36 Ώρες 2025 - 26ο Endurance Tour of Greece: 10 & 11 Μαΐου 2025

• Thread starter Thread starter amyroukai
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Όπως το έχεις κόψει εδώ έχεις αλλάξει το νόημα της πρότασης, το λέω γιατί οι φανς της Ελένης Λουκά παραμονεύουν
Μα για αυτό το έκανα...
Τους περιμένω στη γωνία..
Αλλά με "μαρτύρησες" ...
:UH::UH:

και ελεγα δεν θα γράψεις ...

Μπραβο που τόλμησες, μαθαίνουμε μονο οταν βγαινουμε απο την ζωνη ανεσης μας.

Το εχω σκεφτει να ξερεις να κανω κατι αντίστοιχο με το SH... αλλα μετα μου περναει..

Ωραια βολτα κανατε παντως.

Μάθαμε και το δεύτερο κρυφό, για όποιον έφτασε νωρίς πρότειναν να κατέβει λίγο πιο κάτω στο πρώτο πόδι με αντάλλαγμα δεύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι της επόμενης μέρας.

Είσαι σιδερόκωλός, αλλά αυτό το ξέραμε ήδη. Γεμάτο χιλιόμετρα 36ώρο, όπως πρέπει να είναι! Ή όχι;

Θυμάμαι να έχω γράψει για τον εαυτό μου απο παλιότερο 36ώρο, ότι με χαλάει η συσσώρευση χιλιομέτρων και κούρασης, αφού δημιουργεί συνθήκες ατυχύματος. Από την άλλη κάθε φορά λέω δε το ξανακάνω και κάθε φορά με τρώει ο :mooning: Τι να πεις, μεγαλώνοντας αποκτάμε περίεργα βίτσια.

Είσαι σιδερόκωλός, αλλά αυτό το ξέραμε ήδη. Γεμάτο χιλιόμετρα 36ώρο, όπως πρέπει να είναι! Ή όχι;

Θυμάμαι να έχω γράψει για τον εαυτό μου απο παλιότερο 36ώρο, ότι με χαλάει η συσσώρευση χιλιομέτρων και κούρασης, αφού δημιουργεί συνθήκες ατυχύματος. Από την άλλη κάθε φορά λέω δε το ξανακάνω και κάθε φορά με τρώει ο :mooning: Τι να πεις, μεγαλώνοντας αποκτάμε περίεργα βίτσια.
Μπορείς να κάνεις και μόνος σου σιδεροκωλες με περισσότερη ασφάλεια και να γλυτώσεις από τους επικίνδυνους συμμετεχοντες

Όπως και σε πολλά άλλα πράγματα, δεν είναι όλα για όλους.
Αν δεν σου άρεσε δεν έχεις λόγο να πιεστείς πάλι.

Οι επικίνδυνοι συμμετέχοντες είναι λιγότερο επικίνδυνοι από τον ταρίφα, τον ντελιβερά, τον βανάκια/φορτηγατζή, τον/την οδηγό που χαζεύει κλπ "απλά καθημερινά" της πόλης.

Μπορεί κάλλιστα (στις μέρες που ζούμε, όπου το κάθε ευρώ μετράει περισσότερο) κάποιος να πάρει έναν παλιό χάρτη και είτε μόνος είτε με την παρέα που θα ήθελε να πάει να κάνει την διαδρομή και να δει. Είναι κάτι που θα ήθελε να κάνει με κανόνες και με άγνωστους, μαζί με το στοιχείο της έκπληξης ή όχι;

Ας γράψω και 'γω - καθυστερημένα - δύο λόγια για την κυρία της φωτογραφίας.

toroni.jpg

BMW R50, «γεννημένη» το '59 - αισίως 66 ετών - ήρθε στην Ελλάδα το '67, για να καταλήξει στα χέρια του παππού μου στην Αθήνα το '81. Στη συνέχεια τον ακολούθησε στην Καλαμάτα μετά από 2-3 χρόνια για να περάσει στα χέρια μου το 2005 όταν ο παππούς εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο. Ακολούθησε ανακατασκευή (η εξιστόρηση της οποίας έχει τουλάχιστον μια ντουζίνα ραψωδίες) και έγινε η πρώτη μου μηχανή και το βασικό μου μεταφορικό μέσο για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Ύστερα προστέθηκαν πιο σύγχρονα μηχανάκια στο γκαράζ και σταδιακά τα χιλιόμετρά της μειώθηκαν σε 100-200 το χρόνο. Για μένα όμως παραμένει πάντα η πρώτη μου μηχανή και με ταξιδεύει σε όμορφες εποχές - παρόλο που σαν πρωτάρης εγώ τότε δεν την ταξίδεψα αρκετά. Και αυτά τα απωθημένα είναι πάντα ένα θέμα...

Το ενδεχόμενο να κάνω 36ωρο μαζί της νομίζω μου το πρωτοέβαλε στο μυαλό ο kavadias πριν 3-4 χρόνια, αλλά το γλυκό ήρθε κι έδεσε όταν ο amyroukai πήρε τη Βέσπα και ένα βράδυ μετά από 1-2 Guinness συμφωνήσαμε μεταξύ σοβαρού κι αστείου να κατέβουμε με αυτά τα μηχανάκια στο περσινό 36ώρο. Ως γνωστόν bad ideas make good stories - και επειδή το περσινό δεν μας ήταν αρκετό αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε και φέτος.

Το να κάνεις περίπου 2000 km επαρχιακού σε ένα ΣΚ με μια μοτοσυκλέτα 65+ χρονών ακούγεται αρκούντως μαζοχιστικό, ωστόσο αποδεικνύεται πιο εύκολο απ' ότι περιμένεις - με μοναδική προϋπόθεση να πας με τα νερά της. Εξάλλου, τα 26 άλογα στα 200 κιλά δεν σε προδιαθέτουν για έντονες οδικές συγκινήσεις. Ο συνδυασμός δε με το 4άρι κιβώτιο πίσω από ένα πασίβαρο βολάν (~6kg) και τα μεγάλα αλλά απαιτητικά σε δύναμη ταμπούρα, σε κάνουν να υιοθετήσεις τελικά έναν πιο χαλαρό ρυθμό, γνωστό ως «οδηγώ με φόρα»: δεν γκαζώνω (γιατί δεν έχω γκάζι), δεν φρενάρω (γιατί δεν έχω αρκετούς τένοντες να κάψω), μπαίνω όπως έρχομαι (γιατί τουλάχιστον στρίβει αρκετά καλά).

Στην πράξη, αφού κάνεις τα πρώτα 100-150km και ξεπεράσεις τους αρχικούς ενδοιασμούς («θα κολλήσει», «θα σκορπίσει», «θα ανάψει» κλπ), βρίσκεσαι με τα χιλιόμετρα σε κρατημένο προς ανοιχτό επαρχιακό να περνάνε ευχάριστα. Στην εθνική από την άλλη περιορίζεσαι από την ισχύ του κινητήρα στα 110-120 km/h, ενώ στα πιο κλειστά ή ανηφορικά κομμάτια του επαρχιακού δικτύου η αραιή κλιμάκωση του κιβωτίου και το βαρύ βολάν κάνουν τη σβέλτη οδήγηση κουραστική, οπότε ρίχνεις αναγκαστικά λίγο ρυθμό χωρίς όμως να πέσει σημαντικά η ΜΩΤ.

Κατά τ' άλλα η βόλτα είναι απολαυστικότατη! Ο ήχος και το δούλεμα του boxer σε χαλαρώνουν, ενώ η μπροστινή ανάρτηση (Earles leading link, παππούς του telelever) απορροφά εντυπωσιακά καλά τις ανωμαλίες του δρόμου κρατώντας πάντα τη μοτοσυκλέτα παράλληλη με το έδαφος. Το σπαρτιάτικο σύνολο που αποτελείται από σέλα, ντεπόζιτο (17lt, ~350km αυτονομία), γκάζι, φρένα, φώτα, φλας και κοντέρ (χωρίς μερικό χιλιομετρητή) σημαίνει λιγότερα πράγματα να σε απασχολούν στο δρόμο και τελικά πριν το καταλάβεις βρίσκεσαι να απορροφάς το τοπίο μέχρι την τελευταία ηλιαχτίδα.

Τελικά το βγάλαμε όλο σε λογικούς χρόνους, χωρίς μεγάλη κούραση, με το χαβαλέ μας και το πάσο μας, με καλή διάθεση και χωρίς ίχνος άγχους. Θα το ξανακάνω με το R50; Σίγουρα θα ήθελα, αλλά νομίζω ότι θα αφήσω λίγα χρόνια στο μεταξύ - ίσως τα 70α γενέθλια της κυρίας να είναι μια καλή αφορμή.

Έφτιαξα και εγω ενα βιντεάκι με όσα τράβηξε η κάμερα μου την πρώτη μέρα.

Την άνοιξα λίγο μετά την Σπερχειάδα και πρόλαβα να τραβήξω την ομίχλη πηγαίνοντας προς Ρεντίνα.

Την 2η μέρα δεν την άνοιξα καθόλου δυστυχώς :(

Τα λέμε το βράδυ στην απονομή!

Απονομή χτες.

Συζητούσαμε και με άλλες ομάδες το πώς στο καλό τερμάτισε ο πρώτος στις 19:38.

Συζητούσαμε γιατί έχει συμμετοχές με κρυμμένες πινακίδες.

Έλεγαν από την διοργάνωση ότι ήθελαν να βγάλουν τον παράγοντα ταχύτητα από την μέση, λίγο δύσκολο αυτό. Δεν έχω δει αν μετράει σε κάτι η ώρα τερματισμού.

Βρήκα και έναν φίλο του orla13 , που τον είχα συναντήσει προ αμνημονεύτων σε ένα 24ωρο λέσχης BMW, συμμετείχε με σκούτερ.

Πλάκα είχε.

Του χρόνου με τα "κανονικά" μηχανάκια, καλά να είμαστε.

Εγώ τερμάτισα πρώτος, αλλά από την πρώτη στιγμή το είπα σε όλους παιδιά οτι πήγα πολύ μεγάλο κομμάτι από εθνική στον γυρισμό γιατί δεν ήθελα να φτάσω πολύ αργά στο σπίτι μου, δούλευα την επόμενη μέρα (και έπαιζε και η ΑΕΚ εκείνη την ώρα :P ) και είχα και άλλα χλμ να κάνω μέχρι να γυρίσω.

Αυτό σε προβλημάτισε, οτι τερμάτισα στις 7μιση, και όχι οτι δεν βγήκαν πρώτοι αυτοί που άξιζαν να βγούν? Και στο ατομικό, και στο 2κάβαλο, μέτρησα 2 αδικίες στην πρώτη θέση..

Εγώ τερμάτισα πρώτος, αλλά από την πρώτη στιγμή το είπα σε όλους παιδιά οτι πήγα πολύ μεγάλο κομμάτι από εθνική στον γυρισμό γιατί δεν ήθελα να φτάσω πολύ αργά στο σπίτι μου, δούλευα την επόμενη μέρα (και έπαιζε και η ΑΕΚ εκείνη την ώρα :p ) και είχα και άλλα χλμ να κάνω μέχρι να γυρίσω.

Αυτό σε προβλημάτισε, οτι τερμάτισα στις 7μιση, και όχι οτι δεν βγήκαν πρώτοι αυτοί που άξιζαν να βγούν? Και στο ατομικό, και στο 2κάβαλο, μέτρησα 2 αδικίες στην πρώτη θέση..
Δηλαδή, θες να εξηγήσεις να καταλάβω τις αδικίες; Έχω λάβει και εγώ μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση αρκετές φορές και έοχυν δει διάφορα τα μάτια μου.

ε ας πούμε, η επίσημη δικαιολογία που πήραν ποινή και έπεσαν στην βαθμολογία ήταν: η ζωγραφία σας ήταν πρόχειρη

Που είναι λίγο γελοία, γιατί είχαμε 3 λεπτα για να ζωγραφίσουμε, προφανώς και όλες θα ήταν πρόχειρες

Καλά αυτό με την ζωγραφική δεν κατάλαβα τι σήμαινε, προφανές ότι αν κάποιος έχει "χέρι" θα είχε προτέρημα που δεν έχει να κάνει με όλη την υπόλοιπη διοργάνωση και συμμετοχή. Παιχνίδια όπως το περσινό με τα μπαλάκια ή ένα άλλο με αναστροφή μέσα σε ένα "κουτί", έχουν ας πούμε πιο πολλή "μοτοσικλετιστική" αξία. Αυτό που κρατάω από κάθε τέτοια διοργάνωση είναι ότι έστω και μικρά κομμάτια είναι παρθένα για εμένα στον χάρτη, οπότε δεν χαλιέμαι. Είναι και η παρέα καλή, οπότε όσο χάλια και να ήταν ο δρόμος - που δεν ήταν - η διάθεση παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ποιος αδικήθηκε στα δικάβαλα; Βασικά απορώ τώρα γιατί να χαλάς την ζαχαρένια σου για την βράβευση, είναι κακό και από πλευράς διοργάνωσης το οτιδήποτε πέραν του μεταλλίου συμμετοχής - κλάδος ελαίας (αλλά κατανοώ το μάρκετινγκ, κίνητρο για κάποιους) είναι κακό και για τον συμμετέχοντα να πηγαίνει μόνο για αυτό. Κλέφτης χαράς η νοοτροπία αυτή.

Τώρα αν σου πω ότι δεν θυμάμαι ποιος κέρδισε τι, ο Ιταλός ήταν στο ατομικό; Μπορεί να ήταν pr stunt όντως.

Δεν με προβληματίζει το πότε τερμάτισες. Θέλω να δω την διαφορά ανάμεσα στην βέσπα και το R56 και τα σύγχρονα. Προσωπικό στατιστικό περισσότερο, δεν έχει πρακτική αξία.

Πέρσι τερματίσαμε κάπου στην μέση, και μου φάνηκε εύκολο και ξεκούραστο.

Φέτος πονούσα λόγω σέλας και στο τέλος της κατάταξης. Και η απορία μου, στον επαρχιακό ξέρω ότι ο ρυθμός της ομάδας δεν είχε διαφορά προς τα κάτω, πόσο στο καλό έπαιξε ρόλο η ΕΟ για να πεις ότι είχαμε χάσει τρεις ώρες περίπου, αν κρινω από άλλους που μάθαμε περίπου τι ώρα έφυγαν το πρωί; Και πέρσι είχε εθνική οδό.

Τώρα αν σου πω ότι δεν θυμάμαι ποιος κέρδισε τι, ο Ιταλός ήταν στο ατομικό; Μπορεί να ήταν pr stunt όντως.

Δεν με προβληματίζει το πότε τερμάτισες. Θέλω να δω την διαφορά ανάμεσα στην βέσπα και το R56 και τα σύγχρονα. Προσωπικό στατιστικό περισσότερο, δεν έχει πρακτική αξία.

Πέρσι τερματίσαμε κάπου στην μέση, και μου φάνηκε εύκολο και ξεκούραστο.

Φέτος πονούσα λόγω σέλας και στο τέλος της κατάταξης. Και η απορία μου, στον επαρχιακό ξέρω ότι ο ρυθμός της ομάδας δεν είχε διαφορά προς τα κάτω, πόσο στο καλό έπαιξε ρόλο η ΕΟ για να πεις ότι είχαμε χάσει τρεις ώρες περίπου, αν κρινω από άλλους που μάθαμε περίπου τι ώρα έφυγαν το πρωί; Και πέρσι είχε εθνική οδό.

Ο Ιταλός πήρε ενα ειδικό βραβείο, όχι κατάταξης!

Ο αμέσως επόμενος απο μένα, το έκανε ολόκληρο, και δεν ήταν ούτε καν στην 3αδα! Έκανε τρομερή οδήγηση, νομίζω είπε οτι είχε 90 χλμ/ώρα μέση ωριαία, κάτι τέτοιο. Ε είναι υπερβολικά άδικο να μην είναι στους πρώτους 3.
Και αντίστοιχα στο 2καβαλο, το πήγαν τάπα και δεν ήταν καν στην 3αδα επειδή η ζωγραφιά ήταν "πρόχειρη".

Ναι η ΕΟ έκανε μεγάλη διαφορά. Έκανα από ΕΟ Θεσσαλονίκη - Νεα Αγχίαλο - Θήβα. Αν είχα κάνει την τουλίπα και το τελευταίο επαρχιακό θα ήθελα άνετα άλλες 3 ώρες τουλάχιστον

Πάντως, αν θυμάμαι καλά, δεν τίθεται θέμα ώρας ως προς τον τερματιμό. Θυμάμαι επίσης σε ομαδικό (παιχνίδι μνήμης) είχα παει τόσο καλά που μάζεψα περισσότερους πόντους από άλλους και είχα ανεβάσει την ομάδα μου συνολικά σε βαθμούς, τόσο ώστε να τεμρατίσουμε βάθρο τότε. Βέβαια έχει γίνει και το αντίθετο και έχω χαντακώσει την ομάδα μου. Δεν ξέρω τι σημαινει το "καλύτερη οδήγηση" όπως λες, νομίζω τα παιχνίδια στο συνολο τους είναι για να ανακατευουν την τράπουλα και να μη βγάινει βάθρο αυτός που πήγε γρήγορα, γιατί δεν θέλουν να πηγαίνει ο κόσμος γρήγορα στο δρόμο. Στο δικό μου το μυαλό αυτό καλό το βρίσκω. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν κάποια παιχνίδια που να ειναι περισσότερο μνήμης, αντανακλαστικών π.χ. αντι για ζωγραφική.

Τελευταία επεξεργασία:
Συγγνώμη τώρα, αλλά ο "μετά από εσένα" ήταν το ΤΑ750 με τα χωμάτινα;
στις 19:41;

To Transalp με τα trailmax raid ήταν ναι, τα είχε λίωσει! Ε δεν είναι εντελώς χωμάτινα οκ!

ΤΑ με 50/50 είναι κάτι μαγικό :) !

To Transalp με τα trailmax raid ήταν ναι, τα είχε λίωσει! Ε δεν είναι εντελώς χωμάτινα οκ!
Η έντονη συζήτηση που είδαμε κοντά στην είσοδο με τον γυαλάκια που κάτι έλεγε στραβωμένος ήταν της λογικής "μου φάγατε το μπιφτέκι μου";

Back
Top Bottom