ανυμοπονησία την συνέχεια..........:biker:
 

vtheo

Μέλος
Περιοχή
Π.Φάληρο
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200 GS Adv 08
Μου φτιαξες τη μέρα!Μπράβο ρε φίλε και γι'αυτό που κάνατε αλλά και για την τέλεια παρουσίαση.Ταξιδιωτικό που διαβάζεις και σου αφήνει ένα μόνιμο χαμόγελο και το κυριότερο δίνει χρησιμότατες πληροφορίες για μελλοντικούς επισκέπτες σ'αυτά τα μέρη!Αναμένουμε την συνέχεια...
 

Italos

Μέλος
Περιοχή
Gerakas
Όνομα
Νίκος
Μοτό
R1200GSadv
صباح الخير/καλημέρα

9η Μέρα

Παρασκευή 16 Μαϊου 2014
Αναχώρηση: 09:00 – Άφιξη: 19:00
Διαδρομή:
Merzouga-Todgha Gorge-Gorges du Dadès-Skoura
Χιλιόμετρα:434 Καύσιμα: 23l (320dhm-15,6/l)
Διαμονή: http://kasbahaitbenmoro.com/ 500dhm
Φαγητό: 450dhm
Χάρτης: https://goo.gl/maps/9StoU



Μετά το φοβερό ξύπνημα στους αμμόλοφους ήρθε η ώρα της αναχώρησης από την merzouga

[/URL
]

με κατεύθυνση για Todra gorge, η διαδρομή και αυτή άκρως μοτοσυκλετιστική ….οι εναλλαγές του τοπίου είναι το κάτι άλλο

[/URL
]


…..συναισθήματα που μένουν…ακολουθήσαμε το R702 μέχρι την Arfoudκαι συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο για το φαράγγι…τουριστική ατραξιον του μαρόκου και αυτό..ακολουθήσαμε τον Ν10 και στον κόμβο της Tinghirανεβαίνουμε τον R703 για να καταλήξουμε στο φαράγγι.

Στη διαδρομή η στάση απαραίτητη για τσαγάκι…τσιγαράκι…

[/URL
]

Η μπουμπου πάντα εκεί….

[/URL
]

Άλλοι με μηχανές 20+χιλ και άλλοι με τα ποδήλατα ..πόδια….

[/URL
]

Πλησιάζοντας στην Tinghir

[/URL
]
[/URL]


έμεινα με το στόμα ανοιχτό βλέποντας καταμεσής της ξεραήλας το απίστευτο φοινικόδασος που αποτελεί την αρχή του φαραγγιού..

[/URL
]
[/URL]

[/URL]

Φτάνοντας στο φαράγγι ο κόσμος πολύς…εμείς συνεχίσαμε και κάναμε καμμια 15άρα χιλιόμετρα πιο πάνω μέσα στο φαράγγι και το ξανακατεβήκαμε…..

[/URL
]


Πραγματικά μένεις με το στόμα ανοιχτό από το ύψος των βράχων που δεσπόζουν από πάνω σου….φοβερή εμπειρία….

[/URL
]

[/URL
]

Στάση κάπου στα βάθη για τσιγάρο να απολάυσουμε το μέρος με την ησυχία μας…..

[/URL]

[/URL
]

Να είσαι με τις 2 γυναικάρες της ζωής σου σε αυτά τα μέρη…αξία ανεκτίμητη….δεν ήθελα τίποτα άλλο εκείνη τη στιγμή….

[/URL
]


Στο φαράγγι θα βρίτε κάποιες καφετέρις να δροσιστείτε ….καθώς και κανά 3άρι χιλιόμετρα πιο πάνω έχει και ένα ωραίο Kasbahπου μπορείται αν θέλετε να διανυκτερεύσετε εκεί….


Εμείς θα συνεχίζαμε βγαίνοντας πάλι στον Ν10 με κατεύθυνση την Boulmaneκαι από εκεί θα ακολουθάγαμε τον R704 για το GorgesduDades…

[/URL
]

Απίστευτοι σχηματισμοί βράχων…

[/URL
]

Η διαδρομή για την κορυφή …και για το μέρος που έχει πολυφωτογραφηθεί όλος ο μοτοσυκλετιστικός κόσμος και κοσμοί τους διεθνείς χάρτες της micheli για το Μαρόκο…

[/URL]

[/URL
]
[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Στο δρόμο R704 για το φαράγγι αν αποφασίσετε να διανυκτερεύσετε εκεί θα βρείτε πολλά δωμάτια με ταβερνάκι…το συνιστώ…αν και εμείς συνεχίσαμε για skoura….

Δεν θυμάμαι και το υψόμετρο…

[/URL
]

[/URL
]
[/URL]

Ήπιαμε το τσαγάκι μας….απολάυσαμε τις στιγμές και ήρθε η ώρα της αναχώρησης….Το νου σας δεν ενδεικνυται για ξύσιμο γονάτου και άλλα παρεμφερεί…J

Κατεβαίνοντας πάλι τον R704 για να βγούμε στον Ν10 με κατεύθυνση την Skoura…..εκεί ήταν που είδα ένα φαινόμενο καιρικό για πρώτη φορά στη ζωή μου….η γνωστή σε όλους μας αμμοθύελα….(καλά μην πάει το μυαλό σας σε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας …ζήσαμε ….) οδηγώντας στο δρόμο βστα 500μ μπροστά μας ββλέπω την θύελλα να δυασχίζει τον δρόμο και τα αυτοκίνητα να μπαίνουν μέσα της…..πρώτο συναίσθημα …Πάγωσα…ειδικά με κάτι τσιμπιές από την Ειρήνη…..δεν μασάω λέω αυτοί γιατί μπαίνουνε?? Βουρ και εμείς….δεύτερο συναίσθημα…. Χαράς…πραγματικά αν είχα μια κάμερα να δείχνει το προσωπό μου εκείνη την ώρα…..αχχχχ….ένα χαμόγελο μέχρι τα μάγουλα……ΕΙΜΑΙ στην ΑΦΡΙΚΗ και μπαίνω με την μπουμπου μέσα σε μια αμμοθύελλα…..χαχαχαχαχαχα that’sAfricaitale!!!!


Βρήκαμε χλιδη δωμάτια…φαγάκι… μπυρίτσα…γνωρίσαμε και καμμια 10αρι εντουράδες που θα μέναμε όλοι εκει ….ισπανοί ήτανε…και όλα καλά…





Φιλαράκια το βράδυ η συνέχεια....έχουμε 3 απίστευτες ακόμα μέρες στο Μαρόκο με πάσα...Μarakesh...και συνέχεια τεράστια ....με Ποστογαλία-Ισπανία-Γαλλία-Αλπεις και κλείσιμο με κερασάκι έκπληξη απο Βενετία!!
 

kostas

Μέλος
Περιοχή
Orestiáda, Evros, Greece
Όνομα
Κώστας
Μοτό
R1200GS ADV
Vespa lxv 50
Απο την αρχη διαβαζω κολλημενος με το στομα ανοιχτο....μεχρι και η γυναικα απορησε τι διαβαζω τοση ωρα και δεν μιλαω.....

Ελα να δεις της λεω, πρεπει να δουμε πως θα παρουμε αδεια να παμε και εμεις :D:D

ανυπομονω για τη συνεχεια!
 
Top Bottom