APRILIA & MOTO GUZZI DAYS - Test rides & παρουσίαση της γκάμας 2026

• Thread starter Thread starter amyroukai
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

amyroukai

Room Sacraliser
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R

APRILIA & MOTO GUZZI DAYS​

Test rides & παρουσίαση της γκάμας 2026

gPvBCvP6FTezFu27qsDTmydoLF0YWbotQYgAQJ0M.jpg

ευχαριστώ τον πάντα σε επαγρύπνηση Eliaskat που με ειδοποίησε ώστε να οδηγήσω το V7 sport, V100 mandello και το Tuareg 660 σε άσφαλτο εννοείται.

Μπράβο στην εταιρεία που δίνει ευκαιρία να τα γνωρίσουμε από κοντά.

ελπίζω να μην έρθουν κουλάδια (ξεκινάω βουντού με την θεά Κάλι που έχει πολλά χέρια).

Σουξέ το v85 δεν το πρόλαβα σε σωστές ωρες :cry:

θα ακυρώσω εγω ενα για το Σαββατο 6/6 11.20 πες μου αν σε βολευει

Δεν θα αγοράσω το μηχανάκι , και προφανώς με βολεύει!! Αλλά όχι φίλε , δεν θα προλάβω να συμπληρώσω τα απαιτούμενα που ζητάει στη. Επιβεβαίωση, λογικά θα πνίξω τον πόνο μου με κάνα Τουαρέγκ :secret:

Επειδή θέλω ένας φίλος να δει το Τουαρέγκ , αν όντως καταφέρει και κλείσει , θα σε ενημερώσω , ευχαριστώ και πάλι , δώσε το σε άλλο αν δεν σε προλάβω !

δεν μεταβιβάζεται , απλα πιστευτώ αν το ακυρώσω και μπεις μετα απο λιγο θα το βρεις διαθεσιμο..

Για αυτό το λέω το ρισκο να το χάσουμε και οι 2 αν γίνει τώρα είναι μεγάλο , το βλέπουμε ,ευχαριστώ και παλι!

Πείτε μου τι αλλαγή θέλετε να κάνετε μήπως μπορέσω να βοηθήσω.
Στείλτε μου σε ένα pm ονόματα και στοιχεία που θέλετε να αλλάξουν.

Δεν ξέρω που στο καλό να τα γράψω αυτά αλλά...

Ζήτησα να οδηγήσω το v7 και το v100. Με αυτή την σειρά γιατί λέω θα ξενερώσω με το πρώτο, θα είναι οκ το δεύτερο, πως θα φανεί το Tuareg μετά ποιος ξέρει. Ευτυχώς που ήταν αυτή η σειρά.

Το v7 είναι φτιαγμένο για κοντούς. Το αστείο του Καββαθά για τον ιταλοπήθικο που σχεδίασε τα παλιά Λάντσια και Άλφα Ρομέο που ήταν "όλο χέρια μηδέν πόδια" ακριβώς. Το σκαλοπάτι στην σέλα δεν έχει λογική, σιγά την επιτάχυνση που θες κόντρα, αλλά αν είσαι 1,65 δεν ενοχλεί. Επίσης έχει ηλίθια σχεδιασμένο λεβιέ ταχυτήτων και εντελώς ηλίθιο μενού (αλλά βέβαια όπως είπαμε σε άλλη περίπτωση με τον homelander αυτό το μαθαίνεις, δεν υπάρχει δικαιολογία για να είναι περίπλοκο αλλά cry once learn once τουλάχιστον βρήκα το σπορ που είπε ο Αργύρης).

Και κάπου εδώ τελειώνει το άσχημο, γιατί ο κινητήρας είναι μια χαρά (έχω ξαναπεί ότι θα έπρεπε να έχει το σύνολο του v85 και όχι κομμένη απόδοση), η εξάτμιση γουργουρίζει και σκάει όσο πρέπει, το κιβώτιο ακούγεται αλλά αλλάζει πολύ ωραία, ο άξονας δεν φαίνεται. Έχει κάτι περίεργο πιο πολύ στα κατεβάσματα και νομίζω ότι ακούγεται η τριβή όταν πατινάρει. Η μπροστινή ανάρτηση είναι οκ, η πίσω είναι σούπα αλλά πρόλαβα να σφίξω τέρμα προφορτιση στρίβοντας με το χέρι τα σκαλάκια (το είδα σε βίντεο για το cl500, δεν περίμενα ότι θα δουλεύει γενικά). Αποσβέσεις έτσι και έτσι αλλά δεν ενοχλεί. Αν ήταν δικό μου θα έκανα αλλαγές και στα δύο άκρα. Οδηγικά ήταν έκπληξη γιατί είναι αυτό που έπρεπε να είναι το GB, χαλαρό με δυνατότητα να πάει λίγο ζωηρά (και ας λέει ο Αργύρης ότι πρέπει να πας με τα γούστα του, δεν το είδα να ισχύει). Βασικά μέχρι τα 100 σχεδόν δεν έχει διαφορά από το speed twin (έχει, δεν χτυπάει άσχημα όμως). Αναφέρω το speed twin γιατί και στα δύο αυτά δεν μπορούσα να πιασω το ντεπόζιτο με τα γόνατα εύκολα, στο v7 όμως μπορούσα να σφίξω την σελα στο μπροστινό μέρος. Αν σκεφτείς ότι το v7 είναι και 6 λίτρα παραπάνω, γιατί να μην έχει λίγο όγκο να βοηθήσει στην οδήγηση γιατί. Σε γενικές γραμμές λοιπόν παρά το γεγονός ότι ο πλοηγός ήταν πιο συντηρητικός από την λίστα με Ε για τα φαγητά και επέμενε να ακολουθούμε άκυρες γραμμες στις φουρκέτες, το v7 μου άρεσε πολύ, μου άρεσε περισσότερο από το twin γιατί είχε πιο πολύ χώρο. Για να κάτσω για βόλτα αντάξια της αυτονομίας του θέλω ψηλή και ίσια σέλα που δεν έχει στα αξεσουάρ και πρέπει να γίνει σε μάστορα (τεράστιο κουτί με σκουλήκια) και φυσικά αποστάτες στο τιμόνι. Το θέμα είναι ότι στο twin φεύγοντας είπα οκ αυτό δεν είναι για εμένα, το v7 όμως με έβαλε σε σκέψεις και το χάζευα γιατί δεν περίμενα ότι θα περάσω καλά πάνω του. Ακόμα και σε ταχύτητα εθνικής δηλαδή ήταν οκ.

Ανεβαίνω στο v100, πολύ πιο σωστή θέση από το r1300rs, η ζελατίνα όμως πολύ χαμηλά για μηχανή τουρισμού (πιο ψηλή από το BMW που υπάρχει μόνο για να υπάρχει). Δεν βρήκα ποτέ το μενού για να αλλάξει θέση γιατί έτσι, αν το κάνεις εύκολο δεν αξίζει. Ρυθμίζω λίγο μανετα φρένου γιατί είναι πολύ μακριά, δεν πρόλαβα να το φέρω όπως έπρεπε. Ο συμπλέκτης αμολάει στο τελευταίο μισό εκατοστό και μου έχει σπάσει τα νεύρα μέχρι που βρήκα ευκαιρία να φέρω την μανέτα κοντά στο γκριπ για να είναι όπως θέλω, δουλεύει ωραία όμως. Κιβώτιο πολύ πιο ήσυχο, αλλαγές εύκολα, άξονας ανύπαρκτος και ο κινητήρας πραγματικά καλός, δοκίμασα και 6η από χαμηλά και τραβάει. Βασικά αν σου κλείσουν τα μάτια και σε κάτσουν πάνω δεν θα υπάρχει τίποτα που να θέλει συνήθεια (εκτός από τα μενού της οθόνης), το οποίο είναι μεγάλη συζήτηση για MG. Οι ρυθμοί ήταν Γιώτα τέσσερα άοπλο λίγο καλύτερα από την πρώτη βόλτα όμως. Όσο κατάφερα να δω στρίβει ωραία, φρενάρει ωραία, σε ταχύτητα εθνικής μια χαρά. Για την χρήση που προορίζεται (granturismo σιδεροκωλο και όχι μόνο, δείχνει ότι θα σε διασκεδάσει κιόλας αν θες) γιατί όχι αυτό αντί για καφασακι και μπουζούκι και πενφέ; Γιατί μεταπώληση λολ, οκ, το ξέρω. Είναι κρίμα γιατί το μηχανάκι είναι καλό. Δεν ξέρω αν είχε χαλασμένο αισθητήρα μπροστά η αν όντως είχε 3.1 bar, δεν ενόχλησε ούτε αυτό.

Και εδώ τώρα είναι το ζητούμενο, η MG έχει προχωρήσει, δεν είναι μόνο το μηχανάκι του ξεχασμένου γέρου, το κοινό δεν το ξέρει αυτό όμως και ελπίζω ότι όσοι οδήγησαν σήμερα κάτι να κατάλαβαν.

Το γκρι v7 έχω σοβαρά σκέψη στο αν αξίζει να μπει στο γκαράζ (η άλλη σοβαρή σκέψη είναι το cb1000f που θέλει λιγότερες αλλαγές σε εργονομία και ανάρτηση). Είπα στο κορίτσι να πάμε να το δούμε και μαζί γυρνώντας από το σούπερ μάρκετ, "αν θες να πας να παίξεις και άλλο μέσα στην ζέστη να πας μόνος σου". Δεν είχε νόημα,

Αν δεν έχετε κάτι άλλο τώρα η αύριο αξίζει μια βόλτα και αξίζει να ζητήσετε τα MG όσων δήλωσαν και δεν θα έρθουν.

Tuono 125... Μακάρι να το είχα στα 18 μου , δεν έχω να πω κάτι κακό ,εκτός του ότι λιιιγο πιο φαρδιά σέλα. Βέβαια στα 5.3κ για 125 όσο καλο και να είναι δύσκολα ...ευτυχώς θα το βρίσκουμε στα aprilia days lol.
Το v85tt δεν πολύ καταλάβαινα τι ήθελε από εμένα το κιβώτιο του, στις πιο κλειστές θέσεις της Μανέτας , μπορούσες να πατήσεις συμπλέκτη τέρμα μέσα με ευκολία, 3 φορές αρνήθηκε να μου ανεβάσει ταχύτητα ο λεβιές (wtf),και κάθε φορά που ανέβασα ανεξαρτήτως στροφών αυτό το ΚΛΑΚ με μαχαιρώνει στην καρδιά ,περισσότερο αγχωτικό παρά χαρακτήρας, θέλει συνήθεια εχω καλομαθει άσχημα με τον slipper στο voge.
Η νεκρά λίγο δύσκολη να βρεθεί , αλλά από την άλλη κουμπώνει 2α με την μια και δεν κάνεις ρυθμο.(Όταν πραγματικά χρειάστηκε βέβαια για να σταματησω το μηχανάκι στη βάση όλα μια χαρά).
Από θέση έπαθα σοκ ,βούτυρο,ειδικά το πίσω σκαλοπάτι της σέλας με το μαλακό μαξιλαρακι με έκανε να χαμογελάσω αμέσως , κάποιες φορές ήθελα να στείλω την λεκάνη μου λίγο πιο πίσω χωρίς να έχω τη δυνατότητα (μικρό το κακό).
Έχω την αίσθηση ότι τα γκριπ είναι πιο παχιά από το μηχανάκι μου , το οποίο με ξένισε λίγο .
Τώρα από αναρτήσεις δεν μπορώ να γράψω πάρα πολλά ,αλλά δεν έχω να πω τίποτα κακό , φοβερό γουσταρα πολύ.
Τέλος αυτό που.μου.εκανε εντύπωση είναι to fueling ,το μηχανάκι ήταν υποδειγματικό σε χαμηλές στροφές και ούτε ίχνος κλωτσηματος σε χαμηλά γκάζια , ούτε στο κλείσιμο. Η ζελατίνα στα χαμηλά είναι μια ιδέα πιο κάτω από την ψηλή του voge .
Τα μαρσπιε επίσης με καλομαθαν σε τέτοιο βαθμό που όταν ανέβηκα στο 525 ψιλοξενερωσα που έπρεπε να βάλω τα πόδια μου πιο "μέσα" ,βεβαια,.μέσα σε 5.λεπτα πάλι το συνήθισα.
Σαν εικόνα το μόνο που θα ήθελα να δω σαν βελτίωση είναι αυτό το ΚΛΑΚ ,το σκέφτομαι ακόμη και σκιαζομαι.

Το Κλακ θα φύγει στις 3·4 χιλιάδες χλμ

Τώρα που το θυμήθηκα,
Καημός μου ήταν να δω πως δουλεύει το cruise control, όχι συγκεκριμένα στο γκουτσι αλλά γενικά, το να αφήνεις την γκαζιερα και το μηχανάκι να συνεχίσει να τραβάει ως πρώτη εμπειρία ήταν λίγο , τρομακτικό.Θελω να σταθώ όμως στην εξής συνθήκη,στο v85tt για να μπορω να το ανοίξω
πρεπει να έχω 5η σχέση στο κιβώτιο τουλάχιστον.Ολα καλά ,όλα ωραία , αλλά στο σπίτι μέσα στην ηρεμία μου μου ήρθε ξαφνικά, τόσες συζητήσεις για την αναγκαιότητα του για τις ευρωπαϊκές διαδρομές και τα αυστηρά όρια των 30 -50 , με το cruise στο v85tt φαντάζει μη εφαρμόσιμο. Τα υπόλοιπα μηχανάκια έχουν τέτοιους περιορισμούς;

BMW μπαίνει πάνω από 30 αν θυμάμαι καλά, νομίζω από 3η και πάνω.

Edit Το user manual γράφει 15-210χαω

Τελευταία επεξεργασία:
Τώρα που το θυμήθηκα,
Καημός μου ήταν να δω πως δουλεύει το cruise control, όχι συγκεκριμένα στο γκουτσι αλλά γενικά, το να αφήνεις την γκαζιερα και το μηχανάκι να συνεχίσει να τραβάει ως πρώτη εμπειρία ήταν λίγο , τρομακτικό.Θελω να σταθώ όμως στην εξής συνθήκη,στο v85tt για να μπορω να το ανοίξω
πρεπει να έχω 5η σχέση στο κιβώτιο τουλάχιστον.Ολα καλά ,όλα ωραία , αλλά στο σπίτι μέσα στην ηρεμία μου μου ήρθε ξαφνικά, τόσες συζητήσεις για την αναγκαιότητα του για τις ευρωπαϊκές διαδρομές και τα αυστηρά όρια των 30 -50 , με το cruise στο v85tt φαντάζει μη εφαρμόσιμο. Τα υπόλοιπα μηχανάκια έχουν τέτοιους περιορισμούς;
Δεν γνωρίζω αν στο E5+ έχουν γίνει αλλαγές (δεν νομίζω) αλλά στο E5 μπορείς να χρησιμοποιήσεις το cc από την δευτέρα ως την έκτη, από 30 - 175 χλμ/ώρα.

Συνδεθείτε για να δείτε τις φωτογραφίες.

Δεν γνωρίζω αν στο E5+ έχουν γίνει αλλαγές (δεν νομίζω) αλλά στο E5 μπορείς να χρησιμοποιήσεις το cc από την δευτέρα ως την έκτη, από 30 - 175 χλμ/ώρα.

View attachment 2658
Τι ζούμε ρε!!!!!?
Πωωωω:eek:

Back
Top Bottom