BMW R 12 G/S

Καλο για BMW, αλλα ουτε για πολλα ασφαλτινα χιλιομετρα, ουτε για χωμα, ακομα και light... :rolleyes:
Μπα, καλυτερα το Norden...

View attachment 3317
γιατί όχι για χωμα ?

γιατί όχι για χωμα ?
Βαρυ, ζεστο, πολυ ακριβο για αυτο. Ειχαμε μολις γυρισει απο βολταρα σε Νιαλα, Γραμο, Σμολικα με Norden και Desert X, και οταν καθησαμε πανω και το βολταραμε,
ειπαμε και οι δυο οτι με αυτο δεν θα το επιχειρουσαμε καν. Σε προδιαθετει για χαλαρη ρολαριστη βολτα, εχει ηλεκτρικη αισθηση στο τραβηγμα του, πολυ καλο shifter,
αλλα για να το φορτωσεις και να μπεις σε δυσκολα, εμεις οχι. Καλα ειπωθηκε οτι ειναι μεγαλο scrambler περισσοτερο και οχι μεγαλο on off.
Το συγκεκριμενο φοραγε χωματινα και στο μυαλο μας ηρθε οτι παρ' οτι του πανε, θα το προτιμουσαμε με ασφαλτινα γιατι μονο εκει θα το πηγαιναμε.
Απο την αλλη γουστα και μαλιστα ακριβα ειναι αυτα, καποιοι μπορει να το σκισουνε εκτος δρομου, ειδικα αν δεν το πληρωνουνε, εχουνε πολλα λεφτα,
η ειναι...επηρεαστες, ετσι δεν ειναι η μεταφραση?
Παντως ειναι ισως το πιο ομορφο του σογιου, πιθανον επειδη δειχνει πολυ λιτο...

Τελευταία επεξεργασία:
Χαλάτε τα βίντεο όλων των ινφλουένζων και όλου του μάρκετινγκ όμως, δεν γίνεται δουλειά έτσι

Είναι χωμάτινο, το λένε όλα τα στοιχεία

Βαρυ, ζεστο, πολυ ακριβο για αυτο. Ειχαμε μολις γυρισει απο βολταρα σε Νιαλα, Γραμο, Σμολικα με Norden και Desert X, και οταν καθησαμε πανω και το βολταραμε,
ειπαμε και οι δυο οτι με αυτο δεν θα το επιχειρουσαμε καν. Σε προδιαθετει για χαλαρη ρολαριστη βολτα, εχει ηλεκτρικη αισθηση στο τραβηγμα του, πολυ καλο shifter,
αλλα για να το φορτωσεις και να μπεις σε δυσκολα, εμεις οχι. Καλα ειπωθηκε οτι ειναι μεγαλο scrambler περισσοτερο και οχι μεγαλο on off.
Το συγκεκριμενο φοραγε χωματινα και στο μυαλο μας ηρθε οτι παρ' οτι του πανε, θα το προτιμουσαμε με ασφαλτινα γιατι μονο εκει θα το πηγαιναμε.
Απο την αλλη γουστα και μαλιστα ακριβα ειναι αυτα, καποιοι μπορει να το σκισουνε εκτος δρομου, ειδικα αν δεν το πληρωνουνε, εχουνε πολλα λεφτα,
η ειναι...επηρεαστες, ετσι δεν ειναι η μεταφραση?
Παντως ειναι ισως το πιο ομορφο του σογιου, πιθανον επειδη δειχνει πολυ λιτο...
Βγάλε έξω τα λεφτά
Δεν σου έκανε η αίσθηση για χώμα λόγω αναρτήσεων?
Το μοτέρ δεν το συζητάμε ότι κάνει παπάδες στο χώμα , ζέστη τα boxer δεν βγάζουν, δεν ξέρω γιατί το είδες ζεστό
Και τελευταίο αυτό με το βάρος, σου φάνηκε βαρύ στην κίνηση?

Βγάλε έξω τα λεφτά
Δεν σου έκανε η αίσθηση για χώμα λόγω αναρτήσεων?
Το μοτέρ δεν το συζητάμε ότι κάνει παπάδες στο χώμα , ζέστη τα boxer δεν βγάζουν, δεν ξέρω γιατί το είδες ζεστό
Και τελευταίο αυτό με το βάρος, σου φάνηκε βαρύ στην κίνηση?
Τα λεφτα που εξω να τα βγαλω, σε υπερακτιες??? Ασε που δεν τα ΄χω... :roflmao:
Τα ποδια στο μεσα μερος της γαμπας ακουμπανε στους δυο στρογγυλους αεραγωγους που εχουν και απο ενα μεταλλικο σφικτηρα και ηταν ηδη ζεστοι, φανταζομαι
μπορει και θα γινεται χειροτερο σε ζεστες συνθηκες και σε ταλαιπωρια στο χωμα.
Μας εδωσε την αισθηση οτι και πιο βαρυ και πολυ λιγοτερο ''αθλητικο'' ειναι απο τα δικα μας.
Για καποιον που εχει κανει χωμα με gs, προφανως αυτο θα του φαινεται εντουρο. Απλα μεταξυ μεταξυ μιας χοντρης και μιας αδυνατης που ισως να κανουν τα ιδια
στο...χωμα, διαλεγω την αδυνατη...βιτσιοζος???
Αυτο που λεγαμε, ειναι πως αν ησουνα συλλεκτης εισοδηματιας, αρα με πολυ χρημα και χρονο, μια θεση της εδινες στο γκαραζ.

Πρώτα από όλα δεν οδηγάμε με τσόκαρο, διχαλο, χαβαγιανα κλπ παντόφλες, γιατί μόνο τότε καταλαβαίνεις ζέστη στους μπόξερ κινητήρες.
Στο χώμα λοιπόν και όχι μόνο με μποτα δεν υπάρχει υποψία ζέστης από τον κινητήρα
Η αθλητικοτητα του norden προφανώς είναι καλύτερη από του gs, όπως ήταν παλιά τα κτμ vs gs.

Τώρα στις 3 προτασεις, βλέπω 4 αναφορές στην τιμή αγοράς, οπότε μάλλον αυτό χαλάει τα υπόλοιπα και μην αρχισεις καριέρα "επηρεαστη" γιατί σκέφτεσαι σαν πλεμπαιος :p

Τα ποδαρακια ακουμπανε στους αεραγωγους οταν καθεσαι, αρα και στην ασφαλτο οπου δεν θα φορας εντουρομποτες φανταζομαι.
Επισης δεν ακουμπανε οταν σηκωνεσαι ορθιος, οποτε ναι, στο χωμα που ''πρεπει'' να οδηγας ορθιος δεν καταλαβαινεις ζεστη , αλλα αυτο δεν
φανταζομαι να ειναι επιχειρημα σοβαρο υπερ της δροσιας του boxer...
Ολα τα σχολια ειχαν να κανουν με τα υπολοιπα χαρακτηριστικα, εκτος τιμης. Η τιμη μπηκε στο παιχνιδι οταν ο συλλογισμος προχωρησε στο
ποτε, παρ' ολα αυτα θα το επαιρνα? Αμα ειχα αφθονο χρονο και χρημα, οπως και αλλες πολλες μοτοσυκλετες που θα 'θελα να δοκιμασω
τωρα που ειμαι στην πρωτη νιοτη...και επειδη απο του χρονου τον χρονο θα τον εχω, βαζεις το χρημα, να αλλαξοπιστησω? :secret:
Επηρεαστης χωρις σοσιαλ γινεται? Να το σκεφτω...:wacky:

Το περίεργο σε αυτό είναι ότι θεωρητικά τα κιλά είναι παρόμοια, οι αναρτήσεις επίσης και το κέντρο βάρους των GS πιο κάτω. Οπότε πιθανόν η BMW στην σοφία της και την μανία για ομοιογένεια να έχει ρυθμίσει γεωμετρία να μοιάζει με τα άλλα γελάδια και όχι το HP2, το οποίο το λες κρίμα.

Για την δική μου χρήση που θα ήταν κυρίως άσφαλτος με διεκπεραίωση χωματόδρομου δεν είναι άσχημο, ακόμα και όπως τα λέμε.

Βέβαια το ερώτημα, όπως τα λέμε και γιατί η γνώμη του Θωμά είναι πιο αξιόπιστη από την γνώμη του ινφλουένζου, είναι γιατί όχι ένα παλιό GS με πλαστικά unit garage, έχεις την εμφάνιση, έχεις το ντεπόζιτο, έχεις την GSίλα τελεπαραμπουργκερ.

Είναι λίγο -περίπου 15 κιλά- βαρύτερο από τα μεσαία on off.
Αλλά το κέντρο βάρους και το ζύγισμα των boxer πρακτικά το ισοφαρίζει.
Λογικό να μην το πιστεύει κανείς αν δεν έχει πάει boxer. Ούτε εγώ το πίστευα κάποτε.

Μπορείς να του δώσεις πολλές διαφορετικές "μορφές" πράγμα πολύ σημαντικό σε μια εποχή ομοιογενειας.

Δεν έχει πολλά πλαστικά να σπάσεις.
Αλλά ότι σπάσεις -πχ καπάκια κυλίνδρων- τη γάμησες.

Αν θες να κάνεις enduro και αγριάδες υπάρχουν πολύ καλύτερα.

Αν θες να πηγαίνεις με το ρυθμό και το στυλ που ξεκίνησε το adv riding είναι από τα λίγα μηχανάκια που το κάνουν έτσι.

Απλά είναι -αδικαιολόγητα;- ακριβό. Θα μπορούσε να κάνει ά-νε-τα όσο ένα Tuareg ή ένα V 85 TT.
Και θα πούλαγε πολύ καλά. Αλλά...

Στη BMW δεν θέλανε ποτέ να "φτηνήνει" το μαγαζί.
Όποτε θέλανε λεφτά βγάζανε μικρά και σκυλοκονομάγανε.

Αλλά σε όλα τα άλλα κρατάνε την τιμή ψηλά για να διατηρούν και το "κοίτα τι κατάφερα να πάρω" χαρακτηριστικό του προιόντος.

Θα μου πεις "Το έπαιρνες;".
Θα σου πω "αν ήμουν σε φάση οικονομική "δεν κοιτάω καν το ταμπελάκι με τις τιμές" 'πριν καλά καλά βγει και κυκλοφορήσει".

Αλλά είμαστε και αστείοι να ψάχνουμε "κάνα καλό κινέζικο, έτσι μπαμπάτσικο στα λεφτά του" και μετά να μετράμε τα γούστα με το υποδεκάμετρο.
Γιατί αυτό είναι για γούστα. Βίτσια.

"Πόσο την έχει την αστακομακαρονάδα; Α δεν είναι καλή..." η φάση

Τελευταία επεξεργασία:
Τα χαρακτηριστικα του, που για αυτα το συζηταμε, για gs ουτε που θα εμπαινα στον κοπο, ειναι ακριβως αυτα που δεν αρεσουν στους περισσοτερους bmwδακηδες
και για αυτο ειναι ελαχιστα εμπορικο, για εδω μιλαω.
Ειναι ''μαζεμενο'', εκτος του κινητηρα το περνας για μικροτερη μοτοσυκλετα...πρωτο φαουλ για το σοι.
Εχει πηρουνι και ελατηριο πισω, μοιαζει με τις αλλες και στην εμφανιση και στη συμπεριφορα...δευτερο φαουλ.
Αν θες χιλιαδες χιλιομετρων φορτωμενος, ειτε περιπετειωδη, ειτε καθαρα ασφαλτινα, δυστυχως δεν...
Αν θες να παραμεριζουν οι νταλικες οταν βλεπουν τη μαουνα με τα προβολια να ερχεται, επισης δεν...
Αν εισαι κυριως χωματινος, πληθος αλλων καλυτερων και φθηνοτερων :secret:επιλογων.
Εν τω μεταξυ, ετσι γυμνο που το βλεπεις, θα το περιμενες ελαφρυτερο, αλλα ειναι 12 κιλα βαρυτερο απο το Norden.(και 50% ακριβοτερο κε Κωστα... :) )

Τελευταία επεξεργασία:
Αυτό το μηχανάκι μου αρέσει πάρα πολύ, μπορώ να πω!!!!
Εσκασε φίλος φίλου σε βόλτα με αυτο το κουκλι? πλασμα? μπιμπελό??? Πως να το πω ρε γμτ.. ηταν πράσινο κυπαρρισί κάπως με μπέζ σέλα - πολλαπλές τυλιγμένες με πυρίμαχες γάζες .....άστα έπαθα κάζο...κερασάκι ? Το ειχε ο άρχοντας με χωμάτινα λάστιχα . Παίζει να ειναι το πιο ωραίο μπεμπέ που εχω δει!!

Εσκασε φίλος φίλου σε βόλτα με αυτο το κουκλι? πλασμα? μπιμπελό??? Πως να το πω ρε γμτ.. ηταν πράσινο κυπαρρισί κάπως με μπέζ σέλα - πολλαπλές τυλιγμένες με πυρίμαχες γάζες .....άστα έπαθα κάζο...κερασάκι ? Το ειχε ο άρχοντας με χωμάτινα λάστιχα . Παίζει να ειναι το πιο ωραίο μπεμπέ που εχω δει!!
Όπως έχω πει και παλαιότερα (αρκετές φορές), δεν κοιτάω ποτέ τεχνικά χαρακτηριστικά σε ένα μηχανάκι. Ούτε βάρος, ούτε διαδρομές αναρτήσεων, ούτε ιπποδυνάμεις, ούτε value for money που λένε στα άλλα χωριά :wacky: , ούτε τίποτα.
Με ενδιαφέρει μόνο ένα πράγμα.
Το να μου αρέσει!
Και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ!
Απ' τα ελάχιστα της αγοράς (ανεξάρτητα μάρκας) που έχουν βγει τα τελευταία χρονια, που στα δικα μου μάτια είναι πολύ όμορφο!!!

Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ είδα πρόσφατα δύο Γερμανούς με πλαϊνές μεταλλικές και σάκο στην μέση
Είχαν και πολύ ωραία ζελατίνα για τόν αέρα

Το ξαναλέμε, είναι "όμορφο" γιατί θυμίζει το 80g/s που τότε δεν ήταν κλπ κλπ κλπ ο χρόνος τα γυρίζει όλα ανάποδα.

Σε αυτόν άρεσε.

Back
Top Bottom