2ο Οδοιπορικο 50/50 ΦΙΛΜΑ

• Thread starter Thread starter sfera
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

sfera

Μέλος
Περιοχή
Αρτεμιδα
Όνομα
Σταμάτης
Μοτό
Tenere700, CRM250, Bandit 650
Καλησπέρα απ οτι εχω δει ολος ο Μαιος ειναι εκδηλωσεις και κοντά στο Οδοιπορικο του Λεωνιδίου γίνεται και αυτό από την Λεσχη του Αργους
Είναι ασφαλτινο και Χωμάτινο

Επειδή πέρυσι δεν κατάφερα να πάω ενδιαφέρετε κανενας να ερθει στο Χωμάτινο??

Σταμάτη αν θες και μπορείς, κάνε μιά παράθεση για όσους δεν ευκολύνονται με το φέσιμπουκ.

Αν θυμάμαι καλά, δεύτερη χρονιά ίδιες ημερομηνίες με το 36ωρο, θέλει προσπάθεια αυτό.

Καλή διασκέδαση σε όσους πάνε, ίσως το ασφάλτινο σκέλος να γίνει σε δεύτερο χρόνο.

Βάζω το κείμενο. Ενδιαφέρον δείχνει.

Αφιερωμένο στην μυθολογία και ιστορία της Πελοποννήσου
Εκεί όπου ο Ηρακλής συνάντησε τον Αγαμέμνωνα, μύθοι και ιστορία.

Στις 10 - 11 Μάϊου 2025 διοργανώνεται το 2ο Οδοιπορικό 50/50 από την Αθλητική Λέσχη Φίλοι Μοτοσικλέτας Αργολίδας, ΦΙΛΜΑ
Το κεντρικό θέμα είναι ένα οδοιπορικό με μοτοσικλέτα, ένας συνδυασμός λοιπόν με κάστρα, μυθολογία και ιστορία, σκοπός είναι να δείτε από κοντά και να
φωτογραφίσετε αυτά τα υπέροχα μνημεία.

Θα είναι ένα οδοιπορικό της παρατηρητικότητας, της ικανότητας πλοήγησης, της ασφαλούς οδήγησης, της επαφής με την φύση και την ιστορία της Πελοποννήσου.
Θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές διαδρομές, η μία διαδρομή θα είναι ασφάλτινη 230 χλμ και η άλλη διαδρομή θα είναι μικτή 50/50, χωμάτινη και ασφάλτινη 200χλμ. περίπου.
Η μικτή διαδρομή θα είναι κατάλληλη για μεγάλα on-off, enduro, travel-enduro, μοτοσικλέτες adventure.
Θα υπάρχουν κύπελλα και δώρα για την καλύτερη ομάδα, της κάθε διαδρομής.

Το απόγευμα του Σαββάτου 19.00 μμ θα ξεκινήσει η προσέλευση των οδηγών και η γιορτή θα ξεκινήσει με εκπλήξεις!!
Την Κυριακή το πρωί 09.00πμ. θα είναι η εκκίνηση και ο τερματισμός στις 18.00μμ.
Στον χώρο θα υπάρχουν εκθέτες με είδη μοτοσικλέτας, καθώς και εταιρείες με μοτοσικλέτες για test drive
Αναλυτικά οδηγίες και πραγματικά χλμ, θα δοθούν ένα μήνα περίπου πριν το οδοιπορικό.

ΟΡΟΙ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Μπορούν να συμμετέχουν μόνο ομάδες από 2 έως 6 μοτοσυκλέτες, αυτό αποσκοπεί στην προώθηση του πνεύματος, της ομαδικής οδήγησης, της συνεργασίας, και φυσικά τους λόγους ασφαλείας.
Η κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει έναν αρχηγό ο οποίος θα εκπροσωπεί την ομάδα.
Για τις διαδρομές αυτές θα δοθούν οδηγίες σε βίντεο που θα αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και θα σταλεί στα email των ομάδων. Ειδικά για την μικτή διαδρομή θα δοθούν και ηλεκτρονικά αρχεία πλοήγησης GPX

Με πρόλαβες ... :cool:
Ποιο λεπτομερεια εδω :

Έχει κι αυτό όμορφες διαδρομές με εξαίρεση τους υπερβολικά πολλούς σταθμους/check point. Κάθε λίγο στάση και με τη τότε ζεστη τα άναψαμε τα μηχανάκια.

Χώρια απ αυτό Πάντως περισυ περάσαμε ωραία, Τα πανέμορφα καφενεία στο Παρθενι και ειδικά στους Χρανους δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Ισως και εγω μεσα!

Αν υπάρχει κάποιος που θέλει να συμμετέχει σε ομάδα να μου το πει γιατί ψάχνω !

Δήλωσα συμμετοχή κι εγώ χθες βραδυ, οπότε θα πάω για το 50-50 με τον John Garlic κι άλλον έναν φίλο.

On the road...

2η θέση... επιστροφή έδρα, αύριο λεπτομέρειες

Το λοιπον..road book με email,τυπωνες εσυ αν ηθελες...απ κει και περα πηγαινες και στο τελος δηλωνες τα χλμ.Αν επεφτες κοντα μεσα κλτπ ειχες πιθανοτητες νικης,η διοργανωση δεν ειχε δηλωσει ακριβη χλμ,στο email ειχε απ το γοογλε αλλα αυτο στην πραξη ειναι στο περιπου..Οποτε το μελετησα εντοπισα 2 σημεια που ηθελαν προσοχη και στο ρεζουμε,η διοργανωση ανακοινωσε 277,5 χλμ,εμεις γραψαμε 278 και οι πρωτοι 277,1.Στο τσακ δηλ.
Η διαδρομη δεν ειχε βαθμους δυσκολιας,γνωστα πολλα σημεια,αρκετα τα εχουμε περασει με οδοιπορικα,λογικο αυτο,θεωρω οτι πρεπει να χωριζονται τα μηχανακια,2 δεν κινουνται οπως 6 ,ενιοτε και δικαβαλα.Νομιζω οτι ηρθε ο καιρος να κανω ενα 36ωρο :p

Πρώτη φορά που έλαβα μέρος σε τέτοιου τύπου βόλτα.
Ήρθαμε χωρίς καμία προετοιμασία και ερμηνεία των οδηγιών,λίγο ρίξαμε μια ματιά το Σάββατο.
Καναμε την χωμάτινη διαδρομή.
Σε κάποιο σημείο, σχετικά στην αρχή,είχε ένα ανηφορικό κομμάτι με πέτρες και κροκάλες,που στο τέλος είχε αριστερή φουρκέτα.
Εκεί γινόταν λίγο χαμουλης,με έναν πεσμένο,έναν να αλλάζει μανέτα συμπλέκτη αφού είχε ήδη πέσει νωρίτερα, μάλιστα έτυχε και ήταν και ο μπουδρος εκείνη την ώρα στο σημείο.
Ανεβαίνει ο πρώτος της ομάδας μας,ο John Garlic ,ο δεύτερος κόλλησε στα μισά και εσκαβε το τρανσαλπ του,δεν βοήθησε ότι και το λάστιχο του δεν ήταν χωμάτινο.
Εγώ έμεινα στην βάση της αναφοράς όταν είδα ότι δεν θα έχω την απαραίτητη φόρα.
Εν πάση περιπτώσει,το τρανσαλπ μάλλον άναψε τους δίσκους εκεί και μετά πατιναριζε αρκετά.
Περάσαμε όλη την χωμάτινη διαδρομή αυτή μέχρι στην Στυμφαλία,λίγο πριν βγούμε άσφαλτο είχαμε μια πτώση,με έναν μικροτραυματισμο,όχι κάτι ιδιαίτερο ευτυχώς!
Έτσι αλλάξαμε λίγο την διαδρομή που μας είχε δωθεί, καθώς το μεσαίο χωμάτινο κομμάτι στην Κανδήλα,δεν ξέραμε σε τι κατάσταση ήταν ,και με το τρανσαλπ να είναι επίφοβο να μείνει αν ζοριστει πολύ,το παρακαμψαμε από άσφαλτο.
Είχαμε καθυστερήσεις γενικά λόγω των παραπάνω,και τελειώσαμε στις 6.
Αν δεν είχαμε τις ατυχίες αυτές,θα είχαμε τερματίσει γύρω στις 5 υπολογίζω.
Ωραία διοργάνωση από τα παιδιά,ο μπουδρος πολύ προσιττείχα πολλά χρόνια να περάσω

FB-IMG-1747034155987.jpg

FB-IMG-1747057068910.jpg

FB-IMG-1747057907852.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Πάλι υπήρχαν άτομα από εδώ και ΔΕΝ βρεθήκαμε :ha :ha

Εγώ στο σημείο που αναφέρεις έπεσα γιατι μου είδα τον χαμό χαλαρώσω και βοηθά με 3η να ανέβω και δεν.. Ήρθε ο Βασίλης βοήθησε και έφυγα.. Μονο αυτο είχε όλη η βόλτα το σαθρο τιποτε αλλο

Πάλι υπήρχαν άτομα από εδώ και ΔΕΝ βρεθήκαμε :ha :ha

Εγώ στο σημείο που αναφέρεις έπεσα γιατι μου είδα τον χαμό χαλαρώσω και βοηθά με 3η να ανέβω και δεν.. Ήρθε ο Βασίλης βοήθησε και έφυγα.. Μονο αυτο είχε όλη η βόλτα το σαθρο τιποτε αλλο
Άρα εσύ ήσουν λίγο μπροστά μας.
Την ώρα που ήταν ο Βασίλης εκεί,ήρθε και ένα Άφρικα 1100 , αυτός είναι ο δικός μου που λέω παραπάνω.
Πρόλαβε να περάσει,ο μεσαίος κόλλησε και εγώ έμεινα στην αρχή της αναφοράς όταν είδα τον χαμό,λέω κάτσε να φύγει ο όχλος πρώτα. :D

Ήταν όντως ωραίο οδοιπορικό πολύ καλή διοργάνωση με μοναδικό ίσως μειονέκτημα τους χάρτες gpx αλλά δε πειράζει εξάλλου είχε σχεδόν παντού σήμα. Είναι έξυπνο καθώς περνάς από σημεία που άξιζαν και θα ήθελες να έχεις δει κάνοντας μια βόλτα εκεί (εκτός από τον φούρνο της Λέρνης, δεν κατάλαβα γιατί μπήκε αυτό χαχαχα). Πρώτη φορά κι εγώ σε τέτοιου είδους βόλτα μαζί με τον akis69 και το ευχαριστηθήκαμε. Ωραίες και οι δυσκολίες του χώματος υπενθυμίζουν πως χρειάζεται παρέα και δείχνουν πόσο ευχάριστη είναι η βοήθεια του ενός στον άλλο ακόμα και αν δεν τον ξέρεις.

Back
Top Bottom