Εμένα μου άρεσαν οι αναρτήσεις στα ντακάρ που δοκίμασα σε χωμάτινες διαδρομές. Νομίζω και τα δύο είχαν απλά άλλα ελλατήρια και λάδια. Ή συμπεριφορά τους ήταν πολύ καλύτερη και άνετη από ότι σε DR με τις ίδιες αλλαγές.
Σε σύγκριση με το ντακάρ με μαμά αναρτήσεις το DR είναι πολύ πίσω. Εδώ μια παρένθεση : Στο advrider η μλκια πάει σύννεφο κυρίως γιατί το dr έχει cult στατους στην αμερική που παράγεται ακόμα, και η τιμή του μτχ είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με ένα μτχ ντακαρ. Οπότε το value φορ money είναι εντελώς διαφορετικό.
Αυτά τα λέω απο την σκοπιά του κατόχου DR που έχει οδηγήσει gs dakar.
Γνώμη μου είναι ότι οι μετατροπές με άλλα μπροστινά ποτέ δεν είναι όσο απλές φαίνονται σε ένα φόρουμ. Επίσης δεν είναι εγγύηση καλής συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας.
Στο προηγούμενο μου DR έκανα με μετατροπή σε wp ανάποδο από ktm). Ήταν ωραία άσκηση για να πετάξω πολλά λεφτα και χρόνο και να μάθω 5 πράγματα αλλά τελικά το μηχανάκι δεν δούλευε σωστά σαν σύνολο.
Στο επόμενο DR επέλεξα άλλη λύση πιο απλή. Για το οδηγικό μου στίλ είναι καλύτερα και βγήκε και πολύ φτηνότερα απο άποψη μετατροπης (ffrc valves με μαμα ελλατήρια). Το μόνο που θα προσθέσω είναι αργότερα μια τάπα προφόρτισης. Από ότι βλέπω τα ίδια πάνω κάτω γράφει και ο
vassat για τo dakar...