Να πω κ εγω 2 λογια για την εμπειρια μου απο το οδοιπορικο φετος.
2η φορα που συμμετεχω, η 1η ηταν το 6ο οδοιπορικο που ειχαμε κατεβει με παπια, μετα ξαναδοκιμασα μια χρονια, αλλα ειχα μια ατυχια 3 μερες πριν οποτε δεν...
Παλι θετικες εντυπωσεις οπως την 1η φορα, τα παιδια στο Λεωνιδιο πολυ ευγενικα, πολυ φιλικα, πολυ προθυμα να βοηθησουν, παντα με κεφι και χαμογελο. Μπραβο τους για αυτο και μπραβο τους και για την οργανωση γενικα και την ολη επιτυχια της.
Οι 2 φιλοι που ηταν στην ομαδα μου, ειχαν κερδισει προσφατα ενα τροπαιο στο Λεωνιδιο και ηθελαν και 2ο, εγω τους ειπα δεν ψηνομαι για αντιστοιχη φαση, οποτε ας οργανωθουν οπως θελουν κ εγω θα τους ακολουθησω απλα. Οποτε κατεβηκαμε Παρασκευη κατω, πηγαμε γραμματεια πηραμε διαδρομη, χαρτη κτλ, φαι και μετα στο ξενοδοχειο να βγαλουμε την διαδρομη για να την περασουν στα GPS. Εγω με gadget κτλ δεν τα παω καλα, οποτε αυτο που ειπα να βοηθησω ειναι να βρω βασει χαρτη το περασμα της διαδρομης και να βρω τα σημεια των φωτογραφιων για να τα εχω ετοιμα. Ετσι κ εγινε, αλλα μεσα σε ολη αυτην την διαδικασια που εχει καποια δυσκολια αρχισε να με πιανει κ εμενα η θεληση να τα βρω και να τα κανω σωστα.
Παμε λοιπον για εκκινηση το πρωι με διαδρομες και σημεια ετοιμα στο GPS. Οι ρυθμοι που κινουμασταν δεν ηταν γρηγοροι (καθως δεν χρειαζεται να εισαι γρηγορος για να πετυχεις τον σκοπο σου), ηταν αρκετα κατω απο αυτους που κινουμαστε συνηθως στις βολτες μας. Στο 1ο και στο 2ο κομματι ολα πηγαιναν καλα και περνουσαν τα χιλιομετρα και τα σημεια "αποθηκευοντας" καβαντζα χρονο να εχουμε σε περιπτωση που κατι παει στραβα. Στο κομματι που ηταν το καστρο της Αγιας Παρασκευης οντως κατι πηγε στραβα. Εγω ειχα βρει στον χαρτη που εδωσε η οργανωση, περασμα απο καποια σημεια οπως τα εβλεπα στον χαρτη, αλλα ελα που απο εκει ηταν χωματοδρομος...οποτε οι υπολοιποι 2 της ομαδας δεν ηθελαν να ακολουθησουν με τα ασφαλτινα μηχανακια τους. Εκει χασαμε αρκετο χρονο μεχρι να δουμε οτι δεν υπαρχει ο αντιστοιχος δρομος και να κανουμε εναν κυκλο προς Νεαπολη - Καμπο. Στην συνεχεια γνωστες διαδρομες και ολα καλα, δωσαμε και σωστη απαντηση στην ερωτηση ιστοριας που μας εγινε στην Μονεμβασια, οποτε κανενα θεμα.
(η απορια η δικη μου ειναι αν οντως το ειδα σωστα στον χαρτη και η διαδρομη εδειχνε να περναει απο χωματοδρομο η υπηρχε καποιος δρομος που δεν βρηκαμε)
Οδευοντας προς το τελικο κομματι μπηκαμε μεσα στον Παρνωνα σε κατι πολυ κλειστους και παρατημενους δρομους (βεβαια μας ειχαν προειδοποιησει να προσεχουμε), εκει λοιπον συναντησαμε λακκουβες, σπασμενους δρομους, χωματα και χαλικια παντου, εγω δεν ειχα κανενα θεμα καθως ημουν με on-off μηχανακι και αντιστοιχα ελαστικα, ισα-ισα που το ευχαριστηθηκα κιολας και θα ηθελα να παω αρκετα γρηγορα εκει αλλα οι υπολοιποι της ομαδας ειχαν θεμα καθως τα μηχανακια τους ηταν ακαταλληλα. Φανταζομαι εκει θα δυσκολευτηκαν αρκετοι με ασφαλτινα βαρια μηχανακια και τα δικαβαλα...
Οταν λοιπον φτασαμε στον τερματισμο η ωρα μας ηταν σωστη (ενταξει σταματησαμε λιγο πριν μπουμε Λεωνιδιο για ενα τσιγαρο καθως φτασαμε 15 λεπτα νωριτερα στην ουσια), τα χιλιομετρα των κοντερ μας ηταν σωστα, φωτογραφιες ολες τραβηγμενες σωστα και απαντηση στην ερωτηση σωστη.Ολα τελεια λοιπον...Βεβαια εκτος απο εμας ηταν και αλλες 2 ομαδες (τουλαχιστον) που το εκαναν αυτο και αυτοι ειχαν και δικαβαλα, οποτε μας ξεπερασαν σε ποντους.
Καταφεραμε ετσι να παρουμε το 3ο επαθλο της κατηγοριας μας. Πολυ ευχαριστημενοι με το αποτελεσμα. Μεγαλο μπραβο στις ομαδες που καταφεραν το ιδιο με δικαβαλο, αξιοι-πολυ αξιοι..., εγω δεν θα ηθελα με τιποτα να εχω δικαβαλο εκεινη την ημερα.
Οποτε οπως ειπα και στην αρχη, ολα πολυ καλα και πολυ ωραια.
Κατι που μου εκανε πολλη θετικη εντυπωση ειναι πως στο Λεωνιδιο ολοι ηταν πολυ ευγενικοι και φιλικοι, απο τα παιδια της μοτοπαρεας, τον ξενοδοχο, το προσωπικο στα καφε και τα φαγαδικα, τον περιπτερα και τον φαρμακοποιο που συναναστραφηκα.
Ευχαριστουμε πολυ τα παιδια για την οργανωση του οδοιπορικου, ελπιζουμε να σας ξαναρθουμε.