Δεν ξέρω που στο καλό να τα γράψω αυτά αλλά...
Ζήτησα να οδηγήσω το v7 και το v100. Με αυτή την σειρά γιατί λέω θα ξενερώσω με το πρώτο, θα είναι οκ το δεύτερο, πως θα φανεί το Tuareg μετά ποιος ξέρει. Ευτυχώς που ήταν αυτή η σειρά.
Το v7 είναι φτιαγμένο για κοντούς. Το αστείο του Καββαθά για τον ιταλοπήθικο που σχεδίασε τα παλιά Λάντσια και Άλφα Ρομέο που ήταν "όλο χέρια μηδέν πόδια" ακριβώς. Το σκαλοπάτι στην σέλα δεν έχει λογική, σιγά την επιτάχυνση που θες κόντρα, αλλά αν είσαι 1,65 δεν ενοχλεί. Επίσης έχει ηλίθια σχεδιασμένο λεβιέ ταχυτήτων και εντελώς ηλίθιο μενού (αλλά βέβαια όπως είπαμε σε άλλη περίπτωση με τον homelander αυτό το μαθαίνεις, δεν υπάρχει δικαιολογία για να είναι περίπλοκο αλλά cry once learn once τουλάχιστον βρήκα το σπορ που είπε ο Αργύρης).
Και κάπου εδώ τελειώνει το άσχημο, γιατί ο κινητήρας είναι μια χαρά (έχω ξαναπεί ότι θα έπρεπε να έχει το σύνολο του v85 και όχι κομμένη απόδοση), η εξάτμιση γουργουρίζει και σκάει όσο πρέπει, το κιβώτιο ακούγεται αλλά αλλάζει πολύ ωραία, ο άξονας δεν φαίνεται. Έχει κάτι περίεργο πιο πολύ στα κατεβάσματα και νομίζω ότι ακούγεται η τριβή όταν πατινάρει. Η μπροστινή ανάρτηση είναι οκ, η πίσω είναι σούπα αλλά πρόλαβα να σφίξω τέρμα προφορτιση στρίβοντας με το χέρι τα σκαλάκια (το είδα σε βίντεο για το cl500, δεν περίμενα ότι θα δουλεύει γενικά). Αποσβέσεις έτσι και έτσι αλλά δεν ενοχλεί. Αν ήταν δικό μου θα έκανα αλλαγές και στα δύο άκρα. Οδηγικά ήταν έκπληξη γιατί είναι αυτό που έπρεπε να είναι το GB, χαλαρό με δυνατότητα να πάει λίγο ζωηρά (και ας λέει ο Αργύρης ότι πρέπει να πας με τα γούστα του, δεν το είδα να ισχύει). Βασικά μέχρι τα 100 σχεδόν δεν έχει διαφορά από το speed twin (έχει, δεν χτυπάει άσχημα όμως). Αναφέρω το speed twin γιατί και στα δύο αυτά δεν μπορούσα να πιασω το ντεπόζιτο με τα γόνατα εύκολα, στο v7 όμως μπορούσα να σφίξω την σελα στο μπροστινό μέρος. Αν σκεφτείς ότι το v7 είναι και 6 λίτρα παραπάνω, γιατί να μην έχει λίγο όγκο να βοηθήσει στην οδήγηση γιατί. Σε γενικές γραμμές λοιπόν παρά το γεγονός ότι ο πλοηγός ήταν πιο συντηρητικός από την λίστα με Ε για τα φαγητά και επέμενε να ακολουθούμε άκυρες γραμμες στις φουρκέτες, το v7 μου άρεσε πολύ, μου άρεσε περισσότερο από το twin γιατί είχε πιο πολύ χώρο. Για να κάτσω για βόλτα αντάξια της αυτονομίας του θέλω ψηλή και ίσια σέλα που δεν έχει στα αξεσουάρ και πρέπει να γίνει σε μάστορα (τεράστιο κουτί με σκουλήκια) και φυσικά αποστάτες στο τιμόνι. Το θέμα είναι ότι στο twin φεύγοντας είπα οκ αυτό δεν είναι για εμένα, το v7 όμως με έβαλε σε σκέψεις και το χάζευα γιατί δεν περίμενα ότι θα περάσω καλά πάνω του. Ακόμα και σε ταχύτητα εθνικής δηλαδή ήταν οκ.
Ανεβαίνω στο v100, πολύ πιο σωστή θέση από το r1300rs, η ζελατίνα όμως πολύ χαμηλά για μηχανή τουρισμού (πιο ψηλή από το BMW που υπάρχει μόνο για να υπάρχει). Δεν βρήκα ποτέ το μενού για να αλλάξει θέση γιατί έτσι, αν το κάνεις εύκολο δεν αξίζει. Ρυθμίζω λίγο μανετα φρένου γιατί είναι πολύ μακριά, δεν πρόλαβα να το φέρω όπως έπρεπε. Ο συμπλέκτης αμολάει στο τελευταίο μισό εκατοστό και μου έχει σπάσει τα νεύρα μέχρι που βρήκα ευκαιρία να φέρω την μανέτα κοντά στο γκριπ για να είναι όπως θέλω, δουλεύει ωραία όμως. Κιβώτιο πολύ πιο ήσυχο, αλλαγές εύκολα, άξονας ανύπαρκτος και ο κινητήρας πραγματικά καλός, δοκίμασα και 6η από χαμηλά και τραβάει. Βασικά αν σου κλείσουν τα μάτια και σε κάτσουν πάνω δεν θα υπάρχει τίποτα που να θέλει συνήθεια (εκτός από τα μενού της οθόνης), το οποίο είναι μεγάλη συζήτηση για MG. Οι ρυθμοί ήταν Γιώτα τέσσερα άοπλο λίγο καλύτερα από την πρώτη βόλτα όμως. Όσο κατάφερα να δω στρίβει ωραία, φρενάρει ωραία, σε ταχύτητα εθνικής μια χαρά. Για την χρήση που προορίζεται (granturismo σιδεροκωλο και όχι μόνο, δείχνει ότι θα σε διασκεδάσει κιόλας αν θες) γιατί όχι αυτό αντί για καφασακι και μπουζούκι και πενφέ; Γιατί μεταπώληση λολ, οκ, το ξέρω. Είναι κρίμα γιατί το μηχανάκι είναι καλό. Δεν ξέρω αν είχε χαλασμένο αισθητήρα μπροστά η αν όντως είχε 3.1 bar, δεν ενόχλησε ούτε αυτό.
Και εδώ τώρα είναι το ζητούμενο, η MG έχει προχωρήσει, δεν είναι μόνο το μηχανάκι του ξεχασμένου γέρου, το κοινό δεν το ξέρει αυτό όμως και ελπίζω ότι όσοι οδήγησαν σήμερα κάτι να κατάλαβαν.
Το γκρι v7 έχω σοβαρά σκέψη στο αν αξίζει να μπει στο γκαράζ (η άλλη σοβαρή σκέψη είναι το cb1000f που θέλει λιγότερες αλλαγές σε εργονομία και ανάρτηση). Είπα στο κορίτσι να πάμε να το δούμε και μαζί γυρνώντας από το σούπερ μάρκετ, "αν θες να πας να παίξεις και άλλο μέσα στην ζέστη να πας μόνος σου". Δεν είχε νόημα,
Αν δεν έχετε κάτι άλλο τώρα η αύριο αξίζει μια βόλτα και αξίζει να ζητήσετε τα MG όσων δήλωσαν και δεν θα έρθουν.